General_Press_Könyvkiadó  KU General Press


Kiadói sorozatok

Romantikus Regények · Regényes történelem · Világsikerek · Írisz könyvek · Különleges könyvek · Világirodalom gyerekeknek · Szép versek, szép köntösben · Nagy siker volt · A gyermekirodalom klasszikusai · Szivárvány könyvek · Összes sorozat »

Könyvek 1378

Mészáros Dorka: Nem biztos, hogy visszajövök
S. J. Bennett: A Windsor-csomó
Angela Marsons: Gyilkos igazság
Debbie Macomber: Csengőszó
Veronica Henry: Karácsony vidéken
David Baldacci: Napvilág
Charles Martin: A víz őrzője
Marianne Cronin: Lenni és Margot száz éve
Julia London: A tüzes skót
Freya Sampson: Az utolsó könyvtár

Utolsó kihívás

General_Press_Könyvkiadó KU>!

Lee Child kihívás – General Press krimi olvasós sorozat

Elolvasandó könyvek száma10
Elkezdődött2021. március 3., 08:32
Jelentkezés vége2021. október 1., 10:49
Véget ér2021. december 10., 23:59

Sziasztok!
Lee Child Jack Reacher-regényeivel már több mint két évtizede szórakoztatja az olvasókat. A katonaságból kiugrott magányos hős újabb és újabb eseteket old meg, és segít másokon, nem szolgál mást, csak az igazságot és az egyetemes értelemben vett jót.

A 25. Jack Reacher-regény megjelenésének alkalmából kihívást indítunk! A feladat természetesen, hogy olvassunk el minél többet Jack Reacher történeteiből.

A feladat tehát:
1. Nyomd meg a részt veszek gombot!
2. Olvass el 10 Jack Reacher-kötetet!
3. Hozz 10 olvasási + értékelési linket!
4. Írd meg kommentben, hogy melyik regény és miért tetszett a legjobban!
5. Megkapod a kitüntetést!

Az olvasásokat a kihívás kezdetétől számítjuk be!
Természetesen ér több könyvet is olvasni, annak csak örülünk.
Tartsatok velünk Jack Reacher kalandjaiban!

Kapcsolódó alkotók: Lee Child

14 hozzászólás

Karcok 701

General_Press_Könyvkiadó KU>!

!MEGJELENT! S. J. Bennett: A Windsor-csomó
A The Bookseller szerint a Windsor-csomó Miss Marple és A korona című sorozat találkozása, amelyben az olvasó bepillanthat a királyi udvar mindennapjaiba, és megismerheti azokat az érdekes karaktereket, akik a színfalak mögött egy monarchiát irányítanak.
A linkre kattintva megrendelhető: https://www.lira.hu/hu/konyv/szepirodalom/sci-fi-fantas…
E-könyvben is elérhető: https://www.lira.hu/hu/ekonyv/szorakoztato-irodalom-1/k…
A tartalomból:
2016 tavaszán II. Erzsébetet a Windsor-kastélybeli születésnapi ünnepségének az előkészületei kötik le, amikor sokkoló hír érkezik: az egyik vendéget holtan találták a hálószobájában.
Látszólag minden jel arra mutat, hogy a fiatal orosz zongorista öngyilkos lett, ám a rosszul megkötött csomó idegenkezűségre utal.
A királynő a nyomozókra hagyja az eset felderítését, de nemsokára bosszantani kezdi a rendőrség hozzá nem értése, ezért úgy dönt: diszkréten a saját kezébe veszi az ügy felgöngyölítését…
Közben sem a hozzátartozói, sem a kormánya, sem a népe nem sejti, hogy a királynő mindent megtesz azért, hogy elkapja a gyilkost.
S. J. Bennett szellemesen megírt, elragadó és letehetetlen krimije olyan szerepben ábrázolja II. Erzsébetet, amilyenben még sohasem láthattuk: határozott és ravasz nyomozóként.
Fordította:
Kiss Ádám

Kapcsolódó könyvek: S. J. Bennett: A Windsor-csomó

S. J. Bennett: A Windsor-csomó

Kapcsolódó alkotók: S. J. Bennett

6 hozzászólás
General_Press_Könyvkiadó KU>!

