Európa_Könyvkiadó  KU Európa


Könyvek 10869

Jörg Baberowski: Az erőszak terei
Tilmann Lahme: A Mannok
Szöllősi Mátyás: Simon Péter
Brunhilde Pomsel – Thore D. Hansen: Goebbels titkárnője voltam
Giorgio Bassani: Az aranykeretes szemüveg
Borisz Akunyin: A Víz bolygó
Stephen King – Owen King: Csipkerózsikák
Alice Walker: Bíborszín
Marlen Haushofer: A fal
Åsa Larsson – Ingela Korsell: A Sellőlény

Utolsó karc

>!
Európa_Könyvkiadó KU
Megjelenésre várva

ELŐRENDELHETŐ!

Szöllősi Mátyás: Simon Péter

„…a vágyban már eleve ott a büntetés is.”

A Simon Péter a fiú regénye. Az ő küldetése, útja, kálváriája. Egy harminchárom éves férfié, aki élete fordulópontján számot vet minden gondolatával, szavával, cselekedetével és mulasztásával.
Simon diakónus. A feleségét elvesztette, a szülei rég különváltak. Egy napon betegen és rozogán felbukkan évek óta nem látott apja, és „meggyónja” Simonnak, hogy annak idején egy házasságon kívüli, titkos kapcsolatából született egy másik fia is.
A Váltóáram című kötet utolsó novellájának ebből az alaphelyzetéből kiindulva Szöllősi Mátyás olyan hosszú útra bocsátja hősét, hogy azt a regényidő egyetlen napja alatt lehetetlen bejárni. Ahhoz egy emberöltő tapasztalata is kevés. Mert nem ismerjük, nem értjük, sokszor nem tiszteljük és nem szeretjük egymást – sőt néha még magunkat sem. Holott ha ezen változtatni akarunk, ha meg akarjuk váltani a világot, előbb nekünk magunknak kell megváltoznunk.

A Simon Péter nyitott mű, sok szabadságot enged az olvasónak. Egyedi, erőteljes szólam a kortárs magyar irodalom polifóniájában.

Szöllősi Mátyás (Budapest, 1984) – Íróként mindhárom műnemben alkot. Váltóáram című könyvével 2017-ben elnyerte a legjobb első prózakötetért járó Margó-díjat. Fotóriporterként elsősorban a portré műfaja és a dokumentarista ábrázolás áll hozzá közel.

A Simon Péter című regényt itt tudjátok előrendelni: https://europakiado.hu/konyv/757346/simon-peter/

Kapcsolódó alkotók: Szöllősi Mátyás


Utolsó kihívás

Még nincsen kihívás.


Következő esemény

Még nincsen következő esemény.