linokumiko 10Kedvenc könyvek 7

F. Scott Fitzgerald: A nagy Gatsby
George R. R. Martin: Trónok harca
Vavyan Fable: Jégtánc
George R. R. Martin: The Ice Dragon – A jégsárkány
Baktay Ervin: Mahábhárata
Paulo Coelho: Az alkimista
Takami Kósun: Battle Royale

Kedvenc sorozatok: A halál szépséges szolgálólányai, A tűz és jég dala, Ambrózy báró esetei, Az örökség, Fekete Tőr Testvériség, Harry Potter, Hercule Poirot, Középfölde Históriája, Leslie L. Lawrence, Lorieni Krónikák, Narnia Krónikái, Vaják, Vis Major

Kedvenc kiadói sorozatok: Vörös pöttyös könyvek

Kedvenc szereplők: Al Capone, Aragorn, Aslan, Bárd, Báró Ambrózy Richárd, Bernie Kosar, Daenerys Targaryen, Darius, Dean Winchester, Dobby, Eddard Stark, Elizabeth Bennet, Gandalf, Gavriel Duval, Hatodik, Havas Jon, Hermione Granger, Jade, Khal Drogo, Legolas, Lestat de Lioncourt, Magnus Bane, Negyedik (John Smith), Phury, Rhaegar Targaryen, Rhage, Ríviai Geralt, Rubeus Hagrid, Sam Winchester, Saphira, Sherlock Holmes, Sirius Black, Tyrion Lannister, Zsadist

Kedvenc alkotók: Agatha Christie, Anne Rice, Arthur Conan Doyle, Cassandra Clare, Charles Bukowski, Fodor Ákos, George Gordon Noël Byron, George R. R. Martin, Ian Fleming, J. K. Rowling, J. R. R. Tolkien, J. R. Ward, Kurt Vonnegut, Leslie L. Lawrence, Lőrincz L. László, Mario Puzo, Rejtő Jenő (P. Howard), Vavyan Fable

Kedvenc kiadók: Agave Könyvek, Alexandra, Bantam, Bloomsbury, Cartaphilus, Európa, Fabyen, HarperCollins, Helikon, I.P.C., Könyvmolyképző, Libri, Oxford University Press, Ulpius-ház

Hirdetés

Aktuális olvasmányok

Pittacus Lore: Hetedik bosszúja
Szent Biblia
>!
2020. május 24., 16:01
>!
Cartaphilus, Budapest, 2014
274 oldal · ISBN: 9789632663913 · Fordította: Stier Ágnes
>!
2019. szeptember 11., 11:05
>!
Magyar Bibliatanács, Budapest, 1990
306 oldal · keménytáblás · ISBN: 9633004012 · Fordította: Károli Gáspár
Hirdetés

Utolsó karc

>!
linokumiko
Book Tag minden mennyiségben

Nézz magadba booktag @Csergimanó tollából
Köszi a kihívást, @ap358 ! :)

1._Mi az amit megteszel most, hogy a napjaidat otthon töltöd? Olyan, amit régóta halogatsz?_
Hoteles vagyok, úgyhogy elég sok időt töltök itthon. Rég fel akartam újítani kicsit a kamrát és most sikerült is. Nem kell nagy dolgot elképzelni, csak simán áthúztam dekorfóliával a polcokat és átrendeztem az egészet. :) Ezen kívül már rég várt rám, hogy kiszanáljak haszontalan dolgokat (pl. régi kazettákat, amik a fiókban porosodtak, de már nincs is mivel lejátszanom őket), így nem sok értelme van tartogatni.

2. Mi az ami átértékelődött benned , amit fontosnak gondolsz és ezentúl másképp fogod csinálni a mindennapjaidban?
Gőzöm sincs. :D Őszintén, szeretnék már visszamenni dolgozni. Hiányzik a szociális élet is. Családi házban lakom, úgyhogy ki tudok menni a kertbe levegőzni, de ez nem ugyanaz, mint mikor elmegyek plázázni a mutterrel vagy kávézni a barátokkal, viccelődni és beszélgetni a vendégekkel a hotelben. Persze, telefonálunk, videócsetelünk stb., de az nem ugyanaz. Az élelmiszerbolton és a drogérián kívül szinte sehova se megyek. Önként, de főleg kényszerből be vagyok zárva a saját házamba… Szóval, azt hiszem a szociális életem értékelődött át, fontosabbnak érzem.