!MEGJELENT! Sabrina Jeffries: A csábítás iskolája
Romantikus Regények-sorozatunk új kötetében Greycourt hercege és a jó társaságban elfogadhatatlanul szókimondó Beatrice egy ígéret betartása miatt túl sok időt kénytelen együtt tölteni. A kibontakozó érzelmeknek azonban eltemetett családi titkok vethetnek gátat.
A linkre kattintva megrendelhető: https://www.lira.hu/hu/konyv/szepirodalom/romantikus-ir…
A tartalomból:
A boldogtalan gyermekkora után Greycourt hercege irigylésre méltó vagyont örököl, a birtok fejlesztése mellett viszont nem jut ideje a feleségkeresésre.
Amikor az anyja újra megözvegyül, Grey találkozik a mostohaapja temetését intéző, kissé rátarti ifjú hölggyel. Az első találkozás nem is alakulhatna rosszabbul. Az ellenszenv kölcsönös, mivel az igazi nőfaló hírében álló férfi sem lopja be magát a csinos, de a jó társaságban elfogadhatatlanul szókimondó Beatrice szívébe.
Ennek ellenére a herceg teljesíti az anyja kérését, és felkészíti az etikettet nem ismerő lányt az első báljára. Az illemtan- és táncórák alatt közel kerülnek egymáshoz, és rádöbbennek, hogy sokkal több közös van bennük, mint ahogy azt korábban gondolták.
Ráadásul minél jobban megismerik egymást, annál nehezebb lesz tartaniuk az illő távolságot. Amikor pedig Greycourt a lány családi titkai után kezd kutakodni, Beatrice-nek el kell döntenie, vállalja-e a csalódás kockázatát a mindent elsöprő szenvedélyért…
Fordította: Harcsa Henrietta

Kapcsolódó könyvek: Sabrina Jeffries: A csábítás iskolája

Sabrina Jeffries: A csábítás iskolája

Kapcsolódó alkotók: Sabrina Jeffries

6 hozzászólás
General_Press_Könyvkiadó KU>!

!MEGJELENT! Mészáros Dorka: Nem biztos, hogy visszajövök

Mészáros Dorka sodró lendületű krimije alig huszonnégy óra eseményeit mutatja be. Egy diák eltűnik, a tanárok nem értesítik a hatóságot, maguk indulnak a keresésére. De ahogy egyre közelebb kerülünk az eltűnt Lilihez, mind több titok kerül napvilágra.
A linkre kattintva megrendelhető: https://www.lira.hu/hu/konyv/szepirodalom/sci-fi-fantas…
A tartalomból:
Péntek este, az érettségire előkészítő hétvége.
A bentlakásos gimnáziumból eltűnik egy diák. Alig pár hónappal a tizenhét éves Tekla öngyilkossága után nem hiányzik egy újabb botrány az intézménynek. Ráadásul Tekla halála kapcsán az a pletyka kering a diákok között, hogy az iskola réme, a Kertész les újabb és újabb áldozatokra.
A gimnázium jó híre védelmében a tanárok úgy döntenek, nem értesítik a friss esetről a rendőrséget, hanem maguk kezdenek nyomozni. Arra azonban nem számítanak, hogy a kutatás során a saját gyarlóságaikkal és bűneikkel kell elszámolniuk.
A titkokkal és elfojtott érzelmekkel teli nyomozás során kiderül, hogy a Győryben semmi sem az, aminek látszik.

Kapcsolódó könyvek: Mészáros Dorka: Nem biztos, hogy visszajövök

Mészáros Dorka: Nem biztos, hogy visszajövök

Kapcsolódó alkotók: Mészáros Dorka

3 hozzászólás
General_Press_Könyvkiadó KU>!

