Hoacin 28


Összes kitüntetés 37


Kedvenc könyvek 17

Ottlik Géza: Iskola a határon
J. D. Salinger: Zabhegyező
George Orwell: 1984
Nick Hornby: A Meztelen Juliet
Gerald Durrell: Családom és egyéb állatfajták
Széchenyi Zsigmond: Ahogy elkezdődött…
Fekete István: Tüskevár
Stanisław Lem: Solaris
Halldór Kiljan Laxness: Az éneklő hal
James Herriot: Egy állatorvos történetei
Rejtő Jenő (P. Howard): A Néma Revolverek Városa
Stanisław Lem: Kiberiáda

Kedvenc alkotók: Agatha Christie, Arthur Conan Doyle, Fekete István, Gerald Durrell, Guy de Maupassant, James Herriot, Rejtő Jenő (P. Howard), Stanisław Lem, Széchenyi Zsigmond


Aktuális olvasmányok

Fekete István: Hajnal Badányban
Agatha Christie: Gloriett a hullának
>!
2017. október 13., 10:06
>!
2017. október 11., 11:38

Utolsó karc

>!
Hoacin
Book Tag minden mennyiségben

Köszönöm az invitálást, kedves @Tarja_Kauppinen, az árnyas csalitosból jelentkezem szarvasbogarammal, Jenővel az ígért válaszokkal:

1. Nyáron mindenkinek kicsivel több szabad ideje van, ezért az új könyvek mellett előkerülnek már a régen olvasott regények is, egy kis nosztalgia erejéig. Te melyik könyvet olvastad a legtöbbször?

Valószínűleg Gerald Durrell történeteit, lassan szerintem már álmomból felkeltve is tudni fogom a komplett Korfu trilógiát. Ez látszik is rajtuk…. :D (Úgy érzem, túl sok Book Tagnál jövök elő ezzel a válasszal, de hát a tények makacs dolgok. :D)

2. Ha nyár, akkor kötelező olvasmány, vagy tipikus nyári olvasmányok? Ha már nem jársz iskolába, akkor értelmezd úgy a választ, amikor még iskolába jártál!

Bármennyire is szerettem olvasni, a kötelezőkkel mindig bajban voltam, és ötven százalékuktól mai napig lábrázást kapok. Aztán egyik nyáron kiolvastam az Iskola a határont, és konfettit szórtam, hogy végre egy csudajó kötelező! Nagy lelkesedéssel készültem az első magyarórára, ahol kiderült, hogy ez nem is volt kötelező, csak ajánlott irodalom, a hajamra kenhetem az egészet, értekezzek inkább Julien Sorel kalandjairól.

3. Szerinted tipikusan nyári olvasmány:

Minden, ami meleg helyen játszódik, vagy nyáron történik. Joy Adamson gepárdos történetei mindig jó alkalmak egy kis spontán banánevésre. :)

4. Ha nyár, akkor szerelem! Kedvenc könyves párosod?
Prücsök, meg az ellopott futár.

5. Olvasmányaid alapján, te hova utaznál el legszívesebben nyaralni?
A Kis-Balatonhoz Tutajosékkal. Horgásznék, halászlevet ennék, kiásnám Tüskevárat… de szívesen csatangolnék az Urszu patak partján is, vagy nyomoznék St. Mary Meadben.

6. Ez lehűt! Mondj egy borzongató könyvet, amit szerettél:
Nincs borzongatóbb könyv, mint a Négyjegyű függvénytáblázatok, de ezzel természetesen nem voltunk jó barátok. Steven King Napkutyája úgy emlékszem, eléggé tetszett, bár hihetetlenül rég olvastam. Fényképezés és furcsa kutya – engem már ezzel megvett akkoriban. Kutyáról jut eszembe: a Sátán kutyája is ideillő könyv talán Sir Arthur Conan Doyle-tól. Úgy tűnik, ebekkel eladhatóak számomra a parás kalandok. :D

7. Ez felpezsdít! Mondj egy érzelmektől túlfűtött, forró szerelmi történetet, amit olvastál!
Most Rodin – Gondolkodó pózába vágtam magam, hogy vajon olvastam-e én ilyet? És igen! Unokatesómmal gyerekként rendszeresen beleolvastunk a nagymamám Megveszem ezt a nőt könyveibe, a csöpögős részekhez könyvjelzőt is tettünk, hogy bármikor elő tudjuk őket adni kifejezetten túljátszottan, és tragikomikus gesztusokkal.

8. Idén nyáron melyik könyvet viszed magaddal a nyaralásodra?
Úgy nyaraltam Christie – Gloriett a hullának c. könyvével, hogy nem is azt olvastam el, hanem mást. :)

Kukacot most nem osztogatok, aki kedvet érez magában, érezze úgy, hogy meghívtam a kitöltésre! :)

2 hozzászólás