Gyöngyi0309 138Kedvenc könyvek 22

Wass Albert: A funtineli boszorkány
Mihail Bulgakov: A Mester és Margarita
Wass Albert: Elvész a nyom
Dallos Sándor: A nap szerelmese / Aranyecset
Géczi János: A Bunkerrajzoló
Tormay Cécile: A régi ház
Michael Ende: A Végtelen Történet
Hans Christian Andersen: A Hókirálynő
Jodi Picoult: Házirend
George Orwell: 1984
Philip K. Dick: Álmodnak-e az androidok elektronikus bárányokkal?
Diana Gabaldon: Őszi dobszó 1-2.

Kedvenc sorozatok: A csudálatos Mary Poppins, A Mások, A tűz és jég dala, Agatha Raisin, Ambrózy báró esetei, Anne, Az elvetemültek, Az ősi küldött, Ázsia-saga, Cilike, Daniel Vartanian, Egy gazdag nő, Emma, Halkirálynő, Harry Potter, Hercule Poirot, Kurt Wallander, Millennium, Miss Marple, Napernyő Protektorátus, Narnia Krónikái, Ne bántsátok a feketerigót!, Outlander, Seym és Lilia, Temperance Brennan, Tüskék és rózsák udvara, Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei, Vis Major, Vörös lázadás

Kedvenc szereplők: Denisa Wry, Fergus, Feyre Archeron, Henry Wotton, Martin Wry, Sevro au Barca, Victor Vale

Kedvenc alkotók: Ady Endre, Agatha Christie, Barbara Erskine, Belinda Alexandra, Diana Gabaldon, Henning Mankell, Jodi Picoult, József Attila, Roald Dahl, Sarah J. Maas, V. E. Schwab, Vavyan Fable, Wass Albert

Kedvenc kiadók: Agave Könyvek, Fumax, Könyvmolyképző

Hirdetés

Aktuális olvasmányok

Deborah Harkness: A boszorkányok elveszett könyve
>!
2018. október 14., 18:24
>!
Cartaphilus, Budapest, 2011
696 oldal · ISBN: 9789632661919 · Fordította: Baló András Márton
Hirdetés

Utolsó karc

>!
Gyöngyi0309
KMT – KönyvMolyTanoda

Kedves @FairyDust!

Jelentkeznék vizsgára a feladatlapommal:

1. Erre a szakra jártam: Fantáziálók szak

2. A leckekönyvem linkje: https://moly.hu/polcok/konyvmolytanoda-roxfort-konyvmolyoknak-leckekonyv-gyongyi

3. A legjobb könyv amit a szakomon belül olvastam: Anne Bishop: Vörös betűkkel

4. Írj a fenti könyvhöz egy frappáns ajánlót, ne legyen több 5 mondatnál.
Azt hiszed, hogy már sok fantasyt olvastál, és ismered a tipikus elemeket, világfelépítéseket, lényeket? Hogy már mindent tudsz a vámpírokról, farkasemberekről? Akkor azonnal kapd a kezedbe ezt a könyvet, és felejtsd el az összes eddig olvasott világot, szabályt, mert ez az írónő mindent felrúg. Lassan építkező, különleges helyszínen játszódó mese a Vörös betűkkel, a barátságról, a hűségről, és arról, hogy a más lényeknek is vannak érzéseik. Varázslatos sorok, amelyek segítségével egy idegen, az Elemtárisóknak és a veszélyes teremtményektől hemzsegő történetbe repülhetünk, ahol Meggie Corbyn lesz a kísérőnk.

5. A legrosszabb könyv amit a szakomon belül olvastam: Kerstin Gier: Az álmok harmadik könyve

6. Írj a fenti könyvhöz egy frappáns lebeszélőt, ne legyen több 5 mondatnál.
Ha idáig eljutottál a sorozatban, hozzám hasonlóan kitartó vagy és hiszel a csodákban. Ez alkalommal ne tedd. Kifulladt a sorozat, már az első könyv után, semmi új nem történik, ugyanazok a főgonoszok, ugyanazok mentik meg a világot, mint korábban, és ha lehet még több hisztivel fűszerezve. Az előző könyvben legalább Bokker figurája adott némi humort a sztorihoz, ebből még ez is hiányzott. Klisés, uncsi, és a lapok enyhe pénzszagot árasztanak…Még tiniként is bugyutának gondoltam volna.

