Gold_Book  KU Gold Book


Kiadói sorozatok

Letűnt civilizációk · Katonai kézikönyvek · Összes sorozat »

Könyvek 782

Nemere István: Én, a király
Adrian Weale: A gonosz serege
Frank McDonough: A Gestapo
J. D. Robb: Halálos magány
Simon Scarrow: Róma becsülete
Nemere István: Egy vezér útja
Cs. Szabó Sándor: Árpád
Hüse Lajos: Kurszán álma
J. D. Robb: Halálos felejtés
Bán Mór: A förgeteg hírnöke

Karcok 209

Gold_Book KU>!
Akciós könyvek

KARÁCSONYI AKCIÓ!

Aki karácsonyra szeretné meglepni rokonait, barátait, ismerőseit, esetleg csak saját magát, annak itt a lehetőség!

40% kedvezménnyel rendelhető minden könyvünk!
8000 Ft felett a szállítás ingyenes!

Az akció 2022. december 11-ig tart.

https://www.goldbook.hu/

Gold_Book KU>!
Akciós könyvek

BLACK FRIDAY!

https://www.goldbook.hu/

Unod már a kamu leárazásokat, akciókat? Akkor nézz be hozzánk!
Könyvek 299 Ft-tól!
8000 Ft felett a szállítás ingyenes!

Az akció 2022. november 25-én, pénteken érvényes.

Gold_Book KU>!

MEGJELENT!

J. D. Robb
HALÁLOS MAGÁNY
Halálos-sorozat * 54. rész

Vásárold meg webáruházunkban, vagy keresd a könyvesboltokban!

https://www.goldbook.hu/konyv/halalos-magany/

J. D. Robb legújabb könyvében Eve Dallas hadnagy versenyt fut az idővel, hogy kibogozzon egy bonyolult családfát, miközben egy túsz élete forog kockán.

JÓ ÉJT, DRÁGA KICSIKÉM.

Három fiatal nő eltűnt. Mind csinosak, a húszas éveik közepén járnak – valaki nyilvánvalóan egy bizonyos típusra vadászik. Azonban senki sem feltételez kapcsolatot az eltűnésük között, amíg holtan nem találják az elsőt, békésen fekve egy játszótér padján. Szépen felöltöztették és széles bársonyszalaggal takarták el a sebészi pontosságú vágást a nyakán. ­Összekulcsolt kezei alatt egy kartonlap, rajta gyerekes betűkkel: ROSSZ ANYUCI!

Eve Dallas hadnagy és csapata kapja az ügyet, és hamar felfedezik a kapcsolatot a másik két eltűnéssel. Sikerül-e eleget megtudniuk az eltűnt nőkről, és leleplezniük az elrablójukat, mielőtt ismét ölne…?

Kapcsolódó könyvek: J. D. Robb: Halálos magány

J. D. Robb: Halálos magány
Gold_Book KU>!

MEGJELENT!

Frank McDonough
A GESTAPO
Hitler titkosrendőrsége

Vásárold meg webáruházunkban, vagy keresd a könyvesboltokban!

https://www.goldbook.hu/konyv/a-gestapo/

A náci Németország titkosrendőrsége Adolf Hitler 1933-as hatalomra jutását követően jött létre, majd számos szervezeti átalakítás után 1939-ben nyerte el végső formáját. A Gestapót a nürnbergi törvényszék háborús bűnösnek nyilvánította és feloszlatta.

A szakmai közönségnek szóló történeti kutatásokon kívül a titkos államrendőrségről alkotott képet a II. világháború befejezése óta eltelt több mint fél évszázad során a populáris kultúra alkotásai, filmek, regények határozták meg. Ezekben az ábrázolásokban a Gestapo általában gonosz, vérszomjas, vadállatias, időnként nem túl okos ügynököket alkalmazó, mindent behálózó szervezetként jelenik meg.

Frank McDonough könyve a háborút átvészelő Gestapo-akták feldolgozása révén ennél árnyaltabb képet fest a testületről, vezetőiről, alkalmazottairól, besúgóiról és áldozatairól. Számos mítoszt lerombol a Gestapóval kapcsolatban, és tárgyilagosságát végig megőrizve reális képet fest egy olyan szervezet történetéről, amely tevékeny részt vállalt a világtörténelem egyik legelnyomóbb rezsimjének a fenntartásában.

