MenőKönyvek  KU Menő Könyvek


Kiadói sorozatok

Ellenpontok · Rólad - Neked Könyvek · Összes sorozat »

Könyvek 69

Marie Pavlenko: Én vagyok a napod
Kasie West: Szerelem karnyújtásnyira
Mi lett volna ha…?
Király Anikó: Semmi pánik!
Yvonne Struck: A fiúk hülyék. A lányok is…
Tiffany Schmidt: Randi Darcyval
Mucha Dorka: Nincs idő
Chloe Seager: Haverok és bénázások
Erdős Zsuzsanna: Hidd el végre!
Mészáros Dorka: Kiszámolós

Karcok 32

>!
MenőKönyvek KU

Megjelent Király Anikó új regénye, ezúttal négy balszerencsés fiatalról, akik péntek 13-án születtek.
Leának az is nehezére esik, hogy hot-dogot kérjen magának az iskolai büfében, mégis őt kérik fel, hogy beszédet tartson az egész iskola előtt. Andris rájön, hogy sosem lesz belőle sportcsillag. Gabi mindenkinek hazudik a jövőjével kapcsolatban, Dani pedig elszánt harcot vív mostohaapja ellen, miközben szeretne találkozni a biológiai apjával. Ők Diósvámhatár balszerencsés babái, akik éppen akkor születtek, mikor meghalt a falu babonás polgármestere, és meg vannak róla győződve, hogy katasztrófa az életük. Aztán felbukkan a rejtélyes Kókusz, akinek nem csak hogy kókuszillata és furcsa figurákkal telerajzolt farmerdzsekije van, de különös tehetsége is ahhoz, hogy megváltoztassa mind a négyük életét.
Itt megrendelhetitek: https://www.lira.hu/…/ifjusagi-irodalom/regenyek/semmi-panik

Kapcsolódó könyvek: Király Anikó: Semmi pánik!

Király Anikó: Semmi pánik!

Kapcsolódó alkotók: Király Anikó

>!
MenőKönyvek KU

❗️Megvannak a Sorsfordító történetek-novellapályázat nyertesei! A négytagú zsűri össesen 76 szövegből választotta ki a nyertes alkotásokat, a legötletesebb, legmeghökkentőbb, legcsavarosabb fordulatokkal. Gratulálunk minden alkotónak!

Az eredményhirdetést, Balázsy Panna és Csonka András élő beszélgetését itt nézhetitek meg: https://www.facebook.com/lirakonyv/videos/1422633914595884/

A nyertes szövegeket tartalmazó e-könyvet innen tölthetitek le: https://www.ekonyv.hu/hu/konyv-reszletei/mi-lett-volna-…
Mészáros Dorka és Zsidró Dominik Kiszámolós különdíjat is osztott, a videójukat itt nézhetitek meg: https://www.youtube.com/watch…

>!
MenőKönyvek KU

Itt a Sorsfordító történetek-sorozat következő része

Mi lett volna, ha Elza és Anna nem is ismerik egymást?

Egy napon Elza lesz Arandelle királynője. Rengeteg felelősséggel és elvárással kell majd megbirkóznia, a megválaszolatlan kérdésekről nem is szólva. Vajon milyen vezető válik majd belőle? Mikor kell kérőt választania? És vajon miért él benne régóta mélyen elrejtve az érzés, hogy egy nagyon fontos része hiányzik?

Szülei váratlan halála után Elzának hamarabb kell választ találnia az életét övező számtalan kérdésre, mint remélte. A királyság egyetlen uralkodójaként magányosabbnak érzi magát, mint valaha. Amikor azonban titokzatos erők lépnek működésbe, Elza elvesztett gyermekkori emlékei kezdenek visszatérni – képek jelennek meg előtte egy hozzá nagyon hasonló kislányról. Hogy kitöltse a benne lakozó űrt, Elza embert próbáló utazásra indul jeges királyságán át, hogy visszafordítson egy szörnyű átkot …, és megtalálja Arandelle elveszett hercegnőjét.

https://www.lira.hu/hu/konyv/szepirodalom/ifjusagi-irod…

>!
MenőKönyvek KU

Mi lett volna, ha…? avagy Sorsfordító történetekről beszélget Balázsy Panna és Csonka András.

Ki lehet nőni a Disney meséket? Ki írta át már a kedvenc történeteit a saját fantáziája szerint?
És vajon kik kerültek be a Sorsfordító történetek novellapályázat legjobbjai közé? Az is kiderül ezen a rendhagyó eredményhirdetésen 2020. május 25-én 16 órakor a Líra Könyv Facebook oldalán!

