defiszon 0


Összes kitüntetés 42


Kedvenc könyvek 37

Charlotte Brontë: Jane Eyre
Jane Austen: Büszkeség és balítélet
Neil Gaiman: Stardust
Nick Hornby: Pop, csajok, satöbbi
Jane Austen: Emma
Nick Hornby: Egy fiúról
Nick Hornby: 31 dal
Nick Hornby: Hosszú út lefelé
Nick Hornby: Betoncsók
Nick Hornby: Vájtfülűek brancsa
Stephen E. Ambrose: Az elit alakulat
Mándy Iván: A bútorok

Kedvenc sorozatok: Lorieni Krónikák

Hirdetés

Aktuális olvasmányok

Will Ellsworth-Jones: Banksy

Will Ellsworth-Jones: Banksy Az ember a fal mögött

>!
2018. június 17., 21:34
Hirdetés

Utolsó karc

>!
defiszon

Fák voltak mindkét oldalon. Nem azok a nagy, árnyas fák, amik a főutak mellett terpeszkednek, hanem fiatalabbak. Nem értem volna fel egyik tetejét sem, és ha a fű nem ért volna derékig, még az árnyuk is bőven elég lett volna. De nem volt szükség az árnyukra. Az eső előtti meleg még bőven az elviselhető szférában ingadozott, igazából az eső miatt sem aggódtam.
Kövesút volt. Mindkét oldalon fűvel, fákkal és gazzal. Tetszett. Nem voltam benne biztos, hogy miért tetszik, vagy hogy miért nyugtat meg, de csak sétáltam, aztán vissza. Az egész olyan furcsán nyugalmas volt, pedig azért ezen az elhagyatott úton is több autó elment mellettem, kíváncsi vagyok mit gondoltak, mit keresek ott. Egyik fülemből fülhhallgató lógott, alkalomhoz és helyhez illően Isten háta mögöttet hallgattam.
Nem emlékszem mire gondoltam. Te emlékszel? Azt hiszem arról beszéltünk, hogy hogyan írnám le a tájat, de végül sosem írtam le még fejben sem. Olyan furcsa lett volna a tájról gondolkozni miközben körülvesz. Olyan, mintha rajzolni akartam volt amit látok, de az írás nem így működik, ugye? Mert most visszaemlékszem, és látom a méhet a levélen, érzem a füvet a kezem alatt, hallom a baglyokat huhogni, de akkor láttam-e, éreztem-e, hallottam-e tényleg őket, vagy csak tudtam hogy ott vannak?
Az idő emlékekké érleli a tapasztalást, és azt hiszem, így helyes. Ha nem szívom magamba a tájat tegnap, ma nem tudnám felidézni és csak egy fénykép lenne a fejemben, és nem lenne benne a méhecske a levélen, a fű az út szélén és a baglyok a sűrű erdőben.
És aztán eleredt az eső.