Habók P 193
Kedvenc könyvek 210

Jókai Mór: Egy az Isten
Charles Dickens: Nicholas Nickleby I-II.
Charles Dickens: Közös barátunk
Lénárd Sándor: Egy nap a láthatatlan házban
Alexander Lenard: Völgy a világ végén
Móra Ferenc: Négy apának egy leánya / Véreim
Fekete István: Kele
Jókai Mór: A lélekidomár
Gerald Durrell: Madarak, vadak, rokonok
Erich Kästner: A két Lotti
Erich Kästner: Emil és a detektívek
Erich Kästner: Három ember a hóban

Kedvenc sorozatok: A csudálatos Mary Poppins, A forgószelek háza, A halál szépséges szolgálólányai, A királygyilkos krónikája, A Kő fiai, A Párválasztó, A szerelem és a halál játéka, A tűz és jég dala, A varsói sánta, Államtitok, Ambrózy báró esetei, Anjouk, Az elátkozott királyok, Az Elfeledett Könyvek Temetője, Az első király legendája, Bartimaeus, Bőrharisnya, Cotton Malone, Csokoládé, Égvilág, Egyiptom, Élőhajók-ciklus, Én és ők, Fecskék és Fruskák, Gergő-regények, Halkirálynő, Hárman a szekrény tetején, Harry Potter, Harry Potter, Hatalom, Hollóárnyék-trilógia, Időtlen szerelem, Jeruzsálem lovagjai, Kicsik-trilógia, Ködfátyol-sziget krónikái, Korfu-trilógia, Látnok-ciklus, Monostory Balázs, Monyákos Tuba-történetek, Nyakigláb Apó, Őrség, Outlander, Percy Jackson és az olimposziak, Pom Pom meséi, Seym és Lilia, Sulijegyzetek, Szigetvilág, Szivárgó sötétség, Tüskevár, Üvegtrón, Vis Major, Winnetou, Zsófi-regények

Kedvenc kiadói sorozatok: A múlt születése, A művészet története, A művészet története

Kedvenc szereplők: Bartimaeus, Belizár, Craklyn, Dömdödöm, Fermín Romero de Torres, Ursula Pendragon-White, Xemerius

Kedvenc alkotók: Áprily Lajos, Arany János, Baráth Katalin, Carlos Ruiz Zafón, Csikász Lajos, Erich Kästner, Fekete István, Fredrik Backman, G. Szabó Judit, Isaac Asimov, J. R. R. Tolkien, James Herriot, Janikovszky Éva, Joanne Harris, Jókai Mór, Lázár Ervin, Lénárd Sándor, Leslie L. Lawrence, Lőrincz L. László, Móra Ferenc, On Sai, Radnóti Miklós, Rejtő Jenő (P. Howard), Szabó Magda, Tóth Árpád, Vavyan Fable, Virág Emília


Aktuális olvasmányok

Fróna Zsófia: Fegyverek Háza
Anthony Capella: Vendéglő a Vezúvnál
Colleen McCullough: Antonius és Kleopátra
Niklas Natt och Dag: 1793
>!
2021. szeptember 27., 14:47
>!
NewLine, Bakháza, 2020
494 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156182425
>!
2021. szeptember 26., 20:24
>!
Geopen, Budapest, 2017
480 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155724169 · Fordította: Todero Anna
>!
2021. szeptember 17., 21:54
>!
Európa, Budapest, 2009
748 oldal · ISBN: 9789630788441 · Fordította: Szántó Judit
>!
2021. június 2., 15:24
>!
Alexandra, Pécs, 2018
446 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634472360 · Fordította: Haris Ildikó

Utolsó karc

Habók P>!
Számold át kviddicsbe! (kihívás)

Kvaff= hozz olyan idézetet, melyben valaki valamilyen sikert ér el
25 pont/idézet
Gurkó= hozz olyan idézetet, melyben valami/valaki összetörik, megtörik (akár lélekben)
45 pont/idézet
aranycikesz= hozz olyan idézetet, melyben valakit/valamit elkapnak, elfognak
50 pont/idézet

