Gabo_SFF  KUKarcok 567

>!
Gabo_SFF KU
A rettegés zónája

Ahogy azt megígértük, ma eredményt hirdetünk Légszomj című horrornovella-pályázatunk kapcsán. Nagyon sok, szám szerint 193 novellát kaptunk, amelyek közül az alábbiak már biztosan bekerülnek az antológiába:
https://gabosff.blog.hu/2020/07/01/a_legszomj_horrornov…

>!
Gabo_SFF KU
Sci-fi

Arkady Martine tavaly debütált és jövőre magyarul is megjelenő első regénye komplex és izgalmas világával, sokrétű karakterábrázolásával és minden egyes fordulattal új meglepetéseket hozó cselekményével az olvasók és kritikusok kedvence lett. Idén elnyerte a Compton Crook-díjat, valamint jelölték a Nebula-, Arthur C. Clarke-, Hugo- és Locus-díjakra is.

A történet főszereplője Mahit Dzmare, egy erőforrások szempontjából fontos űrállomás nagykövete, aki elődje, Yskander rejtélyes halála után érkezik a hatalmas, csillagrendszerek tömegére kiterjedő Teixcalaanli Császárságba, ahol egy bonyolult és kifinomult, terjeszkedő kultúrában kell helytállnia nemcsak politikai téren, de lehetőleg úgy, hogy ne jusson a korábbi nagykövet sorsára. A császárság azonban maga is borotvaélen imbolyog, és az utódlás körüli bizonytalanság az egész birodalmat megingatja. Arkady Martine regénye egyszerre izgalmas macska-egér játék, alámerülés egy gazdagon megformált világba, és félelmetes kép a kulturális asszimiláció veszélyeiről és vonzásáról, a múltbeli és jelenbeli identitások ütközéséről és arról, hogyan alakítja a nyelv és az intézményesített emlékezet a politikát és a történelmet.

A Memory Called Empire a klasszikus és a modern sci-fi kedvelői számára is igazi csemege, amely 2021-ben jelenik meg a GABO SFF sorozatban, Kleinheincz Csilla fordításában.

Kapcsolódó könyvek: Arkady Martine: A Memory Called Empire

Arkady Martine: A Memory Called Empire
11 hozzászólás
>!
Gabo_SFF KU
Fantasy

Érdekel, hogyan kezdődött Andrzej Sapkowski karrierje? Olvassátok el Lábjegyzet nevű tumblr blogunkon, hogyan született meg a legelső Vaják történet és lett az utazóügynökből világhírű író!

https://labjegyzet.tumblr.com/post/621804575928844288/s…

Jövő héten, július elsején jelenik meg a Vaják-sorozat következő kötete, a Tűzkeresztség!
https://www.gabo.hu/hu/fantasysci-fi/2727-andrzej-sapko…

Kapcsolódó könyvek: Andrzej Sapkowski: Az utolsó kívánság · Andrzej Sapkowski: A végzet kardja · Andrzej Sapkowski: Tündevér · Andrzej Sapkowski: Tűzkeresztség · Andrzej Sapkowski: Viharidő

Andrzej Sapkowski: Az utolsó kívánság
Andrzej Sapkowski: A végzet kardja
Andrzej Sapkowski: Tündevér
Andrzej Sapkowski: Tűzkeresztség
Andrzej Sapkowski: Viharidő

Kapcsolódó alkotók: Andrzej Sapkowski

>!
Gabo_SFF KU
Pályázatok

Idén is kiírtuk a pályázatunkat, amiben keressük az izgalmas, egyedi, erős magyar sci-fi és fantasynovellákat. Már eddig is szép számmal érkeztek pályamunkák, de július 5-ig még bárkinek van esélye elküldeni nekünk a novelláját.

Az elbírálás az idei évben is anonim, vagyis nem a szerkesztői e-mailcímre kérjük a pályamunkákat, hanem az info@gabo.hu címre. Kollégánk, aki nem vesz részt az értékelésben, nyilvántartást vezet a pályázók adatairól, és az elbírálást végző szerkesztőknek már csak a pőre, névtelen novellákat fogja továbbküldeni.

Amennyiben a pályázat elbírálásakor a szerkesztők nem találnak elég novellát, hogy megtöltsenek egy kötetet, utólag pályázaton kívül íródott műveket is beleválogatnak az antológiába.

