KönyvParfé 96




Kedvenc könyvek 50

Patrick Ness: Kés a Zajban
Patrick Ness: Válasz és Kérdés
Patrick Ness: Háború a békéért
Patrick Ness – Siobhan Dowd: Szólít a szörny
Alessandro Baricco: Novecento
Olivier Bourdeaut: Merre jársz, Bojangles?
Tóth Krisztina: Akvárium
Michelle Knudsen: Oroszlán a könyvtárban
Richard Adams: Gesztenye, a honalapító
Nicholas Oldland: A melegszívű medve
Bódis Kriszta: Kemény vaj
Rene Denfeld: Az elvarázsoltak

Kedvenc alkotók: Alessandro Baricco, Carl Barks, Charles M. Schulz, Dániel András, Dér Adrienn, Elif Şafak, Fredrik Backman, George R. R. Martin, Janikovszky Éva, Joanne Harris, Kertész Erzsi, Matt Haig, Neil Gaiman, Patrick Ness, Sarah Dessen, Schäffer Erzsébet, Sven Nordqvist, Szegedi Katalin, Tóth Krisztina

Kedvenc kiadók: Betűtészta, Csimota, Csirimojó, Európa, Gutenberg, HVG Könyvek, Jelenkor, Pagony, XXI. Század


Aktuális olvasmányok

Lindsay Galvin: Barátom, az oktopusz
Gabrielle Zevin: Világépítők
Margaret Atwood: Égető kérdések
Oscar Wilde: Dorian Gray képmása
Valérie Perrin: Másodvirágzás
Hernan Diaz: Bizalom
Maros András: Sorsolják a kaszinótojást
Steven Jay Schneider (szerk.): 501 Filmrendező
Robert Dimery (szerk.): 1001 lemez, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz
Robert McCammon: Egy fiú élete
Mihail Bulgakov: A Mester és Margarita
>!
2023. január 28., 11:04
>!
2023. január 24., 17:22
>!
2023. január 19., 15:41
>!
2023. január 12., 10:52
>!
2023. január 11., 18:52
4 hozzászólás
>!
2023. január 11., 18:52
>!
2023. január 2., 14:15
>!
2023. január 1., 09:50

Utolsó karc

KönyvParfé>!
Mennyei Manna, avagy mi kerül egy molyoló tányérjára?

Ezt a karcot azoknak szánom, akik még bírnak enni a karácsonyi kajakóma után. :)

Vegán császármorzsa eperlekvárral

Hozzávalók:
– 400 g liszt
– 4 ek cukor
– 2 csomag vaníliás cukor
– 2 csomag sütőpor (Igen, két csomag, nem írtam el!)
– 6 dl növényi tej (nálam most szója)
– 1 dl szénsavas ásványvíz
– csipet só
– 4 ek margarin
– mazsola (ízlés szerint)
– tálaláshoz porcukor és eperlekvár

Egy nagy tálban elkeverem a vaníliás cukrot, a 4 evőkanál cukrot, a sütőport, a sót és a lisztet. Összekeverem az egészet és hozzáadom a növényi tejet és az ásványvizet és gyorsan összedolgozom.
Egy serpenyőben, közepes lángon felolvasztok 2 ek margarint, merőkanállal beleöntök 3-4 adag tésztát, megszórom a tetejét mazsolával és 5-6 perc alatt aranybarnára sütöm az alját. Amikor kis buborékok keletkeznek a tészta tetején, egy lapát segítségével elfelezem a tésztát és megfordítom. A másik oldalt is sütöm pár percig, majd a lapáttal kis darabokra szaggatom az egészet. Ugyanígy járok el a többi tésztával is.
Tálaláskor tányérokra helyezem a császármorzsát, meghintem porcukorral és teszek a tetejére rá pár kanál eperlekvárt. Jó étvágyat!

Tipp: Tehetsz bele reszelt citromhéjat, de megbolondíthatod más aszalt gyümölcsökkel is. Jól áll neki az almakompót is.

Kapcsolódó könyvek: Rita Falk: Császármorzsa-dráma

Rita Falk: Császármorzsa-dráma

Olvasott könyvek idén
73
Olvasott oldalak idén
11734