gabokiado  KU GABO


Kiadói sorozatok

Gabo SFF könyvek · Királyi házak · Az év legjobb science fiction és fantasynovellái · Gabo SFF zsebkönyvek · Romantika rózsái · Az év magyar science fiction és fantasynovellái · Technikák enciklopédiái · A világ legszebb helyei · 1001... · Tanuljunk rajzolni! · Összes sorozat »

Könyvek 1717

Kiera Cass: Eljegyezve
Michael Mosley: Covid19
Johanna Lindsey: A szívvel ne dacolj!
Pippa Mattinson: Ide hozzám!
Barbara Delinsky: Azelőtt és ismét
Estelle Maskame: Kai sötét oldala
Nora Roberts: Napfogyatkozás
Lisa Kleypas: Karácsonyeste Friday Harborben
Kleinheincz Csilla: Sárkányfi
Jack Campbell: Vitéz

Karcok 770

gabokiado KU>!

„Nagyon úgy tűnik, A Dűne regényként szemlélve teljesen más (és sok szempontból frusztrálóbb és bosszantóbb) élmény, mint A Dűne – sorozatként (…). A Dűne nem elég. A Dűne még nem a teljes regény.”

Megjelent A Dűne gyermekei, Frank Herbert klasszikus sorozatának harmadik kötete!

Ebből az alkalomból ajánlunk egy személyes hangvételű elemzést a Dűnéről az SFMagon:

http://sfmag.hu/2020/05/13/a-dune-nem-egy-regeny/

A könyvet innen rendelhetitek meg:

https://www.gabo.hu/hu/sci-fi/2736-frank-herbert-a-dune…

Kapcsolódó könyvek: Frank Herbert: A Dűne gyermekei

Frank Herbert: A Dűne gyermekei
gabokiado KU>!
Krimi

A vírushelyzet miatt a Jane Harper Aszály című krimijéből forgatott mozifilm premierjét is eltolták, és most úgy néz ki, Ausztráliában 2021. április 8-án mutatják be. Izgatottan várjuk, hozzánk mikor érkezik!

https://www.if.com.au/australian-films-bo-scorecard-tou…

Addig is a szerző regényei mellett ajánljuk a vele készített interjúnkat, amelyben többek között a filmről is ejt pár szót:

https://fidelio.hu/konyv/ausztralia-kedvenc-krimiiroja-…

Kapcsolódó könyvek: Jane Harper: Aszály

Jane Harper: Aszály
gabokiado KU>!

Mi már sejtjük, mi lesz az HBO egyik legizgalmasabb őszi sorozata!

Az Emmy-, Oscar- és Golden Globe-díjas Susanne Bier és a Hatalmas kis hazugságok Emmy-díjas alkotója, David E. Kelley ugyanis hétrészes adaptációt készített Jean Hanff Korelitz Tudhattad volna című thrilleréből, és náluk egészen biztosan jó kezekben van az eleve magával ragadó sztori. Arról nem is beszélve, hogy a főszereplő házaspárt Nicole Kidman és Hugh Grant alakítja.

Kicsit bővebben a történetről:

Grace Reinhart Sachs olyan életet él, amilyet mindig is áhított. Minden idejét a férjének, az előkelő kórházban dolgozó gyermekonkológusnak, a fiuknak, Henrynek és a hozzá terápiára járó pácienseinek szenteli. Hamarosan megjelenik a könyve, a Tudhattad volna, amelyben ostorozza a nőket, amiért nem hallgatnak az ösztöneikre, és arra tanítja őket, higgyenek az első megérzésüknek, amikor megismernek egy férfit.

Azonban néhány héttel a könyv megjelenése előtt óriási törés keletkezik az életében: egy erőszakos halál, egy eltűnt férj és az oly régóta ismert férfi hűlt helyén egy sor rettenetes felismerés. Az egyre növekvő és a nyilvánosság érdeklődését is felkeltő katasztrófa nyomán Grace-t megrettenti, mennyire nem hallgatott a saját tanácsára. Kénytelen felszámolni az addig megszokott életét, és újat építeni maga és a fia számára.

