Lampion_Könyvek  KU Lampion Könyvek


Könyvek 23

Astrid Sheckels: Róka Robi és a holló átka
M. Kácsor Zoltán: Totó, az óvoda tűzoltója
Joanna Nadin: A világ legrosszabb osztálya az Univerzum Császárkirálya lesz
Schmal Róza: A Varad könyve
Neal Shusterman: Kaszás
Jennifer Lynn Barnes: Az örökség ára
Péterfy Gergely – Nagy Ervin: Robotmese
Bajzáth Mária: Kerek élet fája
Sam Taplin: Hova bújtál, kistigris?
Gryllus Vilmos: Maszkabál

Karcok 3

Lampion_Könyvek KU>!
Megjelenésre várva

Schmal Róza: A Varad könyve
(Nagy folyók haragja 2.)

Tervezett megjelenés: 2022. április 28.
Előrendelhető: https://animuscentral.hu/konyv/a-varad-konyve

A VARAD FOLYÓ VIDÉKE forrong: Varadokban, a hurrogónok városában a felszín alatt feszül egymásnak a józan ész és az indulat. Kold Norlamond vállát komoly súlyok nyomják, ígérete megköti a kezét, ám a béke már lassan nagyobb áldozatot követel, mint a háború.
Eközben egy vörös hercegnő talpig gyászban áll a Hazavágyó-sziklán, nem sejtve, hogy a messzeségben él és őrá gondol a Fekete Gólya. A lasnapoli palotából pedig a malmok földjére vágyik egy lány: Boiana számára új neve életfogytig tartó ítélet, a testét ölelő selyem pedig börtön.
Megmoccan a Donddau is, ami semmi jót nem jelent: a vulkán ébredése sötét idők közeledtét szokta jelezni. Ám végül mégis egy tragikus gyilkosság teszi elkerülhetetlenné a háborút hurrogónok és laddaniak között.
Vajon valóban a két nép áll szemben egymással, vagy jóvátehetetlenül összekuszálódott, hogy ki ellenség és ki barát, ki hős és ki áruló?

SCHMAL RÓZA fantasy-trilógiájának második kötetében folytatódik a laddanni birodalom története, a nemesi családok hatalomért és szerelemért folytatott harca. A lenyűgöző, képzeletbeli középkori világot egy, a változásokat követő térkép, a családfák, újabb városrajzok, és egy teljes laddanni lexikon egészíti ki.

„Gyerekkoromban szerettem történeteket kitalálni és rajzokat készíteni hozzájuk. Mire felnőttem, ebből az utóbbi maradt: miután elvégeztem a Képzőművészeti Egyetem festő szakát, könyvillusztrálással kezdtem foglalkozni. Ladann-völgy első terveit kamaszkoromban, a szentendrei HÉV-en és balatoni nyarakon firkáltam a füzeteimbe, de csak akkor tértem vissza hozzájuk, amikor már a fiam volt kamasz, és nem nagyon lehetett vele másról beszélgetni, mint a Trónok harcáról. Ezek a beszélgetések felidézték, hogy milyen jó volt a saját kitalált királyságom történetét szőni. A felfedezés, hogy ezt most is megtehetem, hirtelen jött, és a mai napig örömmel tölt el.” Schmal Róza

Kapcsolódó könyvek: Schmal Róza: A Varad könyve

Schmal Róza: A Varad könyve

Kapcsolódó alkotók: Schmal Róza

4 hozzászólás
Lampion_Könyvek KU>!
Megjelenésre várva

Jennifer Lynn Barnes: Az örökség ára

Az örökösök viadalának folytatása!

Fordító: Bottka Sándor Mátyás
Tervezett megjelenés: 2022. április 25.
Előrendelhető: https://animuscentral.hu/konyv/az-orokseg-ara

Alig egy hét telt el a villában tett sokkoló felfedezés óta, és Avery semmivel sem jutott közelebb a megfejtéshez, hogy miért hagyta rá az öreg milliárdos, Tobias Hawthorne a vagyonát. A DNS-teszt bebizonyította, hogy a lány nem vérrokon, a jelek mégis arra utalnak, hogy sokkal szorosabb szálak fűzik a rejtélyes családhoz, mint hitte. Avery próbál kizárólag a rejtély megoldására összpontosítani, de nem könnyű tiszta fejjel gondolkodni, amikor a két szívdöglesztő Hawthorne testvér, Grayson és Jameson egyre jobban beférkőzik a bizalmába, és ez talán kockázatosabb, mint a folyamatosan rá leselkedő veszélyek.

Kapcsolódó könyvek: Jennifer Lynn Barnes: Az örökség ára

Jennifer Lynn Barnes: Az örökség ára

Kapcsolódó alkotók: Jennifer Lynn Barnes

6 hozzászólás
Lampion_Könyvek KU>!
Megjelenésre várva

Neal Shusterman: Kaszás

Fordító: Horváth Vivien
Tervezett megjelenés: 2022. március 17.
Előrendelhető: https://animuscentral.hu/konyv/kaszas

Egy tökéletes világban nincs mitől félni. Vagy mégis?

Sodró és gondolatébresztő regény Neal Shustermantól, a New York Times bestsellerszerzőjétől.

A nem túl távoli jövőben megszűnt az éhezés, a betegség, a háború és a szenvedés. Az emberiség mindezt maga mögött hagyta, sőt a halál felett is győzelmet aratott, és az emberek újra meg újra megválaszthatják saját életkorukat. De a népesség száma mégsem növekedhet a végtelenségig, ezért a hivatásos kaszásoknak időnként kötelességük véletlenszerűen „begyűjteni” az embereket.

Nagytiszteletű Faraday kaszás egy tizenhat éves lányt és fiút választ maga mellé inasnak, habár sem Citra, sem Rowan nem vágyik erre a szerepre. A két fiatalnak nemcsak a mesterség fortélyait és a legkülönfélébb harcművészeteket kell elsajátítania, hanem legalább ennyire fontos, hogy megértsék ennek a különleges hivatásnak a fontosságát és a vele járó erkölcsi dilemmákat.

Kaszás azonban csak az egyikükből lehet, és a kiválasztott első feladata épp a vesztes begyűjtése lesz.

A Kaszások kora-trilógia első része.

Kapcsolódó könyvek: Neal Shusterman: Kaszás

Neal Shusterman: Kaszás

Kapcsolódó alkotók: Neal Shusterman

9 hozzászólás