Cassiopeia P 23Olvasott könyvek idén
37
Olvasott oldalak idén
3514

Aktuális olvasmányok

Carlos Ruiz Zafón: Éjféli palota
Carla Naumburg: A nevem Anya. Vagy ahogy a gyerekeim hívnak: Anya anyaa anyaaa
Andor György: Üzleti gazdaságtan
Brandon Sanderson: Elantris (angol)
>!
2021. március 1., 21:56
>!
Európa, Budapest, 2020
338 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635043309 · Fordította: Báder Petra
2 hozzászólás

Carla Naumburg: A nevem Anya. Vagy ahogy a gyerekeim hívnak: Anya anyaa anyaaa Hogyan neveljünk gyereket anélkül, hogy kiborulna a bili

>!
2021. február 24., 08:47
>!
Álomgyár, Budapest, 2020
272 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786156067487 · Fordította: Nagy Boldizsár
>!
2021. február 15., 10:09

ELTE MBA – Üzleti gazdaságtan tárgyhoz

>!
Akadémiai, Budapest, 2017
518 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634540595
>!
2021. február 14., 19:21
>!
Gollancz, London, 2011
610 oldal · ASIN: B005DXP7T8

Kedvenc könyvek 9

Paul Auster: Leviatán
Agatha Christie: A ferde ház
Erich Kästner: A két Lotti
Michael Crichton: Jurassic Park
Sarah Andersen: Felnőni kiábrándító
Izing Róbert: Támadás az űrből!
Paul Auster: New York trilógia
Jostein Gaarder: A történetárus
Anne-Sophie Brasme: Lélegezz!

Kedvenc sorozatok: Engelsfors-trilógia, Harry Potter, Hercule Poirot, Időtlen szerelem, Merry Gentry, Miss Marple, Sarah's Scribbles-gyűjtemény

Kedvenc kiadói sorozatok: Agatha Christie, Paul Auster életmű

Kedvenc alkotók: Agatha Christie, Michael Crichton, Paul Auster

Kedvenc kiadók: Agave Könyvek, MaximUtolsó karc

Cassiopeia P>!
Dühöngő

Igazából ez nem is igazán dühöngés lesz, hanem inkább egy csalódott kifakadás..
Unom már az olyan embereket, beleértve az ismeretleneket, ismerősöket, barátokat, családtagokat, akik mindig mindent jobban tudnak az embernél. Megtanultam már ezt elengedni amúgy, csak most jó kiírni a dolgokat magamból egy kicsit, terápiás jelleggel.

Igen, tudom, hogy vírus van, de köszönjük szépen, szükségünk van a bölcsődei ellátásra. Igeeen, a gyereknek a legjobb az anyukájával, kivéve, amikor nem, mert a saját kortársaival szociálódik. Ja, hogy az anya tudja jobban, mi kell neki? Van, amikor igen. Meg van, amikor a bölcsődei gondozó, aki évekig ezt tanulta, majd még x év tapasztalatot szerzett. De hát még elkap valamit! Nahát, erre nem is gondoltunk! Nyiiiilván nem mérlegeltük se az előnyeit, se a hátrányait, mert felelőtlen szülők vagyunk… De ezek a legszebb évek! Igen, és ki is élvezzük azt, ami nekünk jut belőle, de most komolyan, vegyük el a gyerektől, amit szeret? Csak mert konkrétan IMÁD bölcsibe járni. Reggel gyors puszi, és már rohan is be. Délután alig lehet elhozni, mert mindig visszaszökik a csoportba.. Szóval kérlek, hadd tudjuk már mi jobban, mi jó neki, mint bárki más, aki nem a szülője, köszi :)

Már több, mint egy hónapja beköltöztünk az új házba? Igen? Ha nem mondod, észre sem veszem! Hogy miért vannak még a cuccaink dobozokban? Mert átválogatunk mindent, amit kipakolunk. Megtehettük volna a régi helyen is? Igen, nyilván, csak tudod, gyereknevelés mellett nem volt rá idő. Ja, hogy ez igazából nekem szabadság?? Igen? Nem is esett le eddig! Bocsi, hogy ki akarunk mosni mindent, amit dobozokban hoztunk át, meg elmosogatni az edényeket, meg áttörölni a tárgyakat, köztük az 1000+ könyvünket.. Segítség? Köszi, de nem kell, mert akkor megint napokig kereshetek valamit, amiről te úgy gondoltad, azon a másik helyen jobb helye lesz, mint amit én mondtam neked.. ühüm, hogy ott nem praktikus? Hát nekem más a véleményem.. Igen, a gyerek már egy hónapja jár a bölcsibe. Aha, igen, az elmúlt 4 hétben valóban nem csináltam semmit, hiszen még mindig nincs minden a helyén. Nahát, hogy repül az idő! Szerintem lehet menni, és nem is kell egy darabig jönni hozzánk meg képet kérni a házról, meg egyáltalán beszélgetni sem. Aha, egyáltalán nem muszáj, nem tudtad??? Hát most mondom :)

Ja, szóval te csak KOMOLY könyveket olvasol, én meg csak tinglitangli szülős könyveket, meg kitalált dolgokat.. ja, és a gyerek könyvei sem érnek? Áhh, oké, most már értem. Ezek szerint ez az oka, hogy szabadon leszólhatsz, hogy igazából én nem is vagyok igazi olvasott ember, meg gyerekes vagyok. Csak mert élvezem, amikor a gyereknek olvashatok. Aha. Hát jó. Nem kell felhozni ezt a témát többet szerintem.

Miért nem volt időm foglalkozni veled? Hát mondjuk takarítom a házat, pakolom el a dolgokat. Meg egyetemre járok. Igen, már most van anyagunk, hiába csak reg.hét. De miért nem válaszoltam még a kérdésedre? Mert még nem volt meg a válaszom rá azért. Ja, hogy ez csak kifogás? Értem. Akkor most azzal a kifogással, hogy a gyerekkel meg a férjemmel akarom tölteni a szombatomat, hagyjuk is abba most, meg úgy am block, ha szabad kérhetnem. Köszönöm.

Köszi, hogy meghallgattatok :D

16 hozzászólás