fonixkonyvmuhely  KU Főnix Könyvműhely


Kiadói sorozatok

Főnix Nova · Főnix Astra · Összes sorozat »

Könyvek 196

Imre Viktória Anna: A káoszittas doktor
Benyák Zoltán: Féktelen történet
R. J. Hendon: Médák
Gabriella Eld: A lányok titkos élete
Kiran Millwood Hargrave: Tinta és Csillagfény
Silvia Moreno-Garcia: Mexican Gothic – Mexikói rémtörténet
Will McIntosh: Zuhanó
Hinda Vichi: Láthatatlanok
P. Djèlí Clark: A fekete isten dobjai
Django Wexler: A pokoli zászlóalj

Karcok 336

fonixkonyvmuhely KU>!

ÚJRA KÖNYVHÉT!
Csütörtöktől vasárnapig mindenkit szeretettel várunk a Duna korzón, a 29-es standnál.
A 20 %-os általános kedvezmény mellett extra meglepetéscsomagokkal, 800 Ft egységáras ládavásárral, valamint jó néhány dedikálással várunk mindenkit.

fonixkonyvmuhely KU>!
Megjelenésre várva

A Könyvhéten a fiatalabb korosztálynak is kedveskedünk Kiran Millwood Hargrave bemutatkozó ifjúsági regényével. A Tinta és csillagfény (The Girl of Ink and Stars) 2016-ban jelent meg, és a következő évben számos brit irodalmi díjat elnyert – valamint a Financial Times is az év könyvének választotta.
Ha szereted Philip Pullman, Frances Hardinge és Katherine Rundell könyveit, akkor ezt a varázslatos történetet is imádni fogod – mi már a borítójába beleszerettünk, ezért úgy döntöttünk, nem is változtatunk rajta semmit, hanem az eredetivel hozzuk ki magyarul.

Kapcsolódó könyvek: Kiran Millwood Hargrave: The Girl of Ink & Stars · Kiran Millwood Hargrave: Tinta és Csillagfény

Kiran Millwood Hargrave: The Girl of Ink & Stars
Kiran Millwood Hargrave: Tinta és Csillagfény

Kapcsolódó alkotók: Kiran Millwood Hargrave

fonixkonyvmuhely KU>!
Megjelenésre várva

Silvia Moreno-Garciától már a Jádeisten, árnyistent is imádtuk, és büszkék vagyunk rá, hogy nálunk jelenik meg az idei Locus-díj győztese horror kategóriában! A regény elnyerte a 2021-es World Fantasy-díjat, a Goodreads tavalyi közönségdíját horror műfajban, jelölték a 2020-as Nebula-díjra is… valamint sorozatot is terveznek belőle a Hulunál.

Kapcsolódó könyvek: Silvia Moreno-Garcia: Mexican Gothic – Mexikói rémtörténet

Silvia Moreno-Garcia: Mexican Gothic – Mexikói rémtörténet

Kapcsolódó alkotók: Silvia Moreno-Garcia

12 hozzászólás
fonixkonyvmuhely KU>!

„Úgy tűnik, mintha az emberiség egyre több utat dolgozna ki az önmegsemmisítés felé…”
Interjú készült a Zuhanó Hugo-díjas szerzőjével.
https://www.scifi.hu/2021/06/02/interju-will-mcintosh/

Kapcsolódó könyvek: Will McIntosh: Zuhanó

Will McIntosh: Zuhanó

Kapcsolódó alkotók: Will McIntosh

fonixkonyvmuhely KU>!
Megjelenésre várva

Will McIntosh
ZUHANÓ

Tervezett megjelenés: 2021. május 13

A valóság széthullott, a földgolyóból csupán a végtelen égen lebegő szigetek maradtak. Senki sem emlékszik semmire – önmagára, a barátaira vagy a családtagjaira sem.
Egy férfi összefüggéstelen nyomokat talál a zsebében: egy fényképet saját magáról egy ismeretlen nővel, egy ejtőernyős játék katonát és egy rejtélyes ábrát, melyet a tulajdon vérével rajzolt. Megszállott nyomozásba kezd, miközben próbál életben maradni ezen a kegyetlen világon, ahol élet-halál harc dúl a még meglévő, csekély forrásokért.
* * *
Peter Sandoval épp egy eget rengető felfedezés előtt áll, amely mérföldkő lehet a gyógyászatban. Az ő és tudóstársai munkája fontosabb, mint bármikor: a világ forrong, a konfliktusok során egyre nagyobb teret nyer a biológiai hadviselés, új, rémisztő betegségeket teremtve. Azonban lehet, hogy már így is elkéstek, és az emberiség menthetetlenül a végzetébe rohan…

„A Zuhanó annyira izgalmas, friss és eredeti, amennyire csak lehet. És mennyire fordulatos! Nem tudom eléggé ajánlani.” – New York Journal of Books

„Kivételesen egyedi könyv az apokalipszisről.” – Portland Book Review

„Bármilyen régi klasszikus volt vagy nem volt hatással McIntoshra, végtelenül modern SF-regényt írt, tele vakmerő ötletekkel, régi vágású akcióval és olyan karakterekkel, akiknek őszintén drukkolunk. Az olvasó készüljön fel rá, hogy hatalmasat zuhanva ismeretlen területre pottyan!” – Locus

„McIntosh izgalmas, lenyűgöző SF-thrillert alkotott.” – Booklist

„A Zuhanó egy futurisztikus science-fiction rejtélyekkel, intrikával, romantikával, világháborúval, biológiai hadviseléssel és csúcstechnológiával a kedvelhető karakterek mellett, akik gyakran döntenek inkább ösztönösen, mintsem logikusan.” – Shelf Awareness

1 hozzászólás
fonixkonyvmuhely KU>!

