Ingryd 6


Összes kitüntetés 1038


Kedvenc könyvek 65

Dan Brown: Angyalok és démonok
Dan Brown: A Da Vinci-kód
Dan Brown: Az elveszett jelkép
Dan Brown: Inferno
On Sai: Calderon, avagy hullajelölt kerestetik
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál
J. L. Armentrout: Obszidián
Kiera Cass: The Selection – A Párválasztó
Kiera Cass: The Elite – Az Elit
Kiera Cass: The One – Az Igazi
John Green: Csillagainkban a hiba
Jamie McGuire: Gyönyörű sorscsapás

Kedvenc sorozatok: A csábítás kilenc szabálya, A Fantázia Birodalmának hercegnői, A Párválasztó, A tűz és jég dala, Ambrózy báró esetei, Az éhezők viadala trilógia, Bexi, Bridgerton család, Calderon, Fairy Oak, Fekete Tőr Testvériség, Gyönyörű sorscsapás, Harry Potter, Hercule Poirot, Luxen, Márti, Robert Langdon, Rontásűzők, Sally Lockhart, Tündérkrónikák, Ulysses Moore, Vámpírakadémia

Kedvenc szereplők: Báró Ambrózy Richárd, Daemon Black, Dmitrij Belikov, Hercule Poirot, Jericho Barrons, Katniss Everdeen, Kiss Szabolcs (Szasza), Máday Emília, Négyes, Peeta Mellark, Robert Langdon, Rose Hathaway, Szilkó, Travis Maddox, Xemerius

Kedvenc alkotók: Agatha Christie, B. M. Grapes, Beatrix Potter, Böszörményi Gyula, Csukás István, Dan Brown, Dargay Attila, Elisabetta Gnone, Füzesi Zsuzsa, George R. R. Martin, Gilbert Delahaye, Iacopo Bruno, J. K. Rowling, J. R. R. Tolkien, Johanna Basford, Leiner Laura, Marcel Marlier, On Sai, Pásztohy Panka, Sajdik Ferenc, Tavi Kata, William Shakespeare

Kedvenc kiadók: Agave Könyvek, Alexandra, Animus, Art Nouveau, Athenaeum, Ciceró, Cor Leonis, Egmont-Hungary, Fumax, GABO, General Press, Geopen, I.P.C., Kelly, Könyvmolyképző, Kossuth, Lazi, Libri, Manó Könyvek, Maxim, Móra, Pannon-Literatúra, Partvonal, Pioneer Books, Ulpius-ház, Victoria


Aktuális olvasmányok

Gail Carriger: Szívtelen
Leiner Laura: Hullócsillag
Michelle Frances: A barátnő
Kerby Rosanes: Animorphia – Felnőtt színező
>!
2017. november 20., 13:03
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
382 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632453941 · Fordította: Miks-Rédai Viktória
>!
2017. november 14., 18:08
>!
GABO, Budapest, 2015
412 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634060055
>!
2017. november 11., 18:30
>!
XXI. Század, Budapest, 2017
400 oldal · ISBN: 9786155638848 · Fordította: Borbély Judit Bernadett

Kerby Rosanes: Animorphia – Felnőtt színező Kreatív színező és böngésző

>!
2017. február 9., 15:26
>!
Móra, Budapest, 2016
96 oldal · ISBN: 9789634155270

Utolsó karc

>!
Ingryd
Nyerj könyvet!

Kedves Olvasó Barátunk!

Nagy örömünkre szolgál, hogy az elmúlt évek sikere és a lehetőségek alapján, immáron hatodik alkalommal hirdeti meg a Zalakomári Művelődési Ház a Ki tud többet olvasni pályázatot.
A játék közösségi színtere a Ki tud többet olvasni facebook oldal.

