gabokiado  KU GABO


Kiadói sorozatok

Gabo SFF könyvek · Királyi házak · Az év magyar science fiction és fantasynovellái · Romantika rózsái · Évezredek kincsei · Az év legjobb science fiction és fantasynovellái · Gabo SFF zsebkönyvek · 1001... · Ken Follett · GABO Pszichológia · Összes sorozat »

Könyvek 1951

Tom King: Az Omegák
M. J. Arlidge: Szemet szemért
Jane Harper: Számkivetettek
Steve Berry – Grant Blackwood: A kilencedik ember
H. P. Lovecraft – Dave Shepard: Cthulhu hívása / Dagon
Lisa Kleypas: Ördög álruhában
Simon Mugford – Dan Green: Mbappé, a király
Simon Mugford – Dan Green: Messi, a király
Sung-Yoon Lee: Észak-Korea hercegnője
Alan Moore: Megvilágosodások

Karcok 1570

gabokiado KU>!
Megjelenésre várva

Új könyvsorozat Steve Berrytől!

A Cotton Malone-regényekből ismert Luke Daniels önálló sorozatának első része

Luke Daniels épp Londonban piheni ki a Magellán Ügyosztály egyik megbízását, amikor egy régi barátjától kétségbeesett telefonhívást kap. Jillian Stein bajban van. Elkövetett egy olyan hibát, amiért talán az életével kell fizetnie. Szüksége van Luke segítségére, méghozzá azonnal. Luke Belgiumba siet, és hamar rájön, hogy Jilliannek igaza volt: egy jól kiképzett ügynökökből álló árnyékcsapat vadászik barátjára. Luke belekeveredik egy háborúba, ami két eltökélt fél közt zajlik – az egyik az igazságot keresi, a másik a múlt elől menekül –, egy háborúba, ami már egy emberéletet követelt, és még többet fog.

Thomas Rowland egy washingtoni bennfentes, királycsináló, problémamegoldó, mégis kísérti a múltja. Számára mindent megváltoztatott az, ami 1963. november 22-én Dallasban, Texasban történt. A történet sokkal szövevényesebb annál, mint ami a történelemkönyvekbe került, és a szörnyű igazság középpontjában maga Thomas áll. Bár nincs könnyű dolga, Rowland mindent megtesz, hogy a világ ne tudja meg, mi történt valójában azon a végzetes napon, beleértve Luke, Jillian és bárki más kiiktatását, aki fenyegetést jelenthet számára.

A versenyfutás során, amely Belgiumból, Luxemburgon át, Louisiana mocsarain és Wyoming vadonján keresztül egészen a Bahamákig tart, Luke Daniels egy sor sokkoló igazsággal néz szembe, amely nemcsak a történelmet írja át, de saját élete is örökre megváltozik, amikor szemtől szemben találja magát a kilencedik emberrel.

„A Steve Berry rajongók legnagyobb örömére ebben a regényben Luke Danielsé a főszerep, aki legalább olyan szórakoztató főhősnek bizonyul, mint Cotton Malone… szuper kiindulópont azoknak, akik még sosem olvasták Berry konspirációs/történelmi thrillereit. Vajon miről rántja le a leplet legközelebb Luke Daniels?” – criminal element.com

„A feszültségkeltő írásmód, valamint az egyik legfurcsább és legtragikusabb »összeesküvés-elmélet« beleszövése miatt, amely a Kennedy-gyilkossággal kapcsolatos, ez Steve Berry egyik legjobb regénye.” – KTSA (Texas)

„Berry és Blackwood első közös munkája ez, a végeredmény pedig egy feszült, hiteles regény rengeteg csavarral és véget nem érő akcióval.” – crimespreemag.com

„Az egyik legizgalmasabb kaland, amit idén olvashatsz… Berry minden könyvében összemossa a tényeket a fikcióval, gyakran elképesztő mélységekig. Amit itt felfed, hitelességet ad egy már így is lélegzetelállító regénynek, és egy egészen más szintre emeli az élményt.” – Bookreporter.com