Fénytörések – Disney – Sorsfordító történetek »> https://www.lira.hu/hu/konyv/szepirodalom/ifjusagi-irod…

Ne érezz, ne kérdezz! -Disney – Sorsfordító történetek »> https://www.lira.hu/hu/konyv/szepirodalom/ifjusagi-irod…

Kapcsolódó könyvek: Elizabeth Lim: Fénytörések · Jen Calonita: Ne érezz, ne kérdezz!

Elizabeth Lim: Fénytörések
Jen Calonita: Ne érezz, ne kérdezz!
>!
MenőKönyvek KU

Hogyan telnek napjaik a karantén idején, mivel kötik le magukat, tudnak-e alkotni, hogyan tartják az olvasókkal a kapcsolatot? A Kiszámolós szerzőpárosával Mucha Dorka beszélget élőben.

Mészáros Dorka és Zsidró Dominik a karanténban
2020. április 30. 16:00
Mucha Dorka, Mészáros Dorka és Zsidró Dominik beszélgetését élőben
követheted a Líra Könyv Facebook oldalán

Mészáros Dorka Kiszámolós megrendelhető »> https://www.lira.hu/hu/konyv/szepirodalom/ifjusagi-irod…

Kapcsolódó könyvek: Mészáros Dorka: Kiszámolós

Mészáros Dorka: Kiszámolós

Kapcsolódó alkotók: Mészáros Dorka · Mucha Dorka

>!
MenőKönyvek KU

Sorsfordító történetek – novellíró pályázat

Hamarosan érkezik az élőszereplős Mulan-film. A Menő Könyek Sorsfordító történetek címmel Disney ifjúsági regénysorozatot indít, amelyekben minden máshogy történik, mint ahogy megszoktuk.

Mi lett volna, ha…
Mulannak az Alvilágba kell leszállni, hogy megmentse a szerelmét?
Ha Elza és Anna nem együtt nőnek fel? Ha nem Hófehérkét mérgezi meg a gonosz mostoha, hanem a herceget? Ha Csingling nem Pán Péterrel megy először Sohaországba, hanem Hook kapitánnyal?
Te is eljátszottál már a gondolattal, hogy kedvenc meséd, filmed valahogy máshogy ér véget, vagy egy adott ponton más fordulatot vesz és teljesen másképp folytatódik? Ha igen, itt az idő, hogy megoszd velünk.

Írd meg novella formában vagy szinopszisban kedvenc történeted, ahogy te elképzeled, és küldd el nekünk!

A nyertesek műveit e-bookban jelentetjük meg, és megkapják a Sorsfordító történetek első kötetét!

Hova? A pályázatokat a manokonyvek@lira.hu e-mail címre várjuk, a tárgyban „Sorsfordító történetek” megjelöléssel.
Meddig? Május 1, éjfél.
Mennyit? Maximum 10 000 leütés.
Ki? – ha elmúltál 10 éves, de még nem vagy 30.

Az e-mailben tüntesd fel neved, életkorod, telefonos elérhetőséged is.

Kapcsolódó könyvek: Elizabeth Lim: Fénytörések

Elizabeth Lim: Fénytörések
15 hozzászólás
Hirdetés
>!
MenőKönyvek KU

Niki és Soma újra együtt vannak, tombol a nyár, tombol a szerelem, így mindketten bíznak abban, hogy a szállodából hazatérve is csodás együtt töltött idő vár rájuk. Felhőtlen napjaikat egyedül Soma augusztus végi záróvizsgájának fenyegető réme árnyékolja be. Niki azonban a sarkára áll, elkapja Soma és Csanád grabancát, és segít felkészülni nekik a pótvizsgára.
Ezt leszámítva azonban minden a legnagyobb rendben levőnek tűnik. Niki változatlanul eljár felolvasni az idősek otthonába, Soma edzésre jár, a délutánok tanulással telnek, az estéket pedig vagy kettesben, vagy a barátaikkal töltik. Az idilli teljes lenne, ha Soma körül nem szaporodnának a különösebbnél különösebb dolgok, amik miatt Niki és Brian is egyre gyanakvóbb, de Soma csak kineveti őket, amiért túl élénk a fantáziájuk.
Eközben rohamosan közeledik Soma tizennyolcadik születésnapja, amire Niki és a többiek óriási meglepetés bulival készülnek, de legnagyobb meglepetés pont őket éri…

