MenőKönyvek  KU Menő Könyvek


Kiadói sorozatok

Örök Kedvencek · Ellenpontok · Rólad - Neked Könyvek · Összes sorozat »

Könyvek 118

Keszthelyi Gréta Kata: Vékony jégen
Adam Silvera: Az első, aki meghal a végén
Horányi Hanna: Most először
Soman Chainani: Egy igaz király
Király Anikó: Jó a vége!
Soman Chainani: A király esztelen
Kasie West: Helyek, ahol még sosem jártunk
Mercedes Ron: Az én hibám
Mészáros Dorka: Filter nélkül
Catherine Rider: Csók Míkonoszon

Karcok 80

MenőKönyvek KU>!

Megjelent Király Anikó Jó a vége! című regénye!
Az egész egy tehénnel kezdődött és egy vaddisznóval ér véget… Diósvámhatár balszerencsés babái mindig hittek abban, hogy tényleg balszerencsések. Aztán felbukkant a farmerdzsekis Kókusz, és ahogy az a különös idegenekkel már csak lenni szokott, fenekestül felforgatta az életüket. Ráadásul éppen akkor szívódott fel, amikor mindannyian biztosak voltak abban, hogy sose tudják levakarni.
A Semmi pánik! és a Ne nézz vissza! szereplőinek sorsát humorral és melegszívűen szövi össze ebben a befejező kötetben.

Kapcsolódó könyvek: Király Anikó: Jó a vége!

Király Anikó: Jó a vége!

Kapcsolódó alkotók: Király Anikó

MenőKönyvek KU>!

Októberben mutatják be Soman Chainani nagysikerű, Jók és rosszak iskolája könyvsorozatának első részéből készített filmet a Netflixen!
Gavaldon legszebb lánya, Sophie egész eddigi életében titkon arról ábrándozott, hogy elrabolják, és elviszik egy elvarázsolt világba.
Rózsaszín ruhákban, fess topánkákban jár. Rajong a jó cselekedetekért, ezért egészen biztos abban, hogy nagyon jó jegyeket kapna a Jók Tagozatán, és dicséretes mesekönyv-hercegnő bizonyítványa lehetne. Agatha viszont mindig formátlan, fekete hacukákban jár, gonosz macskája van, és szinte mindenkit utál, ezért természetesnek látszik, hogy ő a Rosszak Tagozatára kerül.
Amikor azonban a két lány a Végtelen Erdőbe kerül, azt tapasztalják, hogy sorsuk a remélttel éppen ellentétesen alakul, és hamar rájönnek, hogy egy tündérmeséből a leggyorsabb kivezető út az, ha… túlélik.
Olvasd el a Hercegnő és boszorkányt még a film megjelenése előtt https://www.lira.hu/hu/konyv/szepirodalom/ifjusagi-irod…

Kapcsolódó könyvek: Soman Chainani: Jók és Rosszak Iskolája

Soman Chainani: Jók és Rosszak Iskolája
MenőKönyvek KU>!

Adam Silvera rajongók, figyelem! Óriási hírünk van!

Már előrendelhető a Mindketten meghalnak a végén előzménytörténete, Az első, aki meghal a végén!
A New York Times-sikerlista első helyét meghódító, Mindketten meghalnak a végén előzménytörténetében hét évet ugrunk vissza az időben, és jelen lehetünk a Halál-Hírek első hívásánál.

Ma éjjel kezd élesben a Halál-Hírek, így mindenkit ugyanaz a kérdés foglalkoztat: tényleg meg tudják jósolni, hogy valaki meg fog halni, vagy csak egy aprólékosan kitervelt átverés az egész?
Orion Pagan évek óta várja, mikor közlik vele, hogy meg fog halni. Komoly szívbetegséggel él, és azért iratkozott fel a Halál-Híreknél, hogy tudja, mire számítson. Valentino Prince New Yorkban akarja újrakezdeni az életét. Hosszú, ígéretes jövő vár rá, és csak azt követően regisztrált a Halál-Híreknél, hogy az ikertestvére kis híján odaveszett egy autóbalesetben.

Orion és Valentino a Times Square-en akadnak össze, és azonnal érzik, hogy közük van egymáshoz. Ám a legelső Végnapi hívások örökre megváltoztatják az életüket – egyiküket felhívják, míg a másikat nem.

