fekiyeti79  P 130Kedvenc könyvek 53

Steve Perry: Idegenek a Földön
Alan Dean Foster: A nyolcadik utas a halál
Alan Dean Foster: A bolygó neve: Halál
Andy Weir: A marsi
Harrison Fawcett: Katedrális
George Lucas: Csillagok háborúja
J. R. R. Tolkien: A Gyűrűk Ura
J. R. R. Tolkien: A hobbit
J. Goldenlane: Isteni balhé
Jamie McGuire: Red Hill
Rejtő Jenő (P. Howard): Az elveszett cirkáló
A. M. Aranth: Oculus

Kedvenc sorozatok: A Vasdruida Krónikái, A vége után, A Végzet Ereklyéi, Alien-trilógia, Aliens, Aliens, Aliens versus Predator, Aliens versus Predator, Ammerúnia, Bane krónikák, Borbíró Borbála, Calderon, Dampyr: A Sötétség Gyermeke, Darth Bane, Dragonero, Erdőhold, Gyarmatbirodalom, Halálosztó 2029, Halálzóna-tetralógia, Hannibal, Időutazás-duológia, Napnak fénye-ciklus, Pokoli szerkezetek, Predator, Predator, Részlegesek, Sárkánydárda krónikák, Terminator, Thrawn-trilógia, Történetek az Árnyvadász Akadémiáról, Tűz és kő, Útvesztő, Warhammer: Sötétpenge Malus, Wayward Pines-trilógia, Winie Langton történetek, X-szárnyúak

Kedvenc alkotók: A. M. Aranth, Alan Dean Foster, Arthur C. Clarke, Brandon Hackett, Gaura Ágnes, Harrison Fawcett, J. Goldenlane, J. R. R. Tolkien, Kevin Hearne, Margaret Weis, Nick Cutter, On Sai, Stefano Vietti, Timothy Zahn, Tracy Hickman, Vavyan Fable

Kedvenc kiadók: Agave Könyvek, Delta Vision, Fumax, GooBo, Könyvmolyképző, Metropolis Media, Szukits

Hirdetés

Aktuális olvasmányok

S. D. Perry: Resident Evil – Zero Hour
Soren Ward: Leceai játszma
>!
2019. február 7., 17:50

Nemes István inspirálta spoiler, önszorgalomból elkövetett önképzés/önfejlesztés… :)

8 hozzászólás
>!
2019. március 18., 17:21
>!
Cherubion, 2008
408 oldal · ISBN: 9789639566750
2 hozzászólás
Hirdetés

Utolsó karc

>!
fekiyeti79 P
Fantasy

Gazdasági ismeretek Soren Ward – módra
avagy tizenhárom fizetőeszköz Ammerúniából

Helyszín: Lecea, Aréna
Esemény: Íjászverseny
Versenyszám: Érmelövészet

    A tizenhárom érmét felhelyezték az állványra. (…)
    A tizenhárom pénzdarab különböző nagyságú és eltérő értékű volt. (…) A versenyzőknek fejenként öt lövésük volt, és az győzött, aki ezzel az öt próbálkozással gazdálkodva több érmét szedett le. Azonos számú találatnál az érmék összeadott értéke döntött, (…)
    A legértékesebb érme a rhodini gyémántforint*. Ám az eltalálása a legedzettebb mesterlövésznek is okozhatott gondot. Alig verték nagyobbra egy felnőtt férfi körménél, értékét a közepében elhelyezett apró gyémántszilánk adta. Ráadásul a rhodini gyémántforintot, hacsak nem vette a kezébe az ember, alig lehetett megkülönböztetni a hasonló méretű pénzektől, az értékét tekintve hitvány niivei rézgarastól és a leceai szegénynegyedekben forgó leceai réztől. Így aztán nem csak a lövés járt kockázattal, de maga a találat is. Nagyon könnyű volt összetéveszteni a ritka kincset a vacak rézpénzzel.
    A „sor”, vagyis a legértékesebb ötös két leceai pénzzel kezdődött, az első kard által veretett leceai arannyal és a kereskedőházak pénzével, a leceai ezüstmárkával. A rhodini arany, az oldalán Halcon képével is sokat ért, akárcsak a bahrudzsai aranypénz és a shalakorszi ezüst. Aki ezt az ötöt eltalálta, joggal remélhette, hogy továbblép ellenlábasán. A galpuri dukát, a homokkirályok pénze is hasonlóképpen értékes volt, de a többség óvakodott rálőni, mert úgy tartották, balszerencsét hoz. A közvélekedés szerint minden egyes galpuri érméhez, ami Leceába kerül, valakinek a szerencsétlensége kötődik. (…)
    Látványosan elkülönült a kerek érméktől a háromszög alakú bakrai dénár és a csendesi ezüstrombusz. A kaminguri kún csak zavarni volt jó; bárki befoghatta, összekeverve a többivel, de Leceában senki sem fogadta volna el fizetőeszközként. A méretét tekintve legnagyobb érme a honori nyargalók vaspénze volt, ezt akár kezdők is eltalálhatták. Nem ért semmit, de akinek csak egy találat kellett, függetlenül az értékétől, annak jól jött, ha még az állványon állt.

*ami annyit ért önmagában, mint az összes többi érme.

#Részletek Soren Ward: Leceai játszma című regényéből

##A fenti kép csak illusztráció

Kapcsolódó könyvek: Soren Ward: Leceai játszma

Soren Ward: Leceai játszma

Kapcsolódó alkotók: Soren Ward

1 hozzászólás