Galaktika  KU Metropolis Media


Kiadói sorozatok

Galaktika XL · Irodalmi Nobel-díjasok Könyvtára · HiperGalaktika · Start Könyvek · (Új) Galaktika Baráti Kör · Retró sztorik · SF.Galaxis · Összes sorozat »

Könyvek 601

Mund Katalin (szerk.): Galaktika 366 XL
Mund Katalin (szerk.): Galaktika 366.
Sárközi Károly: Sámánrévüléstől harangzúgásig
Sara Stridsberg: A szeretet gravitációja
Mund Katalin (szerk.): Galaktika 365 XL
Mund Katalin (szerk.): Galaktika 365.
Daniel Pinchbeck – Sophia Rokhlin: A Lélek Indája
Szergej Lukjanyenko: A szabadság íze
Michael Walden: Csillagikrek
Lene Kaaberbøl: A sárkány hívása

Utolsó kihívás

Galaktika KU>!

Északi kalandok – olvassunk a Metropolis Media északi szerzőitől disztópia ifjúsági krimi olvasós sci-fi szépirodalom történelmi

Elolvasandó könyvek száma5
Elkezdődött2020. február 10., 14:55
Jelentkezés vége2021. február 10., 23:59
Véget ér2021. augusztus 10., 23:59

Szereted az északi szerzőket? Vagy még pont nem olvastál tőlük? Van egy jó hírünk! Több északi szerző könyvét hoztuk már el az olvasók számára, kiaványaink között több zsáner kedvelője is megtalálhatja a kedvére való olvasmányt. Aki pedig velünk tart a könyveken és zsánereken átívelő kalandban, az a kitartó teljesítményéért egy szép plecsnivel is gazdagodik.

És a lényeg, vagyis mit kell tenned ahhoz, hogy megszerezd a kitüntetést:
• A kihívás könyvei közül olvass el legalább 5-öt. Akár újraolvasás is lehet.
• Az olvasott könyveket értékeld legalább 5 mondatban! Arra figyelj, hogy tartalmas értékelések legyenek, és a valós véleményedet tartalmazzák – negatív vélemény esetén sem haragszunk meg! :)

+ Nem kötelező, de örülünk, ha bármelyik könyvünkből elhozod a kedvenc idézetedet.
++ Minden sikeres teljesítőt megajándékozunk egy kis meglepivel a kihívás végén.
+++ Azok közül a teljesítők közül, akik minden, a kihíváshoz csatolt könyvet elolvasnak, három szerencsés, és kitartó moly egy-egy könyves ajándékcsomaggal gazdagodik a kihívás befejeztével.

FONTOS!
• Csak a kihívás ideje alatt történő, valós idejű olvasásokat tudunk elfogadni!

kihíváskép forrása: https://www.pexels.com/photo/time-lapse-photo-of-northe…
kitüntetéskép forrása: https://www.pexels.com/photo/clouds-cold-freezing-frost…

Kapcsolódó alkotók: Kersti Kivirüüt · Indrek Hargla · Sara Mannheimer · Emmi Itäranta · Johanna Sinisalo · Halldóra Kristín Thoroddsen

3 hozzászólás

Karcok 479

Galaktika KU>!
Frissen megjelent könyveink! – Metropolis Media kiadó

Végre megjelent Theodora Goss: Az alkimista lányának különleges esete című könyv, mely egy különleges misztikus kalandregény sorozat kezdő kötete.

A Galaktika webshopján 25% kedvezménnyel lehet a tiétek!

