Gold_Book  KU Gold Book


Könyvek 858

Csikász Lajos: A két fejedelemasszony
Bán Mór: Vihartépte zászlaink
Cs. Szabó Sándor: Koppány
Nemere István: A Szent Korona viszontagságai a mohácsi vészig
Cseke Lajos: Hosszúhíd
Kendra Elliot: Kegyes igazság
J. D. Robb: Halálos sötét
Harry Sidebottom: Tűz és kard
Drábik János: Százéves Trianon
Antony Beevor: Arnhem

Utolsó karc

>!
Gold_Book KU
Megjelenésre várva

Cseke Lajos
HOSSZÚHÍD
A Kárpátok farkasai * Második könyv

Várható megjelenés: 2019. június 13.

A Csiglemezőből megismert északi származású, de a székelyek között, Székelyországban felnövő Keménd a Ménmarót elleni csata után a Mecsek hegységtől délre telepedik le tizedével. A kis közösség szépen gyarapodik, megveti lábát, gyökeret ereszt a Vas-hegy mellett.

Egy napon azonban vendégük érkezik: Tokaj, a magyar táltos, és a székelyek élete fenekestül felfordul. Keménd előbb Öttorony városát kémleli ki a táltos társaságában, majd azt a feladatot kapja, hogy a dél felé elterülő mocsarakon átvezető Hosszúhíd fő erődjét, Brangna, vagy ahogy a magyarok mondják, Branya ispán várát fürkéssze ki.

Árpád fejedelem ugyanis újabb hódításokra készül. Meghal Arnulf keleti frank király, a Morva Birodalmat belharcok gyengítik meg, minden adott ahhoz, hogy a törzsek megnyissák dél felé, Konstantinápoly felé az utat.

A Brangna várából visszatérő Keménd beszámol Árpád fejedelemnek a látottakról, aki egy a magyarokhoz csatlakozott másik törzs, a kabarok körmönfont ravaszságáról híres vezére, Aba nagyúr alá rendeli a székely tizedfőt. Több tízezres magyar sereg indul Brangna várának elfoglalására, és a harcból a székelyeknek is ki kell venniük a részüket – sokszor a legelső sorban…

Kapcsolódó könyvek: Cseke Lajos: Hosszúhíd

Cseke Lajos: Hosszúhíd

Utolsó kihívás

Még nincsen kihívás.


Következő esemény

Még nincsen következő esemény.