30% kedvezménnyel előrendelhető webshopunkon:
https://gabo.hu/thriller/3488-steve-berry-grant-blackwo…

Kapcsolódó könyvek: Steve Berry – Grant Blackwood: A kilencedik ember

Steve Berry – Grant Blackwood: A kilencedik ember

Kapcsolódó alkotók: Steve Berry · Grant Blackwood

gabokiado KU>!
Akciós könyvek

Könyvek, amikből film vagy sorozat készült!

Válogassatok filmes könyveink széles kínálatából!
Akár 50% kedvezménnyel is tudtok vásárolni!

https://gabo.hu/1000236-filmsorozat-akcio

Az akció február 26. és március 12. között, valamint a készlet erejéig tart.

gabokiado KU>!
Megjelenésre várva

Ha a korábbi bejelentés nem lenne elegendő, van egy újabb képregényes hírünk! Hamarosan érkezik H. P. Lovecraft legismertebb novellájának képregényváltozata is!

30% kedvezménnyel előrendelhető webshopunkon:
https://gabo.hu/kepregenyek/3486-h-p-lovecraft-cthulhu-…

Kapcsolódó könyvek: H. P. Lovecraft – Dave Shepard: Cthulhu hívása / Dagon

H. P. Lovecraft – Dave Shepard: Cthulhu hívása / Dagon

Kapcsolódó alkotók: H. P. Lovecraft

gabokiado KU>!
Megjelenésre várva

Hatalmas bejelentésünk van a képregényrajongóknak!

Idén 7 DC-képregény jelenik meg a GABO Kiadó gondozásában! Komoly megfontolás után vágtunk bele a szerződés aláírásába, hiszen nem feltétlenül ezeket a kiadványokat várjátok tőlünk, de A holló sikere után bővíteni akartuk képregény-kínálatunkat.
A többszörös Eisner-díjas Tom King Omega Men című képregényének exkluzív kiadása nyitja a sort, ez várhatóan márciusban kerül boltokba.
Joe Hill-képregényeket (Basketful of Heads és Plunge) is hozunk majd, amelyek persze adják magukat, hiszen a szerző regényeit és novellásköteteit is mi adjuk ki. Jennifer Muro Primer című alkotása beleillik a Ciceró Könyvstúdió által bevezetett, lányfőszereplőket bemutató ifjúsági kötetek sorába. A Far Sector egy újító Zöld Lámpás-kötet, amely 2022-ben elnyerte a Hugo-díjat.
Végezetül két különlegességet is hozunk a DC-rajongóknak: a hidegháború idején játszódó Superman: Red Sont, és az Azzarello-féle Jokert, amely új fordításban jelenik meg (Bayer Antal), különböző extrákkal bővítve.

A képregények az év folyamán elosztva érkeznek majd, és persze mindig időben hírt adunk az aktuális megjelenésről és az előrendelés kezdetéről.

Kapcsolódó alkotók: Joe Hill · Mark Millar · N. K. Jemisin · Brian Azzarello · Lee Bermejo · Tom King · Jamal Campbell · Jennifer Muro

7 hozzászólás
gabokiado KU>!

A Zsoldos-díj shortlistjében szereplő GABO SFF kötetek egy hétig kedvezményesen rendelhetők!

Korábban írtuk, hogy kihirdették a Zsoldos-díj short-listjét!
https://zsoldospeter.hu/zsoldos-dij-shortlist-2024/

Büszkék vagyunk, hogy több, nálunk megjelent kötet is felkerült a listára! Ennek megünneplésére egy hétig 30% kedvezménnyel rendelhetitek meg a listán szereplő GABO SFF köteteket! A legjobb regényre március 31-ig az olvasók is szavazhatnak!

