lmagdi 2Kedvenc könyvek 41

Andy Weir: A marsi
Stephen King: A ragyogás
Adrian Tchaikovsky: Az idő gyermekei
Ian McDonald: Luna – Újhold
J. K. Rowling: Harry Potter és a bölcsek köve
J. K. Rowling: Harry Potter és az azkabani fogoly
J. R. R. Tolkien: A Gyűrűk Ura
Stephen King: 11/22/63
Gabriel García Márquez: Szerelem a kolera idején
Alexandre Dumas: Monte Cristo grófja
Jane Austen: Büszkeség és balítélet
J. Goldenlane: Napnak fénye

Kedvenc sorozatok: A firenzei lány, A Setét Torony, A Tudorok, A tükörjáró, A tűz és jég dala, Alapítvány, Ambrózy báró esetei, Az éhezők viadala trilógia, Bridget Jones naplója, Calderon, Csodaidők, Eredendő bűnösök, Halkirálynő, Harry Potter, Hyperioni énekek, Luna, Napnak fénye-ciklus, Naruto, Otoriak története, Outlander

Kedvenc szereplők: Boleyn Anna, Calderon, Daniel Belloq (Mogorva), Denisa Wry, Ejasadin Arcsin, Elizabeth Bennet, Harh'Hatal, Kingsley Edge, Mark Watney, Mr. Fitzwilliam Darcy, Perselus Piton, Roland Deschain, Sid, Taina Tives, Tien Naga-Hai Huang-Ti

Kedvenc alkotók: J. Goldenlane, J. K. Rowling, Jane Austen, Jodi Picoult, Juliette Benzoni, Murakami Haruki, Stephen King, Tiffany Reisz

Kedvenc kiadók: Animus, Európa, Geopen

Hirdetés
Hirdetés

Utolsó karc

>!
lmagdi
Book Tag minden mennyiségben

Kedves @Hayniii!

Köszönöm a kihívást! :)

Könyvfüggők problémái

1.) Van kismillió olvasatlan könyved. Hogyan döntöd el, melyiket olvasod el legközelebb?
Hangulatfüggő, sokszor rákattanok egy műfajra vagy épp íróra és képes vagyok hetekig az adott műfajban vagy írótól olvasni. Viszont ha sikerül megszerezni egy olyan könyvet, amit már régóta tervezek elolvasni, az természetesen elsőbbséget élvez.

2.) Már elolvastad egy könyvnek több, mint a felét, de nem tetszik. Folytatod, vagy abbahagyod?
Ha túl vagyok a felén, akkor mindenképpen befejezem, bár ilyenkor inkább gyorsolvasásra térek át. Általában már jóval hamarabb, néhány oldal vagy fejezet után abbahagyok egy könyvet, ha nagyon nem tetszik.

3.) Közeledik az év vége és még mindig nagyon távol vagy az olvasási listád teljesítésétől. Mit teszel?
Nincs határozott tervem az olvasásokra vonatkozóan, az a fontos számomra, hogy olyan könyveket olvashassak, amik érdekelnek, szórakoztatnak, az olvasás élménye a lényeg, így számomra nem jelent problémát, ha adott évben kevesebb könyvet olvasok el.

4.) Egy könyvsorozatnak, amit imádsz, nem egyeznek a borítói. Hogyan kezeled?
Számomra inkább maga a könyv a fontos, persze nem mondom, hogy egy szép borítójú könyv nem dobogtatja meg a szívemet. :) Ha nem tudom azonos borítóval megvenni a sorozatot, annyi baj legyen, az a lényeg, hogy megvan, és bármikor levehetem a polcról.

5.) Minden ismerősöd imád egy könyvet, amit te gyűlölsz. Kivel beszéled meg, aki szerinted a te oldaladra állna?
Nem voltam még ilyen helyzetben, de az biztos, hogy senkit nem szeretnék az én oldalamra állítani, ha elolvassa a könyvet és neki tetszik, akkor tiszteletben tartom a véleményét.

6.) Nyilvános helyen olvasol, és nagyon felzaklat a könyv, annyira, hogy sírni kezdesz. Mit kezdesz magaddal?
Előfordult már, és bevallom zavarban is voltam, de egyszerűen nem tudtam tenni ellene. Azért próbálom visszafogni magam és inkább otthon olvasok ilyen könyveket.

7.) Egy könyvnek, amit nagyon szeretsz, most jön ki a folytatása, de te már nem emlékszel egészen az előző részre/részekre. Mit teszel, újraolvasod az előző részt/részeket, vagy keresel róla egy összefoglalót a neten, vagy kihagyod a folytatást, vagy bestresszelsz… stb?
Mindenképpen újraolvasom a korábbi részt/részeket, mert csak úgy lesz igazán nagy élmény a folytatás, ha tisztában vagyok az előzményekkel. :)

8.) Nem akarod kölcsönadni a könyveidet senkinek. Hogyan utasítod rendre udvariasan azt, aki mégis kölcsön akar kérni tőled egyet?
Szívesen adok kölcsön könyveket, és szerencsére eddig még nem kaptam vissza egyiket sem rossz állapotban.

9.) A hónapban már öt könyvnek kezdtél neki, és egyiket sem fejezted be. Hogyan jutsz túl az ezen az olvasási válságon?
Keresgélek és próbálok rájönni, hogy milyen műfaj illene legjobban a hangulatomhoz, előbb utóbb biztos sikerül olyat találni, ami megtetszik. :)

10.) Nagyon sok könyv jelenik meg mostanában, ami érdekel, és majd meghalsz, hogy olvashasd. Mit csinálsz? Hányat veszel meg ezek közül?
A könyvekre fordítható keretem mértékéig vásárolok, a többit inkább könyvtárból veszem ki, vagy kölcsönkérem.

11.) Végre sikerült megvenned a könyveket, amiket nagyon szerettél volna, és alig várod, hogy olvasd őket… de meddig hevernek a könyvespolcon, mielőtt ténylegesen el is olvasnád őket?
Sokszor vásárolok hirtelen felindulásból, ilyenkor nem mindig kezdek bele az adott könyvbe. Az utóbbi években inkább e-bookot olvasok, viszont a könyvben megvásárolt sorozatok új köteteit mindig beszerzem. Jó példa erre az Outlander sorozat 4. kötete, amit előrendeltem még áprilisban, de a mérete miatt még mindig a könyvespolcomon pihen.

@Judyka, ha van kedved, töltsd ki Te is! :)