A pályázat célja az olvasás népszerűsítése minél szélesebb körben, olvasóvá nevelés, nyitottság kialakítása az igényes olvasmányok felé, olvasóközösség kialakítása, amelyben szem előtt tartjuk egymás véleményét.
Könyvet olvasni nem erény vagy dicsőség, de ha valaki képes az olvasás élményét úgy megosztani másokkal, hogy kedvet csináljon az olvasáshoz, az dicsőségére válik. Hisszük, hogy pályázatunk lehetőséget adhat arra, hogy ha valakit csupán a versenyszellem inspirál, de közelebb kerül a könyvek világához, idővel állandó olvasóvá válik.

Kik jelentkezhetnek?
Bárki, aki tud olvasni.

Korcsoportok:
• alsósok
• felsősök
• középiskolások
• felnőttek

Mi a feladat?
Feladat adott idő alatt minél többet olvasni.
A pályázónak 5 hónap áll a rendelkezésére, hogy annyi könyvet elolvasson, amennyit tud. Az nyer, aki a legtöbb oldalt olvassa el.

A pályázat időtartama: 2017. november 1. – 2018. április 1.

Az olvasásokat a következő űrlapon keresztül lehet elküldeni hozzánk:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScLhY4e606hD1_…

Az űrlapon minden mező kitöltése kötelező! Fontos, hogy minden elolvasott könyvet külön űrlapon lehet beküldeni! (az űrlap linkje a játék facebook oldalán is elérhető)
Illetve a hagyományos, eddigi rendszernek megfelelően e-mailben a kulturhaz@zalakomar.hu email címre, vagy postai úton, illetve személyesen a 8751 Zalakomár, Petőfi utca 9. címre is küldhető az olvasmánylista.

Könyvekhez kapcsolódó kérdések feladatok (melyek minden könyv esetén kötelezők!)
• szerző, cím
• oldalszám
• értékelés, vélemény, kritika (nem tartalom és nem fülszöveg)
• könyv értékelése 10-es skálán, ahol az 1 a nem tetszett, a 10 a nagyon tetszett
Olyan szöveges értékeléseket várunk, amik kedvet adhatnak másoknak is a könyv elolvasásához, illetve olyan kritikákat, amik rávilágítanak arra, hogy a pályázónak miért nem tetszett az adott mű, de nem riaszt-ják el a többieket a könyvtől. A legjobb értékeléseket közzé tesszük facebook oldalunkon is. (https://www.facebook.com/kitudtobbetolvasni)

Mit lehet olvasni?
A képregényeken, mangákon kívül minden könyvolvasást elfogadunk, és bízunk abban, hogy mindenki lelkiismeretesen készíti el listáját olvasásairól. Bármilyen nyelven írt könyvek olvasását elfogadjuk, de az értékelést magyarul kérjük. Olvasni lehet saját választás szerint, illetve a bónusz könyvek közül.

Mik azok a bónusz könyvek?
Az idén is lehet bónusz pontokat gyűjteni. A Zalakomári Művelődési Ház és a verseny facebook oldalán minden hónap 1-jén közzé teszünk 10 könyvet (minden korcsoportnak külön), aminek az elolvasása az adott hónapban duplán számít: két könyvnek és dupla oldalszámnak. A hónap könyvei közül annyit ol-vashatnak el a pályázók, amennyit szeretnének, minden elolvasott bónusz könyvet (oldalt) duplán számí-tunk! A bónusz könyvek közül a versenyző egy darabot választhat korcsoportján kívül is. (Például egy alsós választhat egy darab felsősöknek szóló bónuszkönyvet az adott időszakra vonatkozóan). A bónusz-könyveket csak abban az időszakban számítjuk duplán, amire meghirdetésre kerülnek!

Mikor lehet csatlakozni a játékhoz?
November 1. és április 1. között bármikor.

Díjazás
Minden korcsoportban az első 3 helyezett kerül díjazásra az oldalszámokat számítva.

Fontos
A könyvlistákon fel kell tüntetni a versenyző nevét, pontos címét, kategóriáját. Ez azért lényeges, mert a bónuszokat így ki tudjuk számolni és a verseny végén minden résztvevőnek apró ajándékkal készülünk.
https://www.facebook.com/kitudtobbetolvasni/photos/rpp.…