FairyDust P 23Aktuális olvasmányok

Claire Douglas: The Couple at No. 9
Lucinda Berry: When She Returned
Alice Feeney: Daisy Darker
Nick Roberts: The Exorcist's House
>!
2022. szeptember 28., 17:12
>!
Penguin, London, 2021
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781405943406
>!
2022. szeptember 28., 17:11
>!
Thomas & Mercer, Seattle, 2019
294 oldal · ASIN: B07MQRYBKP
>!
2022. szeptember 28., 17:10
>!
Flatiron Books, New York, 2022
352 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781250843937
>!
2022. szeptember 21., 13:12
>!
288 oldal · ASIN: B09YVRPXC3


Kiemelt karc

FairyDust P>!
OFF-topic

Ez a karc nagyon nyilvánvaló dolgokat fog tartalmazni. Azért írom, mert szükségem van arra hogy leírjam, és talán más is van olyan helyzetben, hogy kellenek neki ezek a megerősítések.

Kezdem észlelni magamon, hogy megint olvasási válság közeleg. Tök jó, hogy felismertem, és ahelyett hogy küzdenék ellene inkább elfogadom, hogy teljesen rendben van az, ha az ember nem akar olvasni. Attól még könyvmoly vagyok, attól még imádom a könyveket.

Volt egy kijelölt TBR-om a hónapra. Valószínűleg nem teljesítem. Ez is teljesen rendben van. Az olvasás egy hobbi, nem pedig munka.

Nálam van a könyvtárból horribilis mennyiségű könyv. Olvasatlanul fogom őket visszavinni. És? Nem történik semmi. Ha kedvem támad a jövőben hozzájuk, majd újra elhozom. Ezzel sincs semmi baj.

Vannak megkezdett olvasmányaim, amikhez nincs hangulatom. Félbe fogom őket hagyni. Nem örökre, csak amíg meg nem változik a közérzetem. Ez is rendben van.

Nem viccelek ha azt mondom, hogy fél naponta változik a hangulatom, és nehéz lekövetni ezt könyvek terén. Nem baj, majd elmúlik.

Elkezdtem valamit magyarul, fizikai példányban, de meggondoltam magam és most angolul akarom olvasni digitális formában. Teljesen az ellentéte, de lekövetem, mert megtehetem és meg is engedem magamnak.

Olvasom… olvasom a könyvet, de egyszerűen nem tetszik! Félbe akarom hagyni, de bűntudatom van, hogy már x oldalt beleinvesztáltam. Belső feszültségem lesz, mert két ellentétes érzelem van bennem. Hiszek az ösztönömnek, és félbehagyom. Teljesen okés, ha nem tetszik egy könyv és az is rendben van ha ezt csak olvasás közben ismerem fel. Könyveket mindig el lehet adni/ajándékozni, vissza lehet vinni a könyvtárba. Az időnket viszont nem kapjuk vissza. Miért tölteném olyan könyv társaságában, amit nem élvezek?

Sokkal jobban érzem magam. :D Bocsi a nagyon offos karc miatt, ennél jobb zónát nem találtam neki.

20 hozzászólás

Kedvenc könyvek 21

Colleen Hoover: Verity (angol)
Chris Carter: A keresztes gyilkos
Chris Carter: One by One
Chris Carter: An Evil Mind
Patrick Ness – Siobhan Dowd: A Monster Calls
Andy Weir: A marsi
Emma Scott: Full Tilt
Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek
Colleen Hoover: It Ends with Us – Velünk véget ér
Colleen Hoover: November 9 (angol)
Tracey Garvis Graves: Kötelék
Walt Disney – The Lion King

Kedvenc sorozatok: Arc of a Scythe, Full Tilt, Gombnyomásra, Hatalom, Időtlen szerelem, John Cleaver, Percy Jackson and the Olympians, Robert Hunter

Kedvenc szereplők: Albus Dumbledore, Becky Dwyer, Brian Oliver (Cinder), Daemon Black, Dean Holder, Dee Black, Ellamara Valentina Rodriguez, Felmayer Dávid (Dave), Garrett Graham, George McDermott, Hangay Emília (Mili), Hannah Wells, Harry Potter, Hermione Granger, Ike McDermott, John Wayne Cleaver, Katy Swartz, Liam Blackwood, Linden Sky Davis, Magnus Bane, Mark Watney, Mia Hall, Mia Milton, Mia Thermopolis, Michael Moscovitz, Nick Mattock, Perselus Piton, Robert Hunter, Sage, Sophie Mercer, Szatmáry Kinga, Thomas James 'T.J.' Callahan, Újvári Hanna, Winie Langton

Kedvenc alkotók: Andy Weir, Böszörményi Gyula, Chris Carter, Colleen Hoover, Dan Wells, Donato Carrisi, Emma Scott, George Orwell, Jennifer A. Nielsen, Leiner Laura, Neal Shusterman, Patrick Ness, Rick Riordan, Sophie Kinsella, Stephen Hawking, Vivien Holloway


Olvasott könyvek idén
57
Olvasott oldalak idén
20717

Utolsó karc

FairyDust P>!
Muti, mit olvasol!

Végre egy könyv ami emlékeztet az egyik kedvenc filmemre a Knives out-ra. :D Nagyon jó! :)

Kapcsolódó könyvek: Alice Feeney: Daisy Darker

Alice Feeney: Daisy Darker
2 hozzászólás