gabokiado  KU GABO


Kiadói sorozatok

Gabo SFF könyvek · Királyi házak · Az év legjobb science fiction és fantasynovellái · Gabo SFF zsebkönyvek · Romantika rózsái · Az év magyar science fiction és fantasynovellái · Technikák enciklopédiái · A világ legszebb helyei · 1001... · Tanuljunk rajzolni! · Összes sorozat »

Könyvek 1717

Kiera Cass: Eljegyezve
Michael Mosley: Covid19
Johanna Lindsey: A szívvel ne dacolj!
Pippa Mattinson: Ide hozzám!
Barbara Delinsky: Azelőtt és ismét
Estelle Maskame: Kai sötét oldala
Nora Roberts: Napfogyatkozás
Lisa Kleypas: Karácsonyeste Friday Harborben
Kleinheincz Csilla: Sárkányfi
Jack Campbell: Vitéz

Karcok 765

gabokiado KU>!
Sci-fi

Megérkeztek az első képek a Boom! Studios Dűne-képregényéből, ami az eredeti regény előzményeit feldolgozó Az Atreides-ház alapján készül, főszerepben a fiatal Leto herceggel és Vladimir Harkonnen báróval.

https://www.syfy.com/syfywire/first-look-for-booms-dune…

A Dűne-könyvek a webshopunkon:

https://www.gabo.hu/hu/search…

gabokiado KU>!
Fantasy

„Szeretnék új narrációs lehetőségeket próbálgatni, többet játszani, és elkerülni, hogy újra előhúzzam a már megtalált megoldásaimat, inkább újakat szeretnék keresni helyettük, minél többet kísérletezni, még akkor is, ha ez nagyobb rizikó.”

A Smoking Barrels blog interjút készített Moskát Anitával, aki az Irha és bőrrel már a harmadik regényét publikálta nálunk, és ez a könyv nyerte meg az SFF Vektor díját az Év Fantasyje kategóriában. A beszélgetést itt olvashatjátok el:

https://smokingbarrels.blog.hu/2020/07/27/interju_moska…

Kapcsolódó könyvek: Moskát Anita: Irha és bőr

Moskát Anita: Irha és bőr
gabokiado KU>!
Akciós könyvek

J.K. Rowling alias Robert Galbraith születésnapja alkalmából az Átmeneti üresedés és a Cormoran Strike-regények ma éjfélig 30% kedvezménnyel megvásárolhatók a webshopunkról!

https://www.gabo.hu/hu/1000138-villamakcio

Kapcsolódó könyvek: J. K. Rowling: Átmeneti üresedés · Robert Galbraith: Kakukkszó · Robert Galbraith: A selyemhernyó · Robert Galbraith: Gonosz pálya · Robert Galbraith: Halálos fehér

J. K. Rowling: Átmeneti üresedés
Robert Galbraith: Kakukkszó
Robert Galbraith: A selyemhernyó
Robert Galbraith: Gonosz pálya
Robert Galbraith: Halálos fehér

Kapcsolódó alkotók: J. K. Rowling · Robert Galbraith

gabokiado KU>!

Pár napja robbant a hír, hogy végre elkészül a régóta ígérgetett sorozat Lauren Beukes Tündöklő lányok című regényéből, méghozzá Elisabeth Moss (A szolgálólány meséje) főszereplésével! A megfilmesítés jogaira többen is pályáztak, de az Apple csapott le rájuk, és a széria elkészítésében Leonardo Dicaprio produkciós cége is részt vesz. A teljes hírt itt olvashatjátok:

https://deadline.com/2020/07/elisabeth-moss-star-ep-shi…

A regény fülszövege pedig így szól:

Harper Curtis a gyilkos, aki a múltból lépett elő. Kirby Mazrachi a lány, akinek nem szántak jövőt.

Kirby az utolsó a tündöklő lányok sorából, akikben ég a szenvedély, akiknek életét Harper egymás után akarja kioltani, miután a gazdasági világválság idején Chicagóban rábukkant a Házra, amelynek ajtaja más időkre nyílik.

Harper a tökéletes gyilkos, aki nyomtalanul másik korba tűnik egy-egy gyilkosság után – ám egyik áldozata életben marad.

Kirby, aki megszállottan kutat támadója nyomai után, a Chicago Sun-Times egykori bűnügyi újságírója, Dan Velasquez mellé szegődik, akinek karrierje épp az ő ügye miatt vett más irányt. Kirby hamarosan megsejti a lehetetlen igazságot…

A Tündöklő lányok 2013 legjobb thrillereinek egyike, hátborzongató térkép egy időn átívelő gyilkosságsorozathoz.

https://www.gabo.hu/hu/thriller/1791-lauren-beukes-tund…

Kapcsolódó könyvek: Lauren Beukes: Tündöklő lányok

Lauren Beukes: Tündöklő lányok
gabokiado KU>!
Fantasy

„Az elmúlt évtizedben a magyar népmesekincs és mitológia betört a műfajba. Ennek egyik legszebb példája, Kleinheincz Csilla Ólomerdő-trilógiája tavaly zárult le, és bebizonyította, hogy simán lehet magyar íze a fantasynek”

– írja Pintér Bence az Azonnalin. A teljes cikket itt találjátok:

https://azonnali.hu/cikk/20200726_a-magyar-nepmesek-epp…

Kapcsolódó könyvek: Kleinheincz Csilla: Ólomerdő · Kleinheincz Csilla: Üveghegy · Kleinheincz Csilla: Ezüstkéz

Kleinheincz Csilla: Ólomerdő
Kleinheincz Csilla: Üveghegy
Kleinheincz Csilla: Ezüstkéz
gabokiado KU>!

