Cartaphilus_Könyvkiadó  KU Cartaphilus


Kiadói sorozatok

FilmRegények · Legendák élve vagy halva · Carta Light · Boris Vian · Aldous Huxley · Égbőlpottyant mesék · Hermann Hesse · E. T. A. Hoffmann válogatott művei · Összes sorozat »

Könyvek 583

Alex Perry: A calabriai anyák
Mark Edwards: David Bowie útja a bölcsességhez
Emmy Abrahamson: Hogyan szeressünk bele egy férfiba, aki bokorban lakik
Erin Litteken: Ukrajna lányai
Tracy Wolff: Hadakozás
Tracy Wolff: Vívódás
Adrienne Young: Fable – Ékkő a tolvajok között
Mark Blake: A Kind of Magic – Queen A-tól Z-ig
Björn Natthiko Lindeblad – Caroline Bankler – Navid Modiri: Lehet, hogy tévedek
Emily Stone: Mindig december

Karcok 11

Cartaphilus_Könyvkiadó KU>!

MEGJELENT!

Kedvenc fantasysorozatod folytatódik: MEGÉRKEZETT a Sóvárgás harmadik része!

A Vívódásban Tracy Wolff – ha lehet – még nagyobb sebességre kapcsol: vérfagyasztó romantika, egy rég eltűnt ereklye, paranormális lények hada, egy közelgő koronázás – és egy lány, akinek mindezzel meg kellene birkóznia. Ki mozgathatja a szálakat a háttérben?

A lánynak és társainak nehéz döntéseket kell meghoznia… és nem biztos, hogy mindenki túléli ezek következményeit.

https://cartaphilus.hu/konyv/regeny/young-adult/tracy-w…

Kapcsolódó könyvek: Tracy Wolff: Sóvárgás · Tracy Wolff: Vonzódás · Tracy Wolff: Vívódás

Tracy Wolff: Sóvárgás
Tracy Wolff: Vonzódás
Tracy Wolff: Vívódás

Kapcsolódó alkotók: Tracy Wolff

Cartaphilus_Könyvkiadó KU>!

Folytatódik az elmúlt évek legsikeresebb vámpírregény-sorozata: hamarosan érkezik a Vívódás!

A nem mindennapos Katmere Akadémia tanulóinak kalandos története és az intézmény színfalai mögött zajló kíméletlen küzdelem tovább folytatódik.
Tracy Wolff a The New York Times és a USA Today bestsellerírója most sem hagyja cserben olvasóit; belevaló női főszereplője és szenvedő hősei most is számos természetfeletti lénnyel kell hogy szembenézzenek, de vérfagyasztó romantikában, misztikumban sem lesz hiány, miközben nem akármilyen tempót diktál.

A Sóvárgás-sorozat Grace nem mindennapi történetét követi nyomon, ahogyan halandóként belecsöppen a Katmere Akadémia világába, ahol különleges, természetfeletti lények élik nem hétköznapi életüket, és amelynek falain belül és kívül is rejtélyek, titkok veszik körül Grace-t és barátait.

Grace egyetlen vágya az lenne, hogy nyugodt körülmények között fejezhesse be gimnáziumi éveit, azonban ez az álom nem tűnik megvalósíthatónak. A korábbi bonyolult szerelmi kapcsolata még egy szinttel feljebb lépett, és már nemcsak zűrzavarosnak mondható, hanem leginkább egy tornádó sújtotta romhalmazra emlékeztet. Ha ez nem lenne elég számára, a paranormális világ fele rá vadászik, és a koronázás is megosztja a misztikus lények világát és vezetőiket. Jaxon távolságtartóbb, mint valaha, Cyrus, a vámpírkirály pedig mindent megtesz annak érdekében, hogy megnehezítse a lány életét. Mindeközben az ősöreg Vérontó arra biztatja Grace-t és barátait, hogy keressenek meg egy rég eltűnt ereklyét.

Nehéz döntések tömkelegével kell szembenézniük, és nem biztos, hogy mindenki a legjobb döntést fogja meghozni, ahogyan az sem, hogy a választások követkeményeit mindenki túléli majd. Fordulatokban most sem lesz hiány; szinte lehetetlen kitalálni, mi fog történni, semmi sem az, amire számítanánk. Érzelmekben és humorban is gazdag prózastílus, ahogyan azt már Tracy Wolfftól megszokhatta a nagyközönség. A sorozat harmadik része a korábbi kötetek lendületét is felülmúlja.

