Carsi 0Kedvenc könyvek 13

David Michie: A Dalai Láma macskája
Karen Chance: Átölel az éjszaka
Karen Chance: A hajnal átka
Karen Chance: Holdvadász
George R. R. Martin: Trónok harca
George R. R. Martin: Királyok csatája
George R. R. Martin: Kardok vihara
George R. R. Martin: Varjak lakomája
George R. R. Martin: Sárkányok tánca
Robin LaFevers: Sötét diadal
Karen Chance: Megérint a sötétség
Karen Chance: Árnyak vonzásában

Kedvenc sorozatok: A Dalai Láma macskája, A tűz és jég dala, Cassandra Palmer, Cassandra Palmer, Kara Gillian, Tigris, Üvegtrón

Kedvenc szereplők: DLM (Dalai Láma Macskája), Edward (Ted Forrester), John Pritkin, Raistlin Majere, Rowan Whitethorn

Kedvenc alkotók: David Michie


Aktuális olvasmányok

George R. R. Martin: Tűz & Vér

George R. R. Martin: Tűz & Vér Westeros Targaryen királyainak históriája

>!
2019. szeptember 2., 20:34
Hirdetés

Utolsó karc

>!
Carsi

sárkány-vadász (2017. augusztustól) idézettel

1. https://moly.hu/konyvek/colleen-houck-a-tigris-utazasa/en-es-a-konyv/carsi
„Lustán körözött a hajó körül, egyre lejjebb és lejebb, míg lassan tisztán kivehetővé vált – egy sárkány volt.” (336. oldal)

2.https://moly.hu/konyvek/kazuo-ishiguro-az-eltemetett-orias/en-es-a-konyv/carsi
„Ami a sárkányt illeti, első ránézésre nemigen lehetett látni rajta, hogy él-e még. Ahogy feküdt, lebillent fejjel, kitekeredett évtagokkal, a testhelyzete akár arra is utalhatott, hogy nagy magasságból csapódott be a kőmederbe, és már csak a hullája az, ami ott hever. Egyáltalán, még azt is csak hosszas vizsgálódás után lehetett megállapítani, hogy az, ami ott fekszik, valóban egy sárkány. Olyan girhes volt, inkább látszott valami hüllőnek, ami vízből kimászva eltévedt a szárazföldön, és most lassan úrrá lesz rajta a kiszáradás. A bőre, aminek a bronzhoz hasonlatos színárnyalatban olajosan kellett volna csillognia, most sárgásfehéren sápadozott, mint a halak hasa. Szárnya cafatokban lógott: a figyelmetlen tekintet akár a teste köré felgyűlt száraz leveleknek is nézhette volna azokat a maradék bőrfoltokat. A feje a meder kavicságyába fordulva – Axl csak egyik hártyás szemét látta: a teknősökéhez hasonló, vastag szemhéj hol rázárult, hol felnyílott róla, valami belső, fásult ritmusra. Ez a lassú pislogás, és a halvány pulzálás, ahogy a nehezen szedett levegő nyomán fel-le mozgott a háta: pusztán ennyi jele volt annak, hogy Quering még életben van.”

3. https://moly.hu/konyvek/sarah-j-maas-heir-of-fire-a-tuz-orokose/en-es-a-konyv/carsi
"Foltos, szürke bőre volt, és masszív hátsó lábai alkarnyi méretű karmokkal. Hatalmas szárnyai is karmokban végződtek, ezekkel – mint valami elülső végtagokkal – hajtotta előrefelé magát.
Egy háromszögletű fej forgott ide-oda, a szájából csorgott a nyál, közben kilátszódtak sárga, görbe tépőfogai.
– A farka mérges tüskékkel van felszerelve – jelentette ki a férfi, mire a wyvern teljesen felemelkedett a küzdőtérről, és a férfiakra morgott."

4. https://moly.hu/konyvek/sarah-j-maas-queen-of-shadows-arnyak-kiralynoje/en-es-a-konyv/carsi
„A réten csak tizenhárom wyvern állomásozott. A legkisebb közülük a fejét egy halom vadvirágba temette, úgy terült el a hasán.”

