Kossuth_Kiadói_Csoport  U Kossuth


Kiadói sorozatok

Népek meséi · Magyarország története · Shakespeare újra · Világtörténelmi enciklopédia · Világhíres Zeneszerzők · Életreszóló olvasmányok · Híres nők · Világhíres festők · A történelem nagy rejtélyei · Nagy civilizációk · Összes sorozat »

Könyvek 5708

Ruth Ben-Ghiat: A hatalom megszállottjai
Jávorszky Béla Szilárd: Kása Béla fotográfus
Puzsér Róbert: A tömeg enciklopédiája
J. R. dos Santos: Az auschwitzi mágus
Estók János – Szerencsés Károly: Nők a magyar történelemben
Mike Rothmiller – Douglas Thompson: Marilyn Monroe utolsó éjszakája
Kabir Bedi: Életem igaz története
Börzsei Dávid: Hókifli
Parti Nagy Lajos – Szalay Zoltán: Azok a nyolcvanas, kilencvenes évek
Laila Shukri: Szökés az arab bordélyból

Karcok 166

Kossuth_Kiadói_Csoport U>!
Megjelenésre várva

—ELŐRENDELHETŐ—
Cindy Woodsmall
Ha fáj a szív
– Az alázat nővérei 1.

Rendeld elő 30% kedvezménnyel:
https://www.kossuth.hu/adatlap/konyv/5198/ha-faj-a-sziv

Milyen árat kell fizetnie Hannah-nak a szereleméért és az elvesztett ártatlanságáért…? A tizenhét éves Hannah Lapp Pennsylvaniában, egy hagyománytisztelő amish családban nő fel, de szakítva a Régi Rend szigorú szabályaival, a zárt közösségen kívül szeretne házasodni. Három éve szerelmes a mennonita Paul Waddellbe, aki utolsó egyetemi évének megkezdése előtt megkéri a lány kezét. Hannah igent mond, bár tudja, hogy döntése örökre megváltoztatja a családjához és a barátaihoz fűződő viszonyát. Eljegyzésük estéjén szörnyű tragédia történik, ami után Hannah mindent elveszít, amiben addig valaha hitt. Olyan kérdések szövevénye feszíti, amelyekre a közösség szabályai, valamint a hitbuzgó vezetők nem adnak választ. Szóbeszédeken alapuló, koholt vádakkal árasztják el, miközben rádöbben, hogy nemcsak a családban és a közösségben változik meg a helyzete, de annak az embernek a szívében is, akit szeret.

A trilógia második kötete: Ébredő remény A trilógia harmadik kötete: Gyógyuló lélek

Kapcsolódó könyvek: Cindy Woodsmall: Ha fáj a szív

Cindy Woodsmall: Ha fáj a szív
Kossuth_Kiadói_Csoport U>!
Megjelenésre várva

—ELŐRENDELHETŐ!—
Kathryn Taylor
Fény a sötétségben
A Dunmore-kastély titkai I.

Rendeld elő 30% kedvezménnyel:
https://www.kossuth.hu/adatlap/konyv/5185/feny-a-sotetsegben

Egy elvarázsolt vár, sötét titkok és heves vágyak

Mintha ismerné ezt a helyet… Lexie Cavendish, a fiatal lakberendezőnő a főnöke megbízásából Írország viharos északi vidékére utazik, hogy előkészítse a Dunmore-kastély felújítási munkálatait. Az egykor bizonyára méltóságteljes épületet és a környékét furcsán ismerősnek érzi. Lehet, hogy kisgyerekként már járt itt? Mivel szülők nélkül kellett felnőnie, régóta szeretne többet megtudni a múltjáról. Miközben lassanként visszatérnek az emlékei, gyötrelmes rémálmokkal próbál megküzdeni. Vigaszt és segítséget pedig éppen Grayson Fitzgeraldnál talál, aki a várkastély urának a fia, és Lexie főnökének a legnagyobb vetélytársa is egyben. De vajon tényleg megbízhat a férfiban?

Kapcsolódó könyvek: Kathryn Taylor: Fény a sötétségben

Kathryn Taylor: Fény a sötétségben
2 hozzászólás
Kossuth_Kiadói_Csoport U>!
Akciós könyvek

⏰Rendezd gondolataidat Naptárkönyv segítségével. Minden naptárkönyvünk, zsebnaptárunk 50% kedvezménnyel a webshopban! —>https://www.kossuth.hu/akcios_termekek/lista/359/naptar…

4 hozzászólás
Kossuth_Kiadói_Csoport U>!