A korábban nem publikált aktákat feldolgozó könyv irányadó tanulmány a Gestapóról. Bemutatja a náci rezsimmel szembeszálló hétköznapi és nem hétköznapi emberek lenyűgöző és felkavaró történeteit. Azoknak a megrázó történeteit is elmeséli, akik fennakadtak a Gestapo intrikáinak és a Gestapo-tisztek hidegvérű, hatékony módszereinek a hálóján.

Kapcsolódó könyvek: Frank McDonough: A Gestapo

Frank McDonough: A Gestapo
Gold_Book KU>!

MEGJELENT!

Adrian Weale
A GONOSZ SEREGE
Az SS története

Vásárold meg webáruházunkban, vagy keresd a könyvesboltokban!

https://www.goldbook.hu/konyv/a-gonosz-serege/

A náci Németországban Schutzstaffelnek nevezték. A világ a rettegett SS-ként ismerte meg – a Harmadik Birodalom leghűségesebb és legkönyörtelenebb erőszakszervezeteként.

Kezdetben csak egy politikai verőemberekből álló kis osztag volt. Mégis, 1935 végére az SS magához ragadta Németország összes rendőrségi és belbiztonsági hatáskörét – a kis falvak „csendőreitől” kezdve egészen a politikai titkosrendőrségig és a Gestapóig. Végül pedig a fegyveres ága még Németország hivatalos hadseregének, a Wehrmachtnak is a riválisa lett.

A gonosz serege a mítoszok és sztereotípiák mögé hatolva feltárja az SS valódi arcát, a megingathatatlan fanatikusokból és hataloméhes opportunistákból álló szervezetet, melynek tagjai szolgai módon követtek egy ideológiát, amely elvetette a hagyományos erkölcsöt – az ideológiát, amelyet a legvéresebb szélsőségekig is készek voltak átültetni a valóságba, s amely végül elvezetett a holokauszthoz.

A könyv átfogó történelmi áttekintést nyújt az egyik valaha ismert legfélelmetesebb politikai és katonai szervezet születéséről, tevékenységéről és bukásáról – és azokról az eltorzult személyiségű, könyörtelen emberekről, akik az emberiség történetének egyik legfelháborítóbb bűnét elkövették.

Kapcsolódó könyvek: Adrian Weale: A gonosz serege

Adrian Weale: A gonosz serege
Gold_Book KU>!

MEGJELENT!

Simon Scarrow
RÓMA BECSÜLETE
SAS-sorozat * 20. könyv

Vásárold meg webáruházunkban, vagy keresd a könyvesboltokban!

https://www.goldbook.hu/konyv/roma-becsulete/

Kr. u. 59

Tizenöt évvel azután, hogy hősiesen harcolt a britanniai barbárok ellen a római invázió során, Macro centurio visszatér. A provinciában feszült légkör fogadja. Az a szóbeszéd járja, hogy a Róma uralmát elméletileg elfogadó törzsek között nyugtalanság ütötte fel a fejét, Londinium pedig egyenesen veszélyesebb helynek tűnik, mint Róma. A frissen leszerelt Macrónak hiányoznak a bajtársai és a csaták. Ám minden bátorságára és harci tudására szüksége lesz ahhoz, hogy túlélje a rá váró megpróbáltatásokat.

Londiniumot könyörtelen bandák uralják. Amikor Macro szembefordul velük, büntetésből brutálisan összeverik. A rablók azonban halálos hibát követtek el. A britanniai veteránok kiállnak egymásért. Macrónak pedig hamarosan erős szövetségese is lesz: Cato praefectus. A két jó barát együtt harcolt a Birodalom minden szegletében, és veszélyes párost alkotnak. Mindhalálig harcolni fognak, hogy megvédjék Róma becsületét.

Kapcsolódó könyvek: Simon Scarrow: Róma becsülete

Simon Scarrow: Róma becsülete
Gold_Book KU>!

