Erza 24
Kedvenc könyvek 26

A. M. Aranth: Oculus
George R. R. Martin: Trónok harca
George R. R. Martin: Királyok csatája
George R. R. Martin: Kardok vihara
George R. R. Martin: Varjak lakomája
George R. R. Martin: Sárkányok tánca
Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses – Tüskék és rózsák udvara
J. K. Rowling: Harry Potter és az azkabani fogoly
J. K. Rowling: Harry Potter és a Tűz Serlege
Kristin Cashore: Fire – Zsarát
Kristin Cashore: Graceling – A garabonc
Mary E. Pearson: Az árulás szépsége

Kedvenc sorozatok: A tűz és jég dala, A Végzet Ereklyéi, Ambrózy báró esetei, Az örökség, Az Úr Sötét Anyagai, Gonosz fortélyok, Graceling, Harry Potter, John Cleaver, Luxen, Pokoli szerkezetek, Riyria-krónikák, Tüskék és rózsák udvara, Útvesztő, Üvegtrón, Vörös lázadás

Kedvenc szereplők: Arista, Arya Dröttningu, Brenda, Celaena Sardothien, Daenerys Targaryen, Emma Carstairs, Feyre Archeron, Hadrian Blackwater, Havas Jon, Iorek Byrnison, Isabelle Lightwood, Jem Carstairs, John Wayne Cleaver, Katsa, Lyra Belacqua, Minho, Musztáng, Virginia au Augustus, Newt, Rhysand, Rowan Whitethorn, Royce Melborn, Tamlin, Tessa Gray, Thomas, Truth Dunn, Tyrion Lannister, Victra au Julii, Zöldellő Nemesamarilla herceg (Pongor), Zsarát

Kedvenc alkotók: Cassandra Clare, Dan Wells, George R. R. Martin, J. K. Rowling, J. L. Armentrout, James Dashner, Michael J. Sullivan, Sarah J. Maas

Kedvenc kiadók: Agave Könyvek, Alexandra, Animus, Cartaphilus, Ciceró, Európa, Főnix Könyvműhely, Fumax, Könyvmolyképző, Libri, Mogul


Utolsó karc

Erza>!
Book Tag minden mennyiségben

Köszönöm a meghívást @S_z_a_n_d_i&…! :)

Végre visszakaptam a szervizből a laptopom, szóval belevágok a kitöltésbe. Valamint köszi a sok fordítást, amit készítesz, régóta nézem velük a sorozatokat! :)

1. Szerelmi zsongás – A kedvenc műfajod
A kedvenc műfajom a fantasy, amit még szeretek, de ritkán olvasok valamiért, az a krimi. Fantasyben el lehet merülni, és kizökkent a valóvilágból.

2. Légy a levesben – Egy könyv a kedvenc műfajodból, ami mégsem tetszett
Erre valóban csak egy könyvet tudok írni. Ami hatalmas csalódás volt, pedig sokan szeretik az az Éjszakai cirkusz. Annyi vigaszom van a történettel kapcsolatban, hogy szép a borítója.

3. Pocsolyába léptem… – Egy könyv, amivel alaposan mellényúltál
Az utolsó csillag, sőt visszagondolva az egész Ötödik hullám trilógia. Egyáltalán nem fogott meg a többi olvasott könyvemhez képest, egészen máshogy nyilatkoznék, ha most kellene értékelést írnom.

4. Minden évben virágzás – Egy könyv, amit a legtöbbször olvastál újra
Abszolút Harry Potter!!! Idén még vissza van az utolsó 3 rész, de be lesz pótolva.

5. Magnólia bimbó – Egy könyv, aminek a borítójába szerelmes vagy
Hetedvérig. Sok jót hallottam róla és az a borító valami fenomenális.

6. Hangyák a sütiszeleten – Egy könyv, amit mindenki szeret, csak te nem
Itt is csak az Éjszakai cirkuszt tudnám emlegetni. Legtöbben imádják, viszont engem kilóra sem sikerült megvennie.. Nem éreztem azt a varázst, amit elvileg kellett volna. Sok minden hiányzott belőle, szó szerint untatott, pedig nem vagyok az az unatkozós fajta.

7. Milyen volt szőkesége….? – Egy könyv, aminek alig emlékszel a tartalmára
Eva Dellaira – Kedves halottak! Julie Anne Peters: Amikor ezt olvasod, én már nem leszek. Valami fogalmam van a könyvekről, ha valaki megkérne rá, hogy meséljem el, hogy pontosan mi történt benne, képtelen lennék rá. Mindkettőt vizsgára készülve olvastam, sajnos nem lett egyik sem maradandó élmény.

8. Madárcsicsergés, színtiszta madárcsicsergés – Egy könyv, amit mindenkinek ajánlanál
Böszörményi Gyula, J.K. Rowling és Rick Riordan összes könyvét. Három imádott íróm közül tényleg bárkit/bármit.

9. Ribizli lekvár – Egy fanyar-édes igaz történet, amit szeretsz
Emma Donoghue – A szoba. Szomorú és szörnyű a történet, a kisfiú miatt mégis aranyos és megéri elolvasni. Nem tudom elmondani, hogy mit érzek a könyvvel kapcsolatban, mert nem könnyű olvasmány. Undorító, hogy ilyesmi megtörténhet egy nővel, vagy amiről tudomásunk van (családdal), akik megihlették a történetet.

10. Anyád kockás terítője – Egy régi, megviselt könyv, amitől sosem válnál meg
Annyira nem régi, még nagymamámtól kaptam a Büszkeség és balítéletet, mert annyira imádtam a filmet. Sosem válnék meg tőle. Ha vihetnék egy könyvet egy lakatlan szigetre, tutira ezt vinném magammal.

Kihívottjaim: @Gyöngyi_Z, @Sophiesusan, @Vivienna, @Csakegyolvasólány, @Petrasek
Remélem, elfogadjátok a „kihívást”! :)

Kapcsolódó könyvek: J. K. Rowling: Harry Potter és a bölcsek köve · Jane Austen: Büszkeség és balítélet · Rick Riordan: A villámtolvaj · Emma Donoghue: A szoba · Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz · Böszörményi Gyula: Leányrablás Budapesten · Julie Anne Peters: Amikor ezt olvasod, én már nem leszek · Ava Dellaira: Kedves halottak! · Rick Yancey: Az utolsó csillag · Csóti Lili: Hetedvérig

J. K. Rowling: Harry Potter és a bölcsek köve
Jane Austen: Büszkeség és balítélet
Rick Riordan: A villámtolvaj
Emma Donoghue: A szoba
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Böszörményi Gyula: Leányrablás Budapesten
Julie Anne Peters: Amikor ezt olvasod, én már nem leszek
Ava Dellaira: Kedves halottak!
Rick Yancey: Az utolsó csillag
Csóti Lili: Hetedvérig
4 hozzászólás