Encsi 0Kedvenc könyvek 25

Charlotte Brontë: A lowoodi árva
Alex Flinn: Beastly – A szörnyszívű
Alyson Noël: Blue Moon – Kék Hold
Alyson Noël: Evermore – Mindörökké
Alyson Noël: Shadowland – Árnyvidék
Aprilynne Pike: Wings – Szárnyak
Becca Fitzpatrick: Csitt, csitt
Claudia Gray: Evernight – Örökéj
Claudia Gray: Hourglass – Homokóra
Claudia Gray: Stargazer – Nézz az égre!
Dan Brown: A Da Vinci-kód
Dan Brown: A megtévesztés foka

Kedvenc szereplők: Aragorn, Éomer, Éowyn, Faramir, Gandalf, Gimli, Jane Eyre, Legolas, Minoo Falk Karimi, Mr. Rochester, Pippin (Tuk Peregrin), Sohan Kishan Rajaram

Hirdetés

Aktuális olvasmányok

Fredrik Backman: A nagymamám azt üzeni, bocs
Richard Paul Evans: Kegyelem
Ken Kesey: Száll a kakukk fészkére
>!
2018. augusztus 17., 18:31
>!
2017. november 16., 11:56
>!
2017. szeptember 20., 13:18
Hirdetés

Utolsó karc

>!
Encsi

Világsiker könyvek olvasása: Alkonyat, Éhezők viadala, Harry Potter, Gyűrűk ura

Az Alkonyat, az Éhezők viadala, a Harry Potter és A Gyűrűk Ura sorozat megérdemelten viselik a VILÁGSIKER KÖNYVEK megnevezést. Merőben különböznek egymástól, mégis mindegyik nagy sikerre tett szert. Mindegyik hatalmas rajongótáborral rendelkezik. Az íróikat tisztelik, és millió köszönetet mondanak nekik, hogy megírták a könyveket. És meg is érdemlik a köszönetet, mert ha ezek a könyvek nem jelennek meg a világ könyveket tekintve szegényebb lenne. És ők azok az írok, akik hatására mások is tollat, vagy billentyűzetet ragadtak, hogy megírják saját fantasztikus elemekkel tűzdelt történetüket.(Jó magam is ezek közé tartozom).
A könyvek megérdemlik a sikert, de a megfilmesítésük némelyiknek nem a legjobban sikerült én szerintem. Például a Twilightban és A Gyűrűk Urában egyes szereplők helyett másokat választottam volna, számomra a színészek megválasztása nagyon jelentős, mert fontos, hogy a színész/színésznő hasonlítson az általam elképzelthez. Hogy neveket is említsek Bella, Edward a Twilightból és Frodó a Gyűrűk Urából számomra nem voltak elég meggyőzőek. De ez az én véleményem. Mindenki máshogy vélekedik egy dologról.
Az Éhezők Viadala eddigi feldolgozásai jól sikerültek. De a könyvet nem múlja felül. A Harry Potter filmek is nézhetőek, de ott van egy-két rész, amelyek gyengébbre sikeredtek(pl. a 6.).
Végül is azt kell, hogy mondjam, hogy ezen könyvek esetében, a könyvek jobbak, mint a feldolgozásaik.