calamum 0Kedvenc könyvek 32

Vladimir Nabokov: Lolita
Augusten Burroughs: Farkas az asztalnál
Franz Kafka: Az átváltozás
Lev Tolsztoj: Ivan Iljics halála
Philippa Gregory: A másik Boleyn lány
Harper Lee: Ne bántsátok a feketerigót!
Khaled Hosseini: Papírsárkányok
Carl Sagan: Az éden sárkányai
Nyáry Krisztián: Így szerettek ők
Patrick Ness – Siobhan Dowd: Szólít a szörny
Kertész Imre: Sorstalanság
Karl Bruckner: Szadako élni akar

Kedvenc sorozatok: A Setét Torony, A Tudorok, Chaos Walking, Hannibal, Jean le Flambeur, John Cleaver, Részlegesek

Kedvenc szereplők: Archeth, Arthur Dent, Atticus Finch, Azazello, Behemót, Boleyn Anna, Gandalf, Honorous Jorg Ancrath herceg, Jean le Flambeur, Jean Louise Finch (Scout/Fürkész), Jeremy Finch (Jem), Marvin, Mieli, Miss Maudie, Mr. Rochester, Ringil Eskiath, Sir Makin, Todd Hewitt, Trevor, Woland, Zsákos Bilbó

Kedvenc alkotók: Augusten Burroughs, Dan Wells, Jodi Picoult, Nyikolaj Vasziljevics Gogol, Patrick Ness, Richard Morgan, Siobhan Dowd, Stephen King, Vladimir Nabokov

Hirdetés

Aktuális olvasmányok

tiboru: Konteó 3.

tiboru: Konteó 3. Harminc befejező összeesküvés-elmélet

>!
2020. június 26., 19:47
Hirdetés

Utolsó karc

>!
calamum
Dühöngő

Bár mindez pénteken történt, azóta sem hagy nyugodni…

Korán reggel, sietve az első órámra egy első ajtós helyi járattal kívántam megtenni a hátralévő távot az egyetemig. Szépen komótosan mindenki elővette a bérletét, mert tudvalevő, hogy a buszsofőr annak hiányában nem engedhet(ne) fel. Egy idősebb hölgy (nem vagyok jó a korok meghatározásában első pillantásra, de egy igényes 60-asnak tippelem), nem törődvén ezzel felszállt. Természetesen a sofőr rászólt, hogy legalább egy igazolványt legyen kedves felmutatni (hozzáteszem, hogy a sofőr mindezt normális hangnemben tette). A hölgy pedig magából kikelve a szatyrainak számával takarózott, majd miután mindneki felszállt, ő akkor mutatta fel igazolványát. Kommentárral kísérte végig, melyben nem éppen ódákat zengett.

Két megállót jött (egyébként ahol felszálltunk, onnan az összes busz, aminek ott van megállója, elmegy addig), végig pampogott (egyszer még az is megjegyzésre került, hogy „Senkit nem zavar, hogy egyre kevesebb a magyar ebben az országban?” – ez számomra abszolút wtf) és a végén úgy távozott, hogy nemes egyszerűséggel odavetette a sofőrnek, hogy „Kabbe!”
Értem én, hogy péntek van, reggel is, a helyi közlekedés sem a legtökéletesebb, de miért kell ilyen stílusban levezetni a dühünket másokon, amikor nyilvánvaló, hogy nem az a személy váltotta ki?!

10 hozzászólás