Erdész 0Kedvenc könyvek 1

Thürmer Gyula: Az elsikkasztott ország
Hirdetés

Utolsó karc

>!
Erdész
OFF-topic

Ismét egy elgondolkoztató cikk! Nekünk könyveseknek különösen fájó lehet, ezért érdemes elgondolkozni rajta.
Együnk vagy olvassunk?

300 könyvújdonság várja a XX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál látogatóit. Sok a könyv, de kevés az értékes, jó könyv. Még nagyobb baj, hogy egy átlagos könyv áráért két kiló húst adnak. Együnk vagy olvassunk?

Ti szavatok:

„… Több mint 300 könyvújdonság és mintegy 400 hazai író várja a látogatókat a csütörtök délután kezdődő XX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon a Millenáris D és B épületében. A világ öt legjobb könyvfesztiváljai közé sorolta a magyar fővárosban 1994 óta minden évben megrendezett könyvszakmai mustrát Peter Weidhaas, a Frankfurti Könyvvásár egykori igazgatója az eseményről szerdán tartott sajtótájékoztatón, gratulálva a budapesti rendezvényt szervező Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) vezetésének…”

Forrás:2013. április 17. MTI

Mi szavunk:

A szocializmus időszakában sokkal több könyvet adtak, jóval nagyobb példányszámban, és összehasonlíthatatlanul olcsóbban. Akkor bárki vehetett könyvet, ma a könyv szinte luxuscikk. Ma néhány ezres példányszámban adnak ki könyveket, rengeteg a kicsiny példányszámú magánkiadás. A szocializmusban az állam támogatta a könyvkiadását, ma nincs ilyen támogatás. Mindennek következménye az lesz, hogy nemzedékek nőnek fel olvasás nélkül.

Forrás: http://munkaspart.hu/archivum/a-mi-szavunk-a-tietek-ell…