Európa_Könyvkiadó  KU Európa


Kiadói sorozatok

A Világirodalom Remekei · Kapszula Könyvtár · Népek meséi · Európa Diákkönyvtár · Európa Diákkönyvtár · Mérleg · Agatha Christie – „keretes” könyvek · Lyra Mundi · Európa Diákkönyvtár · Fekete Könyvek · Összes sorozat »

Könyvek 7518

Constantino D'Orazio: Nővérek és démonok
Edith Bruck: Az elveszett kenyér
James Essinger: Ada algoritmusa
Stephen King: Billy Summers
Johan Stenebo: Mr IKEA
Alexander Starritt: Mi, németek
Åsa Larsson – Ingela Korsell: A fehér sárkánykígyó
Martin Himler: Amerikai lettem
John Baker – Nick Place: Sztálin borospincéje
Vay Blanka: Saját ketrec

Karcok 306

Európa_Könyvkiadó KU>!

ÚJ CSAPATTAGOT KERESÜNK!

Az Európa Könyvkiadó általános ügyintéző-gépkocsivezető munkatársat keres.

Feladatok:
– Budapest területén könyvek kiszállítása, mozgatása (könnyű fizikai munka), egyeztetés a partnerekkel
– nyilvántartások kezelése
– könyvek összekészítése, csomagolás, postázások ügyintézése
– iroda működésével és gépkocsi karbantartásával kapcsolatos egyéb feladatok intézése

Elvárások: (a munkához szükséges)
– precizitás, megbízhatóság, önállóság, rugalmasság
– B kategóriás jogosítvány, autóvezetési tapasztalat
– Excel és Word felhasználói szintű ismerete

Munkavégzés helye Budapesten, a XIV. kerületben található, kiszámítható, hétfőtől péntekig, 8-16.30 óra közötti munkaidővel.

Jelentkezéseket fényképes önéletrajzzal és bérigény megjelölésével a kereskedelem@europakiado.hu címre várjuk, a tárgyba a következőt írd: „ügyintéző”!

Európa_Könyvkiadó KU>!

„Persze a nőként való kezelésemmel kapcsolatban más előjelű élmények is értek. Egy baráti társaságban a konyhában álltam a házigazda mellett, aki lefőzött négy kávét. Magas, egyenes falú üvegpoharak voltak, és össze akartam fogni őket, hogy bevigyem a nappaliba, mire ő szólt, hogy inkább tegyem tálcára, nehogy leejtsem. Pontosabban: rám szólt. Eléggé meglepődtem. A poharak tényleg forrók voltak, de ettől még be tudtam volna vinni őket a szomszéd szobába. Végül is rátettem a nekem átnyújtott, nagyon csúszós tálcára, amiről aztán tényleg majdnem leestek. Ez egy nagyon kedves és értelmes, kifinomult srác volt, mégis az volt az egész határozott érzésem, hogy nem vonta volna senki kétségbe, hogy négy pohár kávé szomszéd szobába való átszállításáról férfiként tudok egyedül is felelős döntést hozni. Aki ilyet tett volna, feltűnően faragatlan fickó lehetett volna csak, szemben ezzel, aki egy értelmes, kulturált, normális ember volt. Aki most magától értetődően vonta meg tőlem a bizalmat, és adta ki, hogy miként végezzem el a műveletet. Amire én zavarba jöttem, elhittem, hogy nem tudom megcsinálni, és még a „biztonságosnak” mondott módszerrel is majd elejtettem a négy kávét. Ez már „az”?
A nők ezernyi hasonló élményt szenvednek el, ami nagyban hozzájárul ahhoz, hogy „nem tudnak” parkolni, és bár a mosógépet csak ők tudják kezelni, a férfiasnak tekintett eszközökkel „segítségre” szorulnak. Egy transz nő naplójában olvastam, hogy átalakulásának előrehaladásával minél inkább alkalmatlannak tartotta a környezete olyan dolgokra, amiket korábban nyilvánvalóan jól csinált (klasszikus példa: parkolás), annál kevésbé csinálta ezeket jól. Ilyen gyorsan és hatékonyan be lehetett tolni engem is az ügyetlen szerepébe? Hova tűnt a három évtizedes férfiszocializációm ereje?”

Részlet Vay Blanka Saját ketrecéből a Könyves Magazin oldalán: https://konyvesmagazin.hu/beleolvaso/vay_blanka_europa_…

Kapcsolódó könyvek: Vay Blanka: Saját ketrec

Vay Blanka: Saját ketrec
Európa_Könyvkiadó KU>!

