Nuwiel SP 56




Kedvenc könyvek 2

Alastair Reynolds: Napok háza
Robert Merle: Mesterségem a halál

Kedvenc sorozatok: Korongvilág, Kultúra

Kedvenc alkotók: Ablonczy Balázs, Adrian Tchaikovsky, Alastair Reynolds, Bíró Szabolcs, Brandon Hackett, Dan Simmons, Darren Shan, David Gemmell, Douglas Adams, Frank Herbert, Hernád Péter, Iain M. Banks, John Wyndham, Kim Stanley Robinson, Kir Bulicsov, László Zoltán, Moskát Anita, Peter F. Hamilton, Ray Bradbury, Robert Merle, Terry Pratchett

Kedvenc kiadók: Agave Könyvek, Delta Vision, Európa, Fumax, GABO, Metropolis Media


Aktuális olvasmányok

Mérő László: Mit gondol a golyó?
>!
2024. március 27., 22:31

Utolsó karc

Nuwiel P>!
LEGO

A Lego Star Wars újság új számában C-3PO és Gonk Droid figurák vannak.

4 hozzászólás

Olvasott könyvek idén
39
Olvasott oldalak idén
8732

Utolsó hajónapló-bejegyzés

>!
Évértékelés ()

2023 elején írtam egy tervet link, lássuk, mi valósult meg belőle.

A 2022-es sci-fi listáról végül nem olvastam olyan sokat, mint terveztem, átlagosnak mondható a teljesítési arány. A 2023-as listával már jobban állok, és ha nem is korán, de nekikezdtem, és év végére elértem a minimumot, most már csak a ráadás van hátra. Idén hasonló a terv, amint elkezdenek érkezni a friss megjelenések, mihamarabb elolvasni azokat.

A Star Wars könyvekkel többé-kevésbé a terveknek megfelelően sikerült haladni, a saját kihívásomra olvasottak mellett belefért még néhány, akcióban beszerzett képregény és az Ahsoka is. Idén pedig az összes, Thrawnhoz kapcsolódó regény elolvasása a cél. Szeretnék minél többet olvasni, de a terveim száma is növekszik, így inkább tematikusan próbálok haladni.

A novellaolvasás egészen jól ment, végül 24 novelláskötetet vagy önállóan megjelent, molyos adatlappal is rendelkezdő novellát sikerült olvasni. Így a plecsnihez még 37 hiányzik, ez teljesíthetőnek tűnik. Írói plecsnit nem szereztem újat, 2024-ben többet is terveztem: Zsoldos Péter, Görgey Etelka, Philip K. Dick többek között. Meglátjuk jövő ilyenkor, hogy sikerült.

Egy régi tervem megvalósításába is belefogtam 2023-ban, a Fekete István életmű elolvasásába (és begyűjtésébe). Amellett, hogy 75 könyv kell a lista kipipálásához, kiderült, hogy rettentő kaotikus is, szinte kibogozhatatlan, hogy melyik írás hol, miben jelent meg, sokszor ugyanaz a cím több történetet is takar. A Lazi kiadó életműsorozata elég jól lefedné a listát, de többnyire beszerezhetetlenek, vagy nagyon drágán. Ha minden kötél szakad, ott a könyvtár, de ez is egy több éves projekt lesz.

Tervezett könyvek: 31 · Teljesített könyvek: 19

61%

Tervezett oldalszám: 10338 · Teljesített oldalszám: 6614

64%