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

RENDELHETŐ!
https://fonixkonyv.hu/termek/lathatatlanok/

Hinda Vichi
LÁTHATATLANOK

Az álmos kisváros, Deedtown életét különös látogatók forgatják fel. Az idegenek érkezése már önmagában elég lenne, hogy páratlan izgalmat okozzon a helyi pletykás hölgyeknek, ám egyre inkább úgy tűnik, korántsem hétköznapi turistákról van szó.
Minden egy viharos éjszakán kezdődik, amikor egy ismeretlen, furcsa külsejű kislány bukkan fel – és amilyen hamar megjelenik, olyan hamar kámforrá is válik. A helyi seriff, Jeff ered a látszólag magányosan kószáló gyerek nyomába, nem pusztán a lakosok bejelentései folytán: Tania, a seriff szívének kedves, jólelkű pincérlány, aki szüleik halála óta maga neveli két öccsét, ugyancsak összefut a furcsa kis idegennel, és aggódik a sorsa miatt. Ráadásul ezt a kislányt mások is keresik; egyre több, korábban sosem látott, érdekes külsejű és viselkedésű figura kószál Deedtownban: egy „indián”, aki mintha a semmiből jönne, majd hirtelen köddé válna; egy habókos pár nem mindennapi öltözékben; egy szürke ruhás, nyájas úriember; egy professzor és csetlő-botló titkárnője… És csaknem mind a gyerek, Ishtar felől érdeklődnek.
Miközben Jeff és Tania igyekeznek megbirkózni az egyre kuszább és hihetetlenebb történettel, csak egyvalamiben lehetnek biztosak: a kislány veszélyben van, és meg kell védeniük. Az is mindinkább világossá válik, hogy a tét nem pusztán a gyermek élete – világok sorsa múlhat rajta, ki kaparintja meg Ishtart. Ebben a küzdelemben pedig a felnőttek eszközei kevésnek bizonyulhatnak, így Tania két öccse is belekeveredik a veszélyes játszmába…

Kapcsolódó könyvek: Hinda Vichi: Láthatatlanok

Hinda Vichi: Láthatatlanok
1 hozzászólás
fonixkonyvmuhely KU>!
Megjelenésre várva

„Clark mesterien újraírja a történelmet ebben a polgárháborús fantasyben. Izgalmasan eredeti története lenyűgözi az alternatív történelem rajongóit.” – Publishers Weekly

P. Djèlí Clark
A FEKETE ISTEN DOBJAI

Tervezett megjelenés: március 11.

Az amerikai polgárháborúban Észak és Dél közé szorult, alternatív New Orleansban egy Kúszó becenevű lány szeretne elszabadulni a talajtól, szó szerint. Hogy feljusson az Éjféli Rabló fedélzetére, Kúszó megpróbálja elnyerni a léghajó kapitányának bizalmát: titkos információt kínál neki egy tudósról és borzalmas fegyveréről, amit mindenki a fekete isten dobjaiként emleget.
Kúszó saját titkot is őriz: Oya, a szelek és viharok afrikai istennője beszél hozzá, azonban a szándékai nem egyértelműek. A fiatal lány hamarosan veszélyes küldetésre indul az Éjféli Rabló legénységének tagjaival, hogy megakadályozzák a fekete isten dobjainak bevetését, ami elsöpörné egész New Orleanst.

„Feszes mozaiktörténet légi kalózokkal Haitiről, egy ravasz lánnyal és az ősi istenek mágiájával keverve. Elbűvölő és fantasztikus.” – Scott Westerfeld, a New York Times bestsellerlistás szerzője

Kapcsolódó könyvek: P. Djèlí Clark: A fekete isten dobjai

P. Djèlí Clark: A fekete isten dobjai
2 hozzászólás
fonixkonyvmuhely KU>!
Megjelenésre várva

A Goodreads Choice horror kategóriájának győztese a Jádeisten, Árnyisten szerzőjének, Silvia Moreno-Garcianak új regénye, melynek magyar kiadása jövő tavasszal várható a Főnix Astra jóvoltából.
http://file770.com/goodreads-choice-awards-2020-winners/…

Kapcsolódó könyvek: Silvia Moreno-Garcia: Mexican Gothic

Silvia Moreno-Garcia: Mexican Gothic

Kapcsolódó alkotók: Silvia Moreno-Garcia

14 hozzászólás
fonixkonyvmuhely KU>!
Megjelenésre várva

Gabriella Eld
HÚSEVŐK KETRECE
Legendák a Bagolyvárosból

Megjelenés: november 30.

Alaska Jones sosem hitte, hogy ez vele is megtörténhet.
Most meg itt ül megkötözve egy Adottságkereskedő lakásán, és várja, hogy eladják, mint egy darab húst.
London és Oliver Green veszélyesek; Igornál és Kasjánál ezt senki se tudja jobban az egész Impériumban. Az adottságuk ellen mit sem ér egy élő tükörkép vagy egy másodpercnyi jövőbe látás, ráadásul a törvény keze közül is mindig kicsúsznak.
Amikor az Adottságkereskedők betoppannak a tetoválószalonba, és elviszik Alaskát, Igor tudja, hogy még az életénél is többet kockáztat, ha ki akarja szabadítani őt. Meg kell küzdenie a nővérével, a régi szerelmével, azokkal a veszélyes titkokkal, amiket sose mondott el senkinek, és egy olyan Adottsághasználóval, aki mellett labdába se rúghat.
Még mielőtt egyetlen barátját pénzzé tennék a negyvenegyes kerület legmélyén.

Kapcsolódó könyvek: Gabriella Eld: Húsevők ketrece

Gabriella Eld: Húsevők ketrece

Kapcsolódó alkotók: Gabriella Eld

3 hozzászólás