!Ismét kapható! Lee Child: Megérte meghalni
Új borítóval, javított kiadásban már a könyvesboltokban is megtaláljátok Jack Reacher
Nebraska vidékein játszódó történetét, amelyben a múlt titkai összekapcsolódnak a jelen bűneivel.
A linkre kattintva megrendelhető: https://www.lira.hu/hu/konyv/szepirodalom/sci-fi-fantas…
A tartalomból:
Jack Reacher sebesülten, kínzó fájdalmak közepette érkezik meg egy jellegtelen nebraskai kisváros álmos estéjébe, ahol azonnal titkok és hazugságok sűrű hálójában találja magát. Igazságérzete nem engedi továbbmenni úti célja, Virginia felé. Bár mindenki azt szeretné, hogy eltűnjön. Ha lehet, örökre.
A helyi bűnszervezet, amely az egész várost uralma alatt tartja, néhány órával Reacher érkezése után már őt keresi – élve vagy halva.
A hírhedt Duncan család amúgy is nagy bajban van: titokzatos szállítmányuk napok óta késik, megrendelőik egyre türelmetlenebbek. A kisváros élete felbolydul, újabb és újabb nehézfiúk érkeznek, a félelem és a nyugtalanító várakozás a végsőkig feszíti az idegeket.
Miközben Reacher egy helybéli asszony huszonöt évvel ezelőtt eltűnt kislánya után nyomoz, egyre-másra keresztezi Duncanék útját. Léptei nyomán sötét titkok és gonosz tervek kerülnek napvilágra…
Fordította: Gieler Gyöngyi

Kapcsolódó könyvek: Lee Child: Megérte meghalni

Lee Child: Megérte meghalni

Kapcsolódó alkotók: Lee Child

General_Press_Könyvkiadó KU>!

!MEGJELENT! Madeline Miller: Akhilleusz dala
Puhatáblás kivitelben is – a Kirkéhez hasonlóan – elérhető már Madeline Miller Akhilleusz dala című kötete, amely egy gyönyörű történet istenekről és istennőkről, királyokról és királynőkről, halhatatlanságról és az emberi szívről.
A linkre kattintva megrendelhető: https://www.lira.hu/hu/konyv/szepirodalom/akhilleusz-dala-2
A tartalomból:
A fiatal Patroklosz királyok sarja, mégis száműzik otthonából, amikor akaratlanul egy fiú halálát okozza. Az ifjú a híres-neves hős, Péleusz király udvarába kerül, ahol együtt nevelkedik a király fiával, Akhilleusszal. Az aranyszőke hajú herceg már gyermekként is erős, gyors és vonzó – ellenállhatatlan mindazok számára, akik találkoznak vele. Arra rendeltetett, hogy egy napon ő legyen a legkiválóbb görög. Patroklosz és Akhilleusz nem is különbözhetne jobban egymástól, mégis különleges, eltéphetetlen kötelék szövődik közöttük.
Amikor Parisz, a trójai királyfi elrabolja a gyönyörű Helenét Spártából, Hellász minden hősét harcba szólítják a trójaiak ellen. Akhilleusz nem tud ellenállni az istenek által neki ígért dicsőség és hírnév csábításának, így csatlakozik a görög seregekhez. Patroklosz pedig félelem és a barátja iránt érzett szeretet között őrlődve követi őt Trója falai alá, noha tudja, a sors szörnyű áldozatot követel majd mindkettőjüktől…

Kapcsolódó könyvek: Madeline Miller: Akhilleusz dala

Madeline Miller: Akhilleusz dala

Kapcsolódó alkotók: Madeline Miller

7 hozzászólás
General_Press_Könyvkiadó KU>!