A Sóvárgás az elmúlt évek egyik legzajosabb és legnagyobb könyvsikere, amelynek jogait a Universal vásárolta meg, és készít majd filmadaptációt a letehetetlen vámpírtörténetből.

Plusz örömhír, hogy a sorozat negyedik része már előkészületben van. <3

Kapcsolódó könyvek: Tracy Wolff: Sóvárgás · Tracy Wolff: Vonzódás · Tracy Wolff: Vívódás · Tracy Wolff: Hadakozás

Tracy Wolff: Sóvárgás
Tracy Wolff: Vonzódás
Tracy Wolff: Vívódás
Tracy Wolff: Hadakozás

Kapcsolódó alkotók: Tracy Wolff

Cartaphilus_Könyvkiadó KU>!

Két fiatal, akik csak együtt élhetik túl a szél nélküli város gyilkos összeesküvéseit

A szél nélküli város első része Hyperborea fantasztikus világába kalauzol: a mágikus kupolával rendelkező városban szigorú rend uralkodik. A havas hegyek által körbevett titokzatos hely a világ utolsó olyan városa, ahol a mágia még mindig megengedett.

A társadalom alsó szintjén elhelyezkedő legszegényebbek közül Lastyanax, a jó képességű mágusi tanítvány mentorának titokzatos halála révén azonban az uralkodó mágusok szintjére kerül. Így végül a nincstelenek sorából felemelkedik a társadalmi ranglétra legmagasabb fokára. A fiatal mágus missziót folytat, hogy megtalálja a gyilkost. Ám ez nem tűnik egyszerű feladatnak, hiszen az elkövető nem hagy maga után nyomokat.

Az ifjúnak ki kell kerülnie a politikai kelepcéket, de elég rátermett-e ahhoz, hogy bele ne essen a szerelem csapdájába? Útja során ugyanis összeismerkedik Arkával, a fiatal harcoslánnyal, aki még sosem látott apját keresi. Arka édesapja hatalmas varázsló hírében áll. A két fiatal meglepő módon könnyedén egymás szövetségeseivé válik.

A lány múltját csaknem oly sok titok fedi, akár a fiú jövőjét. S ez a két út vajon kereszteződhet-e úgy, hogy végül egymásba fonódjon? Vagy kettejük jövőjét mégis képes lesz elfújni a szél? Az igazság keresése során Arka és Lastyanax sötét varázslatokkal találják szembe magukat, és mindeközben meg kell küzdeniük múltjuk szellemével is.

Egymás segítségére szorulnak: csak együtt élhetik túl a szél nélküli város gyilkos összeesküvéseit.

Bátran ajánljuk azoknak, akik kedvelik a varázslatok és a mágusok világát!

Kapcsolódó könyvek: Éléonore Devillepoix: Hyperborea titkai

Éléonore Devillepoix: Hyperborea titkai

Kapcsolódó alkotók: Éléonore Devillepoix

Cartaphilus_Könyvkiadó KU>!

Előrendelhető Adrienne Young óriási nemzetközi sikert aratott regénye, a Fable!

A 17 éves lánynak egyedül kell boldogulnia egy tolvajoktól hemzsegő szigeten, miután az apjával négy évvel ezelőtt hajótörést szenvedett. A sors nem volt túl kegyes vele, hiszen édesanyját elvesztette a könyörtelen viharban, édesapja pedig eltűnik.

Fable kotróként dolgozik, nap mint nap rejtett kincseket hoz fel az óceán mélyéről, miközben ő maga nélkülözik: harcot vív az ételért és az életben maradásért a férfiak uralta Jeval szigetén.

Apja korábbi rivalizálásai és kereskedelmi vállalkozása olyan veszélyekkel jártak, amelyek a férfi eltűnése óta csak megsokszorozódtak. A túlélés érdekében Fable kénytelen az anyjától örökölt egyedülálló képességekre támaszkodni, és szövetséget kötni egy West nevű fiatal kereskedővel annak érdekében, hogy elhagyhassa a szigetet, és a Szoroson át eljusson az apjához.

Azonban idővel rájön, hogy West nem az, akinek látszik…

Egy finom hangvételű, romantikával tarkított könyv, amelyben az olvasó előtt könnyedén megelevenedik az író által megálmodott különleges és kegyetlen világ.
A Fable intrikával és kalanddal teli utazásra visz.

Adrienne Young többek között a The New York Times nemzetközi bestsellerszerzője; amikor éppen nem az írással foglalatoskodik, szívesen tölti az idejét jógázással, túrázik vagy a következő utazását tervezi.

