Jesper_Olsen 104


Összes kitüntetés 68


Kedvenc könyvek 36

Amin Maalouf: Szamarkand
Amin Maalouf: A keresztes háborúk arab szemmel
Anne Brontë: Wildfell asszonya
Gilbert le Mouel: Isten a metrón
Ghyczy-Dráveczky Zsuzsa: Asszony a fáraók trónján
J. R. R. Tolkien: A Gyűrűk Ura
Franz Werfel: A Musza Dagh negyven napja
Fekete István: Tüskevár
Szabó Magda: Abigél
Mary Westmacott (Agatha Christie): Az óriás kenyere
Ray Bradbury: Fahrenheit 451
Wass Albert: Tizenhárom almafa

Kedvenc sorozatok: A kínai detektív, Akcelerátus-trilógia, Fandorin, Időfutár, Jonathan Hunt Kalandok, Ködfátyol-sziget krónikái, Lufi, Narnia Krónikái, Rumini

Kedvenc szereplők: Gandalf, Hercule Poirot, Miss Marple, Rojtos Gallai István, Tánczos Csuda Mózsi

Kedvenc alkotók: Agatha Christie, Amin Maalouf, Anthony De Mello, Antoine de Saint-Exupéry, B. S. Aldrich, Barsi Balázs, Böjte Csaba, Bruno Ferrero, C. S. Lewis, David Attenborough, Fekete István, Friedrich Glauser, Ghyczy-Dráveczky Zsuzsa, Ghyczy Zsuzsa, Gion Nándor, Gyökössy Endre, J. R. R. Tolkien, Just Béla, Karczag György, Kodolányi János, Korzenszky Richárd, Meša Selimović, Mitch Albom, Nagy Katalin, Rejtő Jenő (P. Howard), Robert van Gulik, Szabó Magda, Szent-Gály Kata, Wass Albert


Aktuális olvasmányok

Török Sándor: Egy kis kertet szerettem volna

Utolsó karc

+
>!
Jesper_Olsen
Túrák és kirándulások, természetkedvelés

Őszi bóklászás Máriabesnyőtől Bagig

A ragyogó időt kihasználva tegnap a Gödöllői-dombságban barangoltunk sógorommal. Elidőztünk a máriabesnyői kegyhelyen, majd kissé sáros utakon jutottunk el a tavaly felújított Pap Miska-kútig. Utána kitérőt tettünk egy középkori templom emlékhelye felé, útközben élvezve az egyre erősebb napsütést. Sikerült a Babati-tavak egyikét is közelebbről szemrevételezni (közben még a szitakötők mindennapjaiba is bepillanthattunk). Ezután egy rövid nemszeretem útszakasz (sáros-csúszós) leküzdése következett, majd némi hullámvasutazás a Mária-út Domonyvölgybe vezető szakaszán. A lakott területet elhagyva a turistaút igen kanyargósan folytatódott, a balra-jobbra térések mellett le és fel egyaránt haladhattunk. A régi 3-as út mentén található Petőfi-forrást is felkerestük, itt elég sokan várakoztak vízvételre. Az utolsó etap során átkeltünk a Budapest-Hatvan vasútvonalon, majd (már másodszor) az M3-as autópálya alatt. Jókora pocsolyákat kerülgetve egy darabig még a sztráda közelségét „élvezhettük”, majd szép lassan (megint egy nem túl szimpatikus „mocorkás” szakaszt leküzdve) beértünk Bagra. Már „csak” a vasútállomásig kellett elsétálni, ehhez társamnak kellett a kávé adta energia is. – Minden másról meséljenek a képek.

Táv: 19 km, szint: 400 m, útvonal jelzésekkel: Máriabesnyő vá. – P – Máriabesnyő, templom – lila Mária-út – Pap Miska-kút – P – babati templomrom – P – M3-as autópálya – lila Mária-út – Bag, vá.

Érdekesség: mind a négy színű (P, K, S, Z) sáv jelzésen haladtunk legalább egy kicsit a mai túra folyamán. (És, mint a képeken is látható lesz, nagyon sokféle erdő került az utunkba.)

Fényképek: https://photos.google.com/share/AF1QipPvkPFBNv0o2je4QN_…