Helikon_Kiadó  KU Helikon


Kiadói sorozatok

Helikon Zsebkönyvek · Agatha Christie · Vonnegut-életműkiadás · Képes atlasz · Magyar Őstörténet · A múlt születése · Helikon Universitas · Prométheusz Könyvek · Művészettörténeti szabadegyetem · Robert Merle-életműsorozat · Összes sorozat »

Könyvek 1813

Mike Edison: Sympathy for the Drummer
Bob Dylan: A Modern Dal filozófiája
Roderik Six: Özönvíz
Andrés Neuman: Magunknak mondjuk
Hassan Preisler: A barna ember terhe
Katyerina Gorgyejeva: Vidd el a gyászom
Agatha Christie: Őszi borzongás
Andrei Dósa: Füveskert
Orhan Pamuk: A pestis éjszakái
Karikó Katalin: Áttörések

Karcok 11

Helikon_Kiadó KU>!

MEGJELENT!
Az év egyik legjobban várt könyve ma megérkezett a nyomdából.
Az Amerikai psycho szerzője tizenkét éve nem adott ki új regényt, sokan már le is mondtak róla, hogy a forgatókönyvírással foglalkozó Bret Easton Ellistől még bármi újat olvashatnak, de most megérkezett A szilánkok, amit bátran oda lehet tenni Ellis fő műve mellé.

Bret Easton Ellis régóta várt új regénye mintha a szerzői életmű két legnépszerűbb, joggal kultikus darabját idézné meg: a Nullánál is kevesebb fásult hedonizmusa és baljós apátiája találkozik itt az Amerikai psycho gyilkos szerepjátékával és teátrális erőszakkitöréseivel. A szilánkok az ártatlanság elvesztésének kegyetlen krónikája, magával ragadó történet a ’80-as évek amerikai (láz)álmáról, nosztalgiáról és traumáról, vágyról és megszállottságról, gyanakvásról és paranoiáról – szövevényes, fordulatokban gazdag kalandozás önéletrajz és fikció határvidékén, melyet akár a szerző „sötét írói énjének” prózai eredettörténeteként is olvashatunk.

A regény Sepsi László fordítása.
A könyvet online is megrendelhetitek és ekönyvben is kapható:
https://bookline.hu/product/home.action…
https://www.ekonyv.hu/a_szilankok

Helikon_Kiadó KU>!

HAMAROSAN!
Egy orosz leszbikus költőnő mélyen megrázó története. Miután anyja meghalt, Okszana úgy dönt, elviszi hamvait szülővárosába. Nemcsak gyermekkorának helyszíneit keresi fel, hanem az anyjához fűződő nyers és feldolgozatlan érzésekkel is számot kell vetnie: a harag és a szeretet olyan csomójával, amelyet ki kell bogoznia ahhoz, hogy önmagával tisztába jöjjön.
Vass Annamária fordítása, a borítót Váraljai Viktória készítette.
https://bookline.hu/product/home.action…

Helikon_Kiadó KU>!

Augusztus végén érkezik az Amerikai psycho szerzőjének várva várt új regénye.
https://bookline.hu/product/home.action…
Bret Easton Ellis 12 év szünet után megjelenő új regénye mintha a szerzői életmű két legnépszerűbb, joggal kultikus darabját idézné meg: a Nullánál is kevesebb fásult hedonizmusa és baljós apátiája találkozik itt az Amerikai psycho gyilkos szerepjátékával és teátrális erőszakkitöréseivel. A szilánkok az ártatlanság elvesztésének kegyetlen krónikája, magával ragadó történet a ’80-as évek amerikai (láz)álmáról, nosztalgiáról és traumáról, vágyról és megszállottságról, gyanakvásról és paranoiáról – szövevényes, fordulatokban gazdag kalandozás önéletrajz és fikció határvidékén, melyet akár a szerző „sötét írói énjének” prózai eredettörténeteként is olvashatunk.
A regényt Sepsi László fordította, a borítót az eredeti felhasználásával Oláh Gábor készítette.

Helikon_Kiadó KU>!

