dianna76 P 175




Kedvenc könyvek 12

Cormac McCarthy: Az út
John Boyne: A csíkos pizsamás fiú
Dave Eggers: Az elveszett fiú
Jodi Picoult: Házirend
Czeizel Endre: Születésünk titkai
Lennart Nilsson – Lars Hamberger: Gyermek születik
Emma Donoghue: A szoba
Frank McCourt: Angyal a lépcsőn
Axel Brauns: Cifraárnyak és denevérek
Jan-Uwe Rogge: Még hogy mindent tudnak?
Tóth Krisztina: Akvárium
Winkler Róbert: Nagyvárosi természetbúvár

Kedvenc kiadói sorozatok: Új Kedvencek

Kedvenc alkotók: Egri Mónika, Fiep Westendorp, Schall Eszter, Szabó Magda, Szegedi Katalin, Szimonidesz Kovács Hajnalka, Várnai Zseni


Aktuális olvasmányok

Marék Veronika: Landolás a jövőben
Dr. Seuss: Kalapos Macska visszatér
Dr. Seuss: Kalapos Macska
Irene Vallejo: Papirusz
Thé Tjong-Khing: Hová tűnt a torta?
Szabó T. Anna: Vagyok
Bajzáth Mária (szerk.): Kerek élet fája
Lovász Andrea (szerk.): Dödölle
Giulia Malerba – Febe Sillani: Ízes bolygó
Labancz László (szerk.): Gondolatok
>!
2024. március 19., 07:52
>!
2024. március 19., 07:52
>!
2024. március 18., 18:18

Irene Vallejo: Papirusz A könyvek története az ókori világban

>!
2024. március 16., 15:08
>!
2024. március 14., 17:50

Szabó T. Anna: Vagyok Összegyűjtött és új versek

>!
2024. március 12., 21:54

Bajzáth Mária (szerk.): Kerek élet fája Jeles napok mesekalendáriuma

>!
2024. március 2., 20:06 Éves terv

Lovász Andrea (szerk.): Dödölle Gyerekirodalmi és hagyományőrző kalendárium – ünnepi receptekkel

>!
2024. január 29., 13:40

Giulia Malerba – Febe Sillani: Ízes bolygó Finomságok a nagyvilágból

>!
2024. január 10., 16:27
>!
2023. január 18., 15:53

Utolsó karc

dianna76 P>!
Mennyei Manna, avagy mi kerül egy molyoló tányérjára?

Nem vagyok piacozós, de múltkor lementem kelkáposztáért és nagyszemű fehérbabért, s megláttam ezt a gyönyörű, fényes, intenzív színben pompázó aprószemű feketebabot. Egy maroknyit muszáj volt vennem belőle is.
Ma került sor a felhasználására feketebab ragu formájában. Nekem ez hajaz a hús és kukorica mentes chilisbabra. Finom! Sajnos a fekete szín menet közben – az áztatás, majd előfőzés során – elveszett. :(
Előző este beáztattam a babot, majd másnap sóval, borssal, babérlevéllel megfőztem. Aztán az alábbi receptet követtem:
https://gastrohobbi.hu/2023/06/feketebab-ragu/
Rizzsel tálaltam, de elképzelem frissen sütött kenyérfélével is.

Ízes bolygó – Kóstolással a világ körül kihívásra
23. kóstolás: FEKETEBAB (Észak-Amerika – Mexikó)


>Kiss Ottó: Ati a tükör mögött
Olvasott könyvek idén
62
Olvasott oldalak idén
8220

Utolsó hajónapló-bejegyzés

>!
76. nap ()

Hatalmas lelkesedéssel vágok ebbe bele, és imádom kézbe venni!

Kapcsolódó könyvek: Irene Vallejo: Papirusz

Irene Vallejo: Papirusz

Tervezett könyvek: 32 · Teljesített könyvek: 10

31%

Tervezett oldalszám: 4718 · Teljesített oldalszám: 2018

43%