latti 0Kedvenc könyvek 5

Ben Myers: Muse – Az Univerzum lüktetése
Markus Zusak: A könyvtolvaj
Géczi János: A Bunkerrajzoló
Audrey Niffenegger: Az időutazó felesége
Ian McEwan: A gyermektörvény

Kedvenc sorozatok: Csodaidők, Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei

Kedvenc szereplők: Aragorn, Ashley Wilkes, Cole St. Clair, Feli, Giin Raas, Hans Hubermann, Magnus Bane, Mark Watney, Max Vandenburg, Rhett Butler, Ronen Raas, Scarlett O'Hara

Kedvenc alkotók: Christopher Moore, Dragomán György, Janikovszky Éva, Margaret Mitchell, Varró Dániel

Kedvenc kiadók: Agave Könyvek, Európa, HVG Könyvek, Libri, Magvető, Silenos

Hirdetés

Aktuális olvasmányok

Szabó Magda: Csigaház
Kamarás Péter: Ügyvédnél vagyok
Péczely Dóra (szerk.): Budapest off
Naomi Alderman: A hatalom
Dragomán György: Oroszlánkórus
>!
2019. február 10., 14:06

Kamarás Péter: Ügyvédnél vagyok jogi fogások és melléfogások

>!
2019. február 1., 16:52
>!
2018. december 28., 23:24
>!
2018. augusztus 26., 05:02
>!
2018. augusztus 4., 13:28
Hirdetés

Utolsó karc

>!
latti
Bradburyre olvasom magam!

2. összefoglaló – Bradbury…

… avagy az ambivalens érzelmek hete. Egyik nap nem elég, és lelkiismeret furdalásom van, amiért mohón, hamar végeztem a napi anyaggal, máskor viszont éjfél előtt egy órával még novellát keresgélek. Ezért voltak elmaradásaim a jegyzetelős polccal is (az eddigi összes olvasmánnyal itt: https://moly.hu/polcok/bradburyre-olvasom-magam-number-vol2-sikerulni-fog-number). Ugyanakkor büszkeséggel tölt el, hogy eddig zökkenőmentesen megy a dolog, még akkor is, ha tudom, hogy ez még csak a kezdet. De akkor is jó nézni a szaporodó sorokat a polcon (ami egyszerre tűnik soknak és kevésnek).

A lelkizés után pedig következzenek a hét kedvencei:

Novellák terén a keddi Szabó T. Anna (Család, ünnep, írás [Nők Lapja 2016/49 dec. 7.]) írás lett a dobogós, pedig a hétfői Grecsó-t (Apu főz [Nők Lapja 2016. november 30. – 48. szám]) is nagyon szerettem. Karácsony közeledtével egy kis ünnepi hangulatot csempésztek a hét elejére.

Versek tekintetében egyre biztosabb vagyok abban, hogy ezt a „formátumot” nem becsülöm eléggé. Reménykedem benne, hogy a három hónap jobban rászoktat a versekre, de eddig elég nehézkes mivel ezek esnek ki a legkönnyebben a hét végére. A napi adag kiválasztását is általában csak úgy intézem, hogy amivel először találkozok molyon. Talán pont ezért volt pozitív kivétel Babits Mihály A lírikus epilógja c. verse, amit @vivi_97 mutatott.

Utoljára pedig a kedvenc kategóriámat hagyom, ugyanis ezt naponta többször túlteljesítem. Az a legjobb a hétben, hogy a kihívás miatt újra felfedeztem az egyik kedvenc blogomat, amit már jó ideje elhanyagoltam. A Fővárosi blogról (http://fovarosi.blog.hu/) van szó, ami a kis építész/urbanista énem szíve csücske. A héten elkezdtem bepótolni az eddigi elmaradásaimat egy áruház körképpel (http://fovarosi.blog.hu/2016/10/14/mar_20_eve_plazazunk) és a Városligetről szóló cikksorozat (http://fovarosi.blog.hu/2016/04/20/a_varosliget_beepite…) első részével . A Főváros blog mellett a hét nagy kedvence Whittier település volt. Itt az egész lakosság egyetlen egy épülettömbben lakik, a környező néhány épületet pedig alagutakon át közelítik meg. Erről a rövid magyar összefoglaló (http://index.hu/tudomany/til/2016/12/08/ahol_az_egesz_f…) után, a hosszabb angol verziót (http://edition.cnn.com/interactive/2015/07/us/whittier-…) is elolvastam.