Central_Könyvek  KU Central Könyvek


Kiadói sorozatok

Lenge Mini · Teknős könyvek · Desszertleckék · Összes sorozat »

Könyvek 157

V. Kulcsár Ildikó: Ecet és méz
K. J. Dell'Antonia: Csirkék és csajok
Rhys Bowen: Az Angyal-öböl felett
Frank Worrall: Lewis Hamilton
Sárvári Györgyi: Valentin és Mázli
Vrábel Krisztina: 160 grammos szénhidrátdiéta – Desszertek könnyebben
Astrid Sheckels: Róka Robi és az óriás
Sarah Penner: A méregkeverő patikárius
Anne Jacobs: Holdfény a szavanna felett
Tim Higgins: Tesla – Elon Musk és az évszázad fogadása

Karcok 41

Central_Könyvek KU>!
Akciós könyvek

Lazítunk a raktáron, könyvek már 300 Ft-tól!

Töltsd fel a könyvespolcod új olvasnivalókkal, akciónkban most 300-500 Ft-ért találhattok gyerek-, gasztro- és romantikus könyveket is.
Gyertek és nézzetek körül!
https://animuscentral.hu/akcio/animuscentral-akcio

Az akció a készlet erejéig érvényes!

Central_Könyvek KU>!
Megjelenésre várva

K. J. Dell'Antonia: Csirkék és csajok

Elbűvölő, humoros, kedves történet két nővér közötti rivalizálásról és kötődésről. Reese Witherspoon könyvklubjának ajánlásával!

Tervezett megjelenés: november 12.
Előrendelhető: https://animuscentral.hu/konyv/csirkek-es-csajok
Fordító: Goitein Veronika

Három nemzedék. Két csirkesütöde. És egy recept, amitől minden a feje tetejére áll.

Egy kansasi kisvárosban Mimi csirkesütödéje immár száz éve verseng Frannie csirkesütödéjével, hogy ki kínálja a finomabb rántott csirkét, és ebből kifolyólag a két vendéglő tulajdonosai közötti viszály is száz éve tart. Ez senkit nem visel meg annyira, mint Amandát, a harmincöt éves, özvegy fiatalasszonyt, aki gyermekkorától segített az édesanyjának Mimi csirkesütödéjében, egészen addig, amíg botrányos módon feleségül nem ment a vetélytársuk fiához, és el nem kezdett Frannie csirkesütödéjében dolgozni. Amanda, hogy fellendítse a forgalmat, jelentkezik a Főzd le! valóságshow-ba, amelyben éttermek versengenek a százezer dolláros fődíjért. Ekkor még nem gyanítja, hogy ezzel igazi csirkecsatát indít el…

Kapcsolódó könyvek: K. J. Dell'Antonia: Csirkék és csajok

K. J. Dell'Antonia: Csirkék és csajok
1 hozzászólás
Central_Könyvek KU>!
Megjelenésre várva

Rhys Bowen: Az Angyal-öböl felett

Tervezett megjelenés: november 5.
Előrendelhető: https://animuscentral.hu/konyv/az-angyal-obol-felett
Fordító: Ács Eleonóra

Az arisztokrata származású Isabella Waverly nem akar mást, mint vigaszt nyújtani egy londoni utcán elgázolt nőnek. A haldokló utolsó erejével levelet nyom Bella kezébe. A boríték állásajánlatot rejt a Buckingham-palota konyhájára, ami megadja azt, amire a reménybeli fiatal szakácsnő kétségbeesetten vágyik: menekvést az alantas cselédélet szorításából. Isabella Helen Bartonként érkezik a palotába, és immár hódolhat a főzés iránti szenvedélyének. Olyan fogásokat készít, amelyekkel magát Viktória királynőt is megörvendezteti, és beválasztják az uralkodó Nizzába tartó kíséretébe.
De vajon ez az, amit igazán szeretne? Akkor is, ha ez azzal jár, hogy le kell mondania a szerelemről és a családról? Egész életében másokat szolgál majd, miközben esély mutatkozik arra, hogy fényűző és gondtalan életet éljen egy arisztokrata férj oldalán? Nincs ideje sokat töprengeni ezeken a kérdéseken, mert egy nap a királynő kíséretének egyik tagja megbetegszik és meghal. Mivel Bella készítette a királyi vendég utolsó vacsoráját, őt gyanúsítják a mérgezéssel. Nyomozás indul, és fény derülhet mindenre…

A New York Times sikerszerzőjének új, viktoriánus kori történelmi regénye egy rejtélyes bűntett, az urak és a szolgák izgalmas világa, és a gyönyörű tengerparti város mindennapjai körül forog, és stílusa rabul ejti az olvasót.