Minden további információt megtaláltok a blogunkon:
https://gabosff.blog.hu/2020/04/29/az_ev_magyar_science…

Kapcsolódó könyvek: Kleinheincz Csilla – Roboz Gábor (szerk.): Az év magyar science fiction és fantasynovellái 2018 · Kleinheincz Csilla – Roboz Gábor (szerk.): Az év magyar science fiction és fantasynovellái 2019

Kleinheincz Csilla – Roboz Gábor (szerk.): Az év magyar science fiction és fantasynovellái 2018
Kleinheincz Csilla – Roboz Gábor (szerk.): Az év magyar science fiction és fantasynovellái 2019
2 hozzászólás
>!
Gabo_SFF KU
Fantasy

Nyáron egy új fantasytrilógiába kezdünk. Kiadónk olvasói számára nem lesz ismeretlen Nora Roberts neve, aki eddig főként a romantikus történeteiről volt ismert. A Kiválasztott Krónikája-trilógiával azonban bebizonyítja, hogy ugyanilyen magabiztossággal mozog a fantasy világában is.
Az első kötetet, a Napfogyatkozást a szerzőnőt korábban is fordító Tóth Gizella ültette át magyarra, a kötet pedig 30% kedvezménnyel előrendelhető a webshopunkon:
https://www.gabo.hu/hu/fantasysci-fi/2734-nora-roberts-…

Fülszöveg:

„Az olyan klasszikus világvége-regényekhez mérhető, mint Stephen King Végítélete.” – New York Times Review of Books

Ahogy a világunk véget ér, egy új világ kezdődik.

Egyetlen csepp vérrel mindörökre eltűnik a régi világ. A helyén pedig valami különleges veszi kezdetét…

A Végzetnek nevezik – halálos járvány veszi kezdetét egy szilveszteri éjjelen Skóciában. Sem a vírus, sem a terjedése nem szokványos, és miközben milliárdok betegszenek meg és esnek a kór áldozatául, a túlélők némelyikében különös, váratlan képességek ébrednek fel.
Lana, a New York-i séf, puszta akaratával mozgatni képes bármit. Fred fényt gyújt a sötétségben. Jonah, a mentős, látja azok jövőjét, akiket megérint. Katie pedig, aki ikreket szült, úgy sejti, az új élettel együtt a mágiát is elhozta a világba.
A Végzet azonban mindenkire másként hat. A fény mellett sötét és rémisztő mágia is erőre kap. Miközben a hatóságok az immunisakat és a bűbájosokat keresik, hogy vizsgálatokat végezzenek el rajtuk, Lana, Katie és a többiek elmenekülnek New Yorkból, hogy biztonságos menedéket keressenek. A régi világ letűnt, és új korszak kezdődik.

NORA ROBERTS, A VILÁGHÍRŰ BESTSELLERSZERZŐ ÚJ REGÉNYE
A REMÉNY ÉS VESZÉLY, KÁOSZ ÉS MÁGIA NAGYSZABÁSÚ KRÓNIKÁJA.

Kapcsolódó könyvek: Nora Roberts: Year One · Nora Roberts: Napfogyatkozás

Nora Roberts: Year One
Nora Roberts: Napfogyatkozás

Kapcsolódó alkotók: Nora Roberts

29 hozzászólás
>!
Gabo_SFF KU
Fantasy

Hatalmas öröm és büszkeség számunkra, hogy az @SFF_Vektor zsűrije Moskát Anita: Irha és bőr című könyvét választotta Az Év Fantasy Könyvének 2019-ben!

Gratulálunk Anitának!

Az SFF Vektor zsűrijének laudációjából: „Ha szeretnéd megismerni a kortárs fantasztikus irodalmat, Moskát Anita regényeinél kezdd. Nemcsak azok számára kötelező olvasmány minden könyve, akik úgy gondolják, hogy egy fantasybe kötelezően szükséges kard és sárkány, de azoknak is, akik kételkednek abban, hogy fantasyregényben lehet komoly, érett hanggal és magasirodalmi minőséggel találkozni.”
https://sffvektor.hu/2020/06/16/az-ev-fantasy-konyve-2019-ben/

Kapcsolódó könyvek: Moskát Anita: Irha és bőr

Moskát Anita: Irha és bőr

Kapcsolódó alkotók: Moskát Anita

2 hozzászólás
Hirdetés
>!
Gabo_SFF KU
Fantasy

A világhírű fantasysorozat tovább folytatódik! Július 1-én jelenik meg a Vaják 5. kötete, a Tűzkeresztség.
A honlapunkon már 30%-os kedvezménnyel előrendelhető:
https://www.gabo.hu/hu/fantasysci-fi/2727-andrzej-sapko…

Fülszöveg:

A varázslógyűlést ért támadásban Geralt súlyosan megsérült. A vaják feladata, hogy védje az ártatlanokat és megsegítse a szükségben azokat, akiket nagy hatalmú és veszedelmes szörnyek fenyegetnek. Most azonban sötétség borult a világra, és Ciri, Cintra trónjának várományosa, eltűnt – egy pletyka szerint a niflgaardi udvarban készül az esküvőjére. Geraltnak nincs választása: sérülései ellenére útnak kell indulnia, hogy megmentse a lányt.

