MenőKönyvek  KU Menő Könyvek


Kiadói sorozatok

Örök Kedvencek · Ellenpontok · Rólad - Neked Könyvek · Összes sorozat »

Könyvek 88

Yvonne Struck: Anyám, a pasik, és egyéb zűrök
Laura Zimmerman: A szememet nézd!
Kocsis Laura: Cseréljünk!
Aurora Lewis Turner: A hetedik bolygó
Marie Pavlenko: Akár egy kismadár
Catherine Rider: Csók Palm Springsben
Beth Reekles: Távlatok / A hozzád vezető út
Mészáros Dorka: Felelsz vagy mersz?
A szerelem nem csak rózsaszín
Beth Reekles: A csókfülke / A parti ház

Karcok 59

MenőKönyvek KU>!

✏️Szavazzatok! Melyik borítóval hozzuk Nógrádi Gergely vadonatúj regényét? A klasszikusabb kék-sárgával vagy a dinamikus pirossal? Brunar története nyolcszáz esztendővel röpíti vissza az időben az olvasót. Varázserejű hősök és túlvilági lények járják a Pilis bérceit, titokzatos, törpe növésű szerzetek vonulnak hadba a Mirrén, egy jövőlátó tükör védelmében.

A borítókat Herbszt László tervezte.

Kapcsolódó alkotók: Nógrádi Gergely · Herbszt László

5 hozzászólás
MenőKönyvek KU>!

Várunk titeket az offline eseményen a Magvető Caféban!

Tényleg bonyolultak a kamaszok? Cseréljünk, és kiderül, Felelsz vagy mersz! Nem légből kapott kérdések és válaszok négy szerzőtől. Maros Edittel, Mészáros Dorkával, Erdős Zsuzsával és Kocsis Laurával a kötetek szerkesztői beszélgetnek.

Szeretettel meghívunk könyvbemutatónkra, ahol a négy szerzővel négy fénykép vagy videó kapcsán többek között arról beszélgetünk, mennyire bonyolult a kamaszkor, milyen ma fiataloknak írni, és megérthetik-e egymást különböző országok és generációk képviselői?

Időpont: június 11., péntek, 17 óra
Helyszín: Magvető Café (1074 Budapest, Dohány u. 13.)

A könyvbemutatón résztvevő szerzők és könyveik:
Maros Edit: Bonyolult egy csaj, Bonyolult egy banda
Mészáros Dorka: Felelsz vagy mersz?
Erdős Zsuzsanna: Légből kapott szerelem
Kocsis Laura: Cseréljünk! (Ellenpontok-sorozat)

Az eseményen való részvételhez oltási védettségi igazolvány szükséges.

Kapcsolódó könyvek: Maros Edit: Bonyolult egy csaj · Erdős Zsuzsanna: Légből kapott szerelem · Maros Edit: Bonyolult egy banda · Mészáros Dorka: Felelsz vagy mersz? · Kocsis Laura: Cseréljünk!

Maros Edit: Bonyolult egy csaj
Erdős Zsuzsanna: Légből kapott szerelem
Maros Edit: Bonyolult egy banda
Mészáros Dorka: Felelsz vagy mersz?
Kocsis Laura: Cseréljünk!
MenőKönyvek KU>!

A hónap ifjúsági könyve

LÍra Könyvklub élőben – Marie Pavlenko: Akár egy kismadár

Abigail állatorvosnak készül, amióta az eszét tudja, azonban egy autóbaleset kettétöri az álmait még a felvételi előtt. Hazatérve a kórházból súlyos testi és lelki sérülésekkel kell szembenéznie. Minden barátjával megszakítja a kapcsolatot, mert képtelen folytatni korábbi életét. Hogy is határozhatná meg magát az ember, ha elveszítette a fogódzóit, ha már nem igazán tudja, ki is ő valójában, és a testében robbanásra készen mindig ott lapul a fájdalom? Családja és régi-új barátai szeretetének, a könyveknek, a természetnek és a nevetésnek köszönhetően Abi végül mégis megtanulja, hogyan találja meg újra az örömöket az életben.

A regény kapcsán a kamaszok általános útkereséséről, a kapcsolódások nehézségeiről, önmagunk felvállalásáról, testképről Pásztory Dóra újságíró, kétszeres paralimpiai olimpiai bajnokkal és Watfa Zsüli pszichológussal a kötet szerkesztője, Edinger Kata beszélget.
Az eseményt a Líra Könyv Facebook-oldalán élőben közvetítjük, május 30-án, 17 órától!
Marie Pavlenko 1974-ben született, a Sorbonne-on tanult modern irodalmat. Újságíró, forgatókönyvíró, ifjúsági és felnőtt regényeket is ír. Montreuilban él családjával és macskáival.

Kapcsolódó könyvek: Marie Pavlenko: Akár egy kismadár

Marie Pavlenko: Akár egy kismadár
MenőKönyvek KU>!

Hamarosan érkezik! Mindenki ismeri az ősi történetet, amelyben a kegyetlen Herceg Szörnyeteggé változik. Aztán megjelenik egy gyönyörű lány, együttérzésével megváltoztatja a rémséget, aki végül bele is szeret, majd boldogan élnek, míg meg nem halnak.
Ám a történeteket, legyenek bár olyan jól ismertek, mint a Szépség és a Szörnyeteg, sokféle módon mesélik. De bármelyik változatot is hallja az ember, egy kérdés mindig megválaszolatlan marad: mitől változott a büszke Herceg a világtól elvonult, morózus Szörnyeteggé?
Íme, egy lehetséges válasz a sok közül, melyeket világszerte mesélnek. Történetünk hiúságról, gőgről, gyűlöletről és kegyetlenségről szól… na és persze: az igaz szerelemről.
Ez a Szépség szerelmének a könyve.