5. https://moly.hu/konyvek/sarah-j-maas-empire-of-storms-viharok-birodalma/en-es-a-konyv/carsi
„Nem az ég dörgött. Nem, soha nem fogja elfelejteni ezt a különös hangot, ami ébren és álmában is üldözte.Erős, inas szárnyak verdesése. Wyvernek. … Majdnem felsikoltott, amikor egy hatalmas test elrepült a szürke fák felett. Hangosan verdesett a szárnyaival. Bőrös,hártyás szárny, a végén görbe, méregtől sikamlós karommal, ami megcsillant a napfényben.”

6. https://moly.hu/konyvek/margaret-weis-tracy-hickman-az-oszi-alkony-sarkanyai/en-es-a-konyv/carsi
„A sárkány fénylő, fekete teste fölemelkedett, csillogó szárnya oldalához simult, pikkelyei ragyogtak. Fekete-vörös szeme villogott, akár az olvadt szikla. Szája üvöltésre nyílt, gonosz, fehér fogai elővillantak. Hosszú, piros nyelve összepöndörödött, amint mélyen beszívta az éjszakai levegőt. A kút peremétől elszakadva a sárkány kitárta szárnyát, eltakarta a csillagokat és elhomályosította a holdvilágot. Mindkét szárnyán fényes fehér, ám a Lunitari fényében vörösen csillanó karom meredezett.”

7. https://moly.hu/konyvek/margaret-weis-tracy-hickman-a-teli-ej-sarkanyai/en-es-a-konyv/carsi
„Ezek a fehér sárkányok talán azért is rendelkeztek a legalacsonyabb intelligencia-hányadossal a többi sárkányhoz képest, mert arra kényszerültek, hogy a hideg éghajlatnak ellenálló hüllő-utódokat hozzanak létre.”

8. https://moly.hu/konyvek/margaret-weis-tracy-hickman-a-tavaszi-hajnal-sarkanyai/en-es-a-konyv/carsi
„Ősöreg aranysárkány volt, fajtájának legvénebbje. A maga idején derék harcos hírében állt. Győzelmeinek sebhelyei máig látszottak ráncos, aranyló bőrén.”

9. https://moly.hu/konyvek/margaret-weis-tracy-hickman-raistlin-lanya/en-es-a-konyv/carsi
„A sárkány időről-időre azzal növelte a pánikot, hogy villámot szóró leheletével lyukat égetett a földbe és a torony falába.”

10. https://moly.hu/konyvek/margaret-weis-tracy-hickman-a-nyari-tuz-sarkanyai/en-es-a-konyv/carsi
„Takhisis lovagjai kedvelték a kék sárkány hátasokat. A varázslatos hüllők rendkívül független teremtmények, és általában nemigen törődnek az emberiséggel. A legtöbb sárkány nehezen engedelmeskedik nála alacsonyabb rendűnek vélt lények parancsainak, és bizonyos egyedeket egyszerűen lehetetlen engedelmességre bírni.”

11. https://moly.hu/konyvek/george-r-r-martin-elio-m-garcia-jr-linda-antonsson-a-tuz-es-jeg-vilaga/en-es-a-konyv/carsi
„ A Reszkető-tenger minden furcsa és csodás zeremtménye közül azonban a jégsárkányok a leghatalmasabbak. Ezek a kolosszális fenevadak méretben sokszorosan meghaladják a Valyria sárkányait, állírólag élő jégből vannak, fakó kék kristály a szemük, és hatalmas szárnyaikon áttetszik a hold és a csillagok fénye, ahogy az égen suhannak. Míg a közönséges sárkányok (már amennyire közönségesnek lehet nevezni bámiféle sárkányt) tüzet okádnak, a jégsárkányok állítólag olyan borzalmas hodeget lehelnek, hogy az ember fél szívdobbanásnyi idő alatt jéggé válik.”

12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.
21.
22.
23.
24.
25.
26.
27.
28.
29.
30.