Mallinalli 0Kedvenc könyvek 15

Robert Merle: Francia história
Bernard Cornwell: A tél királya
Bernard Cornwell: Isten ellensége
Bernard Cornwell: Excalibur
Gárdonyi Géza: Egri csillagok
Kondor Vilmos: Budapest noir
Colleen McCullough: Fűkoszorú I-II.
Robert Merle: Csikóéveink
Kondor Vilmos: A budapesti kém
Spiró György: Feleségverseny
Tóth Krisztina: Akvárium
Háy János: Napra jutni

Kedvenc sorozatok: Az elátkozott királyok, Bűnös Budapest-ciklus, Excalibur, Francia história, Róma urai

Kedvenc alkotók: Colleen McCullough, Kondor Vilmos, Maurice Druon, Mikszáth Kálmán, Robert Merle, Tóth Krisztina

Hirdetés
Hirdetés

Utolsó karc

>!
Mallinalli

Ez történt felém 2012-ben:

A moly számlálója szerint 41 könyvet olvastam, ebből 2-t abbahagytam, azaz 39 könyvet fejeztem be (már nem látom a számlálót, de kb 15000 oldalt jelzett). Nem sok, sőt, inkább kevés. A magyarázat az első félévben keresendő, amikor mindössze 11 könyvet olvastam el. Ez nagyon gyér, de tavaly év végén született a lányom és mi tagadás, eleinte nem nagyon kötött le az olvasás, illetve a regényolvasás – olvastam én, de inkább netes fórumokat hozzátáplálásról, babaételekről, mozgásfejlődésről, szoptatásról, ilyenekről. A második félév a szokásos olvasási sebességem jegyében telt.

Az olvasottak között többségben vannak a magyar szerzők művei, ennek nagyon örülök, régóta célkitűzés többségében magyarokat olvasni. Sok új szerzőt ismertem meg (Kaffka M., Benkő L., Kőrösi Z., Horváth V., Biró Sz., stb), közülük az év felfedezettje egyértelműen Szabó Magda, aki korábban nálam teljesen kimaradt, viszont 2012-ben több könyvét is elolvastam és az év legjobb könyvét is neki köszönhetem.
Több gyerekneveléses könyvet is olvastam, szerintem még fogok is, mert érdekesnek találom őket, jóllehet egyik elv sem tud maradéktalanul meghódítani magának.
A legjobb regény: Szabó Magda: Az ajtó; a legfelkavaróbb: Péchy Blanka: Regény, a legmaradandóbbnak bizonyuló szerelmem: Robert Merle: Francia história sorozat. :) Voltak rosszak is, mint kiderült, engem Durrellel altatni vagy vallatni lehetne, attól függően, mennyire vagyok pihent. De azért a jó könyvek domináltak, vagy csak megszépíti őket az emlékezetem. :)

6 hozzászólás