MEGJELENT!

Nemere István
ÉN, A KIRÁLY
A Turul nemzetsége

Vásárold meg webáruházunkban, vagy keresd a könyvesboltokban!

https://www.goldbook.hu/konyv/en-a-kiraly/

A regény elején él még Geyza, a fia, Vajk pedig kezd ismerkedni az államvezetés művészetével. A fiatal férfira hamar rászakadnak a gondok. Apja halála után nemcsak a hét vezérrel gyűlik meg a baja, sokan ellenzik azt is, hogy a kereszténység terjesztése mellett áll ki – éppen az ország fennmaradása érdekében. Nem tud mindenkinek megfelelni, de ismeri a célt: a Hon csak úgy maradhat fenn, ha kereszténnyé lesz. Nincs könnyű dolga. Előbb Koppány lázadását kell levernie, aztán Ajtony nagyúr szegül vele szembe, sokaknak nem tetszik az sem, hogy bajor hercegnőt vesz feleségül.

Az olvasó megismerkedhet olyan magyarokkal is, akik nem fényes palotában laknak, nem minden napra jut ételük, dolgozniuk kell nap mint nap, és betegségeket, veszedelmeket, rablók támadásait kell kivédeniük. Ebben az „alulnézetben” látjuk a korábbi kötetekben megismert dunai révész és a kovácsmester családjainak, újabb nemzedékeinek további kalandjait is. Közben megtudjuk, hogy egy gyógyító „füvesember” hogyan hasznosítja tudását. Élet és halál azon időkben együtt járt, hőseinket sem kímélte a kor. Az 1000. évben és azt követően izgalmas események történtek őseinkkel.

Vajk immár visszavonhatatlanul Istvánná és királlyá lett, és innentől veszi kezdetét az a történet, amely első királyunk kalandos, politikai cselszövésekkel tarkított állami és magánéletét mutatja be.

Kapcsolódó könyvek: Nemere István: Én, a király

Nemere István: Én, a király
Gold_Book KU>!

MEGJELENT!

Cs. Szabó Sándor
ÁRPÁD

Vásárold meg webáruházunkban, vagy keresd a könyvesboltokban!

https://www.goldbook.hu/konyv/arpad/

A IX. század második felében az Etelközben szállásoló hétmagyarok egyre több portyát indítanak a Havasokon (Kárpátokon) túli területekre. Kapcsolatba kerülnek a morva Szvatoplukkal, a nyémec Arnulf királlyal és a bolgár Simeon cárral. A törzsek egy része, főként a csodafiú szarvas erejét hordozó Kurszán vezette megyer és a turulforma madár erejét hordozó Álmos vezette tarján megerősödik, mások, mint a kér és a keszi meggyengülnek.

Álmos nagyúrnak két fia születik Kurszán testvérétől, Madjarkától: Levente és Árpád. Az idősebb fivérben megtestesül mindaz, ami egy tarján törzsbéli harcost naggyá tesz: erős, a csatában bátor és szerencsés. Öccse, Árpád gyengébb, de megfontoltabb és nagyanyja, Emese benne érzi meg a turulforma madár erejét.

Árpád már felnőtt férfi, amikor Kurszán a Havasok déli sóhegyeinek elfoglalására vezeti megyer színe-javát. Bátyja, Levente a bolgároktól elszenvedett vereség után eltűnik. Apja, Álmos északra vonul tarján harcosaival, hogy tárgyaljon vagy megharcoljon Kijív úr uraival. Ekkor érkezik a hír, hogy kelet felől a besenyők ismét áttörték a hétmagyar gyepűjét. Árpádra hárul a feladat, hogy az otthon maradt törzseket összefogja és harcba vagy biztonságba vezesse…

Cs. Szabó Sándor egyedi hangvételű, lebilincselő regénye Kurszán, Levente és Árpád alakjára összpontosítva fest nagyívű, mégis aprólékos képet a honfoglaló magyarság történetének legmeghatározóbb eseményeiről, mindennapjairól és hitvilágáról.

Kapcsolódó könyvek: Cs. Szabó Sándor: Árpád

Cs. Szabó Sándor: Árpád