Martin_Kay IP 9

Martin Kay 2 könyvKedvenc könyvek 2

Martin Kay: Eastern
Martin Kay: Titkok útvesztője

Aktuális olvasmányok

Jordan B. Peterson: 12 szabály az élethez
Muraszaki Sikibu: Gendzsi szerelmei I-III.

Jordan B. Peterson: 12 szabály az élethez Így kerüld el a káoszt!

>!
2019. február 4., 17:20
>!
2019. február 4., 17:22

Utolsó karc

Martin_Kay IP>!
Booktrailers

Tegnap nagyon jól éreztem magam veletek, köszönöm mindenkinek, aki figyelemmel kísérte az Eastern online könyvbemutatóját!

A tervezett fél órás beköszönés végül két óra hosszúra nyúlt, de ez már csak így megy, ha van miről beszélnünk. Grafikusommal, Nakával sokat sztoriztunk, többek között a fenti képpel kapcsolatban is:

Tudni érdemes, hogy többnyire „egy rugóra” jár az agyunk, így nem kell sokáig magyaráznom az elképzelésemet. Ami viszont borítékolható, hogy Naka éppen a tükörképét fogja rajzolni annak, amit én látok magam előtt.
Így történt ez a mellékelt kép esetében is, ami két dolog miatt volt problémás: Először is, Vajk és Saori pont fordított rendben ülnek a jelenet szerint, így a figyelmesebb olvasókat alaposan sikerült volna összezavarni.
A másik probléma úgymond szakrális jellegű. Történt ugyanis, hogy Naka esetlegesen rajzolta, melyik irányból van összehajtva a lány mellkasa előtt a yukata (köntös). Ezzel pedig az a gond, hogy eme ruhát kifejezetten csak egy irányba lehet hajtogatni; ha fordított a sorrend (szemből nézve a köntös külső éle balról jobbra halad lefelé), abban az esetben az illető halott – tehát, ha valaki ezt elrontja, az alighanem nagy megbotránkozást kelt a környezetében.
Saori ugyan kedveli a komisz tréfákat, de eddig biztos nem menne el. :)

Megoldásként tükröztük a képet, ahogy most Ti is látjátok. Ezzel két legyet ütöttünk egy csapásra, cserében mindkét szereplő balkezessé vált…

Ahogy ígértem, a megjelenés előtti napokban számos kritikát olvashattok a Titkok Útvesztőjéről. Mindezt olyan olvasók tollából, akiknek alighanem Ti is adtok a véleményére.
Következzen most Nikolett beszámolója, akit az alábbi nick alatt találtok. Nagy köszönet érte!
@Nikolett0907

„Soha ne bízz másban, csak aki a bőröd alatt lakik!”

Már sokszor kifejtettem, hogy mennyire vonzódom az egyedi témájú könyvekhez. Legyen az fantasy, western, vagy bármely más kategória, ha valami megfog benne, hűséges olvasója és követője leszek. Így jártam ezzel a sorozattal is. Az első kötetet nagyon megkedveltem, mert egy teljesen új, egyedi világképet adott a számomra. És mivel függővéges volt (nem morogtam érte kicsit sem) nagyon vártam, hogy mikor jelenik meg a második része. És most végre megkaptam, amire vágytam. Ezért először is szeretném megköszönni a Twister Média Kiadónak és a Szerzőnek, hogy előolvasóként kézbe vehettem a kötetet.

Azt hiszem nem is én lennék, ha nem a könyv külső és belső rajzait venném először szemlére. Még mindig azt kell, hogy írjam, nagyon tetszenek. Rendkívül szépen, mégis kicsit groteszk módon ábrázolja a történéseket. Az arcvonások szinte életre kelnek és ezernyi érzést fednek fel. Úgy gondolom, hogy már ezért megérte kézbe venni a művet.

A mostani regény ott folytatódik, ahol az előző résznek vége szakadt, illetve majdnem. Yuko és Vajk róják a szokásos köreiket, ami az egymáshoz való viszonyuk kibogozását illeti. Míg az előbbi szenved az el nem mondottaktól, addig az utóbbi lezáratlan múltja elől menekül, és nehezen nyit az új felé. Mindkét karakterről elmondhatom, hogy a szívem csücskei. Yuko fiatalsága ellenére sok keserűséget és fájdalmat cipel a vállán. Az új érzések és lehetőségek megbillentik az eddigi felfogását és csak nehezen tudja megérteni, merre is vezet az az ösvény, amire rálépett, mikor megengedte magának a luxust, hogy önmagán kívül más is fontos lehet. Vajk pedig egy sokat megélt harcosként, saját „vérző” lelke darabkáit próbálja egyben tartani, még azon az áron is, hogy kívülről nem több mint egy fatuskó. A két szereplő adja ennek a regénynek is a színét és illatát. Ha róluk olvastam számos érzés és gondolat járta át lelkemet és bár nagyon drukkolok egy bizonyos esemény miatt, mégis úgy érzem ennek még koránt sem lesz „boldog” vége.

A kötetnek van még egy főszereplője, aki sokszor csak a múlt fátylának fellebbenésekor látható, mégis meghatározó szerepe van a történésekben…..

A cikk folytatása itt érhető el:
https://konyvelvono.blogspot.com/2020/11/martin-kay-tit…

https://www.youtube.com/watch…

Kapcsolódó könyvek: Martin Kay: Titkok útvesztője

Martin Kay: Titkok útvesztője

Kapcsolódó alkotók: Martin Kay