7. Másold be a legrövidebb ideig tartó olvasásodat
2018. augusztus 16., 15:35 → 2018. augusztus 16., 22:03

8. Másold be a leghosszabb ideig tartó olvasásodat
2018. szeptember 1., 16:33 → 2018. szeptember 8., 13:16

9. Melyik volt a legszívatósabb szavad a szószedetből? makacsságod ( le is cseréltettem), ezután pedig a chili ( A Becca Fitzpatrick könyvet emiatt vettem előre a kívánságlistámról…még sosem olvastam könyvet egy szó miatt :D)

10. Hány oldalt olvastál a kihívásra? Add össze az ÖSSZES felhasznált könyv oldalszámát 13536

11. A szakodhoz illő címkék közül melyikkel olvastál a legtöbbet? fantasy

12. Melyik szak áll tőled legtávolabb, és miért? Cidizők, amiatt, mert nagyon kevés horrort olvasok, ennek pedig az az oka, hogy ha nagyon beleélem magam, akkor képes vagyok félni, és a könyvel álmodni. És nem szeretem ha karikás a szemem a rémálmok miatt

13. A szókeresés vagy a sok olvasás esett inkább nehezedre? Talán az olvasás volt a nehezebb, vagyis az idő nagyon behatárolt az olvasmányválasztásban, volt, hogy mást olvastam volna, de nem akartam kicsúszni az időből.

14. Végül, fejezd be a mondatokat:
Az 1 csillag számomra azt jelenti hogy… Borzalmas, soha többet, kár volt fát pazarolni rá.
A 2 csillag számomra azt jelenti hogy… Nem tetszett, de viszonylag hamar elolvastam. Nagyon kevés dolog tetszett benne , de vagy a stílus, vagy a karakterek, valami miatt egy fokkal elviselhetőbb, mint a borzalmas.
A 3 csillag számomra azt jelenti hogy… nem tudom eldönteni, voltak részek, amik nagyon tetszettek, de voltak benne olyanok is amik nem kötöttek le.
A 4 csillag számomra azt jelenti hogy… lekötött, jó volt, de semmi különleges, valószínűleg el is fogom felejteni, de egynek jó volt.
A 5 csillag számomra azt jelenti hogy… maximálisan lekötött, valamiért annyira megfogott, hogy a hibái ellenére is hibátlannak találtam, és biztosan fogok rá emlékezni hosszú idő múlva is

Kedvencnek akkor jelölök egy könyvet ha… újraolvasós, vagy ha olyan mondanivalója van, ami örök, és mást jelent tiezenéves fejjel, mint felnőttel. Általában ezen könyvek íróját Művésznek tartom.
Ha nem tetszik egy könyv akkor… végigszenvedem, mert a remény hal meg utoljára

15. A szakodnak megfelelő zsánerekből ajánlj a tanári karnak egy olvasmányt, amit te MÁR KORÁBBAN OLVASTÁL és nagyon szerettél. 5 mondatban fogalmazd meg, miért ajánlod az elolvasását. (ajánlásnak olyat hozz, amit nem a kihivásra olvastál)
Michael Ende: A Végtelen Történet című könyve volt az első fantasy amit kisgyerekkoromban olvastam. Gyönyörű zöld betűkkel volt szedve, szép képekkel volt tarkítva. Ez is egy örökérvényű, soha nem megy ki a divatból, és 31 éves fejjel bármikor újra elvarázsol. Nagyon szerettem Fuhurt, Atráskót és Barnabást.

16. Jövőre is szívesen járnál a Könyvmolytanodába? Igen.