Krenai 18Kedvenc könyvek 6

Jane Austen: Büszkeség és balítélet
Ray Bradbury: Fahrenheit 451
Stephenie Meyer: A burok
Andy Weir: A marsi
Madeline Miller: Akhilleusz dala
Licia Troisi: Gyilkosok szektája

Kedvenc sorozatok: A tűz és jég dala, Chrno Crusade, Harry Potter, Nana

Kedvenc szereplők: Bones (Crispin Russell), Cassie Sullivan, Elizabeth Bennet, Eric Northman, Jaime Lannister, Legolas, Mark Watney, Mr. Fitzwilliam Darcy, Rosette Christopher, Tyrion Lannister

Kedvenc alkotók: George R. R. Martin, J. K. Rowling, Jane Austen, Ray Bradbury

Hirdetés

Aktuális olvasmányok

J. R. R. Tolkien: A babó
Helen Fielding: Bridget Jones naplója 2. – Mindjárt megőrülök!
Jo Baker: Longbourn árnyékában
Ray Bradbury: The Illustrated Man
Terry Brooks: Shannara – Az első király
Kim Stanley Robinson: Aurora
Philip Zimbardo: A Lucifer-hatás
Daniel Goleman: Fókusz
Michael J. Sandel: Mi igazságos… és mi nem?
>!
2019. január 7., 16:22
>!
Ciceró, Budapest, 2004
242 oldal · keménytáblás · ISBN: 9635394535 · Fordította: Szobotka Tibor · Illusztrálta: J. R. R. Tolkien
>!
2019. január 5., 19:12
>!
Hangoskönyv, 2004
ISBN: 9638663022 · Felolvasta: Udvaros Dorottya
>!
2018. március 23., 22:10
>!
I.P.C., Budapest, 2013
408 oldal · ISBN: 9789636354718 · Fordította: Fügedi Tímea
>!
2018. február 16., 12:00
>!
HarperCollins, London, 2008
294 oldal · ISBN: 9780007893386
>!
2018. január 24., 13:59
>!
2017. október 11., 14:14
>!
Agave Könyvek, Budapest, 2015
502 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155522598 · Fordította: Farkas Veronika

Philip Zimbardo: A Lucifer-hatás Hogyan és miért válnak jó emberek gonosszá?

>!
2017. június 21., 20:00
>!
Ab Ovo, 2012
538 oldal · ISBN: 9789639378902 · Fordította: Varga Katalin

Daniel Goleman: Fókusz Út a kiválóság felé

>!
2016. június 27., 17:17
>!
Libri, Budapest, 2015
324 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633103739 · Fordította: Váradi Péter

Michael J. Sandel: Mi igazságos… és mi nem? A helyes cselekvés elmélete és gyakorlata

>!
2015. december 25., 11:20
Hirdetés

Utolsó karc

>!
Krenai
A tűz és jég dala (tvsorozat)

    – Zóna működését megbeszélő karc –     

Sziasztok!Én vagyok ennek a zónának a gazdája és felelősséggel tartozom érte, a tagokért is. Mivel mostanában tömegesen lépnek ki vagy tiltják a zónát, ezért gondoltam jó lenne megbeszélni, hogyan is működjön tovább. Ez alá a karc alá jöhetnek a vélemények, mi zavar titeket, milyen karcoknak örültök, mi számít spoilernek stb. Akit pedig nem érdekel ez a téma, akkor szűrje nyugodtan :)
De úgy gondoltam, hogy legyen lehetőség megbeszélni és így mindenki látná, hogy a zóna tagjai minek is örülnek és mi idegesíti őket.
Ha kifejezetten egy-kettő taggal van problémája bárkinek, akkor nagyon kérlek, hogy írjatok nekem privátban. Tudom, hogy ez kissé utólagos tűzoltás a történtek fényében, de van egy olyan érzésem, hogy lesz még hasonló és nem szeretném, ha megint ilyen szintű zónaelhagyás/tiltás történne. Lehet, hogy naiv vagyok, de megbeszéléssel szerintem sok mindent meg lehet oldani. Ha valakinek felhívjuk a figyelmét arra, hogy sokak számára zavaró a tevékenysége, akkor szerintem elgondolkozik és adott esetben változtat. De ha ezt nem tudja, akkor ezen nem fog változtatni. Tudom, hogy sokan nem szeretnek konfrontálódni, de kérlek, hogy inkább írjatok nekem zónakilépés előtt, és megpróbálom megoldani a dolgokat :)

Pár gondolat a részemről a zóna működését illetően (csak mint egy tag):
– Szinte mindenki képes a google használatára, illetve vonatkozik ez a youtubera, 9gagre, facebookra, pinterestre stb. Felesleges 5 ugyanolyan típusú magyarázóvideót/memet/stb. kirakni, hisz akit érdekel, az rákeres. Nem arról van szó, hogy ne karcoljon az ember ilyeneket, de jó lenne, ha nem ész nélkül és lenne valami átválogatás. Ha egy különösen érdekes/vicces/stb. képet/videót/stb. rak ki az ember és nem sokat egyszerre. Mert így egyrészt összefolynak, másrészt eltűnnek a tömegben az igazán értékes tartalmak. A csillagozások jó iránymutatók tudnak lenni (0-5 csillagozásnál szerintem érdemes elgondolkodni, hogy az adott típusú tartalom tényleg érdekes-e).
– Szívesen megszabnám, hogy egy ember naponta csak 3 karcot rakhasson ki ebbe a zónába, de ha nem tartaná be valaki, akkor ez ellen nem tudnék semmit se tenni. Persze kirakhatnám a karcot a zónából, de késő bánat, hisz frissekben ott marad. És senkit se tiltanék ki ilyen miatt. Szóval szimplán csak kérni tudom, hogy ne rakjatok ki egyszerre sok karcot! Persze, ha más témákról van szó benne, akkor lehet, de mondjuk 5 vicces kép egymás után felesleges, lényeg a mérték.
– Spoiler kérdés. Na ebben tanácstalan vagyok. Szívem szerint semmi se lenne spoiler ebben a zónában, de mivel nem csak a zónatagok látják a karcokat, hanem a karcoló figyelői is…
– Ez már végképp magánvélemény, de én úgy örülnék ha nem csak egy link/kép/videó lenne, hanem megjegyzés is hozzá. Sokkal könnyebben kialakul alatta egy beszélgetés általában.

Nem vagyok fogalmazásban túl jó, de remélem érthető volt a mondandóm :) Szívesen olvasnám a hozzászólásaitok a témában! :) Egyetértetek-e, vagy nem, esetleg menjek a véleményemmel a búsba vagy hasonlók :D Vagy ha van bármi ötlet arra, hogy ne legyen újból ilyen probléma, hogy sokan kilépnek a zónából, tiltják, illetve más zónákban mutogatnak erre a zónára, hogy milyen idegesítő dolgok folynak itt. Mert nekem más ötletem tényleg nincs, azon kívül hogy tényleg írjatok nekem privátot, ha van kifejezetten egy ok, ami miatt elhagyjátok a zónát. Mert ha van valami, ami tényleg tömegeket zavar, akkor nagyon szeretnék inkább tenni valamit az ügyben, mint újra átélni ezt :(
Nem az a célom ezzel a karccal, hogy ujjal mutogassunk emberekre, hanem, hogy a jövőben elkerüljük, hogy megint előforduljon egy ilyen helyzet. Vonjuk le a következtetéseket, aztán lépjünk tovább :)
(Tudom, hogy akik már kiléptek, azok nem fogják látni ezt a karcot, de remélem ők is visszatérnek valamikor :))

15 hozzászólás