!MEGJELENT! Hanna Jameson: Az utolsók
Hanna Jameson sikeres krimiszerző, kiadónknál debütáló regényének, Az utolsók című kötetének szereplői szinte felfoghatatlan helyzetben kényszerülnek egy gyilkosság végére járni, mert Washingtont atomtámadás érte. Akárcsak New Yorkot, Londont, végül Berlint is.
A linkre kattintva megrendelhető: https://www.lira.hu/hu/konyv/szepirodalom/sci-fi-fantas…
A tartalomból:
Jon Svájcban egy konferencia után épp a híreket böngészi a telefonján, amikor hirtelen egy sor borzasztó értesítést kap. Washingtont atomtámadás érte. Meg New Yorkot. Londont. Végül Berlint.
Két hónappal később Jon és a hotelben maradt túlélők egy része próbálja fenntartani a civilizációnak legalább valamiféle látszatát.
Amikor egy kislány holttestére bukkannak, a férfi elhatározza, hogy a titokzatos haláleset végére jár, az igazságkeresése azonban hamarosan megszállottsággá válik…
Fordította: Nagy Mátyás

Kapcsolódó könyvek: Hanna Jameson: Az utolsók

Hanna Jameson: Az utolsók

Kapcsolódó alkotók: Hanna Jameson

General_Press_Könyvkiadó KU>!

!MEGJELENT! Beth O'Leary: Útitársak
Beth O'Leary harmadik regénye egy skóciai utazás különös történetét meséli el: hiszen mi baj történhet, ha az ember az exével kénytelen egy esküvőre utazni?!
A linkre kattintva megrendelhető: https://www.lira.hu/hu/konyv/szepirodalom/romantikus-ir…
A tartalomból:
Addie és a nővére épp Skóciába tartanak egy barátjuk esküvőjére, amikor egy autó beléjük hajt hátulról. A vétkes kocsi sofőrje nem más, mint Addie volt barátja, Dylan, akit a lány a két évvel korábbi, meglehetősen traumatikus szakításuk óta kerül.
Dylan és a legjobb barátja ugyanarra az esküvőre hivatalos, mint ők, és mivel az autójuk totálkáros lett a balesetben, Addie-nek nincs más választása, mint hogy felajánlja: menjenek velük. Az autó egyhamar megtelik csomagokkal és titkokkal, Addie és Dylan pedig nem tehet mást az előttük álló hosszú úton, mint hogy szembenéz a kapcsolatuk zűrzavaros történetével.
Vajon időben odaérnek az esküvőre? És ami még fontosabb… ez az utazás tényleg a közös útjuk végét jelenti?
Fordította: Fügedi Tímea

Kapcsolódó könyvek: Beth O'Leary: Útitársak

Beth O'Leary: Útitársak

Kapcsolódó alkotók: Beth O'Leary

General_Press_Könyvkiadó KU>!

!MEGJELENT! Charlotte Link: Bűntelenül
Charlotte Linknek, a feszültségteremtés királynőjének legújabb izgalmas és elgondolkodtató krimije biztosan nem okoz csalódást a műfaj kedvelői számára.
A linkre kattintva megrendelhető: https://www.lira.hu/hu/konyv/szepirodalom/sci-fi-fantas…
A tartalomból:
Egy derűs nyári nap, rekkenő hőség. A Londonból Yorkba tartó vonaton egy vadidegen férfi pisztolyt szegez egy nőre, akinek az utolsó pillanatban sikerül elmenekülnie a támadója elől. Két nappal később egy másik nő elesik egy biciklivel, mert valaki egy hajszálvékony drótot feszített ki az út fölé. Azonnal elveszíti az eszméletét. A hamarosan eldördülő lövést már nem is hallja.
A két áldozat nem áll kapcsolatban egymással, de mindkét támadást ugyanazzal a fegyverrel követték el. Az ügyet Kate Linville kapja meg, aki nemrég került az észak-yorki rendőrség kötelékébe. A nyomozás során egy borzasztó titokra bukkan, és ő maga is halálos veszélybe kerül. A gyilkos ugyanis nem áll meg, amíg a bosszúja be nem teljesedik…
Fordította: Dobosi Beáta

Kapcsolódó könyvek: Charlotte Link: Bűntelenül

Charlotte Link: Bűntelenül

Kapcsolódó alkotók: Charlotte Link

General_Press_Könyvkiadó KU>!