1. gurkó 45 pont
"Frank, aki épp a kislányok mögött ült, hallotta, miről beszélgetnek. Nézte az egészséges fiúk hancúrozását, és türelmetlenül ellökte magától a mankót. Beth, aki a szétszórt írókártyákat szedegette össze, felnézett, és megszólította a maga félénk, de barátságos hangján: (…)
– Én még sosem láttam vadászatot, de gondolom, maga mindent tud róla.
– Egyszer voltam, de soha többé nem mehetek, mert megsérültem, mikor átugrattam egy nyomorult kaput. Számomra nincs több ló és kopó – felelte Frank, és akkorát sóhajtott, hogy Beth azonnal meggyűlölte magát ártatlan nyelvbotlásáért"
https://moly.hu/konyvek/louisa-may-alcott-kisasszonyok/en-es-a-konyv/habok

2. kvaff 25 pont (45 + 25 = 70 pont)
Forróság árasztotta el Ajo tenyerét, olyan forróság, hogy szinte őt is megégette, majd a hő az ujjain keresztül átterjedt az állat lábára. Képzeletében látta, ahogy a két elcsúszott csontvég a helyére kerül, és egyetlen kurta fénylobbanás kíséretében összeforr.
A nyúl felsírt, talán nem is a fájdalomtól, csak a meglepetéstől, és leugrott a lány öléből. Hátrafordulva megszaglászta a lábát, és csodálkozva megrázta magát. Majd mindenféle sántítás nélkül odaszaladt a zuzmóhoz és enni kezdett."
https://moly.hu/konyvek/szakacs-eszter-a-nulladik-zsebuniverzum/en-es-a-konyv/habok

3. kvaff 25 pont (70 + 25 = 95 pont)
„ Dorkával ellentétben Noelnek remekül ment az éneklés. Nemcsak a kórusba került be decemberben, de az iskolai musicalbe is, amit majd júniusban mutatnak be.”
https://moly.hu/konyvek/maksai-kinga-ismeretlen-utakon/en-es-a-konyv/habok

4. gurkó 45 pont (95 + 45 = 140 pont)
„Félórán belül az ikrek visszajöttek a csúnyán összetört drónnal, és szemrehányón néztek rám.”
https://moly.hu/konyvek/kovacs-attila-micsoda-kalamajka/en-es-a-konyv/habok

5. cikesz 50 pont (140 + 50 = 190 pont)
"- A vízi állatokat gyógyítottuk, afféle vándordoktorok voltunk. Egyszer felvettünk a hajóra három ágrólszakadt fickót, , akik azt kérték, vigyük át őket Erszényesre. …
– Bár sose tettük volna – jajdult fel társa, egy fiatalabb ugróegér. Amikor a tenger közepén jártunk, váratlanul ránk támadtak, és foglyul ejtettek minket. Hiába rimánkodtunk az életünkért, egyenként bedobtak a vízbe."
https://moly.hu/konyvek/berg-judit-rumini-es-az-elsullyedt-vilag/en-es-a-konyv/habok

6. cikesz 50 pont
„Valaki igazán figyelmeztethetett volna, hogy „Üssük ki Nick Diamondot!”-hét van Londonban. Két nap alatt kétszer történt ez meg velem, és bevallom, egy kicsit már untam. Amikor leütik az embert, az egyébként nem olyan rossz. Utána magunkhoz térni – az a csúnya rész. Fejfájás, szájszárazság, hányinger. Ha pedig koromsötét van, és az ember egy furgon rakterében kuksol, akkor a dolog még ijesztő is.
Még Londonban voltunk. Ez kiderült a forgalom zajából, és abból, hogy gyakran megállunk. Az egyik ilyen megállásnál – valószínűleg piros lámpa volt – emberi hangok szűrődtek be hozzám. Eszembe jutott, hogy dörömbölnöm kéne a kocsi oldalán. Valószínűleg semmit sem értem volna el vele, de ez nem derült ki, mert mire elszántam magam a cselekvésre, a furgon továbbindult. Pár perccel később aztán végleg megálltunk, és kinyílt a raktér ajtaja. A nappali világosságból már nem sok maradt, de az a kevés is szúrta a szemem.
– Kifelé! – csendült egy lágy hang, az a fajta, amit ibolyaillatnak kellene kísérnie. Volt benne egy csipetnyi németes íz. Tudtam, hogy hallottam már valahol."

