Galaktika  KU Metropolis Media


Könyvek 761

Theodora Goss: Az alkimista lányának különleges esete
Anna Cima: Tokióban ébredek
Alekszej Kalugin: Kiket a Zóna egybekötött…
José Antonio Cotrina: Samhein aratása
Mund Katalin (szerk.): Galaktika 359 XL
Mund Katalin (szerk.): Galaktika 359.
Evie Wyld: Ha minden madár énekel
Mund Katalin (szerk.): Galaktika 358 XL
Mund Katalin (szerk.): Galaktika 358.
Arkagyij Sztrugackij – Borisz Sztrugackij: Nehéz istennek lenni

Utolsó karc

>!
Galaktika KU
Megjelenésre várva

Kedves Molyok!

Előrendelhetővé vált Theodora Goss várva várt könye, Az alkimista lányának különleges esete. A trilógia első részét most 35%-os kedvezménnyel rendelhetitek elő.

link a termékhez: https://galaktikabolt.hu/termek/az-alkimista-lanyanak-k…

Fülszöveg

Miután nagybeteg édesanyja elhunyt, Mary Jekyll kénytelen szélnek ereszteni házanépét. Hajdan jónevű orvos-tudós édesapja, dr. Henry Jekyll tisztázatlan körülmények között távozott az élők sorából, így az ifjú hölgy szűkös időknek néz elébe. Ám hamarosan ennél is több fejtörést okozó problémákkal kerül szembe, kezdve nyomban egy vadóc leányzóval, és a gyanúval, hogy apja hajdani barátja, a gyilkossággal vádolt Edward Hyde talán még életben van. Mary már csak megélhetési okokból is kénytelen a rejtély nyomába eredni, s ehhez nem mástól kap segítséget, mint a híres detektívtől, Sherlock Holmestól, és az ő krónikás hajlamú társától, dr. Watsontól. Ahogy nyomozásuk kibontakozik, úgy lépnek a színre újabb, a viktoriánus kor krimi- és természetfeletti horror irodalmából ismerősnek tűnő szereplők, hogy ki-ki megpróbálja megfejteni vagy épp elfedni a szálakat, melyek egy hajmeresztő dolgokra képes, titkos társasághoz vezetnek.

A magyar születésű, de Amerikában felnőtt Theodora Goss trilógiájának első része letehetetlenül izgalmas, ám nemcsak kalandokban, de emlékezetes szereplőkben, humorban és egyéb rabul ejtő elemekben is gazdag történet, mely 2018-ban megkapta a legjobb első regénynek járó Locus-díjat, és jelölték a Nebula- és World Fantasy-díjakra is.

Kapcsolódó könyvek: Theodora Goss: Az alkimista lányának különleges esete

Theodora Goss: Az alkimista lányának különleges esete

Kapcsolódó alkotók: Theodora Goss

7 hozzászólás

Utolsó blogbejegyzés

>!
Galaktika KU

Mint a varázslat

Mi történik itt? A láthatatlan ember most rakja ki a bűvös kockát? Ez egy izgalmas felvetés, de a magyarázat jóval reálisabb és érdekesebb. Már mi mis bemutattunk itt korábban olyam Rubik kockát, amely képes kirakni saját magát. Ez a kocka is erre képes, de meg van fejelve egy kis mágneses lebegéssel. De a látvány valóban misztikus. Ha nem ilyen szép lenne a környezet, még ijesztő is lenne. A videót egy Human Controller nevű felhasználó töltötte fel. Tavaly ő építette az eredeti önkirakó…


Utolsó kihívás

>!
Galaktika KU

Északi kalandok – olvassunk a Metropolis Media északi szerzőitől disztópia ifjúsági krimi olvasós sci-fi szépirodalom történelmi

Elolvasandó könyvek száma5
Elkezdődött2020. február 10., 14:55
Jelentkezés vége2021. február 10., 23:59
Véget ér2021. augusztus 10., 23:59

Szereted az északi szerzőket? Vagy még pont nem olvastál tőlük? Van egy jó hírünk! Több északi szerző könyvét hoztuk már el az olvasók számára, kiaványaink között több zsáner kedvelője is megtalálhatja a kedvére való olvasmányt. Aki pedig velünk tart a könyveken és zsánereken átívelő kalandban, az a kitartó teljesítményéért egy szép plecsnivel is gazdagodik.

És a lényeg, vagyis mit kell tenned ahhoz, hogy megszerezd a kitüntetést:
• A kihívás könyvei közül olvass el legalább 5-öt. Akár újraolvasás is lehet.
• Az olvasott könyveket értékeld legalább 5 mondatban! Arra figyelj, hogy tartalmas értékelések legyenek, és a valós véleményedet tartalmazzák – negatív vélemény esetén sem haragszunk meg! :)

+ Nem kötelező, de örülünk, ha bármelyik könyvünkből elhozod a kedvenc idézetedet.
++ Minden sikeres teljesítőt megajándékozunk egy kis meglepivel a kihívás végén.
+++ Azok közül a teljesítők közül, akik minden, a kihíváshoz csatolt könyvet elolvasnak, három szerencsés, és kitartó moly egy-egy könyves ajándékcsomaggal gazdagodik a kihívás befejeztével.

FONTOS!
• Csak a kihívás ideje alatt történő, valós idejű olvasásokat tudunk elfogadni!

kihíváskép forrása: https://www.pexels.com/photo/time-lapse-photo-of-northe…
kitüntetéskép forrása: https://www.pexels.com/photo/clouds-cold-freezing-frost…

Kapcsolódó alkotók: Kersti Kivirüüt · Indrek Hargla · Sara Mannheimer · Emmi Itäranta · Johanna Sinisalo · Halldóra Kristín Thoroddsen


Következő esemény

Még nincsen következő esemény.