Kettinger_Laura P 21Kedvenc könyvek 13

Daniel Keyes: Virágot Algernonnak
Stefan Zweig: Sakknovella
Böszörményi Gyula: Nász és téboly
Katherine Arden: A medve és a csalogány
Fredrik Backman: Hétköznapi szorongások
Andy Weir: A Hail Mary-küldetés
George Orwell: 1984
V. E. Schwab: Addie LaRue láthatatlan élete
T. J. Klune: Ház az égszínkék tengernél
Moskát Anita: Irha és bőr
Travis Baldree: Legendás latték
Sarah Waters: A szobalány

Kedvenc sorozatok: Ambrózy báró esetei, Az Északi erdő legendája, Björnstad, Harry Potter

Kedvenc szereplők: Addie LaRue, Báró Ambrózy Richárd, Benjamin Ovich, Charlie Gordon, Hangay Emília (Mili), Julia, Juliet Ashton, Kim Stone, Miss Kinnian, Mück Mári, Silas, Tündérlaki Sári, Vaszilisza Petrovna (Vászja)

Kedvenc alkotók: Andy Weir, Fredrik Backman, Margaret Atwood, Neil Gaiman, Sally Rooney, T. J. Klune


Aktuális olvasmányok

Szondy Máté: Mi lesz, ha… ?!
Dmitry Glukhovsky: Metró – A trilógia

Szondy Máté: Mi lesz, ha… ?! Útmutató a hatékony szorongáskezeléshez

>!
2024. április 14., 14:06
>!
2024. április 4., 11:59

Kiemelt karc

Kettinger_Laura P>!
100 dolog, ami boldoggá tett

100 dolog, ami boldoggá tett tavasszal

1) Szóviccgyárat nyitottunk a főnökömmel. Rájöttünk, hogy mindketten imádjuk az értékelhetetlen humort és azóta ha valami feszkó van, akkor elkezdjük osztani a hülyeséget, mi dőlünk a nevetéstől, a kollégák meg így ülnek: o.O
2) Újraolvasom az Addie LaRue-t. Azt hiszem itt az ideje a hatodik helyről a másodikra csúsztatni a kedvenc könyveim listáján. Pont egy ilyen karakterre, egy ilyen történetre és pont ezekre a gondolatokra volt szükségem. Legutóbb (és most is) akkor olvastam, mikor nagy változás előtt álltam és akkor is csodálatos segítség és támasz volt. ♥
3) Az időszak csodálatos új hozománya: onnan, hogy utálok főzni eljutottam addig, hogy párhuzamosan készült az ebéd és a sütemény és igazából még élvezem is. off
4) Billy Idol és AC/DC ment a lovardában az edzésünk alatt. Komolyan mondom, klasszikus rock zenére a LEGJOBB lovagolni és nem csak a hangulat miatt. Mert hát hogyan is lehetne attól tartani, hogy az oxert nem tudod majd megugrani, ha közben a Thunderstruck tombol a háttérben? :D
5) A Fortnite-ra mindig azt mondom, hogy Éhezők viadala hangulatom van tőle… Szóval a hétvégén horgolás mellé hosszú idő után először újranéztem az első két részt. Aaaaanyira élveztem.
6) Gőzerővel belevetettem magam a költözés témába és magam is megdöbbentem rajta, hogy a környezetem mennyire pozitívan és segítőkészen állt hozzá. Jó érzés tudni, hogy ennyi mindenkire számíthatok.
7)Sanyiéknak horgoltam ajándékba egy macit és egy csirkét és nem is gondoltam volna, hogy ekkora örömöt fogok vele nekik okozni. Az én napomat is teljesen feldobta.
8)…továbbá a csibe annyira megnyerte őket, hogy eldöntötték, ő szolgál majd az alapjául a vállalkozásuk digitalizált logójához.
9)Henry gondolatai az Addie LaRue láthatatlan életében arról, hogy lássunk és látszódjunk.
10)Niával tartottunk edzés előtt egy hosszabb pletyka szessönt, ami feldobott, mert egyrészt izgalmas volt a téma, másrészt eddig nem igazán beszéltünk egymással és jó volt rájönni, hogy amúgy tök jól kijövünk. Cserébe mondjuk az edzés kivételesen rosszul ment, de utána beültünk a Mekibe vigasz-fagyit enni és kibeszélő showt tartani.
11)Meghívtak Miskolcra, hogy töltsek ott egy hosszúhétvégét és próbáljak ki egy lovat. Felajánlották, hogy ha megtalálom vele a hangot, akkor elmehetek vele a 2024-es Akhal-Teke Európa Bajnokságra. Azt hiszem, csak azért nem pörgök még a csilláron, mert képtelen vagyok úgy igazán felfogni, hogy ez megtörténhet.
12)Elmentünk shopping körútra és nem csak apának sikerült névnapi ajándékot vásárolnom, hanem álmaim cipőjét is beszereztem baromira jó áron.
13)Fekete tea cukorral és citrommal. Az ovis tea jut róla eszembe.
14)Ebben a csoda időben megnyírtam a labda tujákat aztán kiültem a hintaszékbe olvasni. Már hiányzott ez!
15)Összeültünk Among us-t játszani, aztán még vagy 3 órát hívásban maradtunk és isteni jókat beszélgettünk.
16)Pénteken 80-90 centis pályát ugrottam Bikficcel, aztán Kalamajkával, ma pedig (hétfőn) 1 méteres oxert is rakott az edzőm. Nem lehet letörölni az ostoba vigyort a képemről. A lovas életem szempontjából ez a két edzés vízválasztó volt. off

2 hozzászólás


>Völgyi Anna: Vigyázhatnál a szádra, Laurám!
Olvasott könyvek idén
21
Olvasott oldalak idén
7502