Kedves Olvasóink!
Megérkezett Lucinda Riley családjának az üzenete A hét nővér-sorozat nyolcadik, egyben befejező kötetével kapcsolatban. Közleményüket alább olvashatjátok:
KÖZLEMÉNY – ATLAS: THE STORY OF PA SALT
Nem sokkal A hetedik nővér történetének angliai megjelenése előtt Lucinda bejelentette, hogy A hét nővér-sorozatnak lesz egy nyolcadik, egyben befejező kötete, és megígérte, hogy ebben megválaszolja a történet középpontjában álló fő kérdést: Kicsoda is Pa Salt?
Halála előtt Lucinda számos fontos részt megírt, és részletes jegyzeteket hagyott hátra a történet kapcsán. Ezenkívül kifejezte egyértelmű kívánságát, hogy ha bekövetkezne a legrosszabb, legidősebb fia, Harry, fejezze be a sorozatot.
Az olvasók érdeklődésére válaszul ma megerősíthetjük, hogy az Atlas: The Story of Pa Salt világszerte 2023 tavaszán jelenik meg, Harry Whittaker közreműködésével.
Lucinda és Harry már a The Guardian Angels című gyerekeknek szóló könyvsorozaton is együtt dolgoztak.
Harry személyes üzenete az olvasóknak:
„Anya átadta a sorozat titkait, és én ígéretemhez híven megosztom azokat hűséges olvasóival. Ezért biztosak lehetnek benne, hogy 2023 tavaszán az egész világ tudni fogja, hogy kicsoda Pa Salt, és miért fogadta örökbe a nővéreket.
Köszönjük, hogy tiszteletben tartották a családunk gyászát, és köszönjük azoknak, akiknek módjában állt adakozni a Mary’s Meals szervezetnek.
Lucinda családja

A hetedik kötet az A hetedik nővér története, változatlan módon és időben fog megjelenni 2021. október 4-én. https://www.lira.hu/hu/konyv/szepirodalom/felnottirodal…

A hét nővér sorozat kötetei:
1. A hét nővér története
2. Viharnővér
3. Árnyéknővér
4. Gyöngynővér
5. Holdnővér
6. Napnővér
7. A hetedik nővér története (megjelenik: 2021.10.4.)
8. ATLAS: THE STORY OF PA SALT (megtjelenik: 2023 tavaszán)

Kapcsolódó könyvek: Lucinda Riley: A hetedik nővér története

Lucinda Riley: A hetedik nővér története

Kapcsolódó alkotók: Lucinda Riley

General_Press_Könyvkiadó KU>!

!MEGJELENT! Abbi Waxman: Egy könyvmoly élete
Szeretettel mutatjuk be nektek új szerzőnket, Abbi Waxmant, aki a reklámszakmából érkezett, és Los Angelesben él a családjával, három macskájával és két kutyájával, emellett pedig igazi csokoládéimádó.
A linkre kattintva megrendelhetitek: https://www.lira.hu/hu/konyv/szepirodalom/sci-fi-fantas…
A tartalomból:
Nina Hill igazi könyvmoly. A fiatal nő elképesztően magabiztos – a könyvek között. Az élete viszont pont olyan, amilyennek akarta: egy könyvesboltban dolgozik, emellett minden kvízkérdésre csípőből tudja a választ, tökéletesen szervezi a mindennapjait, és van egy Phil nevű macskája. Amikor a sosem látott apja meghal, Nina rádöbben, hogy a férfi hagyatéka nem más, mint számtalan nővér, fivér és unokatestvér – akik ráadásul mind a közelben laknak! És szívesen találkoznának vele! Neki pedig ezzel a rengeteg vadidegennel mind beszélnie kell. És ha mindez nem lenne elég: kiderül, hogy Tom, aki a kvízjátékokban Nina mindentudó ősellensége, a valóságban kedves, vicces srác, és szívesen randizna Ninával. Hát nem tudja, milyen szörnyű ötlet ez? És vajon lehet az élet olyan szép, mint a könyvlapokon?
Fordította: Gieler Gyöngyi

Kapcsolódó könyvek: Abbi Waxman: Egy könyvmoly élete

Abbi Waxman: Egy könyvmoly élete

Kapcsolódó alkotók: Abbi Waxman