Vay Blanka: Saját ketrec
Könyvbemutató és beszélgetés október 15-én, pénteken 17:45-kor a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár Vásárszínpadán

Résztvevők: Vay Blanka szerző, Gaborják Ádám, a Saját ketrec szerkesztője, Bolba Márta evangélikus lelkész
Moderátor: Karafiáth Orsolya

Szeretettel várunk minden érdeklődőt! Részletekért kövessétek az esemény Facebook-oldalát: https://www.facebook.com/events/1044291709716731

Kapcsolódó könyvek: Vay Blanka: Saját ketrec

Vay Blanka: Saját ketrec
Európa_Könyvkiadó KU>!

„Nem tudok mást, jobbat, mélyebbet, radikálisabbat, politikusabbat és kevésbé politikusabbat mondani, mint hogy legyünk kedvesek egymással, és senki ne baszogasson senkit. Tényleg. Egyszerűen nem engedhetjük meg magunknak.”

Vay Blankának egyetlen rövid, eldöntendő kérdést kellett megválaszolnia 2015 karácsonya előtt, de az egész élete múlt rajta. Pontosabban két élet. Egy korábbi és egy új. A válasz viszont árvízként sodorta el a régit. A Saját ketrec ennek a válasznak a története. Hogy miért dönt úgy egy harminchat éves, házas férfi, hogy feladja kényelmes, privilegizált társadalmi státuszát, és a továbbiakban nőként azonosítja magát, és választja inkább önmagát és az életet.

És közben nagyon sok mindenről mesél ez a kötet: nőkről, férfiakról, férfias nőkről és nőies férfiakról, családról, igazi barátokról, sorstársakról, magányról, feladásról, kudarcokról és kitartásról, álmok megvalósításáról és megvalósulásáról, a test átalakulásáról és egy új megismeréséről, férfiak pillantásairól, nők mosolyáról, zsebes nadrágokról és harisnyákról, első táncokról és első randikról, az ölelés intimitásáról, és mindeközben sokat beszél a nemi szerepekről, a társadalmi elvárásokról, a politikáról, a jogokról, Berlinről, a kisoroszi szigetcsúcsról és a jelenkor Magyarországáról. Ismeretlenül is ismerős történetek ezek.

A Saját ketrec őszinte, bátor, kíméletlen és vicces könyv önmagunk megismeréséről, az elfogadásról és az újjászületésről, arról, hogy mind boldogan akarunk élni.

Kapcsolódó könyvek: Vay Blanka: Saját ketrec

Vay Blanka: Saját ketrec
Európa_Könyvkiadó KU>!

Visszatért az Európa Könyvkiadó zsákbamacska-ajánlata! ✨
Új csomagok! 10 könyv 4999 Ft-ért!*

Hatvan év könyvkiadói munkája egy meglepetéscsomagban!

Klasszikusok, igényes szórakoztató irodalom és könyvújdonságok. A meglepetéscsomagok 10-10 kizárólag az Európa Könyvkiadó gondozásában megjelent könyvet tartalmaznak, változatos műfajokból, régi és új megjelenéseket egyaránt. A számozással megkülönböztetett összeállítások más-más könyveket rejtenek, tartalmukban nincs átfedés, így akkor sem kell tartanod a duplikálástól, ha több dobozt rendelnél!

Rendelési időszak: 05. 31. – 06. 12.
A zsákbamacska csomagokat egységesen 06. 13. után szállítjuk ki.

https://europakiado.hu/hir/europa-konyvkiado-zsakbamacska

* A készlet erejéig. Az ajánlat más kedvezményekkel és kuponajánlatokkal nem vonható össze. A jelenleg elérhető doboztartalmak a korábbi zsákbamacskadobozoktól való teljes különbségét nem tudjuk garantálni, előfordulhat átfedés.

A karc írója kikapcsolta a hozzászólás lehetőségét.

Európa_Könyvkiadó KU>!

Végre kiderült mely borítók voltak a kedvenceitek 2020-ban !
A közel 1 hónap alatt beérkezett szavazatok alapján, a három dobogós kötet:

3. Elif Shafak – A szerelem 40 szabálya
2. Christopher Paolini – Álmok a csillagok közt I-II.
1. Carlos Ruiz Zafón – A Köd Hercege

Köszönjük hogy szavaztatok, és reméljük idén is minél több olyan borítót hozunk majd, ami elnyeri tetszéseteket ! :)

Kapcsolódó könyvek: Elif Shafak: A szerelem 40 szabálya · Carlos Ruiz Zafón: A Köd Hercege · Christopher Paolini: Álmok a csillagok közt I-II.