Boldog születésnapot kívánunk a ma 80 éves Tina Turnernek

Olvasd életrajzi regényét és ismerd meg a rock and roll koronázatlan királynőjének őszinte vallomását:
https://www.kossuth.hu/adatlap/konyv/5015/eletem-szerelme

TINA TURNER a rock and roll koronázatlan királynője, élő legenda. Ebben a megdöbbentően őszinte és szívmelengető önéletrajzban egyedülálló karrierjéről és magánéletéről egyaránt beszámol.
Minden titkot megismerhetünk a Tennessee állambeli Nutbushban töltött gyerekkorától kezdve az Ike Turner mellett elért hírnéven át az 1980-as évekbeli, egyedülálló szólókarrierjéig, és még tovább: Tina őszintén ír a megpróbáltatásairól, a győzelmeiről és az anyaságról. Elmeséli, hogyan dolgozott együtt a zenei élet olyan kiválóságaival, mint Mick Jagger, Keith Richards, David Bowie és Beyoncé. És természetesen ír arról a váratlan találkozásról is, amikor 1986-ban megismerte élete szerelmét, akihez végül huszonhét évvel később ment hozzá. Ahogy Tina mondja: „Van, hogy akkor ismerjük csak meg az igazi boldogságot, amikor már képesek vagyunk értékelni is.” Az utóbbi években Tinát egy sor egészségügyi probléma és családi tragédia sújtotta, melyek hatására most visszatekint a múltra: láthatjuk, hogyan sikerült átvészelnie méltósággal és céltudatossággal a legsötétebb időszakokat is.
Az Életem szerelme egy olyan nő erőteljes és inspiráló története, aki minden akadállyal szembe mert nézni, ami az útjába került. Ez az életrajz – amely magán viseli Tina összetéveszthetetlen stílusát (egyszerre vad, energikus, érzelmes és spirituális) – épp olyan elbűvölő és magával ragadó, mint a legnagyobb slágerei.

Kapcsolódó könyvek: Tina Turner: Életem szerelme

Tina Turner: Életem szerelme
Kossuth_Kiadói_Csoport U>!
Megjelenésre várva

❗️❗️MEGJELENT!❗️❗️
Benjamin Read, Laura Trinder
Éjféli Óra

Rendeld meg 20% kedvezménnyel:
https://www.kossuth.hu/adatlap/konyv/5134/ejfeli-ora

Emily szüleinek nyoma veszett az Éjféli Óra titkos világában – az időben zárványként megdermedt viktoriánus Londonban, a mágia és szörnyek e különös otthonában. Emilynek itt, az Éji Népség városában kell megtalálnia őket, és e küldetéshez nincs más segítsége, csak némi harapnivaló, egy álmos potyautas sün és a hírhedten nagy szája. Miközben vérszomjas lények lihegnek a sarkában, Emily versenyt fut az idővel, hogy kiderítse az igazságot, és kiszabadítsa a szüleit. Vajon meg tudja-e menteni mindkét világot, mielőtt kifogyna a szendvicsekből?

Kapcsolódó könyvek: Benjamin Read – Laura Trinder: Éjféli óra

Benjamin Read – Laura Trinder: Éjféli óra
Kossuth_Kiadói_Csoport U>!
Megjelenésre várva

❗️❗️MEGJELENT!❗️❗️
Stephen Fry
Mítosz
Görög mitológia angol humorral

Rendeld meg téli akciónk keretében 33% kedvezménnyel:
https://www.kossuth.hu/adatlap/konyv/5097/mitosz

Mítosz című könyvében Stephen Fry újrameséli a görög mitológiát a kezdetektől Midász király történetéig. Az angol humorista e művében sem fukarkodik a szellemességgel: modern nyelvezetű előadásában a klasszikus történetek olykor felhőtlenül vidámak, máskor meghatóan szépek vagy éppen szívbe markolóan szomorúak, és kivétel nélkül rendkívül szellemesek.

Stephen Fry (1957–) angol író, színész, humorista, televíziós műsorvezető. Anyai ágon magyar származású, anyai nagyapja a mai Szlovákia területén lévő Nagysurányban élt. Fry a Cambridge-i Egyetemen tanult, itt csatlakozott a Footlights nevű amatőr színjátszó csoporthoz, ahol olyan majdani hírességekkel barátkozott össze, mint a később Oscar-díjas Emma Thompson vagy Hugh Laurie, akit a Dr. House című sorozat jövőbeni sztárjaként ismerhetünk.

