Kolibri_Kiadó  KU Kolibri


Kiadói sorozatok

POKET ifjúsági · Disney mozis könyvgyűjtemény · Népmesekincstár · Meséld újra! · Eszes Róka · Disney Hercegnők · Mitológia újratöltve · #POV · Népmesekincstár Plusz · Roald Dahl-életműsorozat · Összes sorozat »

Könyvek 952

Avatar: A víz útja – Képes útmutató
Molnár Ferenc: A Pál utcai fiúk
Mit érzel, Kistigris?
Kissárkány
Mutasd az utat! – Hol vagy, anyu?
Batman – Az első kirakóskönyvem
Kisnyuszi
Színezőfüzet tetkókkal – Peppa malac
Aline Lemay: Star Wars: The Mandalorian – Az első kirakóskönyvem
Disney Állatok – Jó barátok

Utolsó kihívás

Kolibri_Kiadó KU>!

Juli vagyok, könyvmoly – Könyves álompasik ifjúsági olvasós tárgyjutalom

Elolvasandó könyvek száma1
Elkezdődött2022. december 15., 16:35
Jelentkezés vége2023. február 28., 23:59
Véget ér2023. március 15., 23:59

„Juli valódi könyvmoly, akinek a gondolatai egyfolytában a könyves szerelmei körül forognak. Hol nyíltan áradozik, hol viszont csak titokban ábrándozik róluk, nehogy a környezete teljesen dilisnek tartsa, amiért úgy kezeli őket, mint a valódi embereket. (Miért, lehet másként?!)

A kérdés az, hogy te hány könyves karaktert ismersz fel közülük? Kik ők, és honnan szivárogtak át Juli világába?

A kihívás teljesítéséhez a nevek és a könyvcímek felsorolását várjuk itt, kommentben.
(Na és a helyezésüket a te képzeletbeli könyves toplistádon… Ez persze nem kötelező, csak szeretünk közösen rajongani)

Jó olvasást!”
Ecsédi Orsolya

Lépések:
1. Jelentkezz a kihívásra
2. Olvasd el a kihívás ideje alatt Ecsédi Orsolya – Juli vagyok, könyvmoly című könyvét
3. Közben pedig jegyzetelj, légy szemfüles, és gyűjtsd össze a más könyvekből ismerős karaktereket, akiket névvel vagy név nélkül említ a szerző
4. Az elolvasott könyvről az „Én és a könyv” linket csatold a kihíváshoz
5. Értékeld csillagosan és/vagy szövegesen az olvasásodat
6. Kommentben írd meg a Juliban felfedezett ismerős karakterek nevét és a kapcsolódó könyvek címét
7. Zsebeld be a jelvényt

A kihívás végén a teljesítők között kisorsolunk három darab 3 kötetből álló #POV könyvcsomagot.

Kapcsolódó alkotók: Ecsédi Orsolya

9 hozzászólás

Karcok 77

Kolibri_Kiadó KU>!
Pályázatok

Olvass, mozizz, írj – avagy mondd el, hogy tetszett a Fehér zaj!

Pályázatot hirdetünk, és várjuk olvasóink írásait, melyekből kiderül, mit is jelent nekik Don DeLillo kultikus műve, a Fehér zaj és annak legutóbbi filmes adaptációja.

Egy maximum 6000 karakteres ajánlóban, kritikában, jegyzetben (műfaji megkötésünk nincs) írjátok meg nekünk, mit gondoltok Don DeLillo 1985-ös regényéről, mely elnyerte a Nemzeti Könyvjutalmat (a National Book Award-ot, magyarul pedig Bart István fordításban olvasható), és a 2022. december 30-án, a Netflixen debütált azonos című, Adam Driver és Greta Gerwig főszereplésével készült filmről, melyet rendezőként Noah Baumbach jegyez.

