manó_könyvek  KU Manó Könyvek


Kiadói sorozatok

Sorsfordító történetek · Kukucs könyvek · Régi kedvencek · Barátaim, a járművek · A hős olvasó · Disney Suli Olvasni jó! · Tony Wolf mesél · Disney Nyuszik · Kis tudósok szókincstára · Olvass velem! · Összes sorozat »

Könyvek 961

Beatrix Potter: Nyúl Péter adventi kalendáriuma
Lucy Daniels: Kisróka veszélyben
Lucy Daniels: Kutyus gazdira vár
Rosie Banks: Sulis pizsamaparti
Rosie Banks: Tüneményes tudósok
Rosie Banks: Mozivarázs
Rosie Banks: Kis állatmentők
Pippa Funnell: Kapitány
Fodor Marcsi: 20 rendkívüli magyar, akit az egész világ ismer
Andreas H. Schmachtl: A Vadrózsa utcában mindig történik valami

Karcok 29

manó_könyvek KU>!

„Ha valaki az utcáról benézett volna (de nem nézett be senki), azt látja, hogy az elegáns fadoboz, amelyben akár a legfeltűnőbb tolldíszekkel ékesített kalap is elfér, szép lassan ereszkedik le a Kalapos-ház földszintje felé. Csing! Az apró üvegharang csilingelt egyet, amikor a szerkezet megállt a boltban. Vajon Ariadné néni meghallotta? Kordélia száz szívverésnyi időt várt, hogy megbizonyosodjon róla, senki sem jön, hogy megnézze, mi történt, aztán kinyitott a kis ajtót.”

Megjelent Tamzin Mechant csupa varázslat, rejtély és titok könyve, amelyben Kordélia eltűnt édesapja nyomába ered. Nyomozás közben olyan titkokra derül fény, amire álmában sem gondolt volna….

Tamzin Mechant tizenhét éves kora óta színésznő. Munkája során térben és időben is sok helyre eljutott. Élt a Tudor-korban, Viktória királynő idején, az 1600-as évek elején és a 18. században. Túlélte az 1940-es német támadást, és áldozatul esett a tüdőgyulladásnak az 1900-as évek elején. Volt földönkívüli, boszorkány, halálra ítélt királynő, tüzes skót harcos és lázadó arisztokrata. A Kalaposok az első könyve.

Fordította: Todero Anna
8 éves kortól ajánljuk

3 hozzászólás
manó_könyvek KU>!

Megérkeztek Szederberek bájos egerei :)
Szederberek egereinek történetei először negyven évvel ezelőtt jelentek meg. Azóta ezek a csodálatos mesék bejárták a világot és most végre Magyarországra is megérkeztek.

Kicsiknek és nagyoknak is hatalmas öröm bekukkantani Jill Barklem miniatűr, elragadó világába, hosszan elidőzni a részletgazdag képeken és együtt izgulni a szereplőkkel kalandjaik során.

Nyolc varázslatos történet a szerző előszavával végre magyarul is!

Kapcsolódó könyvek: Jill Barklem: Szederberek összes meséje

Jill Barklem: Szederberek összes meséje
manó_könyvek KU>!

Május első vasárnapján, május 2-án az édesanyákat köszöntjük!

A Líra egy különleges díszdobozban kapható könyvcsomagot állított össze erre a napra, mellyel segítünk személyesebbé és örömtelibbé tenni az ajándékot. A díszdoboz a kiválasztott könyv mellett, a Les Cadeaux de Flore édességműhelyben készült klasszikus francia vajas, vaníliás ízesítésű kekszeket is tartalmaz.

https://www.lira.hu/hu/konyv/muveszet/egyeb/konyvoleles…#

Kapcsolódó könyvek: Johanna Basford: Miniatűr titkos kert

Johanna Basford: Miniatűr titkos kert
manó_könyvek KU>!

Utazás távoli világokba! Megjelent Johanna Basford legújabb színezőkönyve, ezúttal csodás, mesebeli tájakra kalauzolja a kalandozni vágyókat.

Kapcsolódó könyvek: Johanna Basford: Csodavilág

Johanna Basford: Csodavilág
manó_könyvek KU>!

Ugye vártátok már? Balázsy Panna Szandra és a csajok-sorozata folytatódik, de beszéljen maga Szandra:
"Helló csajok, mindenki jól van? Képzeljétek, megtanultam cicaszemet rajzolni és folyton a hajammal vagyok elfoglalva, meg elég sokat dumálok Snapchaten a barátaimmal a fiúkról is. Az elmúlt hónapokban annyit sétáltam a szabad levegőn (erdőben és városban), mint még soha, mert szinte csak így talizhatok a barátaimmal. Mondjuk ennél többet is megtennék, hogy ismét az Áfonya pandákkal lóghassak korlátlanul. Akkor legalább lenne alkalmam élőben elmesélni, hogy mennyi izgalmas, régi titkot derítettem ki a családomról. Addig leírom itt, biztos, ami biztos.
Virtuális ölelés:
Szandra"

A Szandra és a csajok-sorozat ötödik részében Szandra nem ússza meg az online tanulást, és bár barátaival közel sem tölthet annyi időt, mint szeretne, cserébe rengeteg dolgot megtud a családja múltjáról. Fényképek, emlékek, érzelmek bukkannak elő a régmúltból, és segítenek átvészelni a pandémiás időszakot.