Elif Shafak: A szerelem 40 szabálya
Carlos Ruiz Zafón: A Köd Hercege
Christopher Paolini: Álmok a csillagok közt I-II.

Kapcsolódó alkotók: Christopher Paolini · Carlos Ruiz Zafón · Elif Shafak

Európa_Könyvkiadó KU>!

William Golding: Látható sötétség

Goldingnak ez a műve tárgyában is titokzatos, sokrétű alkotás. Tekinthetjük kriminek, de korunk látleletének, mi több, kisenciklopédiájának is. Szereplői, helyszínei, cselekményének fordulatai érzékelhetően maiak és érzékelhetően egyetemesek – ezért olyan ismerősek. Matty, a londoni bombázás tüzéből kivetett kisfiú, aki a szeretetet és a szánalmat egy, a világ szemében perverznek számító tanárban leli fel, s felnőttkorában az őt zaklató kérdésekre előbb Bibliájából, majd szellemlényektől vár választ; Sophy és Toni, a gyönyörű külsejű, de baljós hatalmaktól megszállt ikerpár; az öreg könyvkereskedő és mindenféle vallási-filozófiai divathóborttal sodródó barátja – ők „játsszák el” ezt a különös történetet. Életútjuk végzetszerűen találkozik egy terrorista gaztett gyújtópontjában – hiszen a regénybeli tüzek időtlen idők óta égnek, és terjesztik a „látható sötétet”.

A kötet már megvásárolható weboldalunkon:
https://europakiado.hu/konyv/irodalom-67/szepirodalom/l…

Kapcsolódó könyvek: William Golding: Látható sötétség

William Golding: Látható sötétség

Kapcsolódó alkotók: William Golding

Európa_Könyvkiadó KU>!

William Golding: A vétkes visszanéz

"A Nobel-díjas író pályája első szakaszában írt regénye a felelősség, az emberi szolidaritás, az egyértelműen megformált világszemlélet kérdését feszegeti. Főhőse, a német hadifogságból hazatérő festőművész, Sammy Mountjoy drámai felfedezést tesz: cserben hagyott szerelmese, Beatrice megőrült, és már hét esztendeje egy elmegyógyintézet lakója. Mountjoy úgy érzi, minden valószínűség szerint az ő árulása billentette ki Beatrice lelki egyensúlyát, s végiggondolja az életét, azt kutatva, hol is követte el a végzetes lépést, amely Beatrice-t az áldozatává tette.
Megrendítő költői allegória a szabad akaratról."

A kötet már megvásárolható weboldalunkon:
https://europakiado.hu/konyv/irodalom-67/szepirodalom/a…

Kapcsolódó könyvek: William Golding: A vétkes visszanéz

William Golding: A vétkes visszanéz

Kapcsolódó alkotók: William Golding

Európa_Könyvkiadó KU>!
Akciós könyvek

Borisz Paszternak: Zsivago doktor

"Mindjárt érdeklődött is valakinél, és megtudta, hogy Jurjatyinban
az ilyen „szobros ház” elnevezés éppoly közönséges, mint Moszkvában
az, hogy az egyházközségekről nevezik el a kerületeket, vagy
Péterváron „az ötháznál” megjelölés."

Vásárold meg most a könyvet karácsonyi akciónk keretein belül 30% kedvezménnyel:
https://europakiado.hu/konyv/regeny/szepirodalmi/zsivag…

Kapcsolódó könyvek: Borisz Paszternak: Zsivago doktor

Borisz Paszternak: Zsivago doktor

Kapcsolódó alkotók: Borisz Paszternak

Európa_Könyvkiadó KU>!
Akciós könyvek

Yann Martel: Pi élete

"Elkaptunk egy férfit,
aki késsel akart bemászni a kancsilszarvas karámjába: azt mondta, meg akarja büntetni a
gonosz Rávanát (aki a Rámájanában szarvas alakját vette fel, amikor elrabolta Szítát, Ráma
hitvesét). Egy másik férfit éppen akkor csíptek nyakon, amikor el akart lopni egy kobrát.
Kígyóbűvölő volt, és a saját kígyója elpusztult. Mindkettőt megmentették: a kobrát egy életen
át tartó szolgaságtól és rossz zenétől, a férfit egy igen valószínű halálos marástól."

Most karácsonyi akciókban 30% kedvezménnyel tudjátok megvásárolni a könyvet:
https://europakiado.hu/konyv/regeny/szepirodalmi/pi-ele…

Nektek melyik a kedvenc részetek a könyvben?

Kapcsolódó könyvek: Yann Martel: Pi élete

Yann Martel: Pi élete

Kapcsolódó alkotók: Yann Martel

3 hozzászólás