https://galaktikabolt.hu/termek/az-alkimista-lanyanak-k…

Miután nagybeteg édesanyja elhunyt, Mary Jekyll kénytelen szélnek ereszteni házanépét. Hajdan jónevű orvos-tudós édesapja, dr. Henry Jekyll tisztázatlan körülmények között távozott az élők sorából, így az ifjú hölgy szűkös időknek néz elébe. Ám hamarosan ennél is több fejtörést okozó problémákkal kerül szembe, kezdve nyomban egy vadóc leányzóval, és a gyanúval, hogy apja hajdani barátja, a gyilkossággal vádolt Edward Hyde talán még életben van. Mary már csak megélhetési okokból is kénytelen a rejtély nyomába eredni, s ehhez nem mástól kap segítséget, mint a híres detektívtől, Sherlock Holmestól, és az ő krónikás hajlamú társától, dr. Watsontól. Ahogy nyomozásuk kibontakozik, úgy lépnek a színre újabb, a viktoriánus kor krimi- és természetfeletti horror irodalmából ismerősnek tűnő szereplők, hogy ki-ki megpróbálja megfejteni vagy épp elfedni a szálakat, melyek egy hajmeresztő dolgokra képes, titkos társasághoz vezetnek.

A magyar születésű, de Amerikában felnőtt Theodora Goss trilógiájának első része letehetetlenül izgalmas, ám nemcsak kalandokban, de emlékezetes szereplőkben, humorban és egyéb rabul ejtő elemekben is gazdag történet, mely 2018-ban megkapta a legjobb első regénynek járó Locus-díjat, és jelölték a Nebula- és World Fantasy-díjakra is.

Kapcsolódó könyvek: Theodora Goss: Az alkimista lányának különleges esete

Theodora Goss: Az alkimista lányának különleges esete

Kapcsolódó alkotók: Theodora Goss

7 hozzászólás
Galaktika KU>!
Sci-fi

Megjelent Szergej Lukjanyenko novellagyűjteményének első része. A 27 novellát tartalmazó első kötet nem hiányozhat egyetlen Lukjanyenko-rajongó polcáról sem!

Most 25% kedvezménnyel lehet a tiétek!

https://galaktikabolt.hu/termek/a-szabadsag-ize/

Szergej Lukjanyenko összes novellája a kezdetektől napjainkig!

Szergej Lukjanyenkoa fantasztikus irodalom egyik legérdekesebb írója. A nagy sikerű Őrség sorozat szerzőjének összes novelláját tartalmazó kötet tematikája rendkívül színes, változatos, de a mesétől a misztikumon és a fantasyn keresztül a klasszikus sci-fiig terjedő műfaji kavalkádot áthatja, összefogja az orosz sztárszerzőre oly jellemző erőteljes filozofikus-morális-érzelmi töltés, és letehetetlenné teszi Lukjanyenko összetéveszthetetlen, sziporkázó stílusa.

Kapcsolódó könyvek: Szergej Lukjanyenko: A szabadság íze

Szergej Lukjanyenko: A szabadság íze

Kapcsolódó alkotók: Szergej Lukjanyenko

74 hozzászólás
Galaktika KU>!
Könyvolcsósító kuponok

Szeptember 8. – az Olvasás világnapja.
1965. november 17-én az UNESCO szeptember 8-át nevezte ki az olvasás nemzetközi napjává. A cél nem volt más mint felhívni a figyelmet az olvasás fontosságára, és hogy az írni és olvasni tudás alapvető emberi jog. Az olvasás nem csak tanulás de kikapcsolódás is.

Ennek az üzenetnek a szellemében ezen a héten, minden könyvünkre (ami nem akciós és csak Metropolis Media kiadvány) 50% kedvezményt kap minden olvasó!

https://galaktikabolt.hu/

Kapcsolódó könyvek: Arkagyij Sztrugackij – Borisz Sztrugackij: Stalker · Arthur C. Clarke: Mélység · Vitalij Kaplan: Hajdani Őrség · Lene Kaaberbøl: A sárkány hívása

Arkagyij Sztrugackij – Borisz Sztrugackij: Stalker
Arthur C. Clarke: Mélység
Vitalij Kaplan: Hajdani Őrség
Lene Kaaberbøl: A sárkány hívása
21 hozzászólás
Galaktika KU>!
Nyerj könyvet!

Kedves Molyok játszatok velünk!

Szeptemberben megjelenik Sara Stridsberg: A szeretet gravitációja című szépirodalmi regényét, mely 2015-ben elnyerte az Európai Unió Irodalmi díját.

2020. szeptember 30-án kisorsolunk három embert azok közül, akik kívánság vagy várólistára tették a könyvet, itt a moly.hu oldalon.