MEGJELENT!
Romy Schneider fia, David 1981. július 5-én meghal. Ezzel kezdődik a színésznő számára a „szenvedés éve”, amely 1982. május 29-én bekövetkezett tragikus halálával ér véget. Miközben ezt a forgatásokkal és a velük járó vándorlásokkal teli szűk esztendőt vizsgálja, a szerző Romy egész életét, hivatását figyelemmel kíséri. Ott van a sikereknél és a kudarcoknál, összefüggéseket keresve a múlt és az utolsó életév között. Időt szentel a Sissi-jelenségnek, az Alain Delonhoz fűződő elsöprő szerelemnek, valamint a Claude Sautet filmrendezőhöz kötődő speciális viszonynak. Eddig nem ismert exkluzív nyilatkozatokat és a színésznő halálával kapcsolatos vallomásokat közöl megkerülhetetlen életrajzában, szívszorító képet festve a német-francia színésznőről.

Helikon_Kiadó KU>!

ELŐJEGYEZHETŐ!

Mikki Bremmer sikerkönyve, amely egyszerre jelenik meg a világ közel harminc országában, július második felében magyarul is olvasható.
https://bookline.hu/product/home.action…

A regény Szabó Olimpia fordítása, a borítót Váraljai Viktória készítette.

Helikon_Kiadó KU>!

Nemcsak blogunk, hírlevelünk is van! Olvass minden héten a Libri Kiadói Csoport legújabb megjelenéseiről, könyvbemutatóiról, kedvezményekről és érdekességekről hírlevelünkben!

➡️ Kattints ide a feliratkozáshoz: https://nyugatiter.blog/impresszum/

3 hozzászólás
Helikon_Kiadó KU>!

Még egy könyv mindig belefér, főleg, ha 3+1 akcióról van szól!

A Helikon Zsebkönyvek darabjait egész májusban négyesével érdemes a kosárba rakni, hisz a 4. kötet a Libri Könyvesboltok ajándéka. Minden zsebbe kerüljön Helikon Zsebkönyv, válogassatok kedvetekre!

➡️ https://www.libri.hu/zsebelje-be-az-irodalmat

1 hozzászólás
Helikon_Kiadó KU>!

HAMAROSAN MEGJELENIK!

A titkosszolgálati múlttal rendelkező Peter Schmalz hírszerzési és történelmi alapokra helyezett kémregényében izgalmasan mosódik össze fikció és valóság.

1941 decemberében az SS halálbrigádja, az Einsatzgruppe lemészárolja egy kis orosz falu csaknem teljes lakosságát. Két fiatal testvért a tragédia elválaszt egymástól: a kisfiút „árja külseje” miatt Berlinbe deportálják, ahol német nevelőszülőkhöz kerül, míg húgát egy partizán menti meg. Több mint húsz évvel később, Nyugat és Kelet geopolitikai csatározásai közepette találkoznak ismét, immáron riválisokként, mit sem sejtve a köztük lévő családi kötelékről: Wolf a CIA, Alina pedig a KGB ügynökeként kap megbízatást ugyanarra a célszemélyre vonatkozóan, aki ráadásul az Einsatzgruppe egykori ezredese…

A borító Müller Péter munkája.
https://www.libri.hu/konyv/peter_schmalz.verrel-szemben.html

1 hozzászólás
Helikon_Kiadó KU>!

Miért tett úgy Agatha Christie egész karrierje során, mintha csak egyszerű „háztartásbeli” lenne, mikor ez nyilván nem volt igaz? Miért rejtette el igazi arcát a világ fürkésző szeme elől?
Olvassátok el a Nyugatitér blog cikkét Lucy Worsley, angol történész új könyvéről.
https://nyugatiter.blog/2023/04/szem-elott-rejtozkodve/

Kapcsolódó könyvek: Lucy Worsley: Agatha Christie

Lucy Worsley: Agatha Christie
1 hozzászólás
Helikon_Kiadó KU>!

MEGJELENT!
Holnaptól a könyvesboltokban Cheryl Strayed „gyönyörű apróságai”!

„A Gyönyörű apróságok erőteljes és lélekkel teli könyv: garantálható, hogy rövid időn belül a műfaj klasszikusa lesz belőle, amit az olvasók a nehéz időkben mindenhova magukkal vihetnek a hátizsákjukban, hogy folyamatosan erőt merítsenek a belőle sugárzó bölcsességből.”
Aimee Bender, A citromtorta különös szomorúsága szerzője