Dorothy_Gray P 67
Kedvenc könyvek 29

Daniel Keyes: Az ötödik Sally
Stephen King: Tortúra
François Villon – Faludy György: François Villon balladái Faludy György átköltésében
John Douglas – Mark Olshaker: Sorozatgyilkosok
John Douglas – Mark Olshaker: Megszállottak
John Douglas – Mark Olshaker: Sötétség
Madách Imre: Az ember tragédiája
Popper Péter: Ne menj a romok közé!
Friedrich Dürrenmatt: A fizikusok
Rejtő Jenő (P. Howard): Az ellopott század
Stephen King: Világnagy strand
Orosné Galaczi Edit – Bacskai Csaba – Dávid Ildikó – Nagy Emese – Nagy Mária (szerk.): A Nagyi sütije

Aktuális olvasmányok

Brian Tracy: Önbizalom
Loyolai Szent Ignác: Lelkigyakorlatok
Michael Greger – Gene Stone: Hogy ne halj meg

Brian Tracy: Önbizalom Hogyan lehetsz ellenállhatatlan?

>!
2021. március 19., 20:19
>!
Bagolyvár, Budapest, 2013
192 oldal · ISBN: 9786155030345
>!
2021. január 21., 08:45
>!
Korda, Kecskemét, 2011
224 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789638014047 · Fordította: Hitter József

Michael Greger – Gene Stone: Hogy ne halj meg Tudományosan bizonyított módszerek, amelyekkel megelőzhetjük és visszafordíthatjuk a betegségeket

>!
2020. szeptember 7., 19:51
>!
Édesvíz, Budapest, 2016
536 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635296156 · Fordította: Kovács Zsuzsa
2 hozzászólás

Utolsó karc

Dorothy_Gray P>!
Katolikus keresztények

Isteni irgalmasság vasárnapjára:

Az Isteni Irgalmasság terjesztésére Jézus egy képet bízott Fausztina nővérre az 1931. február 22-i látomásban, amelyről ezt olvashatjuk a Naplóban: „Este, amikor a cellámban voltam, megpillantottam az Úr Jézust fehér ruhában. Egyik kezét áldásra emelte, a másikkal megérintette mellén a ruháját. Melléből a ruha nyílásán két hatalmas sugár tört elő, egy piros és egy halvány. … Kis idő múlva azt mondta Jézus: ‘Fess egy képet annak alapján, amit látsz, ezzel az aláírással: Jézusom, bízom Benned.’ (Napló 47). „Azt kívánom, hogy a képet… Húsvét után az első vasárnapon ünnepélyesen áldják meg. Ez a vasárnap legyen az Irgalmasság ünnepe!” (Napló 49). A Krisztus átszúrt szívéből kiáradó két fénysugár, amely beragyogja a világot, a vért és a vizet képviseli – magyarázta el maga Jézus egy napon Szent Fausztina nővérnek. Abból a szívből az irgalmasság nagy forrása fakad, amely az emberiségre árad – mondta Szent II. János Pál 2000. április 30-án, a Húsvét utáni első vasárnapon, amikor a Megtestesülés Misztériumát (Incarnationis Mysterium) ünneplő jubileumi évben a szentek közé iktatta a lengyel nővért.

Szent II. János Pál 1980-ban tette közzé az Isteni Irgalmasságról szóló, Dives in Misericordia k. enciklikáját:
Ebben megállapítja, hogy az irgalmasság nem számolja fel az igazságosságot, hanem felülmúlja azt. Enciklikájában rámutat az irgalom és az igazságosság mély összefüggésére, hangsúlyozva, hogy az igazi irgalom az igazságosság legmélyebb forrása. Az Isten nélküli emberi igazságosság az ember tagadásához, rabszolgarendszerhez, a személy méltóságának tagadásához vezet. Az egyház arra kapott meghívást, hogy az irgalmasságot a szeretetben megvalósuló igazságosság legmagasabb rendű formájaként hirdesse.
Húsz évvel a Dives in Misericordia – k. enciklika közzététele után, a 2000-es Nagy Jubileumi év közepén, Karol Wojtyła szentté avatta Maria Faustyna Kowalska nővért, aki fiatalon, 33 éves korában hunyt el 1938. október 5-én. Szent II. János Pál a 118. zsoltár szavaival kezdte a szertartáson mondott homíliáját, amelyet Húsvét nyolcadában énekelünk: „Adjatok hálát az Úrnak, mert jó: irgalma örökké tart” (Zsolt 118,1).
Fontos, hogy teljes egészében befogadjuk Isten Szavának üzenetét Húsvét második vasárnapján, amely mostantól kezdve az Isteni Irgalmasság Vasárnapja nevet viseli – mondta Fausztina nővér szentté avatási miséjén Szent II. János Pál pápa. Krisztus megtanította nekünk, hogy „az ember nem csak megkapja és megtapasztalja Isten irgalmasságát, hanem arra is meghívást kapott, hogy legyen irgalmas mások irányában. „Boldogok az irgalmasok, mert ők irgalmat nyernek” (Mt 5,7) – olvassuk Máté evangéliumában (Dives in misericordia, 82). Jézus megjelölte számunkra az irgalmasság számtalan útját, amely nem csak a bűnöket bocsátja meg, Jézus lehajolt minden emberi nyomorúságra, anyagi és spirituális nyomorúságra egyaránt.

Forrás: link

Kapcsolódó könyvek: Szent Faustyna Kowalska: Napló

Szent Faustyna Kowalska: Napló