A Tudhattad volna minisorozat október 26-án debütál, de a könyvet bármikor megvásárolhatjátok:

https://www.gabo.hu/hu/egyeb-szorakoztato-konyvek/2026-…

https://www.youtube.com/watch…

Kapcsolódó könyvek: Jean Hanff Korelitz: Tudhattad volna

Jean Hanff Korelitz: Tudhattad volna
1 hozzászólás
gabokiado KU>!

„Egy elgondolkodtató, humoros és fontos gondolatokat megfogalmazó könyvet olvashattam, ami méginkább elmélyítette az empátiámat és amit csak azok az emberek tudnak átélni, akik kellően átgondolják, mit is takar ez a történet”

– írja Stau a Remény és más csattanók című könyvről a blogján. A teljes ajánlót itt olvashatjátok el:

https://stauolvas.blogspot.com/2020/07/julie-buxbaum-re…

Kapcsolódó könyvek: Julie Buxbaum: Remény és más csattanók

Julie Buxbaum: Remény és más csattanók
gabokiado KU>!
Megjelenésre várva

Most egy hamarosan megjelenő könyvünkre hívjuk fel a figyelmeteket: a Magyarországon már jól ismert Dr. Michael Mosley (800 kalóriás böjtdiéta, Okos belek) ezúttal korunk legnagyobb közegészségügyi veszedelméről ír, részletesen ismerteti az új vírus történetét a kínai felbukkanásától a világméretű, gyors terjedéséig.

A tudományos író, újságíró a legújabb tudományos felfedezések alapján lebilincselően mutatja be a járványt okozó koronavírus titkait, a terjedését, a test megfertőzését és azt, hogy immunrendszerünk hogyan próbálja leküzdeni. Elismert tudományos szakértők bevonásával avat be a kezelés, valamint a biztonságos és hatékony vakcina – amely végül is az egyetlen módja a vírus leküzdésének – kifejlesztéséért folyó küzdelem részleteibe.

A Covid19-vírusról szóló tények birtokában jobb helyzetbe kerülhetünk önmagunk és családunk megvédésére, és a világ kezdhet újra nyitottabbá válni.

A helyes étkezés, a jó alvás, a rendszeres testedzés és a megfelelő stresszkezelés életfontosságú testünk és védekezési rendszerünk számára, hogy a leghatékonyabban küzdhessünk meg a vírussal. Ezeken a területeken dr. Mosley már világhírt szerzett magának, tudományos alapú, gyakorlatias tanácsaival.

A Covid19 még előrendelhető 30% kedvezménnyel:

https://www.gabo.hu/hu/eletmod-egeszseg/2749-covid19-ko…

Kapcsolódó könyvek: Michael Mosley: Covid19

Michael Mosley: Covid19
gabokiado KU>!
Sci-fi

Megérkeztek az első képek a Boom! Studios Dűne-képregényéből, ami az eredeti regény előzményeit feldolgozó Az Atreides-ház alapján készül, főszerepben a fiatal Leto herceggel és Vladimir Harkonnen báróval.

https://www.syfy.com/syfywire/first-look-for-booms-dune…

A Dűne-könyvek a webshopunkon:

https://www.gabo.hu/hu/search…

Hirdetés
gabokiado KU>!
Fantasy

„Szeretnék új narrációs lehetőségeket próbálgatni, többet játszani, és elkerülni, hogy újra előhúzzam a már megtalált megoldásaimat, inkább újakat szeretnék keresni helyettük, minél többet kísérletezni, még akkor is, ha ez nagyobb rizikó.”

