Gunnar 202


Hirdetés

Aktuális olvasmányok

David McRaney: Rejtett énünk
Joseph P. Forgas – Kipling D. Williams: A társas én
Futó János: Földtani kirándulások Székesfehérvár környékén
Sandy Mitchell: Ciaphas Cain – Defender of the Imperium

David McRaney: Rejtett énünk Az önbecsapás 48 módja

>!
2018. augusztus 1., 17:31

Joseph P. Forgas – Kipling D. Williams: A társas én Az önmegismerés szociálpszichológiája

>!
2018. augusztus 7., 21:34

Futó János: Földtani kirándulások Székesfehérvár környékén Geológiai-geomorfológiai túravezető: Velencei-hegység, Balatonfő, Keleti-Bakony, DNy-i Vértes, Mezőföld

>!
2018. augusztus 4., 13:54
Hirdetés

Utolsó karc

>!
Gunnar

http://www.hamvasbela.org/2015/01/szakacs-gabor-medio-k…
„Valaki azt mondta nekem egyszer, hogy már csak azért megérte magyarnak születni, mert magyar nyelven olvashatja Hamvast. Persze az ügy nem áll meg az ország-nemzet határnál. Hamvas alapállásról, az emberiségről, mint egyetlen hiteles közösségről, éberségről beszél, csupa olyan dologról, ami segíthet nekünk megszabadulni ebből az őrületből, amiben általában élünk. Ehhez a belső munkához nyújt segítséget a Hamvas-életmű. A legfontosabb feladatunknak tartom, hogy ez az életmű lehetőleg folyamatosan elérhető legyen.”
„Sokszor hihetetlen ellenszélben dolgozunk, kész csoda, hogy megjelennek Hamvas-könyvek, ahogy csoda volt annak idején az is, hogy nem csukták le Hamvast. A hazugság-erőszak-kizsákmányolás más hangsúlyokkal ugyan mint az ötvenes években, de most is jelen van mindenhol a világban. Ugyanakkor vannak segítő erők is. Ma nem kell titokban olvasni. A legkülönbözőbb emberek jönnek hozzánk könyvet vásárolni: jómódú vállalkozó, diák, családanya, nyugdíjas, egyetemi tanár, zenész, szakmunkás piszkos ruhában, egy közeli építkezésről elugorva egy kötetért. Ez Hamvast látszik igazolni: a spirituális érzékenység nem függ semmitől, felébredhet bárki, bárhol, bármikor.”

Kapcsolódó alkotók: Hamvas Béla

2 hozzászólás