Kapcsolódó alkotók: Balázsy Panna

manó_könyvek KU>!

Hamarosan érkezik Johanna Basford legújabb színezője!

Ez a gyönyörű színezőkönyv elrepít a képzelet birodalmába, mert nem csupán egy könyv, hanem varázslatos átjáró a csodák világába. Oldalain fákra épült kastélyok, lebegő szigetek és tündérmesébe illő tájak várnak rád.
Kezdődjön hát a kaland, engedd szabadon a fantáziád, keresd meg az elvarázsolt tengeri teknősöket, különleges macskákat és énekesmadarakat, majd keltsd életre őket a színekkel!

Itt előrendelhető: https://www.lira.hu/hu/konyv/tovabbi-konyveink/csodavilag…

manó_könyvek KU>!

5+1 könyv 10 éves kortól kalandvágyóknak a tavaszi szünetre, egytől egyig bátor lányhősökkel!
A kastély szelleme a 19-20. század fordulóján játszódik
A világítótorony legendája a 2. világháborúba vezet, az angol partvidékre
A fülemüleerdő titka egy elragadóan szövevényes történet 1919-ből
Az éjszakai vonat titka egy vonatút Párizson, Budapesten és Isztambulon át egy nyomozással
A Sophie és a tetőjárók egy különös párizsi nyomozós kaland
Az Égi tolvaj pedig az első léghajózás kalandos története

Kalandozzatok velünk különleges történelmi korokban és helyszíneken!

Kapcsolódó könyvek: Lucy Strange: A fülemüleerdő titka · Lucy Strange: A világítótorony legendája · Emma Carroll: Égi tolvaj · Katherine Rundell: Sophie és a tetőjárók · Sylvia Bishop: Az éjszakai vonat titka · Lucy Strange: A kastély szelleme

Lucy Strange: A fülemüleerdő titka
Lucy Strange: A világítótorony legendája
Emma Carroll: Égi tolvaj
Katherine Rundell: Sophie és a tetőjárók
Sylvia Bishop: Az éjszakai vonat titka
Lucy Strange: A kastély szelleme
manó_könyvek KU>!

Lucy Strange könyveiben bátor lányok küzdenek az igazukért. Legújabb, A kastély szelleme című könyvében a tizenkét éves Agatha, a grófi Asquith család leszármazottja egy nap nemcsak az édesapját, hanem minden mást is elveszít: az otthonát, a vagyonát, a személyiségét. El kell hagynia a kastélyt, Gosswater Hallt, hogy egy kis, tóparti házban lakjon egy idegennel, akit apjának mondanak.
Aggie elhatározza, hogy kideríti, ki is ő valójában, ám nem ő az egyetlen, aki ki akarja deríteni az igazságot. Az év utolsó napján, mikor éjfélt üt az óra, egy rejtélyes árnyalak tűnik fel a múltból, és nem tűnik el addig, míg fel nem tárul a múlt sötét rejtélye…

A nagy sikerű A fülemüleerdő titka és A világítótorony legendája szerzője dolgozott színésznôként, énekesként és mesélôként is, mielôtt egy középiskolában
angoltanár lett. Az angliai Kentben él a férjével és a kisfiukkal.

Kapcsolódó könyvek: Lucy Strange: A fülemüleerdő titka · Lucy Strange: A világítótorony legendája · Lucy Strange: A kastély szelleme

Lucy Strange: A fülemüleerdő titka
Lucy Strange: A világítótorony legendája
Lucy Strange: A kastély szelleme
manó_könyvek KU>!

A Kisassonyok és a Jó feleségek után megérkeztek a Fiatalurak csodaszép kiadásban.
A Kisasszonyok azzal zárult, hogy Jo megörökölte a Plumfield birtokot a házsártos, de aranyszívű March nénitől, ahol most már férjével, Bhaer professzorral vállvetve, a maguk elvei szerint, és rengeteg szeretettel nevelgetik a gondjaikba vett rakoncátlan csemetéket. Ahogy Jo maga mondja, „nem is tudom, mit szeretek jobban: az írást vagy a kölykeimet”. Nat, a rongyos árva, az elkényeztetett Gömböc, a vadóc Dan és a Plumfield többi feledhetetlen lakója olvasók nemzedékeit bűvölte már el kalandjaival.

Kapcsolódó könyvek: Louisa May Alcott: Jó feleségek · Louisa May Alcott: Kisasszonyok · Louisa May Alcott: Fiatalurak

Louisa May Alcott: Jó feleségek
Louisa May Alcott: Kisasszonyok
Louisa May Alcott: Fiatalurak

Kapcsolódó alkotók: Louisa May Alcott

4 hozzászólás
manó_könyvek KU>!

Végre magyarul is :) Ha Nyúl Pétert szeretitek, Szederberek bájos egereinek is nálatok a helye
Szederberek egereinek történetei először negyven évvel ezelőtt jelentek meg. Azóta ezek a csodálatos mesék bejárták a világot és most végre Magyarországra is megérkeztek. Kicsiknek és nagyoknak is hatalmas öröm bekukkantani Jill Barklem miniatűr, elragadó világába, hosszan elidőzni a részletgazdag képeken és együtt izgulni a szereplőkkel kalandjaik során. Nyolc varázslatos történet a szerző előszavával végre magyarul is!
Fordító: Halmai Gergely

Kapcsolódó könyvek: Jill Barklem: Szederberek összes meséje

Jill Barklem: Szederberek összes meséje