Utóbbival nemcsak szoros barátságot kötött, hanem az 1980-as években saját tévésorozatot is indítottak Egy kis Fry & Laurie (Bit of Fry & Laurie) címmel. A nagy sikerű műsor, amely leginkább a Monty Python-társulat jellegzetes angol humorát folytatta, négy évadot is megért, Fry és Laurie pedig a ’90-es években is együtt dolgozott a közös kedvencük, P. G. Wodehouse művéből készült Majd a komornyik (Jeeves and Wooster) című sorozaton. Emellett mindketten szerepeltek Rowan Atkinson (a későbbi Mr. Bean) Fekete vipera (Blackadder) című, az angol történelem néhány szakaszát szatirikusan ábrázoló komédiasorozatában is (Fry a második és a negyedik évadban kapott fontos szerepet).

Az 1990-es években Fry íróként is kipróbálta magát – igen nagy sikerrel. Magyarul több regénye is napvilágot látott. Emellett játszik színházban és filmekben, szerepelt például Guy Ritchie Sherlock Holmes-mozijában (itt a detektív bátyját, Mycroftot alakította) és Peter Jackson Hobbit-filmjeiben (itt a Tóváros urát játszotta). Érdemes külön megemlíteni az 1997-es Oscar Wilde szerelmei (Wilde) című filmet, ahol Fry egyik kedvenc íróját és példaképét, a legendás Oscar Wilde-ot személyesítette meg – alakításáért Golden Globe-díjra is jelölték.

Fry igazi közéleti figura Angliában, szinte mindenki ismeri, és bár bizonyos dolgokról, politikai, vallási és szexuális témákról sajátos nézeteket vall, szellemességét, műveltségét még azok is elismerik, akik nem feltétlenül osztoznak minden véleményében. Ahogy Károly, walesi herceg nevezte, Stephen Fry egy valódi „nemzeti kincs”.
A könyv élvezetéhez nem szükséges háttérismeret vagy klasszikus műveltség: épp úgy nincs benne tudományoskodás vagy elvont bölcselkedés, mint ahogy a görög mitológiában sincs, „csak rabul ejtő, szórakoztató, közérthető és lenyűgözően emberi történetek halmaza”.

Mennyiben más Stephen Fry könyve, mint a hasonló témájú kötetek? A szerző arra vállalkozik, hogy közelebb hozza a mai ember számára az ókori görögséget, és a mítoszokat újramesélve rávilágítson, mennyire sokszínű, szórakoztató és élő történetek ezek. A szerző sok-sok olvasmányt, antik forrásokat és modern szakirodalmat felhasználva mesél, a mű azonban egy pillanatra sem lesz „tankönyvízű”. A Mítosz eleven, humoros, olykor félelmetes, máskor megható vagy pajzán, erotikus elbeszélések gyűjteménye, amely a világ létrejöttétől a titánok és az istenek harcán, az olümposzi rend létrejöttén keresztül az ember teremtéséig és az emberi világ arany- és ezüstkoráig követi végig a mítoszokat.

Kapcsolódó könyvek: Stephen Fry: Mítosz

Stephen Fry: Mítosz

Kapcsolódó alkotók: Stephen Fry

Kossuth_Kiadói_Csoport U>!
Megjelenésre várva

❗️❗️MEGJELENT!❗️❗️
Hofi naplója

Rendeld meg különleges téli akciónkban 30% kedvezménnyel:
https://www.kossuth.hu/adatlap/konyv/5106/hofi-naploja

Ez az egyedülálló kötet Hofi Géza saját kezűleg alkotott képes „naplójából”, interjúiból, pálya- és kortársak visszaemlékezéseiből kikerekedő színes életrajz, amely végigkíséri a művész hatalmas ívű pályáját. A kőbányai téglagyár amatőr színésze, a debreceni színház örökös beugrója, a balatoni esztrádműsorok parodistája végül a tévéképernyőn és a Mikroszkóp Színpadon szerzett országos ismertséget. Pályáját a Madách Kamara színpadán több mint 1500 alkalommal eljátszott Hofélia és Élelem bére tette teljessé. A különleges naplót fotók és más „kordokumentumok”, Hofi Ildikóval és Gajdó Tamás színháztörténésszel készült beszélgetés, valamint a teljes pályát átfogó adattár gazdagítja. Mindemellett képet kapunk az egykori tehetséges porcelánfestő (!) grafikusi oldaláról, és különleges mellékletként átnyújtunk egy igazi relikviát: „HOFI-POFI”-nak a magyar fociról készített karikatúrasorozatát.

Kapcsolódó könyvek: Hofi naplója

Hofi naplója
Kossuth_Kiadói_Csoport U>!
Megjelenésre várva

—MEGJELENT!—
Meik Wiking
Az emlékteremtés művészete
Hogyan őrizzük meg a boldog pillanatokat

Rendeld meg 20% kedvezménnyel:
https://www.kossuth.hu/adatlap/konyv/5082/az-emlekterem…

Némelyik nap csak úgy tovatűnik anélkül, hogy bármi nyomot hagyna, de vannak olyan napok, amelyekre egész életünkben emlékszünk.