Tudj meg még többet a novemberben érkező kötetről https://www.lira.hu/hu/konyv/szepirodalom/az-elso-aki-m…

Kapcsolódó könyvek: Adam Silvera: Mindketten meghalnak a végén

Adam Silvera: Mindketten meghalnak a végén

Kapcsolódó alkotók: Adam Silvera

MenőKönyvek KU>!

„Kíváncsian, ugyanakkor elképedve bámultam a fiúra, aki bizonyára William fia, Nicholas Leister lehetett. Amikor megláttam, az első reakcióm az volt, hogy magamban felkiáltottam: micsoda szem! Égszínkék szemét olyan világosnak láttam, mint a szobám falát; ez a szín tökéletes kontrasztot alkotott ébenfekete, kócos, izzadtságtól nedves hajával."

Noah az anyja új férjével együtt egy új mostohatestvért is kap, aki igen nagy hatást gyakorol rá már a legelső alkalommal…

Megjelent Mercedes Ron szenvedélyes és túlfűtött trilógiájának első része, ami Spanyolországból hódította meg a világot!

Kapcsolódó könyvek: Mercedes Ron: Az én hibám

Mercedes Ron: Az én hibám

Kapcsolódó alkotók: Mercedes Ron

MenőKönyvek KU>!

Megjelent! Hosszú, szőke haj, kék szem, babaarc: Írisz egyszerűen tökéletes. Az Instagramján több ezren követik, a modellügynökségek kapkodnak utána. Ám a lány másra vágyik, gyerekkori álma, hogy mikrobiológus legyen.

Amikor sikeresen pályázik egy neves külföldi egyetemi ösztöndíjra, ez a cél egészen közelinek látszik, csakhogy olyan akadályok állják útját, amelyek egy részét önmagában kell leküzdenie.

Írisz meg akarja mutatni, hogy ő sokkal több egy csinos arcnál, ugyanakkor görcsösen igyekszik megfelelni a felé támasztott elvárásoknak, a szorongás csaknem felemészti.

Első szerelem, mozaikcsalád, bántalmazó kapcsolat, szexuális ragadozók, online zaklatás, kényszeresség, szorongás: Mészáros Dorka szókimondóan ír a felszín mögött rejtőző valóságról.

Kapcsolódó könyvek: Mészáros Dorka: Filter nélkül

Mészáros Dorka: Filter nélkül

Kapcsolódó alkotók: Mészáros Dorka

MenőKönyvek KU>!

ELŐRENDELHETŐ A JÓK ÉS ROSSZAK SOROZAT ELSŐ ÖT RÉSZE!

Július 29-én végre magyarul is megjelenik a Jók és rosszak iskolája-sorozat első öt része, a hatodik rész pedig júliusban érkezik!

Az első rész (Hercegnő és boszorkány) filmadaptációja pedig idén szeptembertől lesz látható a Netflixen olyan neves színészekkel a főszerepben, mint Sophia Anne Caruso, vagy Charlize Theron.

A film előzetesét itt tekinthetitek meg ➡ https://m.youtube.com/watch…

Kapcsolódó könyvek: Soman Chainani: Jók és Rosszak Iskolája

Soman Chainani: Jók és Rosszak Iskolája
6 hozzászólás
MenőKönyvek KU>!

Előrendelhető a trilógia első része, ami Spanyolországból meghódította a világot!

Nicholas Leisternek lehetetlen ellenállni.

Kék szem, éjfekete haj, magas termet… minden stimmel, kivéve, hogy ő Noah új mostohatestvére, és megtestesíti mindazt, amitől a lány egész életében menekült. És lassanként az is kiderül, hogy kettős életet él, és súlyos titkot rejteget milliomos apja elől…

OLVASÓI VÉLEMÉNYEK

„A legszebb szerelmi történet, amit valaha olvastam.”
„Minden egyes szava rabul ejtett.”
„Hajnali 5-ig olvastam, nem tudtam letenni.”
„Rég nem olvastam ilyen jó könyvet.”
„Nick remek figura. Milyen kár, hogy a valóságban nem létezik!”
„Mercedes nem is történetet, varázslatot alkotott.”

Kapcsolódó könyvek: Mercedes Ron: Az én hibám

Mercedes Ron: Az én hibám
MenőKönyvek KU>!

Megjelent Adam Silvera várva várt, szívszaggató regénye, a Mindketten meghalnak a végén!