Fülszöveg:
Amikor a tizenhárom éves Jackie apja, Jim rendszeres öngyilkossági kísérletei miatt bekerül a Beckomberga pszichiátriai intézetbe, a lány egyre több időt tölt vele a látogatások alatt, s amikor az anyja nyaralni megy a Fekete-tengerhez, az intézmény válik második otthonává. Itt tapasztalja meg fiatalsága és felnőtté válása legfontosabb pillanatait is.

A több idősíkon játszódó történet középpontjában a lány édesapja iránt érzett szeretete áll, s az, ahogy e szeretet révén megpróbálja megérteni és megmenteni az apát először kislányként, majd fiatal nőként és anyaként.

A sokrétű regény szokatlan karakterein keresztül megismerhetjük a kórházban élő ápoltakat, az őket gondozó nővéreket és egy sajátos elveket követő orvost is, aki a betegeit kiviszi szórakozni a stockholmi éjszakába, hogy igazán embernek érezhessék magukat.

Miközben lírai hangvételű leírásokban emlékezik az azóta bezárt intézet hajdani szép napjairól, a svéd írónő elgondolkodtat arról is, mit jelent a szabadság és annak korlátozása, és hol húzódik a határ a betegség és a normalitás érzékeny mezsgyéjén.

Sara Stridsberg a svéd kortárs irodalom egyik figyelemre méltó képviselője, akit 2016-ban beválasztottak a Svéd Akadémia Nobel Bizottságába. Mély emberi tartalmakat feltáró regénye 2015-ben elnyerte az Európai Unió Irodalmi Díját.

Mesteri regény az őrületről és a reményről, a szeretetről és a halálról, a fényről és az árnyékról.
Várható megjelenés: 2020 szeptember

Rendeld elő Sara Stridsberg könyvét 35% kedvezménnyel!

https://galaktikabolt.hu/termek/a-szeretet-gravitacioja/

Kapcsolódó könyvek: Sara Stridsberg: A szeretet gravitációja

Sara Stridsberg: A szeretet gravitációja

Kapcsolódó alkotók: Sara Stridsberg

69 hozzászólás
Galaktika KU>!
Akciós könyvek

Itt az ősz, és nincs is jobb időtöltés mint forró tea mellett kiváló brit könyveket olvasni!

Válassz 3 könyvet a 6-ból mindössze 5500 forintért, és mi ingyen házhoz szállítjuk neked.

https://galaktikabolt.hu/termek/angolos-oszi-teadelutan-akcio/

Az akció 2020 szeptember 1-től szeptember 30-ig tart.

Megjegyzésbe ne felejtsd el beírni, hogy melyik 3 könyvet választod!

Kapcsolódó könyvek: Stephen Baxter: Antijég · Jodi Taylor: Egyik átkozott dolog a másik után · Jasper Fforde: Monokróm · Jodi Taylor: Visszhangok szimfóniája · Keith Roberts: Gőzkorszak · Jodi Taylor: Semmi lány

Stephen Baxter: Antijég
Jodi Taylor: Egyik átkozott dolog a másik után
Jasper Fforde: Monokróm
Jodi Taylor: Visszhangok szimfóniája
Keith Roberts: Gőzkorszak
Jodi Taylor: Semmi lány

Kapcsolódó alkotók: Stephen Baxter · Jasper Fforde · Keith Roberts · Jodi Taylor

Galaktika KU>!
Megjelenésre várva

A könyv az idei Könyvhétre jött volna ki, a megjelenést kénytelen kelletlen voltunk elhalasztani. Reméljük szeptemberben megjön a nyomdából. Sőt, ha nagyon nagy mázlink van akkor már a HungaroConra.

