Gold_Book  KU Gold Book


Könyvek 755

Csikász Lajos: Az utolsó oroszlánkölyök
Nemere István: A fogoly király
Simon Scarrow: Invictus
Bakóczy Sára: A város és a rózsa
Drábik János: Egyvilágrend
Trux Béla: Az inkvizítor
Csikász Lajos: A kuruc király
Bán Mór: A Héttorony ostroma
Simon Scarrow: A halál mezői
Bónizs Róbert: Ördögi erő

Utolsó karc

>!
Gold_Book KU

MEGJELENT!

Bakóczy Sára
A VÁROS ÉS A RÓZSA

Vásárold meg webáruházunkban akár 35% kedvezménnyel és ingyenes szállítással!
http://www.goldbook.hu/kiadvany.php
Vagy személyesen az Ünnepi Könyvhéten Budapesten, a Vörösmarty téren.

Ezerötszáznegyvennyolc, Magyar Királyság. Buda lassan egy évtizede török kézre került, az ország három részre szakadt. A három résznek – a török hódoltságnak, a Habsburg-uralom alatt álló Magyar Királyságnak és a Fráter György által kormányzott Erdélynek – szinte pontosan a határán áll egy gyorsan gyarapodó mezőváros: Debrecen, a török fogságban sínylődő Enyingi Török Bálint birtoka.

A debreceni tőzsérek félelmet nem ismerve hajtják és hajtatják át a hatalmas szürkemarhagulyákat a török által megszállt országrészeken Bécs felé – vagy a vállalkozóbb kedvűek a császári harmincadvámot megkerülendő észak felé –, hogy onnan a nyugati kézműipar termékeivel és luxuscikkekkel térjenek vissza a keleti országrészbe.

Az öntudatos lutheránus polgárság egyik vezéralakja Bakóczy Péter tanácsnok, szenátor leánya, Sára a Székesfehérvárról Debrecenbe költözött nagy múltú és nagy hírű Sákvári tőzsérfamília utolsó sarja, Gábor felesége lesz. Az esküvő után azonban rá kell döbbennie, hogy férjét sötét titkok lengik körül, és talán az élete sincs biztonságban mellette…

A szerző kiterjedt történelmi kutatásokon alapuló, rendkívül élvezetes stílusban megírt történelmi regénye egyedülálló betekintést nyújt az 1500-as évek közepének mindennapjaiba, remek arányérzékkel állítva a kor történelmi és politikai eseményeit szereplői drámai és felemelő sorsának hátteréül.

Kapcsolódó könyvek: Bakóczy Sára: A város és a rózsa

Bakóczy Sára: A város és a rózsa
1 hozzászólás

Utolsó kihívás

Még nincsen kihívás.


Következő esemény

Még nincsen következő esemény.