„Ahogy Somáék háza előtt elhaladtam, egy fekete kocsira lettem figyelmes. Ott parkolt nem messze a kapujuktól. Fogalmam sincs, mi tűnt fel benne, talán az, hogy még sohasem láttam itt, pedig mostanság nap mint nap előfordulok ebben az utcában. A lesötétített ablaküvegei olyan hatást keltettek, mintha senki sem ülne benne, de egy pillanatra mintha pici parázsló fény villant volna a belsejében.” Niki

„Hú, de baromira unom a tanulást! Folyamatosan verem a fejem a falba, amiért ellógtam az elmúlt hónapokat.Ott volt az a rengeteg dögunalomba fulladt nap, én meg inkább neteztem, tévéztem, ahelyett hogy néha kinyitottam volna néhány tankönyvet. Most aztán szívok rendesen. Kint tombol a nyár, én meg történelmet magolok, kikapcsolódásként pedig verset elemzek, a sarkamban a világ leszigorúbb és legkérlelhetetlenebb »tanító nénijével«.” Soma

Kapcsolódó könyvek: Erdős Zsuzsanna: Hidd el végre!

Erdős Zsuzsanna: Hidd el végre!

Kapcsolódó alkotók: Erdős Zsuzsanna

>!
MenőKönyvek KU

♥Te melyik vagy? Vagány? Visszafogott? Romantikus? 1 könyv 3 borítóval és 24 lehetséges befejezéssel: mindenben te dönthetsz!

Birdie, a talpraesett tizenöt éves költőpalánta három fiút is kiszemelt magának, és mindhárman ott lesznek aznap este a buliban. A lánynak azonban nincs könnyű dolga: idegesítő vendégek, segíteni akaró barátok, egy nagypályás ex és a saját kétballába is akadályozza abban, hogy jól érezze magát. És hogy melyik srác lesz a befutó?A választás a te kezedben van! Mészáros Dorka történetét Zsidró Dominik versei egészítik ki.

Itt megrendelheted: https://www.lira.hu/hu/konyv/szepirodalom/ifjusagi-irod…

Gyere el a könyvbemutatóra február 21-én 18 órakor a Magvető Caféban! Mészáros Dorkával Nyáry Luca beszélget választásokról, versekről, írásról. Közben: zene és Zsidró Dominik versei.

Kapcsolódó könyvek: Mészáros Dorka: Kiszámolós

Mészáros Dorka: Kiszámolós

Kapcsolódó alkotók: Mészáros Dorka

2 hozzászólás
>!
MenőKönyvek KU

„Meg akarok halni és hazudtam neked.” – Így kezdődik Nyáry Luca első könyve, ami kendőzetlenül mutatja be a depresszió legkeményebb arcait is. A könyv nem csupán egy tehetséges fiatal szerző regénye, hanem korrajz és látlelet is, a szereplőké és a kamasz lété egyaránt.

Gyertek el a könyv bemutatójára október 23-án, szerdán a Magvető Caféba! A Facebook esemény itt: https://www.facebook.com/events/779529099174071/

A boldogságon nincs lejárati dátum?

Zsófi tizenhat éves, a legjobb barátja a fülhallgatója, az érzelmek kikészítik és fogalma sincsen hogyan tovább. Az anyja halála óta hibás puzzle darabként tengődik, élete egy véget nem érő lejtő. Zsófi retteg attól, hogy mi várja az alján, éppen ezért úgy dönt, hogy nem is akarja megtudni és helyette inkább az életből kivezető utat választja. Ehhez azonban még el kell intéznie valamit: meg akarja magyarázni a húgának, hogy miért teszi ezt. Zsófi összeszedi életének minden olyan eseményét, amely ehhez a naphoz vezetett; félrecsúszott estéket, kísértő emlékeket és kisiklott barátságokat. Vajon törvényszerű egy ekkora tragédia után az összeroppanás, vagy elcsíphetők azok a pillanatok, amikor még van választás? A keserédes és realisztikusan durva jelentekben bővelkedő regény ezekre is választ keres.

A szerzőről

Nyáry Luca egy 18 éves budapesti gimnazista és írópalánta. Szereti az esőt, a hosszú verseket, a macskáját és imád beszélni. Akármiről. Azért leginkább magáról szokott. Már négy éve foglalkozik irodalommal, és azt reméli, hogy még legalább tízszer ennyi ideje lesz rá. Ez az első regénye.