Az írásokat 2023. február 25-én éjfélig várjuk, a word dokumentumot e-mailben küldjétek el nekünk a nyugatiter@librikiado.hu címre (a dokumentum tartalmazza az írás szerzőjének nevét, és amennyiben ez eltér attól a névtől, amely alatt publikálni szeretné a szövegét, akkor azt is). A beérkezett szövegek közül a – szerintünk – legjobbat (vagy a legjobbakat) január végén közzétesszük a Nyugati tér blogon. Az írást (írásokat) egy amerikai szerzőink műveiből válogatott könyvcsomaggal honoráljuk.

Kapcsolódó könyvek: Don DeLillo: Fehér zaj

Don DeLillo: Fehér zaj
1 hozzászólás
Kolibri_Kiadó KU>!
Megjelenésre várva

JÖN, JÖN, JÖN
Hamarosan érkezik a nagy sikerű Caraval-sorozat szerzőjének, Stephanie Garbernek új könyve!
VOLT EGYSZER EGY ÖSSZETÖRT SZÍV
https://www.libri.hu/konyv/stephanie_garber.volt-egysze…

Amióta az eszét tudja, Evangeline Fox hisz az igaz szerelemben és abban is, hogy a szerelmi történetek boldog véget érnek… amíg meg nem tudja, hogy élete szerelme valaki mást készül feleségül venni.
Az összetört szívű Evangeline kétségbeesetten szeretné megakadályozni az esküvőt, ezért meggondolatlanul alkut köt a karizmatikus, ámde gonosz Szívek Hercegével. A segítségnek három csók az ára, ám azt, hogy a lány hol, mikor és kinek adja, a herceg határozza meg.
Evangeline az első csók után rájön, hogy halhatatlannal alkudozni veszélyes játék – és a Szívek Hercege sokkal többet akar tőle, mint amit ígért. Tervei vannak vele, olyan tervei, amelyek vagy a létező legnagyobb boldogsággal, vagy a legfájdalmasabb tragédiával végződnek…

Kapcsolódó könyvek: Stephanie Garber: Caraval · Stephanie Garber: Legendary · Stephanie Garber: Finale

Stephanie Garber: Caraval
Stephanie Garber: Legendary
Stephanie Garber: Finale

Kapcsolódó alkotók: Stephanie Garber

12 hozzászólás
Kolibri_Kiadó KU>!
Megjelenésre várva

JÖN, JÖN, JÖN
A csínytevő sorsa után, érkezik a Fegyvernővérek!
A BIZALOM A GALAXIS LEGNAGYOBB HAZUGSÁGA
Előrendelhető: https://bookline.hu/product/home.action…

Gamora Rongydűnére érkezik – az egykor virágzó földet mostanra kizsákmányolták értékes nyersanyagai miatt, így már csak egy mérgező, sivatagos, haldokló felszín várja. Feladata nem egyszerű: meg kell szereznie a bolygó szívét. Megbízójának kilétéről fogalma sincs, ahogy arról sem, miért vágyik rá olyan elkeseredetten, vagy egyáltalán hogyan is néz ki egy bolygó szíve. De mint Thanos leánya és jobbkeze, ő a galaxis egyik legendás harcosa. Nem tesz fel kérdéseket. Csak elvégzi a rá bízott feladatot, bármi áron.
Azonban nem tudja, hogy valaki más is leszállt Rongydűnén. Nővére, Nebula ugyanazzal a céllal érkezett, és nem hagyja, hogy bárki az útjába álljon.
Thanos hosszú éveken át úgy nevelte lányait, hogy azok ellenségként tekintsenek egymásra. De vajon képesek lesznek maguk mögött hagyni a múltat?

Kapcsolódó könyvek: Mackenzi Lee: Loki: A csínytevő sorsa · Mackenzi Lee: Gamora és Nebula: Fegyvernővérek

Mackenzi Lee: Loki: A csínytevő sorsa
Mackenzi Lee: Gamora és Nebula: Fegyvernővérek

Kapcsolódó alkotók: Mackenzi Lee

Kolibri_Kiadó KU>!
Megjelenésre várva

ELŐJEGYEZHETŐ

Holly Jackson YA krimisorozata folytatódik! Hamarosan érkezik a Jó kislányok, rossz viszonyok című kötet, amelyben Pip ismét a bűn nyomába ered.