Kapcsolódó könyvek: Rhys Bowen: Az Angyal-öböl felett

Rhys Bowen: Az Angyal-öböl felett

Kapcsolódó alkotók: Rhys Bowen

Central_Könyvek KU>!
Megjelenésre várva

Frank Worrall: Lewis Hamilton
Az életrajz

Tervezett megjelenés: november 11.
Előrendelhető: https://animuscentral.hu/konyv/lewis-hamilton
Fordító: Babits Péter

Lewis Hamilton 2020-ban mind a futamgyőzelmek, mind a világbajnoki címek terén felzárkózott Michael Schumacher mellé, és vele együtt viseli a „minden idők legsikeresebb autóversenyzője” címet, emellett ő a valaha élt legnagyobb brit Formula–1-es pilóta is. Már 2007-es bemutatkozó idényével világszerte rajongók millióit nyerte meg, hogy a rákövetkező évben minden idők legfiatalabb világbajnokaként vonuljon be az F1 történetébe. Habár az azóta eltelt években is folyamatosan róla szóltak a szalagcímek – hol Nico Rosberggel és Sebastian Vettellel folytatott párharcával, hol viharos párkapcsolataival került a címlapokra –, a rázúduló médiafigyelem dacára megmaradt hihetetlenül tehetséges és a végletekig elszánt profinak, aki kitartóan uralja a motorsport világát. Alapos és olvasmányos életrajzával a népszerű sportújságíró, Frank Worrall nem kisebb feladatra vállalkozott, mint hogy nyomon kövesse a világ leggyorsabb emberét. Egy rendkívüli fiatalember történetét ismerhetjük meg, aki előtt már újonc korában is olyan élő legendák tisztelegtek, mint Sir Jackie Stewart, és akiből idővel sokszoros világbajnok és Nagy-Britannia legsikeresebb sportolója lett.

Kapcsolódó könyvek: Frank Worrall: Lewis Hamilton

Frank Worrall: Lewis Hamilton
3 hozzászólás
Central_Könyvek KU>!

Előző hónapban ezt a három könyvet szerettétek a legjobban a webshopunkban! Az
Egy nyár Provence-ban, Míg Párizs aludt és A távoli remény három különböző évszázadban játszódó történet, egy közös azonban mindegyikben van, hogy sorsfordító történetek nőkről, akik kénytelenek szembenézni vele, hogy életük fordulóponthoz érkezett.

A távoli remény, Ellin Carsta nagy sikerű családregény-sorozatának első része a 19. század végi Afrika misztikus világába repíti az olvasót. Vajon Louise, aki nem törődik a társadalmi konvenciókkal és nem érdekelik az etnikai különbségek, élhet-e a mindent elsöprő igaz szerelemnek, távol az otthonától, távol azoktól, akik közé tartoznia kellene?

A Míg Párizs aludt egy megindító történet a történelem egyik legsötétebb időszakából, a második világháború idejéből. Egy fiatal zsidó nő egész élete egy szívdobbanásnyi idő alatt dől romba. Amikor felterelik az Auschwitzba induló vonatra, végső kétségbeesésében egy idegen férfira bízza legdrágább kincsét. Nem marad más számára, csak a remény, hogy a kisbabája túléli.

Az Egy nyár Provence-ban egy fiatal nő fordulóponthoz érkezett házasságának és önmaga megtalálásának felemelő története. A regény több mint egyszerű szerelmi történet, elgondolkodtatja az olvasót, hogy az oly biztosnak hitt érzelmeink, a kipárnázott életünk mélyén talán sokkal több rejlik annál, mint amit eddig gondoltunk magunkról.

