Dubovszki_Martin 0
Kedvenc könyvek 30

Arthur C. Clarke: Arthur C. Clarke teljes Űrodisszeia univerzuma
Frank Herbert: A Dűne
Brandon Hackett: Xeno
Dan Simmons: Hyperion
Kim Stanley Robinson: 2312
Peter F. Hamilton: Pandóra csillaga I-II.
Terry Pratchett – Stephen Baxter: A Hosszú Föld
Arthur C. Clarke – Stephen Baxter: Napvihar
Isaac Asimov: Alapítvány-trilógia
James S. A. Corey: Leviatán ébredése
Arthur C. Clarke: A város és a csillagok
Peter F. Hamilton: Great North Road

Kedvenc sorozatok: A Dűne, A Térség, Alapítvány-Birodalom-Robot univerzum, Alex Benedict, Commonwealth Saga, Hyperioni énekek, Időodisszeia, Night's Dawn, Priscilla Hutchins, The Quiet War, Void Trilogy

Kedvenc alkotók: Alastair Reynolds, Arthur C. Clarke, Frank Herbert, Jack McDevitt, James S. A. Corey, Kim Stanley Robinson, Peter F. Hamilton

Kedvenc kiadók: Ad Astra, Agave Könyvek, Delta Vision, Fumax, Metropolis Media


Utolsó karc

Dubovszki_Martin>!
Társasozó molyok

Totally Amateur Miniature Painter Log#02

Több, mint két teljes délután alatt elkészül az első Scythe hős: Bjon és Mox. Nem volt egyszerű menet. A tudat, hogy van még 10 hős a játékban egyszerre felvillanyozó és kissé depresszív is, hiszen még nem látom a fényt az alagút végén. De ez nem gáz, szeretek elmerülni egy-egy témában. Egyedül azért gáz, mert így a többi hobbim – olvasás, videojátékok – kicsit háttérbe szorulnak. Idővel majd kialakul az egyensúly közöttük, egyelőre minden hétköznap alig várom, hogy hazaérjek és folytathassam az ecsetelést.

Múltkor írtam, hogy a Revell ecsetek nem jók (vagy legalábbis nem alkalmazhatóak társasjáték minik festésére), csak a Citadel félék megfelelőek. Azóta próbára tettem egy másik fajtát is, főleg mert a Citadel 00-ás ecsete sem pontecset (legalábbis eddig nem találtam olyat). Bementem egy művészellátóba és az akril festésre alkalmas Munkácsy márkájú szintetikus ecsetek között találtam már-már tűhegynyi pemzlit is. Olcsóbb is, mint a Citadel által készített, de szerencsére nem lett baj. Viszonlyag könnyű tisztítani és szép egyenletes vonalat lehet vele húzni. Ha legközelebb bemegyek, akkor biztosan veszek még valamivel vastagabbat is ebből a típusból.

Szóval felvértezve a vékony ecseteimmel, nekiálltam az alapozó spray után barnára festeni az állati részt, illetve kékre az embert. Aztán most először próbáltam a layer-ezést Mox bundáján… Most már tudom, hogy nem ideális ilyen részletes dolgon gyakorolni, de végülis egy earthsade bemosás után már több, mint 3 féle barna árnyalatban pompázott a bunda (a bemosás persze az alapszínek és a layerek felvitele után történt). A kabát kék lett éjsötét mosással, hiszen kék a frakció alapszíne. Az arc volt a legmacerásabb, ekkor vettem hasznát a tűecsetnek. Két layer festéket használtam, a világosabbal a kiemlekdő részeket húztam meg, ahol a fény is jobban látszódik: a szemöldökök ívét és az orrot. A nyeregpokróc eleinte a fekete primer szín maradt, de aztán egy világosbarnás árnyalatra festettem, hogy csak az állat pofája maradjon fekete és a gyeplő meg a nyeregtáskákat tartó szíjak. Mox pofáját már nem mertem festeni, így csak egy halványszürke szárazecsetelést kapott a szemek, a száj és az orr kiemelésére.

A következő projekt – ha befejezem a Scythe-ot – a Lords of Hellas lesz, ha végül elkötelezem magam a festegetés mellett. Csak mert abban vannak hatalmas minik is. Meg már régóta szemezek vele.