Kossuth_Kiadói_Csoport  U Kossuth


Könyvek 6078

Dörnyei Krisztina Rita: Csomagolásmenedzsment
Su Tong: Rizs
Annette Herzog: Na de ki kérdez egy kandúrt?
Horn Ildikó: Báthory István
Adam LeBor: Nyolcadik kerület
Caroline Bernard: Alma Mahler
Casper Shih: A siker legmagasabb szintje
Bolgár György: Amikor 64 leszek
Fucskár József Attila – Fucskár Ágnes: A Dunakanyar – Magyar örökség
Dobszay Tamás: Kossuth Lajos

Utolsó karc

>!
Kossuth_Kiadói_Csoport U
Történelem

—MEGJELENT!—
Ormos Mária
Mussolini

Rendeld meg webshopunkban:
https://www.kossuth.hu/adatlap/konyv/4824/mussolini

A könyv politikai életrajz. A szerző Mussolini eszmei és politikai nézeteinek alakulása kapcsán bemutatja a korabeli Olaszország egész szellemi, társadalmi és politikai életét, valamint e politikai tevékenység és szerepvállalás magyarországi kapcsolatait a két világháború között. Mussolini karrierje és bukása ugyanis elválaszthatatlan volt az olasz fasizmus előretörésétől, majd csődjétől. Mindamellett felidézése ma is érdekes és tanulságos.

Benito Mussolini 1883. július 23-án született az olaszországi Romagna tartomány Dovio falujában, falusi kovács első fiaként. Apja a szocialista párt tevékeny helyi szervezője volt, s ifjú korában Benitót is a szocialista eszmék lelkesítették. Nézeteiben és életútjában azután sűrűn következtek a változások. Mint a szerző írja: „Mussolini volt anarchista-szindikalista, nacionál-szocialista agitátor, fasiszta pártvezér, puccsista, diktátor, báb-államfő.”

Ormos Mária Mussolini negyven kötetes összes művei, a róla szóló visszaemlékezések és nagyon gazdag történeti, életrajzi irodalom alapján kíséri végig ezt a változatos, fordulatokban bővelkedő életutat 1945. április 28-ig. Ezen a napon hajtották végre Mussolini halálos ítéletét, amelyet az antifasiszta ellenállás harcosai mondtak ki az országot a pusztulásba taszító fasiszta vezér fölött.

Kapcsolódó alkotók: Ormos Mária


Utolsó kihívás

Még nincsen kihívás.


Következő esemény

Még nincsen következő esemény.