Kossuth_Kiadói_Csoport  U Kossuth


Könyvek 5926

John Cunningham: Szabó István mozija
Juhász Gyula – Tóth Árpád: Lélektől lélekig
Széll Szilvia (szerk.): Vonatok
Híres emberek, híres interjúk – 1865–1931
Michael Jacobs – Mariana Mazzucato (szerk.): A kapitalizmus újratervezése
Monok István: A hagyományos világ átváltozásai
Ernst H. Gombrich: Rövid világtörténelem fiataloknak
Chris Tribe: Famunkák nagykönyve
Vörösmarty Mihály: Tündérvölgy
C. Tóth Norbert: Luxemburgi Zsigmond

Utolsó karc

>!
Kossuth_Kiadói_Csoport U
Történelem

—MEGJELENT!—
Tariq Ali
A gránátalmafa árnyékában

A kötet megrendelhető:
https://www.kossuth.hu/adatlap/konyv/4759/a-granatalmaf…

Granada, 1499. Hét évvel az iszlám utolsó európai bástyájának keresztény visszahódítása után a muszlimok számkivetettként élnek a városban: nem gyakorolhatják vallásukat és szokásaikat, és nem használhatják az anyanyelvüket sem. Cisneros püspök a katolikus királyok megbízásával érkezik Granadába: neki kell levezényelnie a „hitetlenek” megtérítését. Elrendeli a városban fellelhető összes muzulmán könyv elégetését, ezáltal nyolc évszázad felbecsülhetetlen értékű szellemi kincse semmisül meg. A spanyol inkvizíció időszakának eseményeit a Banú Hudajl nevű arisztokrata mór család szemén keresztül látva egy egész civilizáció története tárul fel, amely saját pusztulásával szembesülve kényszerű döntés előtt áll: megadja magát, elmenekül, vagy harcba száll az elnyomóival. És miközben az idő megállíthatatlanul halad előre, életükre az inkvizíció árnyéka vetül. A családi udvarházhoz tartozó kert gránátalmafái között azonban megelevenedik a múlt is, és a jelennel összemosódva rég elfeledett titkok, szerelmek, fájdalmak és szenvedélyek törnek újra a felszínre.

A brit-pakisztáni író, Tariq Ali harcosok, szónokok, szerelmesek, költők, ortodox hívők, szkeptikusok, szakácsok és szolgák szájába adva a szót meséli el a középkornak ezt a változékony és meglehetősen érzékeny fejezetét.

Kapcsolódó könyvek: Tariq Ali: A gránátalmafa árnyékában

Tariq Ali: A gránátalmafa árnyékában

Utolsó kihívás

>!
Kossuth_Kiadói_Csoport U

Olvass J.R. dos Santos könyveiből és nyerd meg a legújabb kötetét! játék kalandregény olvasós sorozat tárgyjutalom történelmi

Elolvasandó könyvek száma2
Elkezdődött2018. október 3., 09:59
Jelentkezés vége2018. december 10., 23:00
Véget ér2019. január 10., 23:00

Kedves Könyvmolyok!

Várhatóan november közepén fog megjelenni J.R. dos Santos történelmi Lótusz-trilógiájának befejező része, A középső birodalom. Ehhez kapcsolódóan szeretnénk egy nyereményjátékkal egybekötött kihívásra invitálni titeket.

Alapszabályok:
1. Jelentkezz a kihívásra a Részt veszek gombbal
2. Olvass el KÉT db könyvet J.R. dos Santos a Kossuth Kiadónál megjelent könyvei közül. Ez lehet akár a Lótusz-trilógia megjelent kötetiből, akár a Tomás Noronha sorozatból is.
Segítségképpen összegyűjtöttük a szerző könyveit:
https://moly.hu/polcok/j-r-dos-santos-konyvei
3. Újraolvasás nem lehetséges.
4. Az olvasásnak Október 10. és január 10. közöttinek kell lennie.
5. Hozz egy Én és a könyv linket (mely csillagos és szöveges értékelést is tartalmaz), pontos olvasási időpontokkal (óra, perc).

A kihívást teljesítők között január 11-én, pénteken kisorsolunk 3 db-ot J.R. dos Santos novemberben megjelenő új, A középső birodalom című könyvéből.

Jó olvasást kívánunk!

Plecsnikép: készülőben

Kapcsolódó alkotók: J. R. dos Santos

3 hozzászólás

Következő esemény

Még nincsen következő esemény.