Kapcsolódó könyvek: Serena Valentino: Herceg vagy Szörnyeteg?

Serena Valentino: Herceg vagy Szörnyeteg?
MenőKönyvek KU>!

Jó hírünk van Jane Austen-rajongóknak! Júliusban jön az Örök kedvencek csodaszép sorozatunkban az Értelem és érzelem is. Csak szólunk, hogy még időben elő tudjátok rendelni…

A regény középpontjában a két Dashwood nővér, Elinor és Marianne áll, a regény címe is kettejük ellentétes természetére utal. Az értelmet a tartozkódó, visszafogott Elinor testesíti meg, akinek tetteit a józan ész és a megfontoltság irányítja. Vele szemben áll húga, akit az érzelmei hajtanak, könnyedén felül a romantikus szerelem, a szenvedély és a csalódás érzelmi hullámvasútjára.
A Büszkeség és balítéletet már beszereztétek? Hogy tetszett?

Kapcsolódó könyvek: Jane Austen: Értelem és érzelem · Jane Austen: Büszkeség és balítélet

Jane Austen: Értelem és érzelem
Jane Austen: Büszkeség és balítélet
9 hozzászólás
MenőKönyvek KU>!

Megjelent a Sorsfordító történetek-sorozat legújabb darabja, ezúttal Aladdin, Jázmin és Jafar történetével – ahogy még soha nem hallottátok!

Ebben a történetben Jafar egy ősi lámpás segítségével a varázslat törvényeit megtörve képessé válik a szerelem és halál uralására. Hamarosan nagy feladat vár Aladdinra és a hercegnői címtől megfosztott Jázminra: ők vezetik majd Agrabah népét a királyság szétszakításával fenyegetőző, hataloméhes uralkodó elleni lázadásban. Ez a történet a hatalomról, a forradalmárokról, és a szerelemről szól. És arról, hogyan képes mindent megváltoztatni egyetlen pillanat.

Kapcsolódó könyvek: Liz Braswell: Egy új élmény

Liz Braswell: Egy új élmény
1 hozzászólás
MenőKönyvek KU>!

Készül Marie Pavlenko, az Én vagyok a napod szerzőjének új könyve, amihez Sarolta Szulyovszky gyönyörű borítókat tervezett. Nektek melyik tetszik a legjobban, a kék, a rózsaszín vagy a pink?

Kapcsolódó könyvek: Marie Pavlenko: Én vagyok a napod

Marie Pavlenko: Én vagyok a napod

Kapcsolódó alkotók: Marie Pavlenko

7 hozzászólás
MenőKönyvek KU>!

Az Örök kedvencek-sorozatunkban csodaszép külsővel adjuk ki a világirodalom legkultikusabb regényeit, ezúttal egy olyan könyvet, amit sokáig betiltottak, és csak titokban lehetett elolvasni. Laclos Veszedelmes viszonyok című regénye a 19. századi francia arisztokrácia erkölcstelen életét mutatja be, magyarul Örkény István fordításában jelent meg.

Kapcsolódó könyvek: Choderlos de Laclos: Veszedelmes viszonyok

Choderlos de Laclos: Veszedelmes viszonyok
7 hozzászólás
MenőKönyvek KU>!

Beth Reekles üzenete a magyar olvasóknak!
A The Kissing Booth-könyvekből készült filmek hatalmas sikert arattak a Netflixen. Megjelent a The Kissing Booth 2., extra kisregénnyel. Beth Reekles a magyar megjelenés kapcsán mesél arról, hogyan indult a szédületes sikersorozat, és milyen út vezetett eddig.
▶️ https://www.youtube.com/watch…

Kapcsolódó alkotók: Beth Reekles

3 hozzászólás
MenőKönyvek KU>!

A mai napig fordul elő olyan, amikor a lányokkal (pontosabban nőkkel, mindenki elmúlt 25) összeülünk és feljön egy-egy téma, kínosabb probléma, hogy kiderül, mindegyikünk küzd vele. És akkor megnyugszunk, hogy jaj, de jó, nem vagyunk egyedül, és ezek szerint a problémáink, a buktatóink mind-mind természetesek. Egy lány, azon kívül, hogy nem tudja, a legjobb barátjával valóban legjobb barátok-e, igenis küzd a pattanásaival, azzal, hogy az alapozó lefolyik, hogy a lába esetleg szőrös és az tesin látszik, hogy megjött neki, de nincs nála betét, hogy vajon elég szexi-e, hogy áll a haja, a ruhája, a szemöldöke, az utolsó pórusa is elég jó-e. És ehhez jönnek a lányok, akik kibeszélnek, a fiúk, akikkel nem tudjuk, hányadán állunk, a tanárok, a sok házi, a felvételi, az osztályon belüli intrikák és a szerelem.

Interjú Mészáros Dorkával legújabb ifjúsági regénye, a Felelsz vagy mersz? kapcsán.

https://www.coolbookz.hu/coolbookz/404

Kapcsolódó könyvek: Mészáros Dorka: Felelsz vagy mersz?

Mészáros Dorka: Felelsz vagy mersz?
2 hozzászólás