Kapcsolódó könyvek: Ruth Druart: Míg Párizs aludt · Ellin Carsta: A távoli remény · Lucy Coleman: Egy nyár Provence-ban

Ruth Druart: Míg Párizs aludt
Ellin Carsta: A távoli remény
Lucy Coleman: Egy nyár Provence-ban
Central_Könyvek KU>!
Megjelenésre várva

Tim Higgins: Tesla – Elon Musk és az évszázad fogadása

Tervezett megjelenés: október 11.
Előrendelhető: https://animuscentral.hu/konyv/tesla-elon-musk-es-az-ev…
Fordító: Szieberth Ádám

Hogyan nyerte meg a fogadást, azaz építette fel a világ legnagyszerűbb autóját Elon Musk és a Tesla? Bennfentes sztori a Wall Street Journal díjnyertes újságírójának tollából.

Elon Musk a Szilícium-völgy egyik legellentmondásosabb titánja: egyesek szerint startup-zseni és látnok, mások szerint kiszámíthatatlan ügyeskedő. Twitter bejegyzései nyomán dollármilliárdok röpködnek a tőzsdén, viselt dolgain bulvárlapok csámcsognak. Számos meredek ötlettel állt már elő az elme letöltésétől kezdve az űrutazásig, mégis, a legvakmerőbb és legpimaszabb agyszüleménye egyben a leghétköznapibb is.

Az elektromos gépkocsit több mint száz éve büszkén mutogatták az autógyártók, majd elvetették a koncepciót. A 2000-es években, amikor a Teslát alapították, újdonságnak számított, és bár a műértő közönség csúfos bukást vizionált, egy szilícium-völgyi mérnökökből és vállalkozókból álló maroknyi csapat mégis látott a dologban fantáziát.
Hittek benne, hogy a világ készen áll az „Autó 2.0-ra". Harcba szálltak tehát a nagy és elszánt vetélytársakkal, és megpróbáltak olyan járművet gyártani, amely gyorsabb, szexibb, jobb útfekvésű és tisztább, mint a konkurenciáé.

Tim Higgins, a Wall Street Journal tech- és autóügyi szakírója az első sorból követhette végig a kibontakozó dráma fordulatait: a gyártósori fennakadásokat, a hatalmi harcokat, az összeomlásközeli helyzeteket, majd a legvalószínűtlenebb végkifejletet, a mindent elsöprő sikert.

A Tesla – Elon Musk és az évszázad fogadása betekintést nyújt a különc, csodabogár újítók hihetetlen hazárdjátékába, amellyel megváltoztatták a világ jövőjét.

Kapcsolódó könyvek: Tim Higgins: Tesla – Elon Musk és az évszázad fogadása

Tim Higgins: Tesla – Elon Musk és az évszázad fogadása
1 hozzászólás
Central_Könyvek KU>!
Megjelenésre várva

Astrid Sheckels: Róka Robi és az óriás

Tervezett megjelenés: október 4.
Előrendelhető: https://animuscentral.hu/konyv/roka-robi-es-az-orias
Fordító: Szabó Luca

Az a hír járja, hogy a Sötét Erdőtől északra, a Tiltott Lápon egy óriási, titokzatos teremtmény él. Csak nem egy óriás az?
Róka Robi és kíváncsi erdei barátai leteszik a mesekönyvet, és kalandra készen útra kelnek, hogy kiderítsék, vajon tényleg léteznek-e mesebeli óriások.

4 éves kortól ajánljuk!

Kapcsolódó könyvek: Astrid Sheckels: Róka Robi és az óriás

Astrid Sheckels: Róka Robi és az óriás
1 hozzászólás
Central_Könyvek KU>!
Megjelenésre várva

Anne Jacobs: Holdfény a szavanna felett

Tervezett megjelenés: október 4.
Előrendelhető: https://animuscentral.hu/konyv/holdfeny-a-szavanna-felett
Fordító: dr. Dobosi Beáta

Charlotte és George titkos szerelme hosszú évek után végre beteljesedett. Házasságot kötöttek, letelepedtek Németországban, és boldogságukat látszólag semmi sem árnyékolhatja be. Ám a férfi képtelen kordában tartani csillapíthatatlan kalandvágyát, ezért veszélyes expedícióra indul Afrikába. Charlotte ezalatt vásárol egy ültetvényt a tanzániai Usambara-hegységben, hogy otthont teremtsen az unokahúgának, Klarának és az ő családjának. Nyugodt, békés ültetvényes életről álmodik a széles afrikai ég alatt, George-on azonban újra meg újra erőt vesz a nyughatatlanság, és nem képes gyökeret ereszteni. Hiába igyekeznek mindketten alkalmazkodni, a jövőről alkotott elképzeléseik szöges ellentétben állnak egymással. Egyre nő közöttük a feszültség, és a szaporodó konfliktusok végül veszélybe sodorják a házasságukat. Vajon sikerül újra egymásra találniuk, és visszakapják a régi boldogságukat?