3. Mi az amire több időt tudsz fordítani, mint eddig?
Az olvasás! :D Most aztán tengernyi időm van rá. :)

4. Lett-e újabb hobbid?
Nem. Ha nagyon akarnék csinálhatnék kreatív dolgokat, de nekem az ilyenekhez zéró türelem adatott. A családban inkább a húgom a kreatív, nem én. Nem is nagyon vonz a kötés-horgolás, decoupage vagy gyöngyfűzés. Inkább kisuvickolom a ház utolsó négyzetcentijét is. :D

5. Átértékelted-e az emberi kapcsolataid, vagy változatlanul ugyanúgy gondolkodsz felőlük?
Átértékelni nem, hiányolni igen. Legfőbb bizalmasom és csatlósom soproni. :D Én meg győri. Bosszantó, hogy most, hogy lenne időnk többet találkozni, nem lehet. Szóval marad a telefon, SMS, messenger, videócset. A helyi barátokkal hasonló a helyzet, inkább kerülik a személyes kontaktot, ami tök érthető. Viszont ettől még tartjuk a kapcsolatot. :)

6. Tartottál-e önvizsgálatot – hiszen ez az időszak elsősorban erre jó – felfedeztél-e magadban jót, vagy új jellemhibákat?
Nos, jellemem hibáival és erényeivel eddig is tisztában voltam annyira, amennyire egy ember tisztában lehet önmagával. XD Viccet félretéve: nem merültem el önmagamban. Azt hiszem, ez nem tenne jót a lelkiállapotomnak. Bőven elég az a kétséges helyzet, hogy nem tudom, mikor mehetek vissza dolgozni vagy, hogy lesz-e egyáltalán hova visszamennem dolgozni. Még nem rúgtak ki, de sose lehet tudni és a főnökeimnek nem erőssége a tájékoztatás…

7. Mi az, ami a legjobban hiányzik?
Nos, alapból otthonülős típus vagyok. Nem vagyok nagy partiarc, sose voltam. Most viszont nagyon kirúgnék a hámból. :D Egyébként, a fent említett szociális élet nagyon hiányzik.

8. Van-e olyan könyv , ami rég várt elolvasásra , mondjuk mert hosszú, vagy nehéz olvasmány és most sorra került? Ha igen, mi az?
Igen, James Joyce: Ulysses . Rég vártam, hogy elolvashassam. Nem túl táskabarát, úgyhogy szegény mindig a polcon maradt.

9. Mi az ami hasznos ebben az időszakban, gondolok itt olyanra, ami jó vagy pozitív fejlődést hozott az életedbe?
Több időt töltök a családommal (mivel össze vagyunk zárva :D ). Tudatosabban vásárolok: listát írok és csak azt veszem meg, ami a listán van. Jobban számon tartom, hogy mi van és mi nincs itthon és jobban megnézem, mit veszek és mennyiért. Eddig ezekkel minimálisan foglalkoztam, mert folyton mozgásban voltam. Többet foglalkozom a kerttel is. Nem szeretek kertészkedni, sőt… De most kezdünk megbarátkozni egymással. :)

10. Sportolsz-e, teszel-e többet az egészségedért , a test- lélek- szellem egységes harmóniájáért?
Nem. Egyrészt nem vagyok sportember. Vannak gondjaim a mozgáskoordinációmmal. :D Simán béna vagyok szinte minden sportban, amit eddig kipróbáltam (kivéve a lovaglás, de arra már nincs lehetőségem). A szellemem harmóniájáért sokat olvasok és fejlesztem a csekély német tudásom egy app segítségével, amit a napokban találtam (egész jó). Az étkezési szokásaim csak annyiban változtak, hogy nem a melóhelyemen eszek. :D Mindent megeszek, a megfelelő mennyiségben és tartom az 54 kilómat. :)

Kihívnám: @Caty12 @Fanni_214 @LiliAndi
Ha még nem töltöttétek és van kedvetek megosztani a gondolataitokat kérdésekre, akkor gyertek. :D

3 hozzászólás