Kornélia_Kovács_3 I 8


Hirdetés

Aktuális olvasmányok

Stephen McKenzie: A szív ébersége
Tara Stiles: Élj egészségesen a saját szabályaid szerint
>!
2020. szeptember 23., 18:55
Hirdetés

Utolsó karc

Kornélia_Kovács_3 I>!

6+1 szuperanyu típus Te is ismered valamelyiket? ‍♀️

A zseniképző – Az ő gyereke mindig mindenben jobb lesz a tiédnél. Köszönhető ez persze anyuci tudatosságának. Leszólja azokat akiknek a gyerekei (szerinte) el- vagy le vannak maradva
Mire jó: Mivel minden fejlesztő központban van ismerőse, ha neked vagy egy barátodnak ténylegesen szüksége van arra hogy valahova vagy valakihez bejussatok, akkor haverkodj vele össze.

A helikopter vagy drón – Vannak a helikopterszülők akik folyamatosan a gyerekeik körül röpködnek. Helikopteranyu pedig ott van és lecsap, ha szerinte hibázol. Árgus szemekkel figyeli a környezetében lévő anyákat, minden gyengeségüket apróbb hibájukat kivesézve és felnagyítva. Igazából bármiben és az ellenkezőjeben is hibát tud találni. Nem retten vissza attól sem, hogy a közösségi miédiában dokumentálja egy anyuka melléfogását.
Mire jó: Mindenki jó valamire, ő leginkább elrettentő példanak (vagy pélaképnek a miskolci gyors elé)

A Bio-öko-anyu ♻️- Mindent csak a legtermészetesebb módon. Ökopellus biomosószer biozöldség, nagyon bioanyu esetben saját kiskertből. Minden fúj ami szintetikus vagy e-szám venne benne, (ebbe beletartozik a papírpelus és a nem bio popotörlő is) mégha nincs is pontosan tisztában azzal mit jelent ez. Minden étel amit ad a babónak 100% bio (legalabbis ezt állítja)
Mire jó: Ha kicsit körneyezettudatosabb akarsz lenni, elleshetsz néhány dolgot

A mártír – Az élete, az anyasága kész önfeláldozás. Jelszó: mindent IS a gyerekért. Olykor látvanyosan szenved egy kicsit, hogy sajnáltassa magát miközben elregéli, hogy egész éjszaka nem aludt, mert saját készítésű formabedobót faragott, vagy ovisjelmezt varrt… az egész csoportra. Természetesen ezen kívűl szívügye valamilyen jótékonysági dolog. Gyűjtés jótékony célra, sőt jótékonysági sütisütés és gálaparty lebonyolítás. Minden a saját szükségletek háttérbe szorítasával.
Mire jó: Ha hirtelen bébicsősz kell, őt hívd először. Elvileg nem mondhat nemet…

Ősanya – Totálisan kiteljesíti az anyaság, nem érti azt akit nem. Ő az aki leghamarabb leszól ha egy halk panasz elhagyja a szádat. Ő aztán nem szenved mint a mártír, ellenben anyatigrisként védi a dedet, aki természtesen 0-24-ben rajta van, hurcikendőben. Bio-ökoanyuval könnyen barákozik.
Mire jó: Ősanyának, erre született, ne várjunk mást!

A manageranyu – Szervezésben ő az ász. Munkát és a gyereknevelést összeegyeztetni? Ugyan, gyerekjáték! Ő szülni is kiskosztümben ment, de úgy is jött ki a korházból. Mindenből kizárólag menő van a gyerekenek (lóvé, mint a tenger). Fecsegni nem igazán van ideje a játszón is üzleti megbeszélest bonyolít. Valójában van bébiszittere (több és többször, mint bárkinek) ezt vagy hangoztatja vagy elhallgatja. Sejtelmünk sincs, hogy bonyolítja az életét, valószínűleg beültetett koffeinpumpája van, vagy egy űrlény esetleg mutáns (x-man) akinek nincs szüksége alvásra (evésre stb.)
Mire jó: a gyereked szülinapi partyjanak lebonyolításaban, pláne mártíranyuval karöltve könnyedén megoldják.

+1 A szupernagyi – Általában anya vagy anyós, de lehet egy éppen játszóterező nagymama. Ő az aki mindent a legszuperebbül csinált anno, bezzeg a mai gyerekek és különben is milyen könnyű a mai anyukáknak. Az ő gyerekei nem voltak elkapatva, nem hisztiztek, blabla a szokásos.
Mire jó? Isteni sütit süt amivel talán a játszótéri pikniken is megkínál, vagy legalább elmondja a receptjét (jegyzetelj!)