Emlékszel az első csókra? A legfinomabb ételre, amit valaha kóstoltál? Vagy a frissen nyírt fű illatára egy verőfényes nyári napon?

Ha valami ingerli az érzékszerveinket, ha igába fogjuk az első élmények erejét, ha tudatosítjuk magunkban érzéseinket és érzelmeinket, valószínűleg sikerül megőrizni a boldog emlékeket.

De milyen összetevők alkotják ezeket a boldog emlékeket? Miért van az, hogy egy dallam, egy illat, egy íz vissza tud minket röpíteni valamihez, amiről azt hisszük, rég elfelejtettük? Meg lehet tanulni, hogyan alkossunk boldog emlékeket, és hogyan őrizzük meg ezeket mindörökre?

A boldogságkutatás eredményeit felhasználva Meik Wiking erre tanítja meg olvasóit. Adatok és naplók, interjúk és globális felmérések, tanulmányok és pszichológiai kísérletek eredményeire támaszkodva ez a könyv megmutatja, hogyan készíthetünk tökéletes pillanatokat, olyanokat, amelyekre életünk végéig emlékezni fogunk. Olyanokat, amelyek átformálják énünket.

Kapcsolódó könyvek: Meik Wiking: Az emlékteremtés művészete

Meik Wiking: Az emlékteremtés művészete

Kapcsolódó alkotók: Meik Wiking

Kossuth_Kiadói_Csoport U>!
Megjelenésre várva

Hamarosan érkezik Stephen Fry Mítosz című könyve. De ki is az a Stephen Fry? Gondoltad volna, hogy olyan mozifilmekben találkozhattál már vele, mint a Sherlock Holmes vagy a Hobbit? És hogy jó barátja Dr. House?

Olvasd el mit érdemes róla tudni és rendeld elő a kötetet 30% kedvezménnyel:
https://www.kossuth.hu/adatlap/konyv/5097/mitosz

Stephen Fry (1957–) angol író, színész, humorista, televíziós műsorvezető. Anyai ágon magyar származású, anyai nagyapja a mai Szlovákia területén lévő Nagysurányban élt. Fry a Cambridge-i Egyetemen tanult, itt csatlakozott a Footlights nevű amatőr színjátszó csoporthoz, ahol olyan majdani hírességekkel barátkozott össze, mint a később Oscar-díjas Emma Thompson vagy Hugh Laurie, akit a Dr. House című sorozat jövőbeni sztárjaként ismerhetünk.

Utóbbival nemcsak szoros barátságot kötött, hanem az 1980-as években saját tévésorozatot is indítottak Egy kis Fry & Laurie (Bit of Fry & Laurie) címmel. A nagy sikerű műsor, amely leginkább a Monty Python-társulat jellegzetes angol humorát folytatta, négy évadot is megért, Fry és Laurie pedig a ’90-es években is együtt dolgozott a közös kedvencük, P. G. Wodehouse művéből készült Majd a komornyik (Jeeves and Wooster) című sorozaton. Emellett mindketten szerepeltek Rowan Atkinson (a későbbi Mr. Bean) Fekete vipera (Blackadder) című, az angol történelem néhány szakaszát szatirikusan ábrázoló komédiasorozatában is (Fry a második és a negyedik évadban kapott fontos szerepet).

Az 1990-es években Fry íróként is kipróbálta magát – igen nagy sikerrel. Magyarul több regénye is napvilágot látott. Emellett játszik színházban és filmekben, szerepelt például Guy Ritchie Sherlock Holmes-mozijában (itt a detektív bátyját, Mycroftot alakította) és Peter Jackson Hobbit-filmjeiben (itt a Tóváros urát játszotta). Érdemes külön megemlíteni az 1997-es Oscar Wilde szerelmei (Wilde) című filmet, ahol Fry egyik kedvenc íróját és példaképét, a legendás Oscar Wilde-ot személyesítette meg – alakításáért Golden Globe-díjra is jelölték.
Fry igazi közéleti figura Angliában, szinte mindenki ismeri, és bár bizonyos dolgokról, politikai, vallási és szexuális témákról sajátos nézeteket vall, szellemességét, műveltségét még azok is elismerik, akik nem feltétlenül osztoznak minden véleményében. Ahogy Károly, walesi herceg nevezte, Stephen Fry egy valódi „nemzeti kincs”.

Kapcsolódó könyvek: Stephen Fry: Mítosz

Stephen Fry: Mítosz

Kapcsolódó alkotók: Stephen Fry