A Kilimandzsáró felett az ég folytatásában a szerző ismét Afrika lenyűgöző tájaira repíti az olvasót, és új romantikus regényének lapjain jeleneteket látunk egy házasságból: életre kel egy igaz szerelem, minden gyötrelmével és gyönyörűségével együtt.

Kapcsolódó könyvek: Anne Jacobs: Holdfény a szavanna felett

Anne Jacobs: Holdfény a szavanna felett

Kapcsolódó alkotók: Anne Jacobs

3 hozzászólás
Central_Könyvek KU>!
Megjelenésre várva

Sarah Penner: A méregkeverő patikárius

Tervezett megjelenés: november 3.
Előrendelhető: https://animuscentral.hu/konyv/a-meregkevero-patikarius
Fordító: Novák Petra

Egy rég elfeledett történet. Egy titkos női szövetség. Egy élet a mérgek és a bosszú árnyékában. Ez A méregkeverő patikárius.

A 18. századi London szűk sikátorainak mélyén egy titkos kis patika körül különös vevőkör alakul. Városszerte azt rebesgetik, hogy a titokzatos Nella gyógykészítménynek álcázott mérgeket árul olyan kétségbeesett nőknek, akik mindenáron meg akarnak szabadulni az életüket megkeserítő férfiaktól. A patikáriust azonban veszélybe sodorja legújabb vevője, egy tizenkét éves, koravén kislány, akinek végzetes hibája olyan események láncolatát indítja el, amelyek a következő évszázadokra is kihatnak.

Eközben napjaink Londonjában egy önjelölt történészkutató, Caroline Parcewell a tizedik házassági évfordulóját tölti magányosan, saját démonai elől menekülve, amikor rábukkan egy apró fiolára, amely megoldhatja a kétszáz évvel ezelőtti gyilkosságok tisztázatlan ügyét. Caroline élete Nella sorsához hasonló, meglepő fordulatot vesz – és nem mindenki marad életben.

A váratlan fordulatokkal és felejthetetlen karakterekkel teli történet a szerző első, mágikus realista regénye sötét titkokról, bosszúról, és arról, hogyan segíthetik egymást a nők akár több évszázad távlatából is.

Kapcsolódó könyvek: Sarah Penner: A méregkeverő patikárius

Sarah Penner: A méregkeverő patikárius

Kapcsolódó alkotók: Sarah Penner

9 hozzászólás
Central_Könyvek KU>!
Megjelenésre várva

Ella Carey: New York-i titok

Tervezett megjelenés: augusztus 27.
Előrendelhető: https://animuscentral.hu/konyv/new-york-i-titok
Fordító: Ács Eleonóra

1942, New York. Európában háború dúl, Lily Rose pedig – szembeszállva gazdag családja elvárásaival – szakácsként dolgozik a város egyik legjobb éttermében, ahol nő létére akár konyhafőnök is válhat belőle. Törekvéseiben a jóképű szicíliai séf, Tom Morelli segíti, akivel mindennap késő estig dolgoznak, hogy ízletes ételeket tálaljanak a New York-iaknak.
Lily anyja viszont mindent elkövet, hogy eltántorítsa lányát a céljaitól: közli vele, hogy feleségül kell mennie ahhoz a férfihoz, akit ő választott számára.

A háború azonban mindent megváltoztat. Tomnak és Lily leendő vőlegényének is be kell vonulnia, a lánynak pedig döntenie kell: maradjon a családjával, és továbbra is élje a társadalmi rangjának megfelelő, biztonságos életet, vagy hallgasson a szívére?

Ella Carey második világháború idején játszódó romantikus regénye lenyűgöző történet bátorságról, szerelemről és barátságról. Érzékletesen festi le, ahogy a háború fokozatosan beárnyékolja a fényűző amerikai életet, és egyúttal megnyitja a lehetőséget egy fiatal nő előtt, hogy ebben a bizonytalan világban megvalósíthassa az álmait.

Kapcsolódó könyvek: Ella Carey: New York-i titok

Ella Carey: New York-i titok