Ha még nem lenne meg a három Zsoldos-díj jelölt kötet, akkor egy hétig 30% kedvezménnyel megrendelheted webshopunkon:
https://gabo.hu/fantasysci-fi/3342-kleinheincz-csilla-a…
https://gabo.hu/fantasysci-fi/3340-rusvai-monika-kigyok…
https://gabo.hu/sci-fi/3455-kleinheincz-csilla-roboz-ga…

Kapcsolódó könyvek: Kleinheincz Csilla: Alvilági szövedék · Rusvai Mónika: Kígyók országa · Kleinheincz Csilla – Roboz Gábor (szerk.): Az év magyar science fiction és fantasynovellái 2023

Kleinheincz Csilla: Alvilági szövedék
Rusvai Mónika: Kígyók országa
Kleinheincz Csilla – Roboz Gábor (szerk.): Az év magyar science fiction és fantasynovellái 2023

Kapcsolódó alkotók: Kleinheincz Csilla · László Zoltán · Gaura Ágnes · Rusvai Mónika

gabokiado KU>!

Tyson Fury – Puszta kézzel – önéletrajz

Apa. Férj. Testvér. Harcos. Showman.

A könyörtelen őszinteséggel elmesélt Puszta kézzel egy sportikon lenyűgöző önéletrajza, melyben a veretlen nehézsúlyú bajnok, a „Cigánykirály” Tyson Fury visszatekint karrierjére, és elmondja, hogyan jutott fel a csúcsra, hogyan ismerkedett meg Parisszel, aki később imádott felesége és hat gyönyörű gyermekének anyja lett. Elbeszéli, milyen fontos szerepet játszott karrierjében neveltetése és a családja.

Tanúi lehetünk a Cigánykirály bukásának és újbóli felemelkedésének, annak, hogy élete legnehezebb időszakában az öngyilkosság gondolata is megkísértette.

A sportikon őszintén beszél arról, milyen kemény küzdelem árán tudott felülkerekedni mentális betegségén, és hogyan segítette ebben a harcban a családja és a hite. Egyetlen célja az volt, hogy bebizonyítsa, még mindig ő a világ legjobb nehézsúlyú bokszolója.

Minden nehézség ellenére Tyson talpra állt, hogy végül elérkezzen pályafutásának egyik legnagyszerűbb pillanata, a Dillian Whyte elleni kiütéses győzelem a Wembley Stadionban, új rekordot jelentő 94 ezer néző előtt.

A Trubadúr kiadó a GABO Kiadócsoport legújabb tagja, idei első önálló kötet Tyson Fury önéletrajza 30% kedvezménnyel előrendelhető:
https://gabo.hu/eletrajz/3484-tyson-fury-puszta-kezzel-…

Kapcsolódó könyvek: Tyson Fury: Puszta kézzel

Tyson Fury: Puszta kézzel

Kapcsolódó alkotók: Tyson Fury

gabokiado KU>!
Borítómánia

A Zsoldos Péter-díj nyertes írónő regénye nemsokára Csehországban is megjelenik, addig itthon új borítóval már előrendelhető!

Moskát Anita: Horgonyhely (GABO Kiadó)

Egy birodalomban, ahol a föld oda köti az embert, ahová megszületett, csak azoknak van reménye a vándorlásra, a kereskedelemre és a hatalomra, akik várandósak. Ebben a nők uralta, különös mágiával átitatott világrendben három rendkívüli személy keresi a kitörés lehetőségét.
A könyvtárhajójához kötött Vazil titokban az egyenjogúság eszméjét hirdeti és a nők vándorlásának okait kutatja, hogy egy napon mindenki szabad lehessen. Lánya, Helga azonban szabadulna a hajótól, ahová születése óta kötődik, ezt pedig csak egyféleképpen teheti meg: ha teherbe esik, minél előbb. Lars a föld férfiak számára tiltott mágiáját űzi, ami által különleges hatalomra tesz szert – ez pedig az egész világukat felforgathatja.
A Horgonyhely Moskát Anita második regénye, mely felülbírálja az előítéleteket, és egy sötét és kíméletlen történeten belül keresi a választ a kérdésre, hogy mi a szabadság és a mások feletti uralom ára. A merész témát feszegető, lenyűgöző történet új köntösben, új kiadásban jelenik meg újra.

