Emőke_Sebestyén 24Kedvenc könyvek 65

Meg Rosoff: Majd újra lesz nyár…
J. L. Armentrout: Obszidián
Alice Clayton: Faldöngető
Becca Fitzpatrick: Csitt, csitt
Bree DeSpain: The Dark Divine – Fekete bárány
Cassandra Clare: Bukott angyalok városa
Cassandra Clare: Elveszett lelkek városa
Cassandra Clare: Hamuváros
Cassandra Clare: A herceg
Cassandra Clare: A hercegnő
Cassandra Clare: Az angyal
Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan: Mi történt Peruban?

Kedvenc sorozatok: A tűz és jég dala, A Végzet Ereklyéi, Angelfall, Az éhezők viadala trilógia, Az örökség, Bane krónikák, Bíborhajú, Darren Shan regényes története, Divergent, Dorothynak meg kell halnia, Drew+Fable, Éjszaka Háza, Enigma, Evernight, Feszülő húr, Harry Potter, Hex Hall, Holdbéli krónikák, Hollófiúk, Időtlen szerelem, John Cleaver, Legenda, Lorieni Krónikák, Lux, Luxen, Mercy Falls farkasai, Nana, Ne érints, Nightshade, Perfect Chemistry, Pokoli szerkezetek, Pushing the Limits, Részlegesek, Silber-trilógia, Sötét erő trilógia, Útvesztő, Üvegtrón, Vastündérek

Kedvenc szereplők: Alec Lightwood, Chaol Westfall, Jace Wayland, Paige Young, Penryn Young, Rafi

Kedvenc alkotók: Cassandra Clare, Darren Shan, George R. R. Martin, Rachel Hawkins, Suzanne Collins, Tahereh Mafi

Kedvenc kiadók: Agave Könyvek, Athenaeum, Ciceró, Fumax, Könyvmolyképző, Libri, Pongrác, Ulpius-ház

Hirdetés

Aktuális olvasmányok

Holly Black: The Wicked King
>!
2019. július 13., 10:55
>!
Hot Key Books, Great Britain, 2019
326 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781471408038
Hirdetés

Utolsó karc

>!
Emőke_Sebestyén
Alkoss! kihívás

http://kepfeltoltes.hu/view/160429/873993613image_www.k…

Egymás elé rakosgatta mezítelen lábait. Néha szemügyre vette a kis lábujját ért sérülést, amit a kezében lóbált tűsarkú okozott mielőtt még megszabadult volna tőle. A beton éjszakai, maró hidege kellemesen bizsergette és nyugtatta meg a fájdalomtól égő lábát. A lépéseit egy hang sem kísérte. Lélegzetét szabályosan vette, halkan és mélyen. Időközben felnézett a Big Ben hatalmas órájára. A láthatatlan másodpercek a szíve ritmusára lüktettek.
22:59
Nem csak ő volt csendes. A környezete is. A Temze lágyan mormoló hullámainak hangja is eltűnt arra a percre. Szinte hallani vélte a nagymutató becses megérkezését a 12-re.
23:00
Itt az idő, de a férfi sehol. Már itt kellett volna lennie. Három órával ezelőtt beszélték meg a találkát egy elit szórakozóhelyen, ahová csak őmiatta ment el. Megbízásai néha ezzel jártak. El kellett csábítani a másik nemet a tervei végrehajtásához. Ez pedig az ő testével és eszével nem volt nehéz. Derékig érő, sötét barna haja szorosan fel volt kötve a feje tetejére, már-már annyira, hogy érezte feje mozdításakor a koponyájába hasító fájdalmat. Mandulavágású, világító, kék szemei egy macska látásának élességével kutatta a környéket, miközben az idő csak telt.
23:05
Ha a férfi nem jön el, hosszú évek alatt ő lesz az első, akitől kosarat kapott. Akkor valami mást kell kitalálnia.
Viszont ekkor a hatalmas toronyóra által vetett árnyékban egy alak mozdulatát vélte látni. Vörösre rúzsozott ajka elnyílt és apró, könnyed, mindentudó mosolyra húzódott. Finom léptekkel a férfi elé sietett, az integetésre emelte hófehér, ingbe bujtatott kezét, de ekkor Anna – igen, így hívták hősnőnket – megmarkolta az egyik tűsarkúját erősebben és a hegyes végét az illető szeme közé vágta, de ő gyorsabb volt. Keze satuként szorult a nő csuklójára és tolta el magától azt oldalra. Anna nem hagyta ennyiben. A harisnyakötőjéhez nyúlva előhúzta kedvenc tőrét. A fémmarkolat szinte mintát vájt a tenyerébe, de ez csak fokozta a testében szétáramló adrenalint, melynek hatására a pulzusa egy kolibri szárnycsapásainak számával egyezett. Látása kiélesedett, érzékei felerősödtek, nem is érezte az ellensége által okozott fájdalmat a kéztövén. Az élesre fent fegyverének pengéje egy pillanatra visszaverte a hold fátyolos fényét, amint lesújtott vele, egyenesen bele a férfi felkarjába, kinek száját érdes, fülsértő sikoly hagyta el, mint amikor a teafőzőben felforr a víz és a gőz sípoló hangon megszólal. A hanghoz nemsokára társult Anna által már jól megszokott, rothadás és savanyú genny szaga, miközben a tőrét a lengőbordák alatti résbe döfte. Gyorsasága megdöbbentette a fószert, kinek védekezni ideje sem volt. Mindkét kezével a hasához kapott, elengedve a vadászát, aki ennek örömére precízen, minden erejét beleadva mellkason rúgta. A testéből Anna rúzsához hasonló forró vér folyt, bemocskolva a hófehér ingét. Az esést egy újabb sikoly követte és ekkor a démon végre szabadulni akart a súlyosan sérült testből. A rothadó szag felerősödött, de vadászunk gyomra már annyira jól hozzászokott, hogy fel sem tűnt neki, csak gyorsan visszadugta a tőrét a harisnyakötőjéhez és elővette a következő fegyverét, az akár zsebben is elrejthető mini lángszórót. A démonok elleni egyetlen igazi harceszközt. A fickón ejtett sebek mentén a bőr felszínesen megrepedt, a vér pezsegve csordult a földre és a szörnyeteg egyre jobban és jobban szabadult ki az általa bérelt testből, gomolygó fekete füstös anyagként. Annának ekkor csak egy mozdulat kellett. Amilyen gyorsan csak tudta, a lángszórót a lény felé fordította, meghúzta a kis kart és a lángok szörcsögő hanggal kerítették hatalmukba a metasztázison átesett alakot. Vadászunk épphogy a földre vetette magát, amikor egy nagyobb szikra keletkezett és robbanás szerű hang kíséretében teljesen megsemmisült a rém. Mikor feltápászkodott vetett egy pillantást a holtan heverő férfira. Megfogta a lábait és egészen a Temzéig húzta. Mint minden egyes alkalommal, elmormolt magában egy imát, és a folyóba lökte.
Sietett, de még az óriási toronyórára nézett, majd ennyit suttogott a sötétségnek:
„Tartsd meg a titkom.”
Ma még akadtak más megbízásai is.

2 hozzászólás