Andrzej Sapkowski 1948-ban született Lengyelországban. Hazája egyik leghíresebb és legsikeresebb szerzőjének számít. A World Fantasy Életműdíjjal kitüntetett szerző Vaják-sorozatával nemzetközi sikert aratott, könyvei alapján képregények és számítógépes játékok is készültek, 2019-ben pedig a Netflix forgatott belőlük sorozatot Henry Cavill főszereplésével

Kapcsolódó könyvek: Andrzej Sapkowski: Tűzkeresztség

Andrzej Sapkowski: Tűzkeresztség

Kapcsolódó alkotók: Andrzej Sapkowski

13 hozzászólás
>!
Gabo_SFF KU

Megjelent Jack Campbell Az elveszett flotta-sorozatának negyedik része, a Vitéz. A regény csak elektronikus formában érhető el a DiBook oldalán:
https://www.dibook.hu/konyv/Vitez

Fülszöveg:
A szövetségi flotta John „Black Jack” Geary parancsnoksága alatt folytatja veszélyes útját a Szindikátus Világok területén keresztül. Geary számos kockázatos döntést hozott már a menekülés során, de amikor visszaküldi hajóit a Lakota-rendszerbe, ahol korábban majdnem megsemmisítették őket a szindikátusiak, a tisztjei megkérdőjelezik elméje épségét. A kétségbeesett húzás talán időt nyer nekik, ám miközben a parancsnok igyekszik egy lépéssel az ellenség előtt járni, a flottán belül is összeesküvők fenyegetik, akik legszívesebben leváltanák. Geary azonban tudja, hogy egységesnek kell maradniuk, különben a szindikátusiak széttépik őket… és hogy az emberi világok határán túl talán egy másik ellenfél is készülődik…

Kapcsolódó könyvek: Jack Campbell: Vitéz

Jack Campbell: Vitéz
>!
Gabo_SFF KU
Könyvhét

Bár idén a Könyvhét is elmarad, mi mégis készültünk: a DiBook oldalán egy hétig ingyen letölthetitek Kleinheincz Csilla kisregényét, a Sárkányfit, ami eredetileg az Ezüstkézben jelent meg:
https://www.dibook.hu/konyv/Sarkanyfi

Emellett egy könyvheti akció keretében a két, magyar szerzős antológiánk 25%-os kedvezményesen vásárolható meg elektronikus formában:
https://www.dibook.hu/konyv/Az_ev_magyar_science_fictio…
https://www.dibook.hu/konyv/Az_ev_magyar_science_fictio…

Kapcsolódó könyvek: Kleinheincz Csilla – Roboz Gábor (szerk.): Az év magyar science fiction és fantasynovellái 2018 · Kleinheincz Csilla – Roboz Gábor (szerk.): Az év magyar science fiction és fantasynovellái 2019 · Kleinheincz Csilla: Sárkányfi

Kleinheincz Csilla – Roboz Gábor (szerk.): Az év magyar science fiction és fantasynovellái 2018
Kleinheincz Csilla – Roboz Gábor (szerk.): Az év magyar science fiction és fantasynovellái 2019
Kleinheincz Csilla: Sárkányfi

Kapcsolódó alkotók: Kleinheincz Csilla

2 hozzászólás
>!
Gabo_SFF KU
Sci-fi

Június 2-án, azaz jövő kedden megjelenik Jack Campbell Elveszett flotta-sorozatának negyedik része, a Vitéz – kizárólag elektronikus formában. A könyv a DiBook oldalán lesz megvásárolható.
Sajnos a sorozat nem váltotta be a hozzá fűzött reményeinket. Tudtuk, hogy rizikós ilyen hosszú sorozatba kezdeni itthon, és ma már sok mindent másként csinálnánk. Viszont a tényekkel nem lehet vitatkozni, az Elveszett flotta kiadását be kell szüntetnünk a negyedik kötettel. Ráadásul a koronavírus járvány okozta gazdasági helyzet miatt a Vitézt végül csak elektronikusan tudjuk megjelentetni. Nem így terveztük, de így legalább át tudjuk adni a kötetet a magyar olvasóknak.

Fülszöveg:
A szövetségi flotta John „Black Jack” Geary parancsnoksága alatt folytatja veszélyes útját a Szindikátus Világok területén keresztül. Geary számos kockázatos döntést hozott már a menekülés során, de amikor visszaküldi hajóit a Lakota-rendszerbe, ahol korábban majdnem megsemmisítették őket a szindikátusiak, a tisztjei megkérdőjelezik elméje épségét. A kétségbeesett húzás talán időt nyer nekik, ám miközben a parancsnok igyekszik egy lépéssel az ellenség előtt járni, a flottán belül is összeesküvők fenyegetik, akik legszívesebben leváltanák. Geary azonban tudja, hogy egységesnek kell maradniuk, különben a szindikátusiak széttépik őket… és hogy az emberi világok határán túl talán egy másik ellenfél is készülődik…

Kapcsolódó könyvek: Jack Campbell: Vitéz

Jack Campbell: Vitéz

Kapcsolódó alkotók: Jack Campbell

18 hozzászólás