Keikorca SP 216
Kedvenc könyvek 7

A. S. Byatt: Mindenem
Békés Pál: Csikágó
Andri Snær Magnason: LoveStar
Ken Follett: Az idők végezetéig
Régine Deforges: A kék bicikli
Böszörményi Gyula: Bitó és borostyán
Szabó Magda: Álarcosbál

Kedvenc sorozatok: A kék bicikli, Ambrózy báró esetei, Boszorkányok, Időtlen szerelem, Kingsbridge-trilógia

Kedvenc szereplők: Caris, Hangay Emília (Mili), Hercule Poirot, John Thornton, Napóleon, Thorn

Kedvenc alkotók: Agatha Christie, Andri Snær Magnason, Arany János, Békés Pál, Galgóczi Erzsébet, Jane Austen, Ken Follett, Ljudmila Ulickaja, Martin McDonagh, Molnár Ferenc, Murakami Haruki, Orhan Pamuk, Örkény István, Philippa Gregory, Szabó Magda, Terry Pratchett, Toni Morrison

Kedvenc kiadók: Geopen, Helikon


Aktuális olvasmányok

Emily St. John Mandel: Tizenegyes állomás
>!
2021. július 20., 19:25
>!
GABO, Budapest, 2016
364 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634062240 · Fordította: Körmendi Ágnes

Utolsó karc

Keikorca P>!
Roxforti kötelezők

Szívtelen vámpírok és nagy költözködések

A sorozat eme példánya határozottan tetszett @Bogasnak és @Keikorcanak is. Bár hozzá kell tenni, hogy nem éppen a “nagy rejtély” vagy a nyomozás volt, ami legfőképp szórakoztatta őket. Keikorca sajnos viszonylag hamar rá is jött, hogy ki lehet a háttérben, míg Bogas is szinte azonnal feltette a kézenfekvő kérdést (nem, nem azt, hogy létezik-e a briteknél visszafogott kalap), ami a szereplőknek csak úgy 200 oldallal később esett le. Szóval az ügy szálainak bogozgatása helyett mindketten kellően el tudtak merülni az apró részletekben, hogy aztán a végletekig kiélvezzék őket. spoiler Imádták az ide-oda hurcolkodást, az ételek hangsúlyosabb és sokszor spontán visszatérését a kötetbe, no meg a zombisülöket! Bogas még mind Lord Akeldama rajongó, aki ebben a kötetben szobalánnyá vedlik (persze csak sítlusosan), ahogyan Keikorca meg Conallért bomlik, még borostásan is! Mindkét szereplő kihozta magábóll a maximumot, néha még többet is. Véleményük szerint az írónő Biffyből próbált még a kelleténél is többet kisajtolni, de ezek főleg könnycseppek lettek, melyek a szerelem oltárán száradtak fel… Pontatlanságok itt is akadtak, főleg a végkifejlet tartalmazott pár érdekes momentumot, de összességében jól szórakoztak. Azok a csúnya vámpírok, no meg a múltbéli titkok!
Egy valamit viszont határozottan elkezdtek hiányolni: a literszámra elfogyasztott tea mellékhatásaként égető vágyat éreznek legalább egy vámpír fürdőszoba megtekintésére. Ha lehet, Lord Akeldamáét szeretnék látni.
Ha pedig már Lord Akeldama, arra jutottak, hogy ha a drága lordra bíznák egy gyerek elnevezését, valószínűleg a kedvenc szabója után adna neki nevet, hogy aztán úgyis Mignonnak becézhesse.

A képen Alexia egyik reggelje látható, no meg egy kis tea. link

2 hozzászólás