Kapcsolódó könyvek: Adrienne Young: Fable – Ékkő a tolvajok között

Adrienne Young: Fable – Ékkő a tolvajok között

Kapcsolódó alkotók: Adrienne Young

Cartaphilus_Könyvkiadó KU>!

Végre magyarul is elérhető Ayana Gray hatalmas nemzetközi népszerűségre szert tevő könyve, a Beasts of Prey – Indul a vadászat

A 28 éves amerikai írónő, Ayana Gray debütáló fantasyregénye, melyet mindössze 6 hónappal az eredeti megjelenése után már 10 nyelvre lefordítottak, már hazánkban is megjelent!

A Beasts of Prey – Indul a vadászat című trilógia első kötetében két, varázserővel rendelkező, színes bőrű tinédzser, Koffi és Ekon sorsa fonódik össze, miközben az otthonukat fenyegető, Shetani nevű szörnyetegre vadásznak a varázslatos Nagy Dzsungelben. Vagy talán épp a szörnyeteg vadászik rájuk?

A fiatal felnőtteknek szóló, Young Adult regény ötvözi a varázslatot, a fantasyt, cseppnyi romantikát és az afrikai mitológiát, hiszen az afrikai-amerikai tanulmányokat végzett, Ghánában is vendégtanulmányokat folytatott Ayana Gray kiemelten fontosnak tartja, hogy tisztában legyen örökségével.


A hosszú időn keresztül, 2015 óta íródott regény végül 2021 szeptemberében került az amerikai boltok polcaira, és mivel nemcsak az alapjául szolgáló mitológia, hanem a színes bőrű karakterek miatt is egyedi, így az izgalmas történet minden tekintetben hiánypótló.

A Netflix máris lecsapott a nemzetközi babérokra törő bestsellerkötetre, és bár a szereposztásról még semmit sem tudunk, a készülő film forgatókönyvét Melody Cooper írja, rendezője pedig a DC-s Ragadozó madarakban is közreműködő Bryan Ukeless lesz.

Kapcsolódó könyvek: Ayana Gray: Beasts of Prey – Indul a vadászat

Ayana Gray: Beasts of Prey – Indul a vadászat

Kapcsolódó alkotók: Ayana Gray

Cartaphilus_Könyvkiadó KU>!

Négy ok, amiért a Sóvárgás lesz a kedvenc vámpíros könyvsorozatod <3

1. A szövevényes bentlakásos iskola rejtélye

Amikor Grace először érkezik a titokzatos Katmere Akadémiára, még fel sem tudta dolgozni szülei váratlan halálát. Megsérült, össze van zavarodva, és teljesen kiborult, főleg, mert az akadémia diákjai meglehetősen különösek. Mi lehet azokkal a furcsa, narancsos színű hűtőkkel az ebédlőben? És miért van egy igazi tömlöc az iskola alatt? Garantáljuk, hogy a könyveket olvasva lesz elég időd felfedni a Katmere összes titkát – persze Grace-é mellett.


2. Az a humoros, autentikus hang

Főszereplőnk, Grace imádni való, vicces lány. Sziporkázó belső monológjaitól kezdve a barátainak címzett egysorosokig minden egyes fejezetben azon kapod magad, hogy hangosan felnevetsz. Tracy Wolff olyan fiatalos stílusban ír, amely egyáltalán nem tűnik erőltetettnek.


3. Édes romantika némi harapással

Amikor előszőr találkozunk a titokzatos Jaxon Vegával, arra számítunk, hogy tipikus vámpír rosszfiú. És ő tényleg olyan… vagyis olyasmi. Mégis időt szán arra, hogy könyveket, reggelit és más kedves ajándékokat küldjön Grace-nek. Ígérjük, hogy a könyvek által teremtett édes romantika téged is meg fog szédíteni.


4. A csavarok és fordulatok

Nem árulhatunk el semmit előre a Vonzódásról, és nem is szeretnénk! Amit viszont elmondhatunk, hogy ha a Sóvárgás pezsdítő utazás, akkor a Vonzódás a létező legintenzívebb hullámvasút. Olyan sok dolog van benne, amit szeretünk: akció, varázslat, romantika, ugratás, dögös srácok, UGRATÁS, és egy utolsó csavar, amin még napokig fogsz utána gondolkodni. A Katmere Akadémián semmi sem az, amire számítasz, és minden fordulat feltárása egy fantasztikus utazást tesz lehetővé.