Rendeld elő Theodora Goss: Az alkimista lányának különleges esete című könyvét 35% kedvezménnyel!

https://galaktikabolt.hu/termek/az-alkimista-lanyanak-k

Miután nagybeteg édesanyja elhunyt, Mary Jekyll kénytelen szélnek ereszteni házanépét. Hajdan jónevű orvos-tudós édesapja, dr. Henry Jekyll tisztázatlan körülmények között távozott az élők sorából, így az ifjú hölgy szűkös időknek néz elébe. Ám hamarosan ennél is több fejtörést okozó problémákkal kerül szembe, kezdve nyomban egy vadóc leányzóval, és a gyanúval, hogy apja hajdani barátja, a gyilkossággal vádolt Edward Hyde talán még életben van. Mary már csak megélhetési okokból is kénytelen a rejtély nyomába eredni, s ehhez nem mástól kap segítséget, mint a híres detektívtől, Sherlock Holmestól, és az ő krónikás hajlamú társától, dr. Watsontól. Ahogy nyomozásuk kibontakozik, úgy lépnek a színre újabb, a viktoriánus kor krimi- és természetfeletti horror irodalmából ismerősnek tűnő szereplők, hogy ki-ki megpróbálja megfejteni vagy épp elfedni a szálakat, melyek egy hajmeresztő dolgokra képes, titkos társasághoz vezetnek.

A magyar születésű, de Amerikában felnőtt Theodora Goss trilógiájának első része letehetetlenül izgalmas, ám nemcsak kalandokban, de emlékezetes szereplőkben, humorban és egyéb rabul ejtő elemekben is gazdag történet, mely 2018-ban megkapta a legjobb első regénynek járó Locus-díjat, és jelölték a Nebula- és World Fantasy-díjakra is.

A kötet várhatóan ősszel jelenik meg, de a jelenlegi bizonytalan helyzet okán ez változhat.

Kapcsolódó könyvek: Theodora Goss: Az alkimista lányának különleges esete

Theodora Goss: Az alkimista lányának különleges esete

Kapcsolódó alkotók: Theodora Goss

38 hozzászólás
Hirdetés
Galaktika KU>!
Megjelenésre várva

Kedves Molyok!

Előrendelhető egy újabb Európai Unió Irodalmi díjas könyvünk!

Sara Stridsberg: A szeretet gravitációja most 35% kedvezménnyel előrendelhető!

https://galaktikabolt.hu/termek/a-szeretet-gravitacioja/

Amikor a tizenhárom éves Jackie apja, Jim rendszeres öngyilkossági kísérletei miatt bekerül a Beckomberga pszichiátriai intézetbe, a lány egyre több időt tölt vele a látogatások alatt, s amikor az anyja nyaralni megy a Fekete-tengerhez, az intézmény válik második otthonává. Itt tapasztalja meg fiatalsága és felnőtté válása legfontosabb pillanatait is.

A több idősíkon játszódó történet középpontjában a lány édesapja iránt érzett szeretete áll, s az, ahogy e szeretet révén megpróbálja megérteni és megmenteni az apát először kislányként, majd fiatal nőként és anyaként.

A sokrétű regény szokatlan karakterein keresztül megismerhetjük a kórházban élő ápoltakat, az őket gondozó nővéreket és egy sajátos elveket követő orvost is, aki a betegeit kiviszi szórakozni a stockholmi éjszakába, hogy igazán embernek érezhessék magukat.

Miközben lírai hangvételű leírásokban emlékezik az azóta bezárt intézet hajdani szép napjairól, a svéd írónő elgondolkodtat arról is, mit jelent a szabadság és annak korlátozása, és hol húzódik a határ a betegség és a normalitás érzékeny mezsgyéjén.

Sara Stridsberg a svéd kortárs irodalom egyik figyelemre méltó képviselője, akit 2016-ban beválasztottak a Svéd Akadémia Nobel Bizottságába. Mély emberi tartalmakat feltáró regénye 2015-ben elnyerte az Európai Unió Irodalmi Díját.

Mesteri regény az őrületről és a reményről, a szeretetről és a halálról, a fényről és az árnyékról.

Kapcsolódó könyvek: Sara Stridsberg: Beckomberga · Sara Stridsberg: A szeretet gravitációja

Sara Stridsberg: Beckomberga
Sara Stridsberg: A szeretet gravitációja

Kapcsolódó alkotók: Sara Stridsberg

Galaktika KU>!

