KönyvParfé 96
Kedvenc könyvek 50
Kedvenc alkotók: Alessandro Baricco, Carl Barks, Charles M. Schulz, Dániel András, Dér Adrienn, Elif Şafak, Fredrik Backman, George R. R. Martin, Janikovszky Éva, Joanne Harris, Kertész Erzsi, Matt Haig, Neil Gaiman, Patrick Ness, Sarah Dessen, Schäffer Erzsébet, Sven Nordqvist, Szegedi Katalin, Tóth Krisztina
Kedvenc kiadók: Betűtészta, Csimota, Csirimojó, Európa, Gutenberg, HVG Könyvek, Jelenkor, Pagony, XXI. Század
Aktuális olvasmányok
Utolsó karc




Ezt a karcot azoknak szánom, akik még bírnak enni a karácsonyi kajakóma után. :)
Vegán császármorzsa eperlekvárral
Hozzávalók:
– 400 g liszt
– 4 ek cukor
– 2 csomag vaníliás cukor
– 2 csomag sütőpor (Igen, két csomag, nem írtam el!)
– 6 dl növényi tej (nálam most szója)
– 1 dl szénsavas ásványvíz
– csipet só
– 4 ek margarin
– mazsola (ízlés szerint)
– tálaláshoz porcukor és eperlekvár
Egy nagy tálban elkeverem a vaníliás cukrot, a 4 evőkanál cukrot, a sütőport, a sót és a lisztet. Összekeverem az egészet és hozzáadom a növényi tejet és az ásványvizet és gyorsan összedolgozom.
Egy serpenyőben, közepes lángon felolvasztok 2 ek margarint, merőkanállal beleöntök 3-4 adag tésztát, megszórom a tetejét mazsolával és 5-6 perc alatt aranybarnára sütöm az alját. Amikor kis buborékok keletkeznek a tészta tetején, egy lapát segítségével elfelezem a tésztát és megfordítom. A másik oldalt is sütöm pár percig, majd a lapáttal kis darabokra szaggatom az egészet. Ugyanígy járok el a többi tésztával is.
Tálaláskor tányérokra helyezem a császármorzsát, meghintem porcukorral és teszek a tetejére rá pár kanál eperlekvárt. Jó étvágyat!
Tipp: Tehetsz bele reszelt citromhéjat, de megbolondíthatod más aszalt gyümölcsökkel is. Jól áll neki az almakompót is.
Kapcsolódó könyvek: Rita Falk: Császármorzsa-dráma
Olvasott könyvek idén 73 | Olvasott oldalak idén 11734 |