Nem tudjuk eléggé ajánlani a Sóvárgás sorozatát! Tökéletes az Alkonyat, a Vámpír Akadémia és a Vérvonalak rajongói számára.

Éld át a kísérteties hangulatot, és nézz rá a könyvekre még ma! Az írónő így nyilatkozott nagy sikerű sorozatáról:

„Mindig is akartam írni egy vámpíros sorozatot, de aggódtam, hogy nem lesz semmi mondanivalóm. Amikor vámpírokról írsz, óriások vállán állsz, és nem akartam belemártani a lábújjam ebbe a medencébe addig, amíg nem vagyok biztos benne, hogy van egy olyan világom, ami hozzáad a lexikonhoz ahelyett, hogy elvenne belőle – már ha van ennek értelme. De, amikor a kiadóm odajött hozzám, és azt mondta, vissza akarják hozni a vámpírokat a divatba, nem tudtam elutasítani a lehetőséget. Régóta szerettem volna írni egy bentlakásos iskoláról szóló könyvet, és fogtam ezt a vágyam – és a paranormális lények iránti szeretetem – és létrehoztam a Katmere Akadémiát. Innentől kezdve a szerkesztőmmel együtt dolgoztunk egy mitológia megalkotásán, amely kiemeli ezt a világot a többi közül.”

Ha az írónő stílusa téged is megfogott, és hiányolod már a klasszikus, örök kedvenc vámpíros történetek új változatát, akkor mindenképp nézz rá Tracy Wolff Sóvárgás-könyvsorozatára, ami garantáltan téged is rabul ejt majd! :-)

Kapcsolódó könyvek: Tracy Wolff: Sóvárgás · Tracy Wolff: Vonzódás

Tracy Wolff: Sóvárgás
Tracy Wolff: Vonzódás

Kapcsolódó alkotók: Tracy Wolff

2 hozzászólás
Cartaphilus_Könyvkiadó KU>!

A Kind of Magic – A Queen teljes története A-tól Z-ig

Egy nem mindennapi könyv egyediségről, felemelkedésről és összeomlásról; minden olyan dologról, ami az élet velejárója. Egy azonban biztos: az elolvasása után nemcsak a dalok, de a zenekar is teljesen más színben fog feltűnni az olvasó szemében.


Ez az alapvetően életrajzi kötet választ ad arra a kérdésre, miért hallgatjuk még ma is őket, és miért ennyire népszerűek mind a hallgatók, mind a zenei művészek körében. Mark Blake mindezt könnyen befogadható, élvezetes olvasmányként tárja az olvasók elé, a mélyben meghúzódó kritikai megfogalmazásokkal átszőve. A zenei szakmát érintő belső összefüggésekre és a történelmi kontextusra egyaránt rávilágít. Az olvasónak tulajdonképp fel sem tűnik, mennyi információanyaggal találkozik; a komolyabb hangvételű részeket oldják az immár legendás és vicces történések, amelyeket a tagok fiatalként megéltek. Szórakoztatóan taglalja Blake azt is, mitől váltak felejthetetlenné bizonyos bulik.

Kapcsolódó könyvek: Mark Blake: A Kind of Magic – Queen A-tól Z-ig

Mark Blake: A Kind of Magic – Queen A-tól Z-ig

Kapcsolódó alkotók: Mark Blake

Cartaphilus_Könyvkiadó KU>!

Kíméletlen tempót diktáló technothriller Michael Crichton és Blake Crouch könyveinek kedvelői számára!

Quinn Mitchellt, a CIA egyik elemzőjét kérik fel egy rejtélyes gyilkosságsorozat elkövetőjének megtalálására, miután a nyomozóhatóságok képtelenek egyről a kettőre jutni az ügyben. A gyilkos világszerte huszonkét emberrel végzett, látszólag az áldozatok között semmilyen kapcsolat nincsen, a halálesetek körülményei pedig egyáltalán nem hasonlítanak egymásra. Az egyetlen dolog, ami minden áldozatot összeköt, hogy mindegyikük testén egy négyjegyű számsor található, amelyet nem ugyanazzal a módszerrel vittek fel a testekre. Van, amelyiket beleégették a bőrbe, de van olyan is, amit rátetováltak vagy belevéstek a bőrbe. Quinn a gyilkost a világ bármely pontjára követi, de ellenfele látszólag korlátlan erőforrással rendelkezik, és folyamatosan egy lépéssel előtte jár.
A nyomozás számos olyan jövőbe mutató kérdést vet fel, amelyek mély morális és erkölcsi aspektusból közelítik meg a tudomány és a technológia világát, arra a kérdésre keresve a választ, hogy a technológiai fejlődés milyen hatást gyakorol az emberiségre. De nemcsak Quinn az egyetlen, akinek ezekkel a kérdésekkel szembesülnie kell, hanem a kollégájának, Henrietta Yi kvantumfizikusnak is, akiben amiatt ébred félelem, hogy az új fejlesztésüket a felettük álló hatalom a saját tekintélyelvű törekvéseihez akarja majd felhasználni. Quinn a rejtett mintázatok feltárása közben újabb nyomokra bukkan, de arra valójában ő sincs felkészülve, hogy ki az, aki a háttérben mozgatja a szálakat.