Megjelent Michael Walden (Eshtar sorozat) következő sci-fi könyvsorozatának első része Csillagikrek címen. Most 25% kedvezménnyel lehet a tiétek!

https://galaktikabolt.hu/termek/cosmos-redshift-seven-c

Vincent DeLuz, a Redshift Seven űrhajó kapitánya és maroknyi legénysége szinte minden munkát elvállal, ami pénzt hoz a konyhára, és megüti az etikai minimumot.

A csapat élete fenekestül felfordul, mikor útra kelnek megkeresni egy hírhedt drogbáró elveszett fiát, aki talán elsőként lépett kapcsolatba egy ősi, elfeledett civilizáció tagjaival. A srácra a szabad bolygókra szemet vető földi Koalíció is vadászik, s olyan erőt szabadítanának a világra a birtokában lévő információk segítségével, ami elhozhatja az emberi faj végóráit.

Folyamatosan tárulnak fel egy letűnt világ kapui, és ami azon túl vár rájuk, arra egyikük sem készült fel…

Kapcsolódó könyvek: Michael Walden: Csillagikrek

Michael Walden: Csillagikrek

Kapcsolódó alkotók: Michael Walden

Galaktika KU>!
Könyvolcsósító kuponok

Kedves Molyok!

Mivel hamarosan vége a nyárnak és ki tudja milyen nehézségekkel indulhat meg az őszi tanév, most legsikeresebb ifjúsági könyveinkre 1500 forint értékű kupont adunk mindenkinek itt a Moly.hu oldalon.
A képen látható kód: IFJÚNYÁR2020 ezzel tudjátok érvényesíteni a képen látható kötetekre az 1500 forintos kedvezményt.

Ha bármi kérdés van a kuponnal kapcsolatban vagy nehézségbe ütköztetek az aktiválásnál, bátran írjatok itt Molyon vagy a kommunikacio@galaktika.hu címre.

A kupont 2020. szeptember 1-ig lehet felhasználni!

Kapcsolódó könyvek: Arkagyij Sztrugackij – Borisz Sztrugackij: Újonc a világűrben · Jo Walton: Mások között · Szergej Lukjanyenko – Arkagyij Suspanov: VarázsŐrség · Emmi Itäranta: A tiltott álmok városa · Jodi Taylor: Semmi lány · Liz Flanagan: Sárkánylány · Vagyim Panov: A prófécia · José Antonio Cotrina: Samhein aratása

Arkagyij Sztrugackij – Borisz Sztrugackij: Újonc a világűrben
Jo Walton: Mások között
Szergej Lukjanyenko – Arkagyij Suspanov: VarázsŐrség
Emmi Itäranta: A tiltott álmok városa
Jodi Taylor: Semmi lány
Liz Flanagan: Sárkánylány
Vagyim Panov: A prófécia
José Antonio Cotrina: Samhein aratása

Kapcsolódó alkotók: Szergej Lukjanyenko · Jo Walton · Arkagyij Sztrugackij · Emmi Itäranta · Borisz Sztrugackij · José Antonio Cotrina · Jodi Taylor · Arkagyij Suspanov · Liz Flanagan · Vagyim Panov

Galaktika KU>!
Akciós könyvek

A John Campbell emlékdíjjal kitüntetett Joan Slonczewski, méltán híres Elízium-ciklusként ismert sorozata most kedvezményes áron, 4000 forintért megvásárolható! (A szállítás nincs benne)
Az akció augusztus 31-ig tart!

https://galaktikabolt.hu/termek/elizium-sorozat-akcio/

Könyvek:
Ajtó az óceánba
Az elízium lánya
Génszimfónia
Agypestis

Kapcsolódó könyvek: Joan Slonczewski: Ajtó az óceánba · Joan Slonczewski: Elízium lánya · Joan Slonczewski: Génszimfónia · Joan Slonczewski: Agypestis

Joan Slonczewski: Ajtó az óceánba
Joan Slonczewski: Elízium lánya
Joan Slonczewski: Génszimfónia
Joan Slonczewski: Agypestis

Kapcsolódó alkotók: Joan Slonczewski