Eltiron 14Kedvenc könyvek 96

Neil Gaiman – Terry Pratchett: Elveszett próféciák
David Gemmell: Legenda
William Shakespeare: Sok hűhó semmiért
Stephen King: Végítélet
Orson Scott Card: Múltfigyelők
Maurice Druon: Az elátkozott királyok I-III.
Terry Pratchett: Kisistenek
Graham Shelby: A sátán széttörte láncát / Farkas a kertek alatt
Alfred Bester: Tigris! Tigris!
Daniel Keys Moran: A Gyűrű
Frederik Pohl: Átjáró
Walter M. Miller Jr.: Hozsánna néked, Leibowitz!

Kedvenc sorozatok: A Love Story, Az Egyesülés, Az elátkozott királyok, Ázsia-saga, Boszorkányok, Drenai Saga, Korongvilág, Majipoor, Őrség, Vének háborúja

Kedvenc szereplők: Andrew Grayson, Ciri, Crowley, Denna, Georgia Mason, Keresd-Fel-A-Hitetleneket-Megvilágosító-Erejű-Füzetekkel, Kilgore Trout, Kvothe, Lord Kozimo de Lodoci (Patrícius), Marvin, Ogg Gitta (Nagyi), Ríviai Geralt, Valagi Szendi, Vasöntőfi Karott, Vinkó Szilárd

Kedvenc alkotók: Adrian Tchaikovsky, Christopher Moore, Farkas István, Fekete István, Gárdonyi Géza, Isaac Asimov, James Clavell, John Scalzi, Marko Kloos, Nick Hornby, Patrick Rothfuss, Poul Anderson, Robert A. Heinlein, Robert Merle, Terry Pratchett, Thea Beckman

Kedvenc kiadók: Agave Könyvek

Hirdetés

Aktuális olvasmányok

Matthew Jarpe: Szabadesés rádió
Neil deGrasse Tyson: Ha felfal egy fekete lyuk
Terry Pratchett: Cseles
Sándor Tibor: Ókori utak – Ókori utazók
Matt Beaumont: e²
Richard J. Evans: A Harmadik Birodalom hatalmon
>!
2020. október 15., 14:05
>!
Agave Könyvek, Budapest, 2009
310 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639868526 · Fordította: Roboz Gábor

Neil deGrasse Tyson: Ha felfal egy fekete lyuk és egyéb kozmikus komplikációk

>!
2020. szeptember 30., 22:37
>!
Kossuth, Budapest, 2017
384 oldal · ISBN: 9789630987981 · Fordította: Laki Mihály
>!
2020. szeptember 30., 22:24
>!
Delta Vision, 2014
384 oldal · ISBN: 9789633950036 · Fordította: Farkas Veronika
>!
2020. augusztus 26., 19:43
>!
Corvina, Budapest, 2012
188 oldal · ISBN: 9789631360547
>!
2019. február 6., 14:23
Hirdetés

Utolsó karc

Eltiron>!

Takács Bogi (akinek itt is gratulálok a Hugó-díjhoz) tette fel a kérdést Fb-n: ki hogyan ismerkedett meg az SF-műfajjal? A commentemet bemásolom ide is, hátha valakit érdekel:
"Mind a két szülőm munkás volt, apám 4 elemit végzett. Ehhez képest meglepő módon mindketten imádtak olvasni (anyukám még most is, pa már rég nem él), olyan lakásban nőttem fel, ahol roskadoztak a polcok a könyvektől – ez azért is furcsa, mert az anyai nagymamám lakásában összesen egy Biblia meg két imakönyv volt.
A Sci-fit egyikük sem szerette, de a bátyám (aki 8 évvel idősebb nálam) az iskolában összeszedett egy havert, aki rákapatta a műfajra, én rajta keresztül „fertőződtem” meg.
Az első SF-regény olyan 8-9 éves koromban került a kezembe így, a tesóm kapta kölcsön az inkriminált osztálytársától (ő már ugye középiskolás volt). Pierre Barbettől volt a Psziborgok álmai. A bő feléig jutottam, amikor visszaadta a könyvet, évekkel később tudtam csak újra megszerezni és befejezni, de onnantól kezdve mindent elolvastam, ami „fantasztikus” volt, és amit a kezembe tudtam kaparintani, Galaktikák, az IPM-ben megjelent regények/novellák, ifjúsági könyvek (Szíriusz kapitány, Mézga Aladár, Nemere dolgai, stb.)
Apámnak szokása volt, hogy mindig megvett minden könyvet, aminek tetszett a borítója, sok kötet csak polcdíszként állt otthon. Én pedig turkáltam közöttük, így egészen valószínütlen dolgokat olvastam gyerekfejjel. 11 évesen történt, hogy a szokásos könyvespolc-vadászatom alkalmával találtam 3 vaskos kötetet szép színes borítóval: természetesen a Gyűrűk Ura volt. Kb fél év alatt kétszer elolvastam, akkor úgy éreztem, hogy ez minden, amit a könyvektől elvárok, amit addigi rövid kis életemben kerestem.
Hát így lettem SF/Fantasy-őrült."