A thriller megfilmesítési jogaiért számos ajánlat érkezett, végül a Disney+ készít majd feldolgozást a regényből.

Kapcsolódó könyvek: Christian Cantrell: Hatáseffektus

Christian Cantrell: Hatáseffektus

Kapcsolódó alkotók: Christian Cantrell

Cartaphilus_Könyvkiadó KU>!

Előrendelhető Adrienne Young óriási nemzetközi sikert aratott regénye, a Fable!

A 17 éves lánynak egyedül kell boldogulnia egy tolvajoktól hemzsegő szigeten, miután az apjával négy évvel ezelőtt hajótörést szenvedett. A sors nem volt túl kegyes vele, hiszen édesanyját elvesztette a könyörtelen viharban, édesapja pedig eltűnik.

Fable kotróként dolgozik, nap mint nap rejtett kincseket hoz fel az óceán mélyéről, miközben ő maga nélkülözik: harcot vív az ételért és az életben maradásért a férfiak uralta Jeval szigetén.

Apja korábbi rivalizálásai és kereskedelmi vállalkozása olyan veszélyekkel jártak, amelyek a férfi eltűnése óta csak megsokszorozódtak. A túlélés érdekében Fable kénytelen az anyjától örökölt egyedülálló képességekre támaszkodni, és szövetséget kötni egy West nevű fiatal kereskedővel annak érdekében, hogy elhagyhassa a szigetet, és a Szoroson át eljusson az apjához.

Azonban idővel rájön, hogy West nem az, akinek látszik…


„Young a kalandot és az ármánykodást keveri ennek a burjánzó tengeri duológiának a nyitó regényében, egy olyan világot teremtve, amelyben veszély leselkedik minden sarkon.”

(Publishers Weekly)

Adrienne Young többek között a The New York Times nemzetközi bestsellerszerzője; amikor éppen nem az írással foglalatoskodik, szívesen tölti az idejét jógázással, túrázik vagy a következő utazását tervezi.

Rendeld elő a legjobb áron, egyenesen a kiadótól! <3

Cartaphilus_Könyvkiadó KU>!

ELŐRENDELHETŐ az elsöprő sikerű Sóvárgás-sorozat harmadik része – készen állsz a folytatásra?

Grace az összeomlás szélén áll. Egyetlen vágya, hogy nyugodtan befejezhesse a középiskolát, erre azonban szinte semmi esélye sincs, mivel a paranormális világ fele rá vadászik. És ha ez nem lenne elég, a kapcsolati státusza bonyolultról tornádó sújtotta romokra változott, Jaxon pedig fagyosabb, mint az alaszkai tél. Ezenkívül fel kell készülnie a koronázására, amely teljesen megosztja a misztikus lényeket és vezetőiket. Cyrus, a vámpírkirály minden aljas trükkjét beveti ellene, az ősöreg Vérontó, Jaxon korábbi nevelője pedig egy rég eltűnt ereklye felkutatására biztatja a lányt és barátait.

Vajon Grace meg tud birkózni ennyi mindennel? Ki mozgathatja a szálakat a háttérben? A lánynak és társainak nehéz döntéseket kell meghoznia… és nem biztos, hogy mindenki túléli ezek következményeit. Vérfagyasztó romantika, misztikum és sodró lendület: a Sóvárgás-sorozat harmadik kötete még nagyobb sebességre kapcsol.

Rendeld elő oldalunkon 30% kedvezménnyel 6999Ft helyett, csak 4899Ft-ért!

Kapcsolódó könyvek: Tracy Wolff: Sóvárgás · Tracy Wolff: Vonzódás · Tracy Wolff: Vívódás

Tracy Wolff: Sóvárgás
Tracy Wolff: Vonzódás
Tracy Wolff: Vívódás

Kapcsolódó alkotók: Tracy Wolff

4 hozzászólás