Dubovszki_Martin  P 34Kedvenc könyvek 30

Arthur C. Clarke: Arthur C. Clarke teljes Űrodisszeia univerzuma
Frank Herbert: A Dűne
Brandon Hackett: Xeno
Dan Simmons: Hyperion
Kim Stanley Robinson: 2312
Peter F. Hamilton: Pandóra csillaga I-II.
Terry Pratchett – Stephen Baxter: A Hosszú Föld
Arthur C. Clarke – Stephen Baxter: Napvihar
Isaac Asimov: Az Alapítvány trilógia
James S. A. Corey: Leviatán ébredése
Arthur C. Clarke: A város és a csillagok
Peter F. Hamilton: Great North Road

Kedvenc sorozatok: A Dűne, A Térség, Alapítvány-Birodalom-Robot univerzum, Alex Benedict, Commonwealth Saga, Hyperioni énekek, Időodisszeia, Night's Dawn, Priscilla Hutchins, Void Trilogy

Kedvenc alkotók: Alastair Reynolds, Arthur C. Clarke, Frank Herbert, Jack McDevitt, James S. A. Corey, Kim Stanley Robinson, Peter F. Hamilton

Kedvenc kiadók: Ad Astra, Agave Könyvek, Delta Vision, Fumax, Metropolis Media

Hirdetés

Aktuális olvasmányok

Paul McAuley: Evening's Empires
>!
2019. március 10., 20:36
Hirdetés

Utolsó karc

>!
Dubovszki_Martin P
Sci-fi

Szóval a héten szabadságot terveztem magamnak, de lebetegedtem. Valahogy felfedeztem, hogy van a Netflixnek 30 napos próbaverziója, ingyen. Azóta a The Good Place-t teljesen, a Black Mirrort pedig majdnem teljesen ledaráltam, de találtam egy kuriózumot: Love, Deaths & Robots.
Eddig csak egy részt néztem belőle, azt pedig azért mert a Sonnie's Edge címet viseli. Ami azonos Peter F. Hamilton egyik novellájának a címével, nem véletlenül. A The Second Chance at Eden novelláskötetben található ez a kis történet, ami az affinty bond sötét oldalát mutatja be, még mielőtt betiltásra került a Földön. Egy megszokott hamiltoni csavarral. Sajnos magáról a Konföderáció előtti Földről nem tudunk meg sokat, ahogy az affinity technológiáról sem, a fókusz a tiltott affinity-bonded viadalokon és az erőszakon van.
Ez az első alkalom spoiler, hogy Hamilton SF munkássága adaptációt kap. Persze a Sonnie's Edge nem is a legerősebb novellája… De talán egyszer egy olyan nagyszabású űropera ciklus is kaphat majd saját sorozatot, mint a Nemzetközösség saga, vagy a Night's Dawn trilógia.

Kapcsolódó könyvek: Peter F. Hamilton: A Second Chance at Eden

Peter F. Hamilton: A Second Chance at Eden
19 hozzászólás