7. gurkó 45 pont (190 + 95 = 285 pont)
„A két férfira mutattam. Megváltoztak első találkozásunk óta, de Gottot és Himmellt én már akárhol felismertem volna. Most is egyforma öltönyt viseltek – ezúttal halványzöldet, hímzett mellénnyel –, de Himmellnek (a szőkének) gipszben volt a bal karja, Gott pedig bottal járt. Mindkettőjük arcát sebtapaszok borították, s ami a bőrükből kilátszott, az sem volt valami egészséges színű.”
https://moly.hu/konyvek/anthony-horowitz-a-solyom-gyemantja/en-es-a-konyv/habok

8. cikesz 50 pont (285 + 50+45 = 380 pont)
"De mielőtt Hunor teljesen elszállt volna magától, a következő pillanatban valami elkapta a bokáját.
Egy szőrős mancs.
Aztán kirántotta alóla a lábát. Hunor a hátára esett, és kifutott a tüdejéből az összes levegő., mint egy kilyukadt labdából. Valami berántotta a bokor alá, és valószínűtlen gyorsasággal húzni kezdte maga után. (…) Hunor megpróbált felülni, de mire sikerült volna, már lefelé zuhant a sötét lyukba."
9. gurkó 45 pont
„Először csak a csizmájával bökte meg, mire a seprű ugrott egyet. Magor várt egy kicsit, aztán megint meglökte. De a seprű nem mozdult többet. A banya halálával elszökött belőle a varázserő, és csak egy egyszerű seprű maradt, ami nem jó másra a takarításon kívül. Magor két darabra törte, majd hozzácsapta a tüzelőhöz.”
https://moly.hu/konyvek/acsai-roland-regeny-a-csodaszarvasrol/en-es-a-konyv/habok

10. gurkó (380 + 45 = 425 pont)
„- Ez arcátlanság – kiabált Nérő felkapva az első keze ügyélbe eső tárgyat, mely történetesen egy tűzpiros amfora volt, és teljes erőből Vali nénihez vágta. Szerencsére pontatlanul célzott, így az amfora egy oszlopon tört apró darabokra.”
https://moly.hu/konyvek/jeli-viktoria-tasnadi-istvan-veszits-andrea-a-por-hatalma/en-es-a-konyv/habok

11. cikesz (425 + 50 pont = 475 pont)
"- Lám-lám, hát itt van a nagyhírű Hercegnő! – szólalt meg gúnyosan a terebélyes illető. – Sőt, nem is hercegnő, hanem egyenesen tündér! Sőt még varázsló is! Hogy oda ne rohanjak… – cöcögött, aztán fennhéjázva folytatta: – Szerencsére nincs is szükségem az odarohanásra. Az én jó kis Mitmitke szolgám megtette ezt helyettem. Remélem, kényelmesen utazott, kis-nagytündérséged! Vagy talán nem emlékszel semmire? Hihihi… – vihogta pökhendien.
Helka nem szólt semmit. Annyit megértett, hogy elrabolták."
https://moly.hu/konyvek/nyulasz-peter-ciprian/en-es-a-konyv/habok

12. gurkó (425 + 45 pont = 470 pont)
„Clarence kiveszi a fekete hamutálat az ormótlan táskából, az arcomhoz tartja, hogy közelről megszemlélhessem, majd a lábamhoz hajítja. A küszöbön ezer sötét szilánkra törik.”
https://moly.hu/konyvek/lucy-strange-a-kastely-szelleme/en-es-a-konyv/habok

13. gurkó (471 + 45 pont) 515 pont
„Mire visszaértünk a mosdóba, Ákos apukája már megvizsgálta Áront, és megnyugtatott mindenkit, hogy nincs nagy baj, Áronnak eltört ugyan az orra meg egy-két bordája, de rendbe fog jönni.”
https://moly.hu/konyvek/madarasz-eva-hullamvasut/en-es-a-konyv/habok


Olvasott könyvek idén
249
Olvasott oldalak idén
76782