Miyako71 108Kedvenc könyvek 11

Erich Kästner: Május 35.
Erich Segal: Szerelmi történet – Love Story
Daniel Glattauer: Gyógyír északi szélre
Móra Ferenc: Rab ember fiai
Rejtő Jenő (P. Howard): Egy bolond száz bajt csinál
Charles Dickens: Szép remények
Rejtő Jenő (P. Howard): Menni vagy meghalni
Arthur Ransome: Fecskék és Fruskák
Nicholas Sparks: Üzenet a palackban
Françoise Sagan: Jó reggelt, búbánat! / Szereti Brahmsot?
Fehér Klára: Lesz nekem egy szigetem

Kedvenc sorozatok: A változások kora

Kedvenc szereplők: Jonathan Pine, Richard Onslow Roper

Hirdetés

Aktuális olvasmányok

Don DeLillo: Cosmopolis
Inazo Nitobe: Busidó
Mario Vargas Llosa: Julia néni és a tollnok
>!
2018. október 22., 20:58

Inazo Nitobe: Busidó A szamuráj útja

>!
2018. október 14., 07:40
>!
2018. április 5., 15:05
Hirdetés

Utolsó karc

>!
Miyako71
Mi lett volna ha…? Kihívás Zónája

Kitalált befejezés
Robin LaFevers: Gyilkos kegyelem (227/487)

A történet: a XV. századi Bretagne-ban egy kolostorban gyűjtik össze azokat a lányokat, akiket magzat korukban az anyjuk megpróbált elveszíteni, de mégis megszülettek. A hitvilág szerint ők a Halál szolgálóleányai. Bérgyilkosoknak képzik ki őket egy kolostorban és az apátasszony valamint egy vikomt útmutatásai alapján politikai gyilkosságokat követnek el, általában úgy, hogy nem is tudják kit és miért ölnek meg.

A befejezés szerintem:
Amikor Ismae tudomására jut, hogy a francia szajha a fiát akarja a trónon látni, egy világ omlik össze benne. Ezt nem gondolta volna Duvalról, aki iránt szerelme egyre nyilvánvalóbb. Dühös a férfira is és saját magára is, hogy ekkorát tévedett. Nem jut eszébe, hogy nem Duval az egyetlen fiúgyermek… Sorozatos félreértések után azonban kiderül, hogy Duval mégis csak a hercegnő oldalán áll, és testvérét, Francois-t akarják a hercegi trónra ültetni. Ismae ezután természetesen tovább küzd a szeretett férfi oldalán, hogy a hercegnőt támogassa. Kettejük erőfeszítéseiknek köszönhetően sikerül kinyomozni, hogy az udvarnál lévő áruló nem más, mint maga Crunard kormányzó. Kezdettől fogva félrevezette az apátasszonyt, kihasználta a lányokat, és a megrendelt gyilkosságok nem a hercegnő, hanem a kormányzó saját érdekeit szolgálták. Természetesen elnyeri méltó büntetését. Mivel a lányok legtöbb praktikáját ismeri, így Ismae-nek nincs könnyű dolga vele, de egy Éji suttogás mindent megold. A kormányzó halála után támogatói és a vele egy oldalon álló kérők sietve menekülnek az udvarból. D’Albret azonban nem elég gyors a menekülésben, és még azt a hibát is elköveti, hogy újból támadással fenyegeti meg Bretagne-t. Ismae most már biztos benne, hogy végeznie kell vele és végre meg is érkezik a várt üzenet, benne Vereda nővér jövendölésével. Bár undorodik a módtól, ahogyan meg kell ölnie a férfit, Ismae szemrebbenés nélkül engedelmeskedik Mortain parancsának. Így már nem lesz akadálya annak, hogy megfelelő férjjelöltet hozzanak a hercegnőnek és sikeresen megkoronázzák. Mielőtt erre sor kerülne, szemtanúi lehetünk a legdrámaibb összecsapásnak. Kiderül, hogy Ismae kedvenc novíciatársa, Sybella szintén a kormányzó oldalára állt. Ismae megpróbálja a saját oldalukra állítani, de a nemesi származású lány pökhendien elutasítja. Miközben veszekednek, Ismae meglátja a Jelet… így nincs más választása, végeznie kell a lánnyal.
A koronázással Ismae küldetése véget ér. Az őt ért veszteségek miatt fájó szívvel tér vissza a kolostorba. Munkája elismeréséül mindjárt két jutalomban is részesül: az apátasszony megengedi, hogy bosszút álljon azon a két férfin, aki leginkább megkeserítették a kolostor előtti életét; és amikor erről az útról visszatér a kolostor bejáratánál élete másik felének legjelentősebb férfiszereplője várja tárt karokkal és szerelmes tekintettel.

Kapcsolódó könyvek: Robin LaFevers: Gyilkos kegyelem

Robin LaFevers: Gyilkos kegyelem
2 hozzászólás