dora_horvath_cat  IP 31


Összes kitüntetés 11


Kedvenc könyvek 39

J. K. Rowling: Harry Potter és a Tűz Serlege
Hubert Selby, Jr.: Rekviem egy álomért
Robert Merle: Mesterségem a halál
Szabó Magda: Az őz
Neil Gaiman: A temető könyve
Tana French: A halott hasonmás
Emily Brontë: Üvöltő szelek
Stacey O'Brien: Wesley, kedvesem
Kosztolányi Dezső: Pacsirta / Édes Anna
Kosztolányi Dezső: Édes Anna
Örkény István: Tóték
Stephen King: Tortúra

Kedvenc sorozatok: Hercule Poirot, Kay Scarpetta, Pendergast

Kedvenc szereplők: Anne Shirley, Felicity King, Hercule Poirot, Luna Lovegood, Miss Marple, Peg Bowen, Perselus Piton, Remus Lupin, Vitay Georgina

Kedvenc alkotók: Agatha Christie, Agócs Írisz, Beatrix Potter, Békés András, Fekete István, Franz Kafka, Greg Iles, Heinzelmann Emma, J. K. Rowling, Joe Hill, József Attila, Kányádi Sándor, L. M. Montgomery, Lakatos István, László Maya, Novák Gábor, Örkény István, Ráth-Végh István, Stephen Hawking, Stephen King, Szabó Magda, Szegedi Katalin, Takács Mari, Tana French, Telegdi Ágnes, Thomas Harris, Tóth Tamás Boldizsár, Závada Pál

Kedvenc kiadók: Athenaeum, Ciceró, Európa, Holnap Magazin, Kossuth, Magvető, Móra, Naphegy, Szukits

Hirdetés

Aktuális olvasmányok

Veres Attila: Éjféli iskolák
Zsiga Henrik: Igaz mesék a magyar történelemből
>!
2018. június 6., 20:29
Hirdetés

Utolsó karc

>!
dora_horvath_cat IP
Minden, ami gender – nők, férfiak, társadalmi nemek

A szex újraelosztása = a nők újraelosztása

Az Incel mozgalom kapcsán indult el a vita az amerikai sajtóban a szex újraelosztásáról. Az Incel mozgalom tagjai férfiak, az önkéntelen cölibátus (involuntary celibate) rövidítéséből nevezték el mozgalmukat.

Meggyőződésük, hogy a nők köztulajdon tárgyát képezik, akik felett a férfiaknak jogosultsága van, a férfiaknak szexszel tartoznak.

Tehát az, hogy vannak férfiak, akik cölibátusba kényszerülnek, a nők (és a feminizmus) felelőssége, mert a nők inkább a társadalom által meghatározott, a sulykolt ideának megfelelő normatív kinézetű férfiakkal fekszenek le, és nem velük. És egyáltalán, a nőknek megvan az a választási lehetőségük, hogy kivel létesítenek szexuális kapcsolatot: ezt az Incel mozgalom tagjai a nők kezébe adott túlméretezett hatalomként értelmezik, amivel a nők visszaélnek. A mozgalom egyik tagja volt a felelős a 2018-as, április 23.-i torontói gázolásért, aminek tizenhat sebesültje és tíz halálos áldozata volt.

https://merce.hu/2018/06/18/a-szex-ujraelosztasa-a-nok-…

4 hozzászólás