„Anne Glenconner könyve felfedi a The Crown című Netflix-sorozat hátterét, valamint beszél saját élete fordulatos eseményeiről és tragédiáiról, amelyekben mindvégig bátran helyt állt, és a generációjára jellemző kitartással vészelte át a nehézségeket.”

A Zama blog egyik friss posztjában olvashattok egy kicsit Az udvarhölgyről:

http://zama.hu/ha-tetszett-a-korona-cimu-sorozat-ezek-a…

Kapcsolódó könyvek: Anne Glenconner: Az udvarhölgy

Anne Glenconner: Az udvarhölgy
Hirdetés
gabokiado KU>!
Minden, ami gender – nők, férfiak, társadalmi nemek

„A Láthatatlan nők olvasói, nők és férfiak egyaránt, ezután több kérdést fognak feltenni arról, az élet különböző területein mi lenne jó a nőknek. A könyv önreflexióra, nagyobb öntudatosságra tanít, ez pedig tényleg olyan útravaló, ami, annyi minden mással ellentétben, valóban minden ember számára egyformán hasznos”

– írja Kránicz Bence a Nők Lapja Cafén. A teljes cikket itt találjátok:

https://nlc.hu/lelek/20200717/lathatatlan-nok-caroline-…

Kapcsolódó könyvek: Caroline Criado Perez: Láthatatlan nők

Caroline Criado Perez: Láthatatlan nők
gabokiado KU>!
Fantasy

Új könyvcsomag!

A Vaják-sorozat három kötete, A megvetés ideje, a Tűzkeresztség és a Viharidő együttes vásárlás esetén kedvezményesen elérhető a webshopunkon:

https://www.gabo.hu/hu/30-kedvezmeny/2748-andrzej-sapko…

gabokiado KU>!

„Olyan könyvet akartam létrehozni, amely a fiatalokat arra ösztönzi, hogy megismerjék a klasszikus zene adta élményt és örömöt.” – Dan Brown

A híres bestseller szerző első gyerekeknek készült képeskönyve, a Vad szimfónia gondosan kimunkált, titokzatos, zenés és egyedülállóan szórakoztató!

https://www.gabo.hu/hu/mesekonyvek/2694-dan-brown-vad-s…

Kapcsolódó könyvek: Dan Brown: Vad szimfónia

Dan Brown: Vad szimfónia

Kapcsolódó alkotók: Dan Brown

gabokiado KU>!
Megjelenésre várva

Nemrég beszámoltunk róla, hogy új sorozatot indítottunk GABO Pszichológia néven, melyben neves szerzők fontos köteteit adjuk ki újra a szakmai közönség és az érdeklődő olvasók számára. A pszichológiához kacsolódó kötetek a többi könyvünktől elkülöníthető, fiatalos, önálló arculattal jennek meg.

Ahogy arról egy Lábjegyzet bejegyzésben írtunk, a sorozat első két kötete az Emberismeret Adlertől és A szeretet művészete Frommtól:

https://labjegyzet.tumblr.com/post/621615641242288128/%…

Hamarosan érkezik a harmadik könyv, Aaron T. Beck A gyűlölet fogságában című klasszikusa!

Fülszöveg:

A világhírű pszichiáter dr. Aaron T. Beck, akit sokan a kognitív terápia atyjának tartanak, A gyűlölet fogságában című művében forradalmi és gondolatébresztő nézőpontból mutatja be a romboló viselkedést. A gondolati folyamatok és az érzelmi, illetve viselkedéses reakciók közti kapcsolatról lefektetett alapelveit vonatkoztatja az emberiség sötét oldalára. Bámulatos részletességgel ismerteti, hogy a destruktív viselkedésmód – a családon belüli erőszak, a bigottság, a népirtás és a háborúskodás – alapelemei a mindennapi élet frusztrációival közös mintát követnek. A gyűlölet fogságában radikálisan megváltoztatja az erőszakról alkotott véleményünket, és szilárd keretet ad az azáltal okozott problémák helyrehozásához.

A könyv még előrendelhető webshopunkból 30% kedvezménnyel:

https://www.gabo.hu/hu/kozgazdasagtanpszichologia/2735-…

Kapcsolódó könyvek: Aaron T. Beck: A gyűlölet fogságában

Aaron T. Beck: A gyűlölet fogságában