A Smoking Barrels blog interjút készített Moskát Anitával, aki az Irha és bőrrel már a harmadik regényét publikálta nálunk, és ez a könyv nyerte meg az SFF Vektor díját az Év Fantasyje kategóriában. A beszélgetést itt olvashatjátok el:

https://smokingbarrels.blog.hu/2020/07/27/interju_moska…

Kapcsolódó könyvek: Moskát Anita: Irha és bőr

Moskát Anita: Irha és bőr
gabokiado KU>!
Akciós könyvek

J.K. Rowling alias Robert Galbraith születésnapja alkalmából az Átmeneti üresedés és a Cormoran Strike-regények ma éjfélig 30% kedvezménnyel megvásárolhatók a webshopunkról!

https://www.gabo.hu/hu/1000138-villamakcio

Kapcsolódó könyvek: J. K. Rowling: Átmeneti üresedés · Robert Galbraith: Kakukkszó · Robert Galbraith: A selyemhernyó · Robert Galbraith: Gonosz pálya · Robert Galbraith: Halálos fehér

J. K. Rowling: Átmeneti üresedés
Robert Galbraith: Kakukkszó
Robert Galbraith: A selyemhernyó
Robert Galbraith: Gonosz pálya
Robert Galbraith: Halálos fehér

Kapcsolódó alkotók: J. K. Rowling · Robert Galbraith

gabokiado KU>!

Pár napja robbant a hír, hogy végre elkészül a régóta ígérgetett sorozat Lauren Beukes Tündöklő lányok című regényéből, méghozzá Elisabeth Moss (A szolgálólány meséje) főszereplésével! A megfilmesítés jogaira többen is pályáztak, de az Apple csapott le rájuk, és a széria elkészítésében Leonardo Dicaprio produkciós cége is részt vesz. A teljes hírt itt olvashatjátok:

https://deadline.com/2020/07/elisabeth-moss-star-ep-shi…

A regény fülszövege pedig így szól:

Harper Curtis a gyilkos, aki a múltból lépett elő. Kirby Mazrachi a lány, akinek nem szántak jövőt.

Kirby az utolsó a tündöklő lányok sorából, akikben ég a szenvedély, akiknek életét Harper egymás után akarja kioltani, miután a gazdasági világválság idején Chicagóban rábukkant a Házra, amelynek ajtaja más időkre nyílik.

Harper a tökéletes gyilkos, aki nyomtalanul másik korba tűnik egy-egy gyilkosság után – ám egyik áldozata életben marad.

Kirby, aki megszállottan kutat támadója nyomai után, a Chicago Sun-Times egykori bűnügyi újságírója, Dan Velasquez mellé szegődik, akinek karrierje épp az ő ügye miatt vett más irányt. Kirby hamarosan megsejti a lehetetlen igazságot…

A Tündöklő lányok 2013 legjobb thrillereinek egyike, hátborzongató térkép egy időn átívelő gyilkosságsorozathoz.

https://www.gabo.hu/hu/thriller/1791-lauren-beukes-tund…

Kapcsolódó könyvek: Lauren Beukes: Tündöklő lányok

Lauren Beukes: Tündöklő lányok
gabokiado KU>!
Fantasy

„Az elmúlt évtizedben a magyar népmesekincs és mitológia betört a műfajba. Ennek egyik legszebb példája, Kleinheincz Csilla Ólomerdő-trilógiája tavaly zárult le, és bebizonyította, hogy simán lehet magyar íze a fantasynek”

– írja Pintér Bence az Azonnalin. A teljes cikket itt találjátok:

https://azonnali.hu/cikk/20200726_a-magyar-nepmesek-epp…

Kapcsolódó könyvek: Kleinheincz Csilla: Ólomerdő · Kleinheincz Csilla: Üveghegy · Kleinheincz Csilla: Ezüstkéz

Kleinheincz Csilla: Ólomerdő
Kleinheincz Csilla: Üveghegy
Kleinheincz Csilla: Ezüstkéz