„Luca olyan, mint egy forgószél, amit felgyújtottak. Nagyon fiatalon derült ki róla, hogy iszonyú tehetséges. Szinte berobbant a slam poetry színterére, mert tudja azt, amit nagyon kevesen: úgy vicces, hogy közben nagyon komoly, sőt, rettenetes dolgokról beszél, borzalmasan őszintén.” Kemény Zsófi

Kapcsolódó könyvek: Nyáry Luca: Vigyázat, törékeny!

Nyáry Luca: Vigyázat, törékeny!
>!
MenőKönyvek KU

Megjelent Az önbizalom kódja lányoknak!

Miért nincs a lányoknak önbizalmuk, az élet milyen területein akadályozza ez őket, és fel lehet-e építeni az önbizalmat, akár egy szoftvert? Katty Kay neves BBC kommentátor és Claire Shipmen egykori tévériporter nagy sikerű könyvük után, amely a nők önbizalmáról szólt, most a lányoknak írtak könyvet a témában.

Az önbizalomhiánynak számos, belső és külső, a társadalmi környezetben rejlő oka van, és negatív hatással van a tanulmányi eredményre, az énképre vagy a lányok jövőjére. Ez a könyv arra vállalkozik, hogy egy ötlépcsős módszer használatávalsegítsen felépíteni az önbizalmat , így a lányok a mindennapi életükben, az online közösségi térben és az iskolában is magabiztosan küzdhetnek meg az akadályokkal és lehetnek felszabadultak és bátrak, akik mernek kockázatokat vállalni. Mindezt közérthető nyelvezettel, képregényekkel és valódi történetekkel, kamasz-kompatibilisen teszi.

Szeretettel várunk a könyvhöz kapcsolódó eseményeken.
Nőnek kódolva – anya-lánya bizalmasságok
2019. október 10., csütörtök, 19:00–20:30
Könyvbemutató, talkshow és jótékonyság a Radnóti Tesla Laborban

Velem van a baj? Vajon mit gondolnak rólam? Miért nem vagyok tökéletes? Miért ilyen vagyok? Miért nem fogadnak el úgy, ahogy vagyok?
Ha valaha feltetted már magadnak ezeket a kérdéseket, vagy a lányod tette fel neked, ott a helyed ezen a rendhagyó előadáson, ahol anyák és lányaik beszélgetnek útkeresésről, hibákról, sikerekről és kudarcokról, önmagukról és egymásról. A jegyvásárlással ráadásul az UNICEF Magyarország gyermekekért végzett munkáját is támogatod.

Főszerepben…
az anyák: Hámori Eszter, Hámori Ildikó, Hernádi Judit (Hernádi Judit hivatalos oldala), Kováts Adél
és lányaik: Bajor Lili, Szinetár Dóra (Szinetár Dóra Official Fanclub), Tarján Zsófi (Tarján Zsófia hivatalos), Kováts Rozi
Aki kérdez, beszélget és moderál: D. Tóth Kriszta

Miért nincs önbizalmuk a lányoknak?
2019. október 12., szombat, 12:30–13:30
Margó Fesztivál, Várkert bazár, Kazamataszínpad

Az önbizalom kódja lányoknak című könyv kapcsán Bencze Blanka íróval, a Pulcsiban alszom szerzőjével és Krisztina Maroyval, a Glamour Hungary főszerkesztőjével Cinti Krajnyik, a Funzine – See you there főszerkesztője beszélget.
A Menő Könyvek és a Funzine TALKS rendezvénye.

„Kötelező olvasmány minden kamaszlánynak! Ez a könyv arra bátorítja a lányokat, hogy cselekedjenek, ne féljenek a kudarctól, és küzdjék le a félelmeiket. Közérthető
és megnyerő stílusban hasznos tanácsokat ad a közösségi média sokszor ítélkező és provokatív világában történő eligazodáshoz. A lányok megértik, mit jelent önazonosnak
lenni és határozottan fellépni egy cél érdekében. A szerzők lenyűgöző útmutatót állítottak össze, amelyből a lányok újra és újra meríthetnek útjuk során, amely az erős,
öntudatos személyiség kialakulásához vezet.” DR. BONNIE ZUCKER, pszichológus

Kapcsolódó könyvek: Katty Kay – Claire Shipman: Az önbizalom kódja lányoknak

Katty Kay – Claire Shipman: Az önbizalom kódja lányoknak
1 hozzászólás