Ktia P 1
Kedvenc könyvek 6

Mihail Bulgakov: A Mester és Margarita
J. R. R. Tolkien: A Gyűrűk Ura
J. R. R. Tolkien: A hobbit
Böszörményi Gyula: Leányrablás Budapesten
Katherine Arden: A lány a toronyban
Katherine Arden: A medve és a csalogány

Kedvenc sorozatok: A Szent Johanna gimi, A tűz és jég dala, Ambrózy báró esetei, Az északi erdő legendája, Bexi, Darren Shan regényes története, Gergő-regények, Harry Potter, Iskolák versenye, Rémálom, Vámpírakadémia, Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei

Kedvenc szereplők: Behemót, Eddard Stark, Gimli, Havas Jon, Khal Drogo, Margarita Nyikolajevna, Robb Stark, Sandor Clegane, Thorin, Woland


Aktuális olvasmányok

George R. R. Martin: Sárkányok tánca
>!
2020. október 8., 00:14

Utolsó karc

Ktia P>!
A Harry Potter világában

A nevem Tia Abbott. Egy kisvárosban születtem Walesben amit mindenki csak úgy emleget: a dombon túli vidék. Eléggé elkülönültünk a környező településektől, ugyanis nálunk mindenki varázsló, vagy boszorkány. Ezért is tartanak minket olyan furcsának a szomszéd városok lakói. A rendes településnevünk amúgy Shadow Hill. Eredetileg egy kis halászfalu volt, ám a világháború és a népvándorlás szinte teljesen kihalttá tette. Ekkor fedezte fel a családom. Eredetileg csak ők voltak és a barátaik, aztán egyre több varázslócsalád költözött ide és egyszer csak már városnak kezdték el emlegetni Shadow Hillt.
Mint minden gyerek nálunk, én is amint betöltöttem a 11. életévemet, megkaptam a levelemet a Roxfortból. Alig vártam, hogy csatlakozhassam idősebb testvéreimhez! Most, 5 év távlatából már nem is tudom mit izgultam ezen. A vén süveg természetesen a Hollóhátba osztott be, ahol végre rengeteg magamfajta könyvmolyt ismerhettem meg. Imádom a gyógynövénytan órát és a bájitaltant. A legendás lények gondozása óránkat eleinte nem szerettem, de mióta tanultunk a sárkányokról egyszerűen nem tudok másra gondolni, minthogy a suli végeztével nekik szenteljem az életemet. Csodálatos teremtmények a sárkányok. A barátaim emiatt totál bolondnak néznek. Folyton azzal cukkolnak, hogy amint meglátok egy élő sárkányt, az majd jól leégeti azt a szép barna hajkoronámat meg a gondosan megformált szemöldökömet és úgyis sírva hazaszaladok majd. Az persze nem jut eszükbe, hogy már rég megtanultam azokat a bűbájokat, amik ezt megakadályozzák!
A testvéreim amúgy aurornak készülnek. Két bátyám van, Sam és Caleb, szóval ez nem nagy meglepetés. Jól kijövünk egymással. Nem csak kívülről, de személyiségileg is hasonlóak vagyunk. Az Abbott-okra jellemző göndör barna hajunk van, nagy barna szemünk és sportos testalkatunk. A magasságommal lógok csak ki a családból. Illetve hát… nálunk mindenki magas kivéve engem. A bátyáim mindig azzal viccelődnek, hogy azért lettem ilyen alacsony, mert gyerekként megharapott egy kerti törpe. Ez is egy Abbott tulajdonság. Egészen egyedi és sötét humorunk van, de emellett végtelenül kedvesek és jóindulatúak vagyunk. A makacsságunknak köszönhetően pedig mindig mindent elérünk, amit akarunk. Ezért is leszek majd egy sárkánymentő csapat tagja.

1 hozzászólás