Borítótervező: Szabó Vince

30% kedvezménynel előrendelhető a kiadói webshopunkon:
https://gabo.hu/fantasysci-fi/3482-moskat-anita-horgony…

Kapcsolódó könyvek: Moskát Anita: Horgonyhely

Moskát Anita: Horgonyhely

Kapcsolódó alkotók: Moskát Anita

15 hozzászólás
gabokiado KU>!

Bár a Warner részéről még nem erősítették meg a harmadik Dűne-film elkészülését, Denis Villeneuve sokadjára beszél arról a sajtóban, hogy trilógiává bővítené a Dűnéjét.

A Time magazinnak adott interjújában most arról mesélt, hogy már készül is A Dűne messiása forgatókönyve, ám az ő részéről ezzel le is zárná a Dűne-filmeket.

https://konyvesmagazin.hu/szorakozas/dune_messiasa_deni…

A Dűne film 2. része március 1-jétől a mozikban!
https://youtu.be/_YUzQa_1RCE

Kapcsolódó könyvek: Frank Herbert: A Dűne · Frank Herbert: A Dűne messiása

Frank Herbert: A Dűne
Frank Herbert: A Dűne messiása

Kapcsolódó alkotók: Frank Herbert

gabokiado KU>!

Megjelent A levegő urai filmes borítóval!

A második világháborút nem lehetett volna megnyerni az amerikai 8. légi hadsereg nélkül. A pilóták nappal szórták bombáikat Németországra, miközben az angolok éjjel. A levegő uraiban Donald L. Miller történész az amerikai repülősök – köztük olyan hollywoodi sztárok , mint Clark Gable és Jimmy Stewart – drámai történetét tárja fel, akik elvitték Hitler feje fölé a háborút évekkel azelőtt, hogy egyetlen szövetséges katona is német földre lépett volna.

A 8. légi hadsereg 1942-ben kezdett bele egy korlátozott bombázó hadjáratba, amely nőttön-nőtt, és egyre pusztítóbbá vált, ahogy egy új típusú vadászgép érkezett elkísérni a célig a „bombázó fiúkat”. A bombázás végül győzedelmeskedett, a vasúti csomópontok és olajipari létesítmények romba döntésével megbénította a német gazdaságot, miközben a kísérővadászok a Luftwaffét tizedelték meg. A sikernek nagy ára volt: a 8. légi hadsereg több katonát veszített a háborúban, mint az amerikai tengerészgyalogság. Akik életben maradtak, ugyanúgy megszenvedték a dermesztő viszonyokat a bombázók fedélzetén, mint az öngyilkosságba hajló bevetések idegi megterhelését.

Donald Miller széles körű irattári kutatást végzett az Egyesült Államokban és Európában, repülősök százaival beszélgetett el, mielőtt megírta volna a bombázóháború személyes történetét, nemcsak a nehézbombázók legénységének szenvedéseit mutatva fel, hanem felvillantva azt is, hogy milyen volt élni a bombák alatt.

https://gabo.hu/tortenelem/1637-donald-l-miller-a-leveg…

A sorozat az Apple TV-n látható:
https://tv.apple.com/hu/show/a-levego-urai/umc.cmc.7bxc…

gabokiado KU>!
Akciós könyvek

Legújabb kedvenc romantikus könyveinket most kedvezményesen tudjátok megrendelni!

Valentin napi könyvválogatásunkból február 1 és 12. között tudtok rendelni webshopunkon.
https://gabo.hu/1000222-valentin-napi-akcio-30