„Mi, az Utolsó Barát Zrt. csapata, borzasztóan sajnáljuk, hogy elveszítünk. Őszinte részvétünk mindazoknak, akik szerettek, és azoknak, akik már sosem ismerhetnek meg téged. Reméljük, ma értékes, új barátra lelsz, és vele töltöd végső óráidat.”

Szeptember 5-én, kicsivel éjfél után a Halál-Hírek felhívja Mateo Torrezt és Rufus Emeteriót. Rossz hírei vannak számukra: még aznap meghalnak. Mateo és Rufus nem ismerik egymást, és más-más okokból ugyan, de mindketten szeretnének egy új barátot találni a Végnapjukon. A jó hír: erre is létezik egy alkalmazás, a neve: Utolsó Barát. Rufus és Mateo ennek segítségével akarnak találkozni, hogy együtt még egy utolsó, nagyszerű kalandban legyen részük – egyetlen nap alatt akarnak leélni egy egész életet.

„Merész, nagyszerű, fájdalmasan szép történet veszteségről, reményről, és a barátság megváltó erejéről.”

Lauren Oliver, a Before I Fall New York Times-sikerlistás szerzője

Kapcsolódó könyvek: Adam Silvera: Mindketten meghalnak a végén

Adam Silvera: Mindketten meghalnak a végén
MenőKönyvek KU>!

Lehajtom a laptopot.

A ház csendes, mióta anya és apa dolgozni ment. Más nesz nem hallatszik, csak a lélegzetem, a Manta akváriumában zümmögő lámpa és a nyitott ablakból érkező szellő, amely a függönyömet az ablakpárkányhoz csapkodja. Odakint, a messzeségben látom a harangtornyot, Wesley személyes célszalagját, az utolsó dolgot, amit látott, mielőtt… Megrázom a fejem. Régen szerettem a nyitott ablakon keresztül bámulni a csak egyutcányira lévő iskolát, ahol Cecelia tanul, anyu pedig pályaválasztási tanácsadóként dolgozva segít az elveszett tanulóknak eligazodni az iskola utáni életben. Mielőtt a Betegség ledöntött, anya énekesnő volt; egy Spice Girls tribute együttessel lépett fel mint Posh Spice, amit apa és én mindig nagyon ironikusnak találtunk, hiszen láttuk, ahogyan kieszi a morzsákat a melltartójából. De a színpadon sztár volt. Imádtam nézni, ahogy énekelt, a mikrofonját a tömeg felé nyújtotta, és az egész terem táncra perdült. Mostanában csak halkan hallgat zenét, énekelni pedig a földszinten szokott, ahonnan a dallamok nem érnek fel hozzám és vesznek el a kanalakból, és a mikrofon helyett megbeszéléseket tart más emberek álmairól. Végignézem, ahogy anya az egész életét felfüggeszti csak azért, hogy velem törődjön, a bűntudat ezer tonna vízként nehezedik a csontjaimra. Nehéznek érzem magam tőle, és a szobám falai egy kicsit kisebbek, és az üres ház csendje szinte… Mély levegőt veszek, és újra kinyitom a laptopomat. Az egérrel az asztalomon lévő Stream Cast ikon fölött körözök.

A szívem mintha megdermedt volna két dobbanás között. Rowan. 2 perce online. Egy új streamer. A neve melletti ábra sötét, mintha a tenger fekete mélyéről bukkant volna fel. A szívem ismét dobogni kezd, és most már remegek, mert lett egy újabb ablakom. Egy ablak, ami egy másik világra nyílik, ami elválaszt a rossz dolgoktól és a bármelyik pillanatban elveszíthető életektől. Egy ablak, ami nyitva áll, készen arra, hogy átmásszak rajta, magam mögött hagyva a testemet, minden defektes részével együtt.

Kapcsolódó könyvek: Sarah Ann Juckes: A világ közöttünk

Sarah Ann Juckes: A világ közöttünk

Kapcsolódó alkotók: Sarah Ann Juckes

MenőKönyvek KU>!

Járjátok be az EPIC budapesti helyszíneit Nyáry Lucával és Szabó Tibor Benjáminnal, a sorozat szerzőjével!

https://www.youtube.com/watch…

Kapcsolódó könyvek: Szabó Tibor Benjámin: Az első küldetés · Szabó Tibor Benjámin: Elmék labirintusában

Szabó Tibor Benjámin: Az első küldetés
Szabó Tibor Benjámin: Elmék labirintusában