Rendeljétek elő itt: https://www.libri.hu/konyv/holly_jackson.jo-kislanyok-r…

Valaki eltűnt.
Senki sem beszél.
De MINDENKI figyel…
Pip Fitz-Amobi felhagyott a nyomozással. A tavaly megoldott gyilkossági ügyet feldolgozó bűnügyi podcast óriási népszerűségre tett szert. Pip mégis váltig állítja, hogy nyomozó napjainak vége.

Amikor azonban eltűnik egy közeli barátja, a rendőrség a kisujját se mozdítja, így kénytelen újra akcióba lendülni. Ha a zsaruk nem nyomoznak, megteszi Pip; ám a kisváros minden sötét titka újabb kérdéseket vet fel. Vajon Pip megtalálja a válaszokat, mielőtt kifut az időből?

Kapcsolódó alkotók: Holly Jackson

Kolibri_Kiadó KU>!

#POV – Nézd új szemszögből a világot!
✨Kérdések
✨Válaszok
✨Nézőpontok
Egy új könyvsorozat, amelyen keresztül jobban megismerheted önmagad és a világ sokszínűségét.
Tudj meg többet itt: https://bookline.hu/sortlist/sortlist.action…

Kapcsolódó könyvek: Stephan Lee: K-Pop – Szigorúan bizalmas! · Joya Goffney: Bocs, hadd bőgjem ki magam · Kirsten Boie: Telihold volt aznap

Stephan Lee: K-Pop – Szigorúan bizalmas!
Joya Goffney: Bocs, hadd bőgjem ki magam
Kirsten Boie: Telihold volt aznap
Kolibri_Kiadó KU>!

✨Megújult a Bookline webáruház Szívünk rajta-programja, mostantól keressétek a Kolibri könyveket a Bookline Kids-en is. ✨
https://bookline.hu/kids

A megújult oldalon a szülők még hatékonyabban, korosztályok és különböző élethelyzetek alapján böngészhetnek a gondosan, szakmai zsűri által előválogatott könyvek között. Jó keresgélést!

Kolibri_Kiadó KU>!
Megjelenésre várva

A világhírű Netflix-sorozathoz kapcsolódó regény!

Maeve bátyját, Seant letartóztatták, és csak a testvéréhez fordulhat segítségért. Így hát Maeve útnak indul, de nem kell egyedül megbirkóznia a feladattal – még ha szeretne is –, hiszen az esetlen szexguru, Otis, a mindig pozitív Eric és hűséges barátnője, Aimee vele tartanak…
Seant egy buliőrült társaság lopással vádolja, és minden bizonyíték ellene szól. Vajon sikerül Maeve-nek és a barátainak felfejteni az elnyomott félelemek, eltitkolt szerelmek és homályos motivációk összekuszálódott szálait?

Rendeljétek elő a könyvet:
https://bookline.hu/product/home.action…

Kapcsolódó könyvek: Katy Birchall: Szexoktatás

Katy Birchall: Szexoktatás
Kolibri_Kiadó KU>!
Megjelenésre várva

#mitörténtandievel

Öt évvel ezelőtt Andie Bellt, a Little Kilton-i gimnázium diákját megölte a barátja. A rendőrség így tudja. A városban mindenki így tudja. A gyilkosság emléke azóta kísérti a kisváros lakóit, bár az élet látszólag nyugodt mederben folyik tovább. Pippa, a gimnázium egyik végzős diákja elhatározza, hogy egy iskolai projekt keretében előveszi az ügyet, és kideríti, mi történt valójában. Ő sosem hitte el, hogy Sal Singh a gyilkos. De ha nem ő az, akkor ki? És vajon meddig fogja tétlenül nézni, hogy Pippa egyre közelebb kerül a megdöbbentő igazsághoz?
Kegyetlen társasjáték, ahol egy kisváros a játéktábla, és fogalmad sincs, ki nevet a végén…

A könyv előjegyezhető 20% kedvezménnyel:
https://bookline.hu/product/home.action…

Kapcsolódó könyvek: Holly Jackson: Jó kislányok kézikönyve gyilkossághoz

Holly Jackson: Jó kislányok kézikönyve gyilkossághoz
2 hozzászólás
Kolibri_Kiadó KU>!
Megjelenésre várva

JÖN! JÖN! JÖN!
Szereted a Trónok harcát? Odavoltál A tükörjáró-sorozatért? Intrika, hatalmi harcok, rejtélyek jöhetnek minden mennyiségben? Akkor ez a könyv pont neked való!

A Ladann folyó völgyében egy ideje béke uralkodik, ám a felszín alatt évtizedes ellentétek, hatalomvágy és bosszúszomj szövi át a mindennapokat.
A déli falvakban rejtélyes halálesetek történnek, a híres és gazdag hajóépítő város folyómedréből pedig eltűnik a víz. Az egy évszázada száműzött őslakosok – a hurrogónok – titokzatos építkezései is egyre nagyobb aggodalommal töltik el az uralkodót.
Vajon hány családot dönthet nyomorba egy királyné személyes tragédiája? És mi igaz a balladákból, amelyek makacsul őrzik a reményt, hogy a Véres Sziklák Éjszakáján nem halt meg a királyhoz hű Lasnarog család minden sarja?
A kérdések egyre csak gyűlnek, és a bizonytalanság komor fellegként borul a birodalomra…

Schmal Róza fantasy-trilógiájának első kötetében a ladanni birodalom története, nemesi családok hatalomért és szerelemért folytatott harca tárul elénk. A varázslatos, képzeletbeli középkori világot aprólékosan kidolgozott birodalmi térkép, lenyűgöző városrajzok és családfák hozzák még közelebb az olvasóhoz.

„Gyerekkoromban szerettem történeteket kitalálni és rajzokat készíteni hozzájuk. Mire felnőttem, ebből az utóbbi maradt: miután elvégeztem a Képzőművészeti Egyetem festő szakát, könyvillusztrálással kezdtem foglalkozni. Ladann-völgy első terveit kamaszkoromban, a szentendrei HÉV-en és balatoni nyarakon firkáltam a füzeteimbe, de csak akkor tértem vissza hozzájuk, amikor már a fiam volt kamasz, és nem nagyon lehetett vele másról beszélgetni, mint a Trónok harcáról. Ezek a beszélgetések felidézték, hogy milyen jó volt a saját kitalált királyságom történetét szőni. A felfedezés, hogy ezt most is megtehetem, hirtelen jött, és a mai napig örömmel tölt el.” Schmal Róza
Jegyezzétek elő a könyvet 20% kedvezménnyel:
https://bookline.hu/product/home.action…

Kapcsolódó könyvek: Schmal Róza: A Ladann könyve

Schmal Róza: A Ladann könyve
1 hozzászólás
Kolibri_Kiadó KU>!
Megjelenésre várva

Hamarosan!

Látogass el az idők hajnalára, légy tanúja az Égiek és hadakozó teremtményeik, az Örökkévalók és Deviánsok születésének;
– kalandozz Thorral, valamint az asgardiak és olümpiai ellenfeleik panteonjával;
– hagyd, hogy elkápráztasson Doctor Strange, a Legfőbb Varázsló misztikus eredete;
– fedezd fel a Fekete Párduc és Wakanda ősi és új istenségeit;
– ünnepeld Atlantis felemelkedését és a védelmező Namort, a Torpedót!
Ezek a magasztos sagák és mitikus mesék képezik a Marvel-univerzum alapját.

Előjegyezhető 20% kedvezménnyel:
https://bookline.hu/product/home.action…

Kapcsolódó könyvek: James Hill: Marvel: Mítoszok és legendák

James Hill: Marvel: Mítoszok és legendák