Lazikiadó  KU Lazi


Kiadói sorozatok

Lazi Könyvkiadó klasszikusai · Füveskönyvek · Edgar Allan Poe angol/magyar kétnyelvű sorozat · Gyöngy-világ · Magyar szépirodalom · Lazi antológiák · Összes sorozat »

Könyvek 759

Lucy Maud Montgomery: Gleni krónikák
Benkő László: Kinizsi
Móricz Zsigmond: A nagy fejedelem
Somogyváry Gyula: És mégis élünk
Joe Siple: Az öt kívánság
Böjte Csaba: Az irgalmasság iskolája
Karácsonyi fények – Magyar írók karácsonyi elbeszélései
Donna VanLiere: A karácsonyi levél
Wendy Heard: You can trust me – Bízhatsz bennem
Claudio Russo: Jó reggelt Don Boscóval

Karcok 51

Lazikiadó KU>!

Sziasztok!
Márciusban érkezik!!
Anne Shirley immár Mrs. dr. Blythe, a Prince Edward-szigeteki Glent St. Maryben él családjával. Avonlea-hez hasonlóan ezt a helyet is regényessé teszi a sok érdekes esemény, amik az itteniekkel vagy a környékbeliekkel esnek meg. A hétköznapoknak varázsa van, a házaknak egyéniségük, a kerteknek titkaik, az álmok pedig igenis valóra válhatnak…
Szűr-Szabó Katalin fordításában!

Kapcsolódó alkotók: L. M. Montgomery

3 hozzászólás
Lazikiadó KU>!

A sorozat már a Netflix-en. A könyv pedig a könyvesboltokban. ;)
http://www.lazikiado.hu/lazi-konyvek/konyv/tunderkert-m…

Kapcsolódó könyvek: Móricz Zsigmond: Tündérkert

Móricz Zsigmond: Tündérkert

Kapcsolódó alkotók: Móricz Zsigmond

Lazikiadó KU>!

„Ferenc pápa 2015-ben meghirdette az Irgalmasság szent évét, és én akkor arra gondoltam, hogy csináljunk magunknak játékosan-komolyan egy iskolát: az Irgalmasság Iskoláját. Az irgalmasságnak van tizennégy cselekedete: hét testi és hét lelki cselekedete. Abban az évben tizennégy egymást követő vasárnapi mise prédikációjában egy-egy cselekedetről elmélkedtem. Azóta több év eltelt, és úgy gondoltam, hogy érdemes volna ezeket az elmélkedéseket írásban is megjelentetni, hiszen az Irgalmasság „nem megy ki a divatból”, mindig szükség van rá.

Az Irgalmasság Iskolájában Jézus Krisztus a tanár, tőle lehet is, kell is tanulni, őt kell követni, hiszen Ő nemcsak beszél a szeretetről, hanem gyakorolta és most is gyakorolja. Ezt az iskolát járni, hiszem, hogy nagyon kedves Jézus Krisztus előtt. Arra buzdítlak, hogy kétszeres erővel kapcsolódjunk be ebbe a lelki képzésbe. Egészen biztos, hogy életük végén mindazoknak, akik tudatosan és kitartóan végezték az irgalmasság cselekedeteit, maga a Megváltónk fogja egy nagy öleléssel átadni az örök életre szóló meghívást jelentő diplomát. Szeretettel kérek mindenkit, gyertek, vegyük komolyan Krisztus tanítását, és lépjünk rá a cselekvő irgalom útjára. Imádságos bizalommal várunk Téged is. Lépj a cselekvő irgalom útjára, mert a hit cselekedetek nélkül halott! Tudnod kell, hogy nemcsak a hit, hanem az egész Irgalmasság Iskolája sem ér semmit, ha te naponta legalább egy kis irgalmasságot nem ültetsz át a gyakorlatba!”

http://www.lazikiado.hu/lazi-konyvek/konyv/az-irgalmass…

Kapcsolódó könyvek: Böjte Csaba: Az irgalmasság iskolája

Böjte Csaba: Az irgalmasság iskolája

Kapcsolódó alkotók: Böjte Csaba

Lazikiadó KU>!

Egy lélek melengető történet!
Murray McBride, az egykori kiváló baseballjátékos százéves korára szinte mindenkit túlélt, akit valaha is szeretett. Már éppen véget akar vetni az életének, amikor egy véletlennek köszönhetően találkozik Jason Cashmannel, a halálos betegségben szenvedő tízesztendős fiúval, aki gyökeresen felforgatja a még hátralévő napjaikat.
Ők ketten együtt versenyt futnak az idővel, amikor minden maradék erejüket összeszedve igyekeznek valóra váltani a fiú öt kívánságát. Közös kalandjaik során Murray visszaemlékezik, milyen érzés volt fiatalnak lenni, és talán az élet értelmének megtalálásáról is tanul valami újat, Jason pedig a lehetőségért küzd, hogy valamilyen csoda folytán ő is megöregedhessen.
Útjuk során azonban szörnyű tragédia éri őket, amely mindent megváltoztat: az utána érkező váratlan ajándéknak köszönhetően teljesülhet ugyanis Jason utolsó kívánsága.
Fájdalmasan gyönyörű regény az élet értelméről, az igazi szeretetről és a valódi csodákról.
http://www.lazikiado.hu/laz…/konyv/az-ot-kivansag-siple-j/

Kapcsolódó könyvek: Joe Siple: Az öt kívánság

Joe Siple: Az öt kívánság

Kapcsolódó alkotók: Joe Siple

Lazikiadó KU>!

Újdonság!!
A Tündérkert Móricz Zsigmond 1922-ben megjelent regénye. A mű az Erdély-trilógia első kötete, és a 17. századi Erdély politikai és társadalmi világát eleveníti meg. Az író kortársa, Schöpflin Aladár szerint a regény „a 20. századi magyar irodalom legnagyobb és legsikeresebb erőfeszítése múltunk birtokbavételére”.

A Tündérkertben két 17. századi erdélyi fejedelem, Báthory Gábor és Bethlen Gábor élete kerül bemutatásra. Báthory Gábor a fiatal fejedelem, aki élvezi az életet, és mértéktartást nem ismerő életstílusával eléri, hogy még a saját emberei is ellene forduljanak. Vele ellentétben Bethlen Gábor igazi mintaalak a regényben, aki mindig jól átgondolja a cselekedeteit, és igyekszik mindenben segíteni a népnek.

Harc, szerelmi tobzódás, kiszámíthatatlan indulatok, okos, messzire világító tervek s az élvezeteken kibicsaklott törekvések, az élettől kicsikart örömök és bűnhődések, meghunyászkodó, alamuszi megalázkodások és kegyetlen-kemény vívódások, árulások regénye a Tündérkert, a 20. század kiemelkedő jelentőségű magyar nagyregényének első része.

http://www.lazikiado.hu/lazi-konyvek/konyv/tunderkert-m…

Kapcsolódó könyvek: Móricz Zsigmond: Tündérkert

Móricz Zsigmond: